ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Τι λέμε για αυτό το δημοψήφισμα;


Ο Πρωθυπουργός της χώρας ανακοίνωσε την Παρασκευή το βράδυ πως η πρόταση των δανειστών πρέπει να γίνει αποδεκτή από τους Έλληνες μέσω δημοψηφίσματος.
Έκανε το δημοκρατικά αυτονόητο, αυτό το οποίο θα έπρεπε να έχουν κάνει όλοι οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί πριν δεσμεύσουν την χώρα με συμφωνίες οι οποίες ορίζουν το πώς ζούμε εμείς, αλλά όχι το πώς ζούνε αυτοί!
Υπό αυτό το πρίσμα δεν νομίζω πως υπάρχει δημοκρατικός συμπολίτης μας που δεν υποστηρίζει την κίνηση αυτή της Ελληνικής κυβέρνησης.
Η δική μας πρόταση είναι φυσικά κάτι πολύ περισσότερο.
Γιατί εμείς δεν ζητάμε απλά να ερωτόμαστε συχνότερα από τις κυβερνήσεις για το τι επιθυμούμε επί συγκεκριμένων θεμάτων (κάτι το οποίο όμως, την συγκεκριμένη στιγμή, δεν θεωρούμε καθόλου λίγο).
Στην δική μας πρόταση οι δανειακές συμβάσεις οφείλουν να περνούν υποχρεωτικά από δημοψήφισμα. Ανεξάρτητα του αν η εκάστοτε κυβέρνηση τις θεωρείς καλές ή λιγότερο καλές.
Κάθε σημαντική απόφαση η οποία εκ προοιμίου επηρεάζει τις ζωές μας οφείλει να νομιμοποιείται με δημοψήφισμα.
Παρόλα αυτά υποστηρίζουμε αυτή την επιλογή της κυβέρνησης και είμαστε σίγουροι πως οι συμπολίτες μας δεν θα επηρεαστούν από τις γνωστές πρακτικές εκφοβισμού και θα αποφασίσουν υπεύθυνα, τόσο με το μυαλό όσο και με την καρδιά τους.
Σε αυτό το δημοψήφισμα δεν υπάρχει σωστή και λάθος επιλογή.
Αυτό το οποίο θα αποφασίσει ο λαός είναι σωστό.
Εκτός αν κάποιος θεωρεί ότι στέκεται επάνω από τον λαό και γνωρίζει καλύτερα ποιο είναι το συμφέρον του.
Τότε όμως, απλά, δεν μιλάμε για δημοκρατία.
Η δύναμη του θεσμού έχει αρχίσει ήδη να αναδύεται. Οι μάσκες πέφτουν.
Στο εξωτερικό οι ‘φίλοι’ μας γίνονται ξαφνικά διαλλακτικοί και θεωρούν πως μπορεί να βρεθεί λύση ικανοποιητική για όλους μας.
Στο εσωτερικό σχεδόν σύσσωμη η αντιπολίτευση θεωρεί πως το να επιλέξουν οι πολίτες το μέλλον τους θα αποβεί καταστροφικό!
Και αυτά τα λένε οι άνθρωποι που ποτέ δεν διαπραγματεύτηκαν και οι οποίοι δεχόντουσαν αδιαμαρτύρητα και με ντροπιαστική δουλικότητα τις αδιέξοδες ‘λύσεις’ των πιστωτών μας.
Εις το όνομα του λαού, όλοι αυτοί, οι επαγγελματίες της πολιτικής, μας πληροφορούν πως οι πολίτες δεν πρέπει να μπορούν να αποφασίζουν!
Ελπίζουμε πως το δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής θα ανοίξει έναν μεγάλο και σοβαρό δημόσιο διάλογο για το τι είναι το δημοψήφισμα ως θεσμός.
Πιστεύουμε πως κάτι τέτοιο θα μας φέρει σταδιακά ένα βήμα πιο κοντά στο να κατανοήσουμε τι πραγματικά είναι η δημοκρατία και τέλος θέλουμε να ελπίζουμε πως αυτή θα είναι μια αρχή προς την εγκαθίδρυση ξανά, μετά από 23 αιώνες, της δημοκρατίας στην χώρα μας.
Εδώ που πρωτοεμφανίσθηκε.
Σκεφτείτε καλά, ενημερωθείτε, συζητήστε, δείτε τι συμβαίνει γύρω σας, φανταστείτε πως θέλετε να δείτε αυτή την χώρα μετά από 10 ή 20 χρόνια (και όχι απαραίτητα αύριο) και κυρίως ψηφίστε.
Πάρτε μέρος και εσείς σε αυτή την γιορτή της δημοκρατίας, για πολλούς από εμάς θα είναι η πρώτη φορά, όσοι επιθυμούν να μην είναι και η τελευταία ας έρθουν μαζί μας υποστηρίζοντας την πρόταση μας.

Posted on 28 Ιουνίου 2015 by greekdimo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ