ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Ο Τσίπρας υποβάλλει την παραίτηση της κυβέρνησής του και πάμε σε εκλογές


Ημέρα κρίσιμων αποφάσεων, γνωστή και ως «D-Day», για την προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών με πιθανότερη ημερομηνία την 20η Σεπτέμβρη, είναι η σημερινή.
Ο Αλέξης Τσίπρας και οι στενοί του συνεργάτες έχουν καταλήξει στο τελικό σχέδιο βάσει του οποίου και θα λύσουν το «γόρδιο δεσμό» μιας κυβέρνησης μειοψηφίας και ετοιμάζονται...τροχάδην για κάλπες, ενώ οι παρασκηνιακές ζυμώσεις στο πρωθυπουργικό επιτελείο είναι συνεχείς.
Συγκλίνουσες πληροφορίες του iefimerida.gr αναφέρουν πως - εντός της ημέρας- θα υπάρξει παραίτηση της κυβέρνησης και επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου -όπως εξηγούν-να ξεκινήσουν οι προβλεπόμενες από το Σύνταγμα διαδικασίες που θα οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές. Δεν δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός να προχωρήσει και σε διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό, προκειμένου να εξηγήσει την απόφασή του.
Εκλογές-εξπρές
Οι διαδικασίες, οι οποίες θα οδηγήσουν στις κάλπες θα είναι ταχείες,όπως τονίζουν στελέχη από το εσωτερικό της κυβέρνησης. Επικαλούμενοι δε, τους καθ’ ύλην αρμόδιους συνταγματολόγους, λένε ότι η κυβέρνηση, λόγω και του σχετικού χρονικού περιορισμού (δεν έχει παρέλθει ένα έτος από τις τελευταίες εκλογές), δεν μπορεί να προκαλέσει πρόωρες εκλογές για εθνικό ζήτημα.
Κατά συνέπεια, εφόσον η κυβέρνηση διαθέτει τη δεδηλωμένη και παραιτηθεί, τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναλάβει πρωτοβουλία για συγκρότηση νέας κυβέρνησης.
Οι διερευνητικές εντολές
Τύποις, θα πρέπει να ξεκινήσει ο κύκλος των τριήμερων διερευνητικών επαφών με εντολή σχηματισμού κυβέρνησης για τα τρία πρώτα κόμματα και εν συνέχεια να ακολουθήσει η πρόσκληση του προέδρου της Δημοκρατίας στους αρχηγούς των κομμάτων προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης οικουμενικής στήριξης.
Ωστόσο, εάν υπάρξει δήλωση των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι δεν μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση, η εν λόγω διαδικασία παρακάμπτεται και θα κληθεί η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Κατερίνα Θάνου να ορκιστεί υπηρεσιακή πρωθυπουργός και να συγκροτήσει κυβέρνηση.
Εφόσον επιβεβαιωθούν όλα τα παραπάνω, η χώρα εισέρχεται πια -για τρίτη φορά μέσα σε ένα χρόνο- σε επίσημη προεκλογική περίοδο, με τον Αλέξη Τσίπρα να ξεκαθαρίζει τους εσωκομματικούς του λογαριασμούς και να ρίχνει από δω και πέρα όλο το βάρος στην κατάρτιση των λιστών και στην αναζήτηση του προεκλογικού διακυβεύματος μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ