ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Το είδωλο του διαδικτύου! Η το είδωλό μας;

Ο κυβερνοχώρος είναι χώρος που αποτελεί ευκαιρία για δικτύωση , επικοινωνία , αποτύπωση των λόγων , ιδεών , πιστεύων μας, σε μια κλίμακα ιστού μεταφοράς απίστευτα τεράστιας και μεγάλης, στην ίδια τρέχουσα στιγμή που δημοσιεύεται κάτι από μας.
Όπως εδώ στο Google Plus!
Παράλληλα αποτελεί χώρος να μπορεί με άνεση να πει κανείς πράγματα που δεν θα τα έκανε ποτέ . Είναι ένα είδος ηλεκτρονικού λευκώματος , όπου η γνώμη του καθενός ναι μεν αποτυπώνεται και καταγράφεται , αλλά παράλληλα αποτυπώνεται και το Ψυχολογικό προφίλ του καθενός ολοκάθαρα !
Και πως είναι δυνατόν να μην γίνεται αυτό , θα μου πείτε!
Για μένα αξία μεγάλη έχει το τι λέει και δείχνει ο καθένας μέσω της Αλήθειας του , και αυτή η αξία της Αλήθειας που λέει ο καθένας δεν έχει να κάνει καθόλου μα καθόλου με το ποσά "like" ή "cross-σταυρούς" έχει πάρει η κάθε ανάρτηση του !
Άσχετα αν για κάποιους έχει μετατοπιστεί το κέντρο βάρους της Αλήθειας προς τους αριθμούς των "like-"+" " και έχει γίνει αυτοσκοπός και ένα κυνήγι ανελέητο "μαγισσών", μέσα από γνωστές συμπεριφορές για την απόκτηση αυτών !
Θαύμασα και ζήλεψα αναρτήσεις που αριθμητικά δεν είχαν μεγάλο αριθμό προτιμήσεων , ενώ συνέβει το ακριβώς αντίθετο !
Αυτό που μου έχει κάνει μεγάλη όμως εντύπωση είναι η διγλωσσία πολλών συνδρομητών σε επίπεδο τρελό !
Δεν μπορεί δηλαδή να μιλούν Π.χ. για την λατρεία τους στην θάλασσα στις αναρτήσεις τούς, και σε άλλες άλλων αναρτήσεις να δηλώνουν θανάσιμοι εραστές του βουνού, ξεχνώντας τι ανάρτησαν πριν ! Και σας φέρνω ένα "light" παράδειγμα να κατανοήσετε τι θέλω να πω, διότι αν αναφερθώ στο πραγματικό , θα καταλάβετε για ποιους μιλάω και για τι !
Για να μην μιλήσω για την ''ακράτεια τους την εγκεφαλική'' να θέλουν να την πέφτουν μια εδώ μια εκεί, και να ''σέρνονται'' από προφίλ σε προφίλ , με την σιγουριά του απολυτοί νικητή, λέγοντας ακριβώς τα ίδια και τα ίδια λόγια -απόχη παντού , λες και αυτό δεν φαινεται παντού, λες και δεν θα το πάρει κανένας μας είδηση, λες και μια κοπέλα περίμενε αυτούς στην ζωή να γευθεί τον Έρωτα!
Τι Πέφτουλες Θεέ μου !!!
Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν γυναίκες πως κάνουν ακριβώς το ίδιο, για να είμαι ακριβοδίκαιη ..
Είναι απλά κωμικοτραγικό στο ελάχιστο όλο αυτό , με κάνουν να γελώ , αλλά και να μελαγχολώ για την κατάντια τους την φαρισαϊκή, αλλά τους λυτρώνω μέσα μου όταν σκεφτώ πως κανείς δεν μπορεί να γίνει κανόνας συμπεριφοράς για κανέναν παρά μόνο για τον ίδιον του τον εαυτόν και μόνο !

Καλησπέρα είπα;.....τι ανάγωγη!!

Δανάη Ιωάννου

5 σχόλια:

  1. Σε ευχαριστώ πολύ για την αναδημοσίευση, άλλα όχι τόσο για αυτό αν θες να σου είμαι απόλυτα ειλικρινής, όσο για την αποδοχή της οπτικής μυ ματιάς της δικής μου Αλήθειας από σένα, χωρίς επιμέρους εγωισμούς, κάτι που δηλώνει και κάτι για μένα για την ποιότητα σου! Σε ευχαριστω και πάλι ξανά και εδώ!

    Δανάη Ιωάννου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμπεριστατωμένη και ρεαλιστική προσέγγιση του σύγχρονου φαινομένου της αλληλογνωριμίας, μέσω των Social Networks!
    Από της εμφανίσεώς τους τα Social Networks συνέβαλλαν σημαντικά στην ανάπτυξη της ταχείας και πολλαπλής επικοινωνίας μεταξύ ανθρώπων, από όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Το πρόβλημα που θίγεις Δανάη, είναι υπαρκτό και ενίοτε έχει δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα που άπτονται και της προσωπικής προσβολής της αξιοπρέπειας. Ενίοτε έχουν παρατηρηθεί και φανόμενα εκβιασμού με χρήση οπτικού υλικού (Videos & Photos), από κάποιους κακεντρεχείς χρήστες.
    Αυτό που θα ήθελα να επισημάνω είναι η δέουσα προσοχή που χρειάζεται να έχει ο χρήστης των Social Networks, σε ότι αφορά την δημοσιοποίηση των προσωπικών του δεδομένων σε κάθε άσχετο, η τον οποίο δεν γνωρίζει πραγματικά αλλά κυρίως δεν εμπιστεύεται την ηθική του υπόσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ποιότητα του ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΟΥ, ακουμπά την φιλοσοφία, υπηρετεί την αλήθεια, και εχει την φιλοδοξία να μιλα στην ψυχή των περισσοτέρων...
    Σαν διαχειριστής του blog, ευχαριστώ σε, για την προσφορά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε 2, σωστά τα γράφεις....να προσθέσω κάτι "εκτός ορίων", που θα σοκάρει μερικούς αναγνώστες...
    Όλο το διαδίκτυο ει ναι ένας ρουφιάνος, ένας κατάσκοπος, ένας προπαγανδιστής...
    Καλό και ωφέλιμο ει να να το γνωρίζουν οι χρήστες όχι για να φοβηθούν αλλά για να μελετούν τις διαδικτυακές τους θέσεις...
    Μιλάω μετά λόγου γνώσεως.... ένα δεύτερο μετά την οποιαδήποτε ανάρτηση, ο πρώτος αναγνώστης είναι κάποιος server, κάπου....
    Δεν με έχει ενοχλήσει, παρακολουθεί και καταγράφει, φαίνεται δεν τον έχω ενοχλήσει και εγώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι η άποψή σου, βρίσκει σύμφωνους πολλούς. Φυσικά οι κατάσπαρτοι ανά την υφήλιο Servers των Social Networks είναι οι πρώτοι που δέχονται οτιδήποτε (κείμενο, videos, photos κλπ), που ανταλλάσεται ή αποστέλλεται από κάθε χρήστη. Επίσης είναι σίγουρο, ότι με συγκεκριμένο filtrage, μπορούν να ξεχωρίσουν συγκεκριμένα files για περαιτέρω επεξεργασία. Άρα, ας είμαστε φειδωλοί σε ότι ανεβάζουμε στο διαδίκτυο...

      Διαγραφή

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ