ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΟΘΟΝΕΣ

Ο Μαρξ αν και διάβασε Ηράκλειτο και εισήχθη στο Πανεπιστήμιο κάνοντας την διατριβή του πάνω στον Επίκουρο, δεν ξέρω τι κατάλαβε, γνωρίζω όμως τι φανέρωσε όταν έγινε το φερέφωνο του Ένγκελς.
Το όπιο του λαού δεν είναι μόνον η θρησκεία, όπως εξυπηρετούσε την εβραϊκή αυλή του Ένγκελς εκείνη την εποχή, να κηρύττουν για να χτυπήσουν τον Χριστιανισμό που χώλαινε υπό το φως του Ελληνισμού και κινδύνευε το «εμπόρευμά» τους.
Το όπιο του λαού είναι η τυφλή πίστη και μαζική υποταγή, στην εξουσία της «απρόσβλητης ανωτερότητας»!
Ο εθισμός στα πάθια του, κατά Παπαδιαμάντη.Το όπιο του λαού σήμερα είναι ο εθισμός του στα ηλεκτρονικά μέσα.
Ως κοινωνικό ον έχει ανάγκη από συντροφιά και απομονωμένος καθώς είναι γυρεύει υποκατάστατα. Το πρώτο βήμα έγινε όταν μας έκαναν δώρο τον Γυάλινο Ίππο και τον τοποθετήσαμε στο σαλόνι μας.
Αφού κέρδισε την προσοχή μας, από τα σπλάχνα του ξεπήδησαν οι «στρατιώτες» του ιεχωβά (του εβραϊσμού).
Τα κανάλια δήθεν της πολυφωνίας, ουσιαστικά ήταν η πολυχρωμία μιας και μόνο «φωνής» (ιδέας). Αυτοί φρόντισαν για την χειραγώγηση της μάζας στις νέες ιδέες της παγκοσμιοποίησης.
Για να το επιτύχουν αυτό δοκίμασαν την επιτυχημένη Ρωμαϊκή συνταγή.
Ασυδοσία, ο καθένας στο όνομα της δήθεν ελευθερίας να κάνει ότι θέλει, μέχρι να ισοπεδώσουν κάθε παράδοση και να υποσκάψουν την ομοιογένεια της μάζας.
Το να κάνεις ό, τι θες σου δίνει την ψευδαίσθηση της ελευθερίας κι έτσι γίνεται εύπεπτα αποδεκτό. Το μυαλό των ανθρώπων όταν κερδίσεις την εμπιστοσύνη του γίνεται εύκολος στόχος κι αυτό το επιτυγχάνεις χαϊδεύοντας το Εγώ του κι εκπληρώνοντας τις υλικές επιθυμίες του!
Από τη μια «Τσοβόλα δώστα όλα» κι από την άλλη τα περιοδικά του Κωστόπουλου συνέδραμαν στην αποδοχή της νέας λουστραρισμένης μόδας, που ανέτειλε δελεαστικότατη απέναντι από τον καναπέ της Αγίας Οικογένειας!
Άρχισαν να φυτρώνουν τα δόντια του δράκου, με μια διαφορά, τις πέτρες τις πέταγαν αυτοί, ποικιλοτρόπως, το γυμνό, η βία, το διαφορετικό, καθετί που μπορεί να προκαλεί τις εντυπώσεις του θεατή και να τον αποχαυνώνει.
Όταν ένας εγκέφαλος εκπαιδεύεται στην έτοιμη και σύντομη πληροφορία της εικόνας, τεμπελιάζει εθίζεται στην ευκολία και κουράζεται να κάνει οιαδήποτε στοιχειώδη σκέψη.
Επίσης δεν προφταίνει να πάρει την ανάσα που χρειάζεται για να αποτοξινωθεί από τα τηλεοπτικά σκουπίδια που «αναμασά».
Τα κανάλια αργά και σταδιακά άρχισαν να ευτελίζουν το θέαμα, για να μην γίνει αντιληπτό στην πρώτη ματιά και αποστρέψουν το βλέμμα τους.
Αυτό είχε διττό χαρακτήρα, από τη μια να ελαχιστοποιήσουν το κόστος ώστε να αυξήσουν το κέρδος κι από την άλλη να εθίσουν τους «θαμώνες» στον υποπολιτισμό!

Rory Gas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ