ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015

Ο Μύθος του Ελληνα.


Μιά φορά κι έναν καιρό υπήρχε ένα Ον, ο Έλληνας.
Λένε οτι ήταν πολύ έξυπνος γιατί μιλούσε συνεχώς και ήξερε τα πάντα. Λάτρευε την θεά ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και είχε πολλές πόλεις που όλες τις έλεγαν ΑΘΗΝΑΙΣ.
Ήταν πάντα γελαστος χαρούμενος και ήρεμος.
Οι δύο θεές η ΗΠΑ και η ΕΥΡΩΠΗ που τον αγαπούσαν πολύ, μετέτρεπαν σκοτεινούς φιλόδοξους ανθρώπους που τους έλεγαν ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, σε Αγγέλους και κατα τακτά χρονικά διαστήματα τους έστελναν στον Έλληνα για να τον υπηρετούν και για να τον προστατεύουν.
Και αυτός ήρεμος καλοπερνούσε σάν θεός στα σύννεφα.
Ομως η καλοπεραση και η χλιδή μέσα σε λίγα χρόνια τον κατήντησαν κοιμισμένο, άβουλο, και τεμπέλη.
Δέν πρόσεχε πλέον τίποτε ούτε κάν ποιός διοικούσε την χώρα του. Γι'αυτό και η θεά ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ έφυγε θυμωμένη απο όλες τις ΑΘΗΝΑΙΣ και δέν ξαναγύρισε.
Αυτός όμως δέν στεναχωρέθηκε διόλου. Ήταν ανώτερος και απο τους θεούς γιατί είχε την μαγική ικανότητα να φτιάχνει όνειρα, πολυτελή παραμύθια και να ζεί μέσα σε αυτά. Έτσι απέφευγε να αντιμετωπίσει τους θεούς, τους εχθρούς, αλλα και την πραγματικότητα.
Απ'όσο λένε οι μύθοι, η θεά ΕΥΡΩΠΗ και η θεά ΗΠΑ του είχαν δώσει ενα θεϊκό μηχάνημα

Υπομονή κύριοι...πόσο να θέλει ακόμη για να πεθάνουν κι αυτά τα 2 εκ «ευάλωτοι Έλληνες»;


"Φεύγουν" τόσοι κάθε μέρα!Μετά θ’ αρχίσει η Ανάπτυξη...

γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Μια μάνα 67 χρονών στην Χαλκίδα προτίμησε να πηδήξει από τον 5ο όροφο παρά να συνεχίσει να ζει στην εξαθλίωση.
Της είχαν κόψει την αναπηρική σύνταξη.
Αδυνατούσε να εργαστεί.
Κυρίως γιατί αδυνατούσε να αναπνεύσει.
Αλλά και ποιός θα πάρει στην δούλεψή του έναν άνθρωπο 67 χρονών;
Ποιός θα πάρει έναν 50άχρονο; Έναν υπερήλικα γενικώς...
Στο θάνατο από τον 5ο όροφο την ακολούθησε και ο 27άχρονος γιός της.
Είχε κι αυτός τα προβλήματά του.
Τριάμισυ χρόνια φυτοζωούσαν...
Ουδείς νοιάστηκε ποτέ.
Και ποιός να νοιαστεί από την πανταχού και πάντα Παγερή και ανύπαρκτη Πολιτεία;
Ποιός θ’ ασχοληθεί μαζί τους;
Οι βολεμένοι πολιτικοί που πήραν την εγκληματική απόφαση να τους κόψουν την αναπηρική σύνταξη;
Ή μήπως οι εξίσου βολεμένοι της επιτροπής που το έκανε (από 75% αναπνευστική ανικανότητα της την κατέβασαν στο 30%! Λες και "αναγεννήθηκαν οι πνεύμονες! Θαύμα";)
Ή μήπως οι γραφειοκράτες του υπουργείου που το προώθησαν;
Όλοι τους ένα αδίστακτο τσούρμο βολεμένων είναι.
Είναι αυτοί οι ίδιοι που λίγο καιρό πριν "μοιράζανε" τις αναπηρικές συντάξεις με το... "τσουβάλι" (και το...."αζημίωτο" βεβαίως)...
Και εξ' αιτίας αυτών των "μαϊμού συντάξεων" - που αυτοί και το συνάφι τους έφταιγαν - αποφάσισαν να τις αφαιρέσουν απ' όλους...
Οι ίδιοι - "βολεμένοι" Πολιτικοί και γραφειοκράτες - που ευθύνονται για τους χιλιάδες θανάτους

Τα βατράχια πεθαίνουν τραγουδώντας....Ενώ οι τιμές της υγρασίας τα τελευταία χρόνια χτυπάνε κόκκινο.....σκοπίμως.
Υγρασία και προβλήματα υγείας
Σε όλους είναι λίγο-πολύ γνωστό πως η υγρασία ευνοεί τις κρίσεις άσθματος, τις ρινίτιδες, τις αρθρίτιδες και τις ημικρανίες.
Όμως, από ό,τι φαίνεται, άμεση σχέση με την υγρασία έχει και η επιδείνωση κάποιων άλλων προβλημάτων υγείας καθώς και των καρδιολογικών προβλημάτων.
Συγκεκριμένα, μελέτη που δόθηκε πριν από λίγο καιρό στη δημοσιότητα από την 1η Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ιπποκράτειο Νοσοκομείο), δείχνει σαφή συσχέτιση ανάμεσα στην υγρασία του χώρου και σε θανάτους από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.
Ας δούμε όμως τι επισημαίνεται από την ιατρική ερευνητική ομάδα η οποία πραγματοποίησε τη μελέτη, καθώς και τι αποκαλύπτουν για τις επιπτώσεις της υγρασίας του χώρου σε διάφορες παθήσεις, άλλες μελέτες που έχουν γίνει κατά καιρούς.

1. Υγρασία και θάνατοι από οξύ έμφραγμα: Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της μελέτης που έγινε στην Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου: την περίοδο του χειμώνα που υπάρχει αυξημένη υγρασία (72.6%), ο μέσος ημερήσιος αριθμός θανάτων από οξύ έμφραγμα ήταν περίπου 32% μεγαλύτερος σε σχέση με το καλοκαίρι.
Η εποχιακή αυτή διακύμανση αφορούσε κατά κύριο λόγο την ηλικιακή ομάδα των ατόμων που ήταν άνω των 70 χρόνων, μεταξύ των οποίων οι θάνατοι τον μήνα Δεκέμβριο ήταν κατά μέσο όρο διπλάσιοι από τον μήνα Ιούνιο. Τα στοιχεία της μελέτης έδειξαν ακόμα ότι οι άνδρες αντιπροσώπευαν το 86% εκείνων που απεβίωσαν και ήταν νεότεροι των 50 ετών, ενώ μεταξύ των άνω των 70 το 47,5% ήταν γυναίκες.
2. Υγρασία και αναπνευστικά προβλήματα: Η έντονη υγρασία στην ατμόσφαιρα παίζει σημαντικό ρόλο και στην επιδείνωση μιας αλλεργικής κατάστασης, αφού προκαλεί μορφολογικές αλλοιώσεις στους κόκκους της γύρης, αυξάνοντας τις αναπνευστικές αλλεργίες και το άσθμα, σύμφωνα με την παθολόγο – αλλεργιολόγο, πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας καi Κλινικής Ανοσολογίας Καλλιόπη Κόντου-Φίλη.
Επίσης, πολλές έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί από την Ευρωπαϊκή Εταιρία, Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας, επισημαίνουν πως στα αναπνευστικά προβλήματα συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό οι μύκητες (εσωτερικών και εξωτερικών χώρων), που αναπτύσσονται από την υγρασία στους τοίχους. Οι μελέτες μάλιστα που έχουν γίνει διεθνώς δίνουν μεγάλη έμφαση στην έρευνα για τα ακάρεα και τους μύκητες των εσωτερικών χώρων, οι οποίοι βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στα σπίτια που δεν αερίζονται καλά και έχουν πρόβλημα με την υγρασία στους τοίχους. Συνήθως, βρίσκονται σε χώρους με αυξημένη σχετική υγρασία (ντουλάπια, αποθήκες, κελάρια) αλλά και στα σαπισμένα φύλλα του κήπου.
3. Υγρασία και αρθριτικά – ρευματισμοί: Παρόλο που ο ακριβής μηχανισμός της σχέσης υγρασίας και αρθροπαθειών δεν είναι ακόμη γνωστός, φαίνεται να επηρεάζεται μια ομάδα υποδοχέων στις αρθρώσεις, οι οποίοι διεγείρουν την παραγωγή ουσιών που προκαλούν φλεγμονή και πόνο. Έτσι ο υγρός καιρός «χτυπά» το μυϊκό σύστημα και «πλήττει» τις αρθρώσεις κυρίως αυτών που υποφέρουν από μετατραυματικές αρθρίτιδες, αρθριτικά και ρευματισμούς.
Η υγρασία στην ατμόσφαιρα γίνεται αμέσως αντιληπτή από τους ρευματοπαθείς με πόνους στα άκρα. Δεν είναι λίγοι και αυτοί που παραπονούνται ότι τους πονά ένα παλιό κάταγμα ποδιού ή χεριού. Μελέτες επίσης αναφέρουν ότι όσοι ζουν σε υγρό περιβάλλον κοντά στη θάλασσα -όπως για παράδειγμα στα νησιά και τα παράλια του Ιονίου- συχνά σχετίζονται με εκφυλιστικές αλλοιώσεις του μυοσκελετικού συστήματος (άλατα). Τις αλλοιώσεις αυτές μερικοί μπορεί να τις παρουσιάσουν μετά τα τριάντα τους, γι αυτό ορισμένοι νέοι άνθρωποι όταν ο καιρός αλλάζει παραπονιούνται για πόνους στα χέρια και στα πόδια.
4. Υγρασία και πονοκέφαλοι: Στατιστικά έχει βρεθεί ότι η συχνότητα των κρίσεων ημικρανίας και γενικά των πονοκεφάλων επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την υγρασία. Στις βόρειες και υγρές περιοχές της Ελλάδας π.χ., αναφέρουν κεφαλαλγίες περισσότεροι κάτοικοι από ό,τι σε άλλες περιοχές με λιγότερη υγρασία όπως λ.χ. στην Πελοπόννησο.
Ο υγρός καιρός μπορεί να δημιουργήσει κρίσεις ημικρανίας όχι μόνο σε αυτούς που υποφέρουν από πονοκεφάλους αλλά και σε άτομα που δεν αντιμετωπίζουν τέτοιο πρόβλημα.
5. Υγρασία και δερματοπάθειες: Η υγρασία επιδεινώνει και ορισμένα δερματικά προβλήματα όπως την ακμή και τις μυκητιάσεις. Και αυτό γιατί τόσο ο σταφυλόκοκκος (που ενοχοποιείται για την ακμή) όσο και οι μύκητες αγαπούν το υγρό περιβάλλον. Το σχολαστικό σκούπισμα και η σωστή φροντίδα του δέρματος, είναι τα μόνα που σε αυτές τις περιπτώσεις βοηθούν.
6. Υγρασία και ξερόβηχας: Οι απότομες αλλαγές του καιρού, κυρίως η αύξηση της υγρασίας, φαίνεται ότι… κόβουν την ανάσα ατόμων με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, όπως το βρογχικό άσθμα. Μπορεί, όμως, να αποτελέσουν και την αφορμή για να ανακαλύψετε μια ευαισθησία του αναπνευστικού σας συστήματος. Αν, για παράδειγμα, βγείτε από ένα ζεστό περιβάλλον έξω στην υγρή ατμόσφαιρα και σας πιάσει ξερόβηχας, ο οποίος θα σταματήσει αργότερα αλλά θα επανέλθει την επόμενη μέρα, τότε αυτό μπορεί να είναι ένδειξη ενός ήπιου άσθματος ή υπερευαισθησίας του αναπνευστικού.
Μελέτες που προέρχονται από το Εργαστήριο Υγρασίας του Ελληνικού Ινστιτούτου Μετρολογίας (ΕΙΜ) δείχνουν ότι το ποσοστό υγρασίας ενός σπιτιού είναι συχνά μεγαλύτερο από εκείνο του εξωτερικού περιβάλλοντος, διότι σε αυτό προστίθεται και η υγρασία που παράγεται από το μπάνιο και την κουζίνα αλλά και αυτή που βρίσκεται μέσα στους τοίχους του σπιτιού. Τα φυτά επίσης παράγουν υγρασία στο σπίτι. Κατά τους ψυχρούς μήνες τα ιδανικά επίπεδα υγρασίας σε ένα σπίτι είναι γύρω στο 30-50%.
Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως ένας υγρός τοίχος δεν είναι μόνο αντιαισθητικός στο μάτι του ανθρώπου, ή επηρεάζει αρνητικά στην αίσθηση της άνεσης ενός χώρου, αλλά αυξάνει τον κίνδυνο πολλών ασθενειών εξαιτίας της υγρασίας και την επιβάρυνση που έχει στον αέρα, συνεπώς στο κλίμα του χώρου που ζούμε.

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015

Είναι εργαστηριακά μεταλλαγμένος ο ιός της γρίπης που θερίζει...

Τίποτα δεν αποκλείεται πλέον....

 • Οι κλιματολογικές συνθήκες επηρεάζονται και τροποποιούνται ούτως ώστε να δημιουργούν το κατάλληλο περιβάλλον και για τούς ιούς...
 • Ο ήλιος ζωοδότης και εγγυητής της καλής υγείας, γίνεται όλο και πιο σπάνιος...
 • Το marketing ερευνά και εφαρμόζει όλο και και περισσότερο ανάλγητους τρόπους για την εξασφάλιση κέρδους..
 • Σημαντικό πειστήριο η πάγια πλέον εφαρμογή εμβολίων σε μεγάλες μάζες πληθυσμού, δήθεν για την υγεία μας.
 • Υπάρχουν ιστορικά προηγούμενα άκρως επικίνδυνων ιών που "ξέφυγαν" από τα εργαστήρια...
 • ebola     aids  .......αλλά και ηπιότερης μορφής (πουλερικά, γουρούνια, και άλλα "αμαρτωλά" του ζωικού βασιλείου...
 • H αποτελεσματικότητα του ιού, αγγίζει το 100% πράγμα που τον καθιστά ύποπτο και "ενισχυμένο",
 • έχουν εξαλειφθεί τα περιθώρια αποτυχίας.
 • Αυτό σημαίνει μεθοδικότητα, οργάνωση, και σχεδιασμό... 
 • Εν κατακλείδι, η μητέρα φύση δεν ελέγχεται ποτέ...
 • Εν σοφία ποιημένη, έχει πάντα κρυφούς άσσους αντίδρασης...

Περαστικά σας.

Δεν πιστεύω τίποτα,
Δεν δεσμεύεται η ψυχή..
Είμαι ελεύθερος.

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ αποκαλύψεις! Δείτε τι περιέχει το αίμα των Ελλήνων μετά από αιματολογικές αναλύσεις; Μας ψεκάζουν ή μας δολοφονούν αργά;


Σοκαριστικές αποκαλύψεις μετά από αναλύσεις αιματολογικές….
Τι πραγματικά γίνεται; Σενάρια επιστημονικής φαντασίας ή πραγματικότητα;
Όπως διαβάσαμε στη σχετική ανάλυση άρθρου, τo HN έχει ασχοληθεί επισταμένως στο παρελθόν με το θέμα των chemtrails, δημοσιεύοντας στοιχεία σχετικά με το παρασκήνιο πίσω από την εφαρμογή τους και τις σοβαρότατες επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων…
Ωστόσο, παρά τις σχετικές δημοσιεύσεις που μεσολάβησαν από τότε – και σε έντυπα του «χώρου», αλλά και σε mainstream έντυπα – οι οποίες γνωστοποίησαν το θέμα σε μεγαλύτερη μερίδα του κοινού, μία πληροφορία που προήλθε από αιματολογικό εργαστήριο στάθηκε η αφορμή το ΗΝ να επανεξετάσει το θέμα, καθώς φαίνεται να ανοίγεται μία νέα διάσταση στην υπόθεση των chemtrails, που κρούει -με αποδείξεις, πλέον- τον κώδωνα του κινδύνου για την Ελλάδα.
Σύμφωνα, λοιπόν, με αποτελέσματα εξετάσεων ρουτίνας, το αίμα των Ελλήνων παρουσιάζει αυξημένες ποσότητες

Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015

ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ…Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τα όσα γράφονται παρακάτω.
Δεν είμαι ειδικός στην εξόρυξη πετρελαίου.
Ούτε γνωρίζω πως γίνονται αυτές οι δουλειές.
Όμως, κάποιος μας λέει ψέμματα.
Είτε ο πρωθυπουργός, είτε όλοι οι επιστήμονες εδαφοτεχνικοί του ΙΓΜΕ και των Ελληνικών πανεπιστημίων.
Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν ζητά τη δίωξη όλων αυτών (δεν είναι δυνατόν αυτός να ζητά από τον Ελληνικό λαό να κάνει τέτοιες θυσίες και να βγαίνει ο καθένας να λέει ότι η Ελλάδα είναι η πιο πλούσια χώρα του κόσμου) απαντά στο ερώτημα ποιος είναι ο ψεύτης.
Διαβάστε λοιπόν και κρίνετε μόνοι σας…

Γράφει η Δρ. Ευαγγελία Ε. Γκόλια

Συνασπισμός επτά σκανδιναβικών χωρών πρότειναν στην ελληνική κυβέρνηση πριν υπογράψει το μνημόνιο με την Τρόικα, χρηματική ενίσχυση 250 δισ. ευρώ σε βάθος 5 ετών με δόσεις, με αντιπαροχή να τους δοθεί η έγκριση έρευνας και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στον ελληνικό χώρο.
Υπενθυμίζουμε ότι η πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση έγινε από τον οργανισμό Scandec Org που είναι μία εμπορική – οικονομική – πολιτική ένωση των επτά σκανδιναβικών χωρών Σουηδίας, Νορβηγίας, Δανίας, Φινλανδίας, Εσθονίας, Λετονίας και Λιθουανίας.
Ο Scandec Org πρότεινε δωρεάν μελέτη έρευνα εξόρυξη και εμπορία των κοιτασμάτων με αναλογία κέρδους 80% προς 20% (το 20% στην Ελλάδα, το 80% στον διεθνή οργανισμό), προκειμένου να αποπληρωθεί σε βάθος χρόνου το ποσό των 250 δισ. ευρώ που θα έδινε στην Ελλάδα.
Παράλληλα δεσμευόταν για μεταφορά κάλυψη του 90% των εργασιακών δραστηριοτήτων του μόνο από Έλληνες εργαζόμενους και οποιαδήποτε συμφωνία ναυπήγησης του ορυκτού πλούτου που θα βρίσκονταν να γίνεται αποκλειστικά από την Ελλάδα.
Η κυβέρνηση δεν απάντησε ποτέ στο έγγραφο αυτό του οργανισμού, ενώ λίγο καιρό μετά ο οργανισμός των σκανδιναβικών κρατών έλαβε ειδοποίηση από μια κοινοπραξία ΗΠΑ και Ισραήλ ότι έχουν αναλάβει αυτοί το συγκεκριμένο θέμα.
Τον Ιούνιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο Γεωφυσικών Ερευνών δημοσιοποίησε διεθνώς μια έρευνα – μελέτη του, που αφορά τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Γαύδο. Η έρευνα έγινε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Η μελέτη αυτή ανέφερε ότι υπάρχει πλούσιο κοίτασμα μεθανίου καθαρού κατά 99%, δηλαδή δεν χρειάζεται καν επεξεργασία, τονίζοντας ότι το πολύτιμο μεθάνιο ρέει ελεύθερο στη θάλασσα, όπου και χάνεται, εδώ και εκατομμύρια χρόνια και όσοι περνάνε από τα συγκεκριμένα σημεία το βλέπουν και με γυμνό οφθαλμό.
Τον Ιούλιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο ζήτησε και πάλι άδεια από την ελληνική κυβέρνηση για θαλάσσιες έρευνες για πιθανή εξόρυξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην περιοχή νότια της Πελοποννήσου.
Και πάλι όμως η ελληνική κυβέρνηση ήταν αρνητική τοποθετώντας μάλιστα τις τρεις περιοχές ενδιαφέροντος (Απούλεια Λεκάνη, Λεκάνη Ηροδότου και Λεκάνη Σύρτης) σε γκρίζες ζώνες από μόνη της, βάζοντας όμως έτσι ουσιαστικά χωρίς λόγο στο παιχνίδι εκμετάλλευσης κοιτασμάτων Τούρκους και Λίβυους!
Από όλα αυτά βγαίνει το συμπέρασμα ότι Τούρκοι, Λίβυοι, και Ισραηλινοί κλέβουν φυσικό αέριο από την Ελλάδα, στην οποία ανήκουν μεγάλα κομμάτια των κοιτασμάτων στις Λεκάνες Απούλειας, Ηροδότου και Σύρτης.
Η αναφορά της νορβηγικής εταιρείας TGF-MoR, που κάνει σεισμικές έρευνες για ανεύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου μιλάει για κοίτασμα 6 δισ. βαρελιών φυσικού αερίου μόνο στην Κρήτη, όσο δηλαδή τρεις φορές της Αλάσκας και μισή φοράς του συνόλου της Σιβηρίας.
Παράλληλα η ίδια εταιρεία μετά από έρευνες που έχει κάνει στο Ιόνιο μιλάει για ύπαρξη 900.000 βαρελιών φυσικού αερίου ετησίως στην περιοχή της Κεφαλονιάς, 1.200.000 βαρελιών ανοικτά του Κατάκολου, 800.000 βαρέλια στη Ζάκυνθο και περίπου 2.500.000 βαρέλια στους Οθωνούς.
Οι αποκαλύψεις αυτές, γνωστές σε ευρωπαϊκές τράπεζες και πετρελαϊκές εταιρείες της Αμερικής δίνουν το προφίλ μιας Ελλάδας, που θα μπορούσε με τον ορυκτό της πλούτο να είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης.

Δρ. Ευαγγελία Ε. Γκόλια
Χημικός, Γεωπόνος, ΜΔΕ στη Διασφάλιση Ποιότητας, Διδακτορικό Δίπλωμα στη Ρύπανση Εδαφών
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΔΑΦΟΛΟΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΓΦΠ&ΑΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

thalamofilakas

Μελβούρνη: Ξεκίνησε η εκστρατεία «Μιλάμε ελληνικά τον Μάρτιο»Με μεγάλη επιτυχία έγιναν χθες στη Μελβούρνη τα εγκαίνια της εκστρατείας «Μιλάμε Ελληνικά το Μάρτιο» με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Μητρικής Γλώσσας, από τη Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στη Μελβούρνη Χριστίνα Σημαντηράκη, ενώ προβλήθηκε και μήνυμα του πρέσβη της Ελλάδας στην Αυστραλία, Χαράλαμπου Δαφαράνου.
Οι Έλληνες διπλωμάτες χαρακτήρισαν την πρωτοβουλία «εξαιρετικής σημασίας».
Οι διοργανωτές της εκστρατείας θυμήθηκαν τον πρώην πρωθυπουργό και καθηγητή Ξενοφώντα Ζολώτα, που είχε εκφωνήσει δύο λόγους στην Ουάσιγκτον (στις 26 Σεπτεμβρίου 1957 και στις 2 Οκτωβρίου 1959), οι οποίοι έμειναν μνημειώδεις.
Αναφορά στον καθηγητή Ξενοφώντα Ζολώτα
Υποτίθεται ότι η γλώσσα της ομιλίας του εμπνευστή και συντονιστή της εκστρατείας Μάικ Ζαφειρόπουλος ήταν η αγγλική.
Κατ' ουσίαν όμως, με την αφαίρεση λίγων συνδέσμων, άρθρων και προθέσεων η γλώσσα του, όπως και οι ομιλίες του Ξ. Ζολώτα, ήταν η ελληνική.
Το ακροατήριό του Μ. Ζαφειρόπουλου παρότι αποτελούσαν και άτομα που δεν μιλούσαν ελληνικά, δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα στην κατανόηση της ομιλίας του.
Αυτός ήταν και ο στόχος της ομιλίας του: Να πειστούν τα άτομα ελληνικής καταγωγής που δεν μιλούν την γλώσσα ότι πρόκειται «για μια γλώσσα που ομιλείται εδώ και χιλιάδες χρόνια και που έχει δανείσει χιλιάδες λέξεις της στην αγγλική γλώσσα».
Απαγγελία του «'Αξιον Εστί» του Οδυσσέα Ελύτη
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που οι οργανωτές επέλεξαν μαθητές ελληνικών σχολείων που απήγγειλαν το «'Αξιον Εστί» του Οδυσσέα Ελύτη και διάβασαν την ομιλία του όταν παρέλαβε το Νόμπελ Ποίησης για να υπογραμμίσουν το γεγονός ότι οι Έλληνες έχουν το ιστορικό προνόμιο να μιλούν την ίδια γλώσσα με τον Όμηρο.
Ο Μ. Ζαφειρόπουλος σημείωσε ότι η ελληνική γλώσσα έχει συνεχή ζώσα παρουσία πάνω από 4.000 χρόνια - όσα και η κινεζική.
Το Guinness Book of Records (GBR) έχει χαρακτηρίσει την ελληνική γλώσσα ως την πλουσιότερη στον κόσμο, με 5 εκατομμύρια λέξεων και 70 εκατομμύρια τύπους λέξεων!
Μια στις 12 αγγλικές λέξεις προέρχεται από την ελληνική γλώσσα
Πάλι σύμφωνα με το GBR, η αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις, από τις οποίες 41.615 προέρχονται από την ελληνική γλώσσα.
Σε ένα τυπικό λεξικό της αγγλικής με γύρω στις 75.000 λέξεις, περίπου 5% προέρχονται απευθείας από την ελληνική γλώσσα
Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί με το λεξιλόγιο ενός μέσου αγγλόφωνου ατόμου.
Στην εκδήλωση, που παρουσίασε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συνδέσμου Καίτη Αλεξοπούλου, μίλησαν επίσης ο εργατικός βουλευτής Σταύρος Δημόπουλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας, Βασίλης Παπαστεργιάδης αλλά και ο ιερέας Ευμένιος από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας που στηρίζει την εκστρατεία. Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι ομογενειακών οργανισμών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
pontos-news.gr

Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015

Το πρώτο μεγάλο big deal για την αμυντική βιομηχανία: Ο Π.Καμμένος "έκλεισε" τα Mirage 2000-9 των ΗΑΕ

ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΑΒ

Συμφωνία για την επισκευή και συντήρηση από την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία των μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000-9 της Αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έκλεισε ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος κατά την επίσκεψή του στην έκεθεση ΙDEX 2015 στο Αμπου Ντάμπι.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμφωνία για την ΕΑΒ που έχει κλειστεί εδώ και πολλά χρόνια και σίγουρα η πρώτη που αφορά τα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη.
Η καταρχήν συμφωνία- οι λεπτομέρεις θα καθορισθούν αργότερα- κλείστηκε απο τον Π.Καμμένο και τον διάδοχο του “Αμπου Ντάμπι και αναπληρωτής ανώτατος διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΑΕ, σεΐχης Μοχάμεντ Μπιν Ζάγιεντ Αλ Ναχγιάν
Ο υπουργός πρόβαλε το γεγονός ότι η ΕΑΒ έχει υλοποιήσει με απόλυτη επιτυχία ένα μεγάλο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των 10 Μirage 2000 EGM σε Μirage 2000-5 MK2 και βέβαια έχει και την πλήρη υποστήριξη των "απλών" Mirage 2000 EMG όπως και των Μirage 2000-5 MK2 της ΠΑ.
Η συμφωνία υπολογίζεται σε 100 εκατ. ευρώ ανά έτος.
Η Αεροπορία των ΗΑΕ διαθέτει 68 μαχητικά Mirage 2000-9
Ο ΥΠΕΘΑ Π.Καμμένος συμφώνησε με τον διάδοχο Μοχάμεντ Μπιν Ζάγιεντ Αλ Ναχγιάν και για μεγάλη προμήθεια ανταλαλκτικών για τις φρεγάτες κλάσης "S" του ΠΝ καθώς υπηρετούν στο Ναυτικό των ΗΑΕ (ο Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης δούλεψε σκληρά για αυτό) μάλιστα ζήτησε ολόκληρη φρεγάτα "S" για να χρησιμοποιηθεί ως ανταλλακτικά για την φρεγάτα "Μπουμπουλίνα" η οποία έχει παροπλιστεί.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2015

Σοϊ-μπλε-παλαβισμός


Σοϊ-μπλε-παλαβισμός ονομάζεται το νέο είδος μαλάκυνσης που εμφανίστηκε στην Γερμανία και προσβάλει μόνο και μόνον τους δικυκλιστές.
Ως κύριο σύμπτωμα της νόσσου, παρατηρήθηκε η εκκούσια αμνησία όπου δεν συμφέρει τον
ασθενή ο οποίος οταν δεν γίνεται το δικό του μαρσάρει και καταστρέφει τα πατώματα των αιθουσών και των διαδρόμων του Ευρωκοινοβουλίου με τις μπαντιές ενω φωνάζει συνεχώς ΝΕΙΝ.

Soy-blue-madness called the new type of brain-softening virus that appeared recently in Germany and is affecting just those that use 2 wheel vehicles. As main symptom was observed that the infected person is acting by purpose like suffering of amnesia, whenever something is not for his good and whenever you deny to him to do what he wants, he push the throtle and while he is driving dangerously he is destroying the floor of the halls and corridors of Eurocounsil while he is shouting:
NEIN
απο ΑΔΗΣ o φασισταράς. .

Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ...Κολοσσιαίο σκάνδαλο αποκάλυψε ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος:

 "Πλαστογράφησαν την υπογραφή του Δ.Αβραμόπουλου για να αρπάξουν προμήθεια εκατομμυρίων"!


Eνα σκάνδαλο "πέραν φάσης φαντασίας" στο οποίο πλαστογραφήθκε η υπογραφή του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας και νυν Επιτρόπου Εσωτερικής Ασφάλειας της ΕΕ, Δημήτρη Αβραμόπουλου το οποίος είχε καταγγείλει το defencenet.gr, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος.
Πρόκειται για μια χονδροειδή πλαστογράφηση όχι μόνο της υπογραφής αλλά ολόκληρου του υπουργικού εγγράφου προκειμένου να αλλάξουν οι διαδικασίες επιλογής αναδόχου στον τομέα των εναέριων μέσων δασοπυρόσβεσης και αντί να εκτελεστεί η διαδικασία του διαγωνισμού από το ελληνικό δημόσιο να εκτελεστεί από τη ΝΑΤΟϊκή υπηρεσία NAMSA και να επιλεγούν μέχρι και τουρκικές εταιρείες για την ελληνική δασοπυρόσβεση!
Δηλαδή με μία "καραμπινάτη" πλαστογραφίας, άλλαξε από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ολόκληρο το κανονιστικό πλαίσιο επιλογής αναδόχου και φτάσαμε στο σημείο να ανατεθεί αρχικά σε τουρκική εταιρεία η εναέρια πυροσβεση στην χώρα!
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π.Καμμένος μιλώντας προς τους δημοσιογράφους είπε για το θέμα επί λέξει: "Ξέρουμε τι έχει συμβεί και πώς στήθηκε η κομπίνα. Πρόκειται περί κακουργηματικής

Ο καλύτερος πελάτης!!! Μια έρευνα Σοκ!!!

ΟΛΑ τα δάνεια της Ελλάδας από το 1821 ως το 2011 - Τι πληρώσαμε και σε ποιους!
Αν σκεφτείτε ότι από το 1994 ως το 2010 πληρώσαμε ως χώρα 571.000.000.000 (πεντακόσια εβδομήντα ένα δισεκατομμύρια) ευρώ διαβάστε τι έχουμε πληρώσει τα τελευταία 200 χρόνια!

- Είναι η Ελλάδα το απείθαρχο και ατίθασο παιδί της Ευρώπης και ένα από τα πλέον ατίθασα παγκοσμίως;
- Μας αξίζει που το «Focus» χρησιμοποιεί τα αγάλματα των προγόνων μας για να μας κάνει άσεμνες χειρονομίες με το δάχτυλο;
- Είμαστε τεμπέληδες και κατά το κοινώς λεγόμενο «μπαταξήδες» που δεν πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας στους δανειστές μας;
- Είμαστε ένας λαός καλοπερασάκηδων που αποφεύγουμε να ασχοληθούμε με τις συμβατικές υποχρεώσεις μας έναντι των … «συμμάχων» μας;


Ερωτήματα που μπορεί να απαντηθούν μόνο αν ανατρέξουμε στο παρελθόν και μάλιστα εκ της Εθνικής παλιγγενεσίας με την Επανάσταση του 1821.

Ψάξαμε λοιπόν βιβλιογραφία, στοιχεία στο διαδίκτυο και κατορθώσαμε και ανακαλύψαμε όλα τα δάνεια που πήρε η Ελλάδα από τότε μέχρι σήμερα!
Στις παρακάτω γραμμές θα βρείτε απίστευτες πληροφορίες οι οποίες θα μας βοηθήσουν να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας στα ερωτήματα που θέτουν τα «πειθήνια όργανα» των διεθνών τοκογλύφων όπως το «Focus» και η «Bild», που δεν έχουν σταματήσει δευτερόλεπτο να «χτυπούν» την Ελλάδα!
- Η έρευνα που ακολουθεί, διενεργήθηκε το 2011 και δημοσιεύτηκε τότε στην προσωπική μου σελίδα, στο adalis.gr [H αρχική δημοσίευση εδώ].
Αξίζει πραγματικά να διαβάσει το αναγνωστικό κοινό των AegeanTimes.gr, τα εξωφρενικά δάνεια που σύναψε η χώρα μας με τους γνωστούς οίκους διεθνών τοκογλύφων, που καταδυναστεύουν την χώρα μας, πριν καν απαλλαχτεί από τους Οθωμανούς !
Δάνεια, που στο σύνολό τους είναι αποικιοκρατικά, με εξοντωτικούς όρους, τα οποία τα αποπληρώσαμε μέχρι τελευταίας ... δεκάρας!
Δάνεια τα οποία θα πρέπει να επανεξεταστούν, και στο ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, να γίνουν άμεσα απαιτητά από τους τοκογλύφους, οι οποίοι σήμερα μας κουνάνε το δάχτυλο υποτιμητικά!
Η έρευνα που ακολουθεί, θα είναι πάντοτε επίκαιρη, για όσο διάστημα το

«Τεράστια η γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας - Ακόμη κι αν είναι ακριβό το τίμημα, αξίζει να πληρωθεί στην Αθήνα»

Την μεγάλη γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας, αναλύουν οι Financial Times στο τελευταίο τους άρθρο. Οι αναλυτές τονίζουν ότι η χώρα είναι παράγων σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και γι' αυτό οι Ευρωπαίοι δεν πρέπει να κάνουν λάθος και οι πολιτικοί δεν πρέπει να τυφλωθούν.

Αναλυτικά το άρθρο των FT:
Οταν οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναφέρονται στην Ελλάδα, μιλούν την διάλεκτο των οικονομικών, ανεξάρτητα από την μητρική τους γλώσσα.
Είμαι οικονομικός αναλυτής και την γνωρίζω καλά αυτή τη διάλεκτο.
Πιστεύω όμως ότι οι πολιτικοί της ηπείρου έχουν διαλέξει λάθος κοινή γλώσσα.
Η γεωπολιτική, πολύ περισσότερο από την οικονομία, είναι το κύριο ζήτημα.
Το κόστος του σφάλματος θα είναι μη μετρήσιμο.
Να θυμηθούμε ότι μέχρι πολύ πρόσφατα, το 2013, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι συζητούσαν για συμφωνία εμπορικής ενοποίησης με την Ουκρανία.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι διπλωμάτες γνώριζαν τις γεωπολιτικές παραμέτρους αυτής της προσπάθειας. Πράγματι, η συμμετοχή της Ουκρανίας στην Ε.Ε. είχε τεθεί από πολλούς ως μακροπρόθεσμος στόχος.
Αλλά οι Βρυξέλλες, απορροφημένες με τις τεχνικές λεπτομέρειες μιας συμφωνίας για το άνοιγμα των αγορών, ίσως απέσπασαν το βλέμμα από την στρατηγική κατάσταση.
Ακόμη κι αν είναι υψηλό το τίμημα για την ασφαλή διατήρηση των Αθηνών εντός της ευρωπαϊκής πολιτικής τάξης και ασφάλειας, αξίζει να πληρωθεί
Διπλωματία
Οι ρωσικές αντιδράσεις στην Ουκρανία πάντα ήταν δύσκολο να προβλεφθούν.
Αλλά το πρίσμα της οικονομίας ήταν λάθος επιλογή και οδήγησε τους διπλωμάτες σε λάθος διαδρομή. Αυτό είναι ένα σφάλμα που η Ευρώπη δεν αντέχει να επαναλάβει στην Ελλάδα.
Οι υπουργοί Οικονομικών συζητούν τις απαιτήσεις της Αθήνας για ένα δάνειο που θα συντηρήσει την χώρα μέχρι τον Ιούνιο, δίνοντας χρόνο για διαπραγμάτευση μιας μόνιμης λύσης στα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας.
Τα ποσά που εμπλέκονται είναι μεγάλα, και οι ελληνικές απαιτήσεις εγείρουν ερωτηματικά για το νομισματικό και μακροοικονομικό πλαίσιο όλης της οικονομίας της ευρωζώνης.
Δεν πρέπει να ληφθούν βιαστικές αποφάσεις. Αυτά τα θέματα όμως, όσο σημαντικά κι είναι, δεν πρέπει να τυφλώνουν τους πολιτικούς όσον αφορά την τεράστια γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας.
Πρόκειται για μια χώρα που ενώνει τον βορρά με τον νότο, και την ανατολή με την δύση, όπως καμία άλλη. Αποτελεί το νότιο άκρο του ΝΑΤΟ και η σχέση που απολαμβάνει με Ρωσία, Ιράν, Κίνα και άλλους είναι μοναδική εντός της συμμαχίας. Ακόμη κι αν είναι υψηλό το τίμημα για την ασφαλή διατήρηση των Αθηνών εντός της ευρωπαϊκής πολιτικής τάξης και ασφάλειας, αξίζει να πληρωθεί.
Η Ελλάδα είναι υπεύθυνη για την εξασφάλιση ενός μεγάλου και ασταθούς τμήματος των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. Κι αυτός ο ρόλος θα γίνει ακόμη σημαντικότερος, με τις συγκρούσεις που μαίνονται στην βόρειο Αφρική και την Μέση Ανατολή.
Το ΝΑΤΟ
Η στρατηγική σημασία της χώρας ως πυλώνα της Ευρώπης έχει αυξηθεί κι ας έχει συρρικνωθεί η οικονομία της κατά το ένα τέταρτο. Είναι μια από τις λίγες χώρες της ευρωζώνης που ανταποκρίνονται στις δεσμεύσεις τους προς το ΝΑΤΟ για τις στρατιωτικές δαπάνες (και γι' αυτό το λόγο, συμπτωματικά, είναι από τους σημαντικότερους πελάτες των γερμανικών και γαλλικών κατασκευαστών όπλων).
Οι πολιτικοί της υπόλοιπης Ευρώπης είναι κατανοητό να ανησυχούν που θα υποχρεωθούν οι φορολογούμενοι πολίτες τους να πληρώσουν για τις παλαιές δημοσιονομικές ατασθαλίες της Ελλάδας. Αλλά πρέπει να θυμούνται επίσης ότι η χώρα δεν αμείβεται επαρκώς για την πολύτιμη συμβολή της στην κοινή άμυνα της Ευρώπης.
Οι εξελίξεις στην Ουκρανία θα ταρακουνήσουν εκείνους τους Ευρωπαίους που κάποτε θεωρούσαν δεδομένο ότι οι μεταπολεμικές εδαφικές τακτοποιήσεις θα γίνουν σεβαστές από όλους τους γείτονες. Στην παρατεταμένη, όπως φαίνεται, αντιπαράθεση της δύσης με την Ρωσία, τα γεωστρατηγικά δεδομένα που κατέχει η Ελλάδα είναι αναντικατάστατα.
Γεωπολιτική υποταγή
Ωστόσο οι Ευρωπαίοι ηγέτες επιμένουν να μιλούν για την οικονομική θέση της Ελλάδας λες και έχουν εξασφαλίσει την πλήρη γεωπολιτική υποταγή της.
Τα γεγονότα μπορεί να τους επιβεβαιώσουν. Αλλά είναι επικίνδυνο στοίχημα.
Θα είναι τραγωδία να βάλουν αυτό το στοίχημα στην τύχη, επειδή θα κάνουν στενόμυαλη ανάλυση της κατάστασης.
Αν το παιχνίδι επιβολής που εκτυλίσσεται ανάμεσα στην Αθήνα και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, καταλήξει στην έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, το κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο από μερικά απλήρωτα δάνεια και οικονομική πίεση.
Ο διοικητής της ΕΚΤ Mario Draghi, έχει πει ότι θα κάνει τα πάντα για να σώσει το ευρώ.
Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί θα πρέπει να κάνουν πολύ περισσότερα για να κρατήσουν την Ελλάδα στο ευρώ και να διασφαλίσουν την ευρωπαϊκή πολιτική τάξη.
Μετάφραση από Euro2day
imerisia.gr

Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015

ΑμφιθυμίεςΣύμφωνοι, καρντάση μου, τα σημάδια είναι εκεί… Και είναι κακά σημάδια.

Είναι κακό σημάδι να τους ακούμε περί άλλων να τυρβάζουν στην επιχειρηματολογία των εντιμότατων φίλων μας περί της συνέχειας του κράτους, αντί για να τονίζουν σε όλους τους τόνους ότι πριν πέντε χρόνια καταλύθηκε κάθε έννοια συνταγματικότητας αλλά και διεθνούς νομιμότητας, με αυτό το άθλιο πρόγραμμα "διάσωσης" που μετέτρεψε την Ελλάδα και όλους εμάς τους Έλληνες σε υποκείμενα ενός άθλιου πειράματος, που θα σημειωθεί στην ευρωπαϊκή ιστορία με τα μελανότερα μεσαιωνικά χρώματα.
Είναι κακό σημάδι να τους ακούμε να μας λένε ότι θα οφείλουμε ένα χρέος ανεξέλεγκτο, ένα χρέος ειδεχθές, ένα χρέος που είναι ύποπτο και που δεν έχει ελεγχθεί, στο διηνεκές. Ειδικά όταν αυτός ο έλεγχος είναι επί πλέον και μνημονιακή υποχρέωση της Ελλάδας.
Τι ειρωνεία, αλήθεια!
Είναι κακό σημάδι να τους ακούμε να μας λένε ότι είναι πατριωτικό μας καθήκον να εξοφλήσομε τα παράνομα και αντισυνταγματικά επιβεβλημένα χαράτσια, έστω κι αν αυτοί οι πόροι θα χρησιμοποιηθούν για να πληρωθούν συντάξεις ή για φάρμακα για τα δημόσια νοσοκομεία, όταν οι λίστες είναι εκεί, σαν ώριμα, βρώσιμα φρούτα, από την εποχή του θρασύτατου Θεοχάρη κι ακόμα παλαιότερα.
Είναι κακό σημάδι να τους ακούμε να μας λένε ότι είναι χρήσιμη στην εθνική προσπάθεια, η συμβολή των αρχαγγέλων του νεοφιλελευθερισμού.
Είναι κακό σημάδι να τους ακούμε να μας λένε ότι δεν υπήρχαν άλλοι, καταλληλότεροι από τους ακαταλληλότερους, για να επανδρώνουν τις διοικήσεις των τραπεζών που de facto ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο, αφού εμείς όλοι τις χρυσοπληρώσαμε με το αίμα μας όλα αυτά τα πέτρινα χρόνια–κι ας μην έχομε ακόμα καταφέρει να τις σώσομε, έτσι που παραμένουν κρεμασμένες στο χείλος του χρηματοπιστωτικού γκρεμνού.
Είναι κακά όλα αυτά τα σημάδια -κι ας λέγαμε παλιότερα, όχι πολύ παλιά, ότι εκτός από αναγκαία, ήταν και ικανή η συνθήκη, να απαλλαχτούμε από τους αθλιότερους των αθλίων εθνικών ολετήρων.
Αλλά μέσα σε όλον αυτόν τον περιρρέοντα ζόφο, υπάρχουν και καλά σημάδια:
Για πρώτη φορά ακούσαμε από επίσημα κυβερνητικά χείλη και αρμοδίως, αυτό που πέντε χρόνια φωνάζουν όλες οι αδύναμες φωνές των βοώντων εν τη ερήμω:
«Το πρόγραμμα διάσωσης το 2010 δεν ήταν για την Ελλάδα, ήταν για την διάσωση των γερμανικών και των γαλλικών τραπεζών».
Αδιαφορώ για ό,τι λένε οι δημο(σ)κόποι για τα ποσοστά αποδοχής της κυβέρνησης.
Στο κάτω-κάτω της γραφής, ποτέ δεν τους είχα σε σπουδαία εκτίμηση τους υπόλογους δημο(σ)κόπους.
Άλλωστε, δεν ξεχνώ ότι και η φαιά κυβέρνηση του αλήστου μνήμης Παπαδήμου, είχε κάποτε ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά αποδοχής.
Εξίσου αδιαφορώ και για ό,τι λένε οι αναλυτές, οι ειδικοί και οι ειδήμονες της θεωρίας των παιγνίων για το“game of chicken”, γιατί την ψήφο μου, εγώ την έριξα στην κάλπη, έχοντας στο μυαλό μου την ορμήνια της αρχαίας Σπαρτιάτισσας:
«Ή ταν ή επί τας».
Στο κάτω-κάτω της γραφής, εγώ ονειρεύτηκα και συνεχίζω να ονειρεύομαι εκείνην την Ευρώπη που θάμπωσε με την έκπαγλη ωραιότητά της τον Συγνεφοσυνάχτη.
Αν η Ευρώπη του μέλλοντος μου πρόκειται να συνεχίσει να είναι αυτή η άσκημη και ζαρωμένη μπαμπόγρια που παίρνει παράταση της άσκοπης ζωής της ρουφώντας το αίμα των λαών της, τότε να μου λείπει.
Καλύτερα να μου λείπει, έστω κι αν χρειαστεί να βγω να περπατήσω ξυπόλυτος επάνω στα αιχμηρά και κοφτερά θρύμματα που σκόρπισαν παντού γύρω μου οι ελεεινοί που μας κυβερνούσαν έως προχθές, σπάζοντας σε χίλια κομμάτια τα όνειρα, τις ελπίδες και τις ζωές μας.

Το κολάζ είναι από την OKTANA
Alexandros Raskolnick
my-pillow-book.blogspot.gr

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΙΠΠΟΛΑ

ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΙΠΠΟΛΑΣ (Άνω Πούλα)
Σχεδιάζεται παράνομη διάνοιξη οδού

ΑΝΩ ΠΟΥΛΑ
Η Άνω Πούλα βρίσκεται στο οροπέδιο της «Μακρυνάς» ένα πλάτωμα που ξεκινάει από το ακρωτήρι Κάβο Δρόσο στη δυτική ακτή της Μάνης και φτάνει μέχρι το Κάβο Γκρόσσο (ακρωτήριο Θυρίδες). Βασικά είναι ένας απόκρημνος βράχος πάνω στη θάλασσα με ύψος 200-300 μέτρα και μήκος σχεδόν 4 χιλιόμετρα, του οποίου το επάνω μέρος είναι μια στενόμακρη σχεδόν επίπεδη επιφάνεια πλάτους 300 έως 600 μέτρων.
Στη μέση περίπου αυτού του πλατώματος, πάνω από το χωριό Κιππούλα, υπάρχει το« κάστρο της Άνω Πούλας».
Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα μικρών ερειπωμένων οικισμών που προστατεύονταν από λιθόκτιστο οχυρωματικό τείχος.
Αιγοπρόβατα και αγελάδες που βόσκουν δίπλα και μέσα σε ιστορικά κτίρια, εκκλησίες που μετατρέπονται σε ποιμνιοστάσια και στάβλους είναι το σκηνικό του αίσχους που έχει στηθεί από δεκαετίες τώρα, στο Κάστρο της Αρχαίας Ιππόλας (¨Ανω Πούλα).
Σε ιστορικούς τόπους και μνημεία απαγορεύονται ρητά χρήσεις ή επεμβάσεις που μπορούν να αλλοιώσουν τον χαρακτήρα του ιστορικού τόπου και οτιδήποτε μπορεί να επιφέρει βλάβη στα διατηρητέα μνημεία και στους αρχαιολογικούς χώρους ή να αλλοιώσει το φυσικό τοπίο και να επηρεάσει αρνητικά τους υπάρχοντες βιότοπους.
Αυτό ισχύει περίτρανα και για την Άνω Πούλα !

Οι ιστορικές ερειπωμένες εκκλησίες της Άνω Πούλας, ο Άγιος Σωτήρας (Σώστης) στο βόρειο άκρο της Ανω Πούλας, οι Άγιοι Θεόδωροι και ο Άγιος Γεώργιος στην ανατολική άκρη του γκρεμού της Ανω Πούλας καθώς και ο γκρεμισμένος Αϊ Λιάς με τον Άγιο Νικόλαο και την Αγία Πελαγία στο χείλος του ανατολικού γκρεμού και πάνω από την Παναγίτσα βιώνουν την εγκατάλειψη της Πολιτείας και κάποιες από αυτές δυστυχώς χρησιμοποιούνται σαν στάβλοι.
Σ’ αυτή την ελεεινή εικόνα έρχεται να προστεθεί και η πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ανατολικής Μάνης με την οποία αποφασίστηκε η διάνοιξη οδού προς την Άνω Πούλα και εγκρίθηκε και σχετική πίστωση 20.000 €.
Για όλα αυτά καμιά από τις προβλεπόμενες εγκρίσεις των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών δεν έχει εκδοθεί.
Αντίθετα, αυθαίρετα και πραξικοπηματικά ο Δημαρχος και οι συν αυτώ προχωρούν στην πλήρη καταστροφή του ιστορικού Κάστρου της Αρχαίας Ιππόλας (΄Ανω Πούλα).
Το μόνο που μπορεί να εξασφαλίσει ένα τέτοιος δρόμος είναι η δυνατότητα πρόσβασης σε μεγάλα οχήματα με τελικό πιθανό στόχο την Εγκατάσταση μεγάλων κατασκευών όπως Σταύλοι, Silos, Φωτοβολταϊκά, Ανεμογεννήτριες κλπ.
Ο συγκεκριμένος τόπος έχει ανάγκη από εξειδικευμένα αναστυλωτικά έργα που θα τον αναδείξουν και ως προς την πρόσβαση σ’ αυτόν επιβάλεται η άμεση ανακατασκευή, σήμανση και προβολή των λιθόστρωτων ιστορικών μονοπατιών του όπως επίσης και λοιπά συνοδά έργα όπως πεζούλες ξεκούρασης, πινακίδες προβολής εναρμονισμένες στο τοπίο κλπ.
Τα έργα αυτά θα μπορούσαν να γίνουν με επιδότηση από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, κάτι που έγινε και εξακολουθεί να γίνεται κατά κόρον σε άλλους δήμους σε όλη την Επικράτεια.
Ο πραξικοπηματικός τρόπος με τον οποίο κινήθηκε ο Δήμαρχος είναι ξεκάθαρο ότι στόχο έχει να μας φέρει προ τετελεσμένων γεγονότων, δηλαδή την παράνομη διάνοιξη του δρόμου για εξυπηρέτηση ξένων προς τους κατοίκους σκοπούς !

Πρέπει, λοιπόν, να κινηθούμε άμεσα!
Δεν υπάρχει χρόνος για καθυστερήσεις

ΚΑΣΤΡΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΙΠΠΟΛΑΣ (Άνω Πούλα)
video του Βασίλη Παν. Κανακάκη

dmcArchitects

Το έργο-φάντασμα αλλά και σκάνδαλο της Πελοποννήσου


Στις 27 Ιανουαρίου ήταν να εκδικαστεί στο Διοικητικό Εφετείο Τρίπολης η απαίτηση της τράπεζας HSBC να τις καταβάλει το ελληνικό δημόσιο 2,5 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που επαναφέρει στο προσκήνιο ένα από τα πιο σκαστά σκάνδαλα στην Πελοπόννησο και ζωντανεύει ένα μοναδικό στα ελληνικά χρονικά έργο-φαντασμα γύρω από το όποιο έχει στηθεί τα τελευταία χρόνια ένας ξέφρενος χορός εκατομμυρίων.
Η περίφημη παράκαμψη της Σπάρτης στο τμήμα «Σκούρα – Πυρί», ένας δρόμος μόλις 12,5 χιλιομέτρων . (μαζί με τους παράπλευρους) δικαιολογημένα διεκδικεί πλέον το… βραβείο ενός από τα πιο ακριβοπληρωμένα οδικά έργα στην Ευρώπη.
Αρχικά σκορπίστηκαν περίπου 17 εκατ. ευρώ για να μην γίνει σχεδόν τίποτα και τώρα η… ολοκλήρωσή του επανεντάχθηκε στο νέο ΕΣΠΑ και από τον περασμένο Μάιο «τρέχει» η νέα εργολαβία ύψους 11,5 εκατ. ευρώ. Αρκετά παραπάνω, δηλαδή, από 2 εκατ. ευρώ το χιλιόμετρο σε μια περιοχή δίχως ιδιαίτερες μορφολογικές δυσκολίες…
Η υπόθεση, έχει φτάσει με διάφορες ερωτήσεις στη Βουλή, ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης τουλάχιστον δύο φορές έχει ζητήσει τη δίωξη των υπευθύνων και την ενσωμάτωση των πορισμάτων του στην ποινική δικογραφία κι όμως το… έργο συνεχίζεται σαν να μην συμβαίνει τίποτα και εκείνοι που υποδείχθηκαν ως υπεύθυνοι του παλιού δαπανηρού «φιάσκου» αναβαθμίστηκαν ιεραρχικά και προΐστανται των νέων εργασιών. Με δυο λόγια, χάος.
Ας δούμε όμως τις λεπτομέρειες αυτής της απίστευτης ιστορίας, έτσι ακριβώς όπως

Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015

Όλες οι Κεντρικές Τράπεζες ανήκουν στην οικογένεια Rothschild εκτός απο τρείς!
Πολλοί αναρωτιούνται μέχρι που φτάνει και που σταματάει η δύναμη της οικογένειας Ρόθτσιλντ.


Το έτος 2000 υπήρχαν 7 χώρες στις οποίες η κεντρική τράπεζα δεν ελέγχοταν απο τους Ρόθτσιλντ. Αυτές ήταν:
Afghanistan
Iraq
Sudan
Libya
Cuba
North Korea
Iran

Στην συνέχεια είχαμε το «τρομοκρατικό» χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους και αμέσως μετά... τον πόλεμο στις χώρες αυτές.
Ο πόλεμος είχε σαν αποτέλεσμα οι κεντρικές τράπεζες των χωρών αυτών να ελέγχονται πλήρως απο την οικογένεια Ρόθτσιλντ και το Παγκόσμιο Τραπεζικό τους σύστημα.
Το ίδιο έγινε και στην Γιουγκοσλαβία όπου η Κεντρική Τράπεζα της χώρας δεν ελέγχοταν απο τους Ρόθτσιλντ και τους υπόλοιπους Εβραίους Διεθνείς Τραπεζίτες και έτσι εισέβαλλαν οι «δημοκράτες» κατ’εντολή των Ρόθτσιλντ.
Μετά τους δυο αυτούς πολέμους έμειναν μόνο 5 χώρες που δεν ελέγχοταν απο τους Ρόθτσιλντ:
Sudan
Libya
Cuba
North Korea
Iran

Όσοι έχουν ασχοληθεί γνωρίζουν πόσο γρήγορα στήθηκε η Κεντρική Τράπεζα της Βεγγκάζης. Επίσης κλάπηκε και ο τεράστιος θησαυρός που υπήρχε στο θησαυροφυλάκιο της τράπεζας απο τους χρόνους του μεγάλου Αλεξάνδρου ακόμη.
Μόνο 3 τράπεζες υπάρχουν πλέον που δεν ελέγχονται απο τους Ρόθτσιλντ:
Cuba
North Korea
Iran

Όπως καταλαβαίνετε αυτές οι χώρες αποτελούν και τον στόχο των Ρόθτσιλντ.

Το 1930: Η πρώτη παγκόσμια Τράπεζα των Ρόθτσιλντ ιδρύθηκε στην Βασιλεία της Ελβετίας και ήταν η «Τράπεζα Διεθνών Διευθετήσεων».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε κούρεμα 50% στα χρέη προς το Δημόσιο!Νέου τύπου ρύθμιση των χρεών προς το Δημόσιο ανακοινώνει η κυβέρνηση.
Στην κοινή συνέντευξη Τύπου της κ. Βαλαβάνη, του κ. Μάρδα και του Δημήτρη Στρατούλη, μπήκαν τα θεμέλια για την ελάφρυνση χιλιάδων φορολογουμένων με χρέη.
Μεταξύ άλλων προβλέπεται η δυνατότητα για «κούρεμα» κατά 50% των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο έως 31.12.2013, εφόσον αυτές εξοφληθούν εφάπαξ ή τμηματικά με ελάχιστη δόση τα 200 ευρώ, προβλέπει, μεταξύ άλλων, η νέα ρύθμιση που ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

Από τη διάταξη αυτή, εξαιρούνται οφειλές από ΦΠΑ, ΦΑΠ, παρακρατούμενους φόρους, μισθώματα, έσοδα υπέρ τρίτων και ειδικό φόρο κατανάλωσης.
Για τα χρέη έως 31.12.2014 προβλέπονται μεγάλες μειώσεις των προσαυξήσεων και 100 δόσεις.
Αν και όλα αυτά θα πρέπει να συμφωνηθούν και με τους εταίρους και δανειστές στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν ως τώρα:

– Στη ρύθμιση υπάγονται και όσοι έχουν χρέη από Φ.Π.Α. Ως 31/12/14
– Το ανώτατο όριο δόσεων για την εξόφληση ορίζεται στις 100
– Η ελάχιστη δόση καθορίζεται στα 20 ευρώ
– Για όσους χρωστούν σε περισσότερες από μια εφορίες η ελάχιστη δόση είναι 10 ευρώ
– Μειώνονται τα πρόστιμα για τα ληξιπρόθεσμα χρέη
– Καταργείται η κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών
– Προβλέπεται κούρεμα οφειλών 50% για μικροοφειλέτες αρκεί να καταβάλλουν το ποσό των 200 ευρώ
– Για εφάπαξ εξόφληση θα πρέπει να υποβληθεί αίτηση έως το τέλος Μαϊου και ένταξη στις δόσεις έως το τέλος Μαϊου

Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στην Βουλή.

olympia.gr

Μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης ομογενών από την Α. Ουκρανία καταστρώθηκε από ΥΠΕΞ και ΓΕΕΘΑ

ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ


Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πολεμικής εκκένωσης χιλιάδων ομογενών από τις εμπόλεμες περιοχές της Α. Ουκρανίας που πλέον έχουν αποσχιστεί, έχοντας ανακηρύξει την ανεξαρτησία τους από το καθεστώς του Κιέβου, «σφραγίστηκε» σήμερα σε έκτακτη σύσκεψη στο ΥΠΕΞ με τη συμμετοχή στελεχών των ΕΔ.
Το σχέδιο προβλέπει κινητοποίηση μιας μεγάλης δύναμης από θαλάσσης, ξηράς και αέρος των ΕΔ καθώς και των διπλωματικών υπηρεσιών του ΥΠΕΞ σε και επανάληψη της επιχείρησης «Χρυσόμαλλο Δέρας» το καλοκαίρι του 1993, όταν εκκενώθηκαν 1013 Πόντιοι ομογενείς από το Σοχούμι της Γεωργίας.
Η κατάσταση στην περιοχή κρίνεται ως ιδιαιτέρα επικίνδυνη δεδομένου ότι

Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015

Ανατομία ενός Grexit: Τι θα συμβεί αν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώΜε ηγέτες της ευρωζώνης να προσπαθούν να φτάσουν σε μια εφαρμόσιμη λύση για τα προβλήματα του χρέους στην Ελλάδα, οι πιθανότητες μιας ελληνικής εξόδου από τη νομισματική ένωση έχουν αυξηθεί σημαντικά.
Το MoneyWeek, με τη βοήθεια των οικονομολόγων της Capital Economics, Jonathan Loynes και Jennifer McKeown καταγράφει τα σημεία κλειδιά της πρόκλησης μέχρι το Grexit και εξηγεί πώς αυτό μπορεί να γίνει διαχειρίσιμο.
Δεν υπάρχει πραγματικό σχέδιο
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι δεν υπάρχει επίσημη, προσχεδιασμένη διαδικασία για μια χώρα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη. Κάτι τέτοιο έχει ως αποτέλεσμα να να υπάρξουν κάποιοι αυτοσχεδιασμοί και τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις συγκεκριμένες αιτίες και συνθήκες που θα οδηγήσουν την Ελλάδα στην έξοδο.
Για παράδειγμα: όντως η Ελλάδα θα πάρει μόνη της την απόφαση για έξοδο ή θα οδηγηθεί αναγκαστικά σε αυτήν από τη στιγμή που η ΕΚΤ θα έχει κόψει τη χρηματοδότηση προς τις τράπεζες; Ή, μήπως, η έξοδος της χώρας θα έχει συμφωνηθεί από κοινού και θα υπάρχει σχετική προεργασία;
Η ανάγκη για μυστικότητα
Το πρώτο και ίσως το πιο προφανές σημείο είναι ότι μεγάλο μέρος της διαδικασίας θα πρέπει να σχεδιαστεί και να εκτελεστεί στα κρυφά. Είναι ωστοσο αναπόφευκτο, μόλις γίνει γνωστό το Grexit να υπάρξει έντονη αναταραχή στις αγορές, ενώ θα παρουσιαστεί και μεγάλη απώλεια καταθέσεων από τις τράπεζες. Φυσικά αυτό θα οδηγήσει σε έλεγχο των κεφαλαίων, ενώ οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές για ένα διάστημα. Η περίπτωση της Κύπρου το 2013 δίνουν το στίγμα για την ελληνική περίπτωση.
Νέο νόμισμα
Ένα κεντρικό μέρος της διαδικασίας θα ήταν σαφώς η φυσική παραγωγή του νέου νομίσματος, ίσως ονομάζεται “δραχμή”. Υπό κανονικές συνθήκες χρειάζονται έξι μήνες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία του νέου νομίσματος. Αρχικά τα ευρώ θα συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται για μικρής έκτασης αγορές, ενώ η αγορά με κάρτες θα αρχίσει να κερδίζει έδαφος.
Στην έκθεση Wolfson, εκτιμάται ότι η ισοτιμία του νέου νομίσματος θα καθοριστεί σε σύγκριση με το ευρώ και πριν καν προλάβει να «περπατήσει» θα δεχθεί ισχυρή υποτίμηση που μπορεί να φτάσει και στο 40%. για να ανακτήσει η ελληνική οικονομία την ανταγωνιστικότητά της έναντι της υπόλοιπης Ευρωζώνης. Άλλες μελέτες δείχνουν πως η υποτίμηση θα φτάσει στο 20%.
Χρεοκοπία του δημοσίου τομέα
Μια ελληνική έξοδος θα είναι σχεδόν βέβαιο άμεση, ή ίσως να προκληθεί από

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΨΕΥΤΕΣ! Στη δημοσιότητα δύο έγγραφα Μοσκοβισί που ΔΙΕΨΕΥΣΕ την ύπαρξή τους η Κομισιόν! ΔΙΚΑΙΩΣΗ Βαρουφάκη!


Ένα απίστευτο θρίλερ εξελίσεται τις τελευταίες ώρες στην Ευρωπαική Ένωση που αποδεικνύει ότι υπάρχει κάτι σάπιο πλέον σε ολόκληρο το οικοδόμημα της Ευρώπης.
Ο κ. Βαρουφάκης μετά το τέλος του Eurogroup δήλωσε πως το σχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος που του παρουσίασε ο Πιερ Μοσκοβισί, πριν ξεκινήσει το Eurogroup, έκανε λόγο για επέκταση της δανειακής σύμβασης, η οποία θα οδηγούσε σε ένα τετράμηνο ενδιάμεσο πρόγραμμα, ως μεταβατικό στάδιο προς ένα νέο συμβόλαιο για την ανάπτυξη για την Ελλάδα.
Το έγγραφο αυτό, σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη,προέβλεπε την παροχή τεχνικής βοήθειας εκ μέρους της Επιτροπής για την επιτάχυνση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων.
«Ο κ. Μοσκοβισί μου παρουσίασε ένα ανακοινωθέν το οποίο θα ήμουν

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015

«Γάτα με πέταλα» ο Κοτζιάς – Σχεδιάζει ελληνική ηγεμονία στην ανατολική Μεσόγειο


Πολλοί ίσως να έχετε υποπτευθεί ότι τα μνημόνια μας τα έφεραν για να μας εξαθλιώσουν και στη συνέχεια να μας πάρουν τον ενεργειακό μας θησαυρό (πετρέλαιο – φυσικό αέριο – ορυκτά) για ένα κομμάτι ψωμί.
Ή μάλλον, να μας τα πάρουν τζάμπα, συμψηφίζοντας το δημόσιο χρέος.
Ή, ακόμα χειρότερα, να μας τα πάρουν και να έχουμε ακόμα χρέος.
Αυτό ήταν το σχέδιο εξαρχής των Γερμανών. Ίσως για αυτό ο Γιώργος Παπανδρέου έλεγε ότι «δεν έχουμε πετρέλαιο» και μίλαγε στην Άνγκελα Μέρκελ για την επιχείριση «Ήλιος», για πράσινες ενέργειες και πράσινα άλογα. Όχι ότι δικαιολογούμε τον Γιώργο Παπανδρέου, μια ανάποδη σκέψη κάνουμε.
Και θυμάστε όταν είχε έρθει η Άνγκελα Μέρκελ στη Αθήνα πριν δύο χρόνια;
Τότε είχε διαρρεύσει ότι είχε ζητήσει τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες και η κυβέρνηση είχε υποκύψει.
Από τότε, ακούγεται, ότι η κυβέρνηση Σαμαρά μπήκε στη «μαύρη λίστα» των

Ώρα να δημιουργηθεί το Ελληνο-γκρουπ.


Στο Γιουρο-γκρουπ έχουμε φίλους και εχθρούς.
Ποιό κράτος είναι μαζί μας ? και ποιό όχι ?
ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ σε όλους όσους είναι εναντίον μας.
Εχουν Σουπερ Μαρκετ, πουλάνε τα τσιγάρα τους
τις μπύρες-ποτά, καλλυντικά, γάλατα, ρούχα,
παπούτσια κτλ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ
ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΑΤΑΖΟΥΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ!
Προετοιμαστείτε για τα Ελληνικά προϊόντα και
κάντε πρόβα απο τώρα.


ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΞΕΝΟ που δεν είναι "φίλος".

In Euro-group we have frinds and enemies.
Which Nation is with us ? and which is not ?

BOYKOTAGE to everyone that is against us.
They have Super Markets, they sell their cigarettes
beers-drinks, cosmetics, milk, clothes,
shoes etc
WE PAY THE SUPPOSED DEPT TO THEM
WHILE THEY ORDER US TO KNEEL SO MANY YEARS!
Prepare for Greek goods and do it from now!


DONT BUY NOTHING from those that are not friends!

seegreek2.blogspot.com.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ στο CERN: Δείτε τι βρήκαν και το κρύβουν!!!

Από το διάσημο ελβετικό εργαστήριο CERN, που στοίχισε εκατομμύρια ευρώ και εργάζεται ολη η αφρόκρεμα των επιστημόνων του κόσμου και μεταξύ αυτών και Έλληνες, εστειλαν μια δέσμη νετρίνων σε άλλο ερευνητικό κέντρο στο Gran Sasso, που βρίσκεται 730 μίλια μακριά.
Τα νετρίνα έφτασαν στο Gran Sasso γρηγορότερα απο το φως…! 16.000 φορές κάνανε το πείραμα και παντα έβγαινε οτι τα νετρινα έτρεχαν γρηγορότερα απο το φως.
Για μας τους απλούς ανθρώπους λέμε και τι έγινε; Ας τρέχουν…
Οι επιστήμονες που το ανακοίνωσαν σε λιγο παραιτήθηκαν απο την δουλεια τους.
Το πρόγραμμα του εργαστήριου CERN σταμάτησε λόγο «βλαβης». Τώρα βρέθηκε να πάθει βλάβη…!

Γιατί τόση αναστάτωση και μυστικοτητα;
Γιατι με το που βρήκανε οτι τα νετρίνα τρέχουν γρηγορότερα απο το φως, παει περίπατο όλη σχεδόν η φυσική και καταργείτε ο νόμος του Αϊνστάιν… Αυτός ο νόμος του Αινσταιν μας καθήλωνε στο δικο μας πλανητικό συστημα. Δεν μπορούσαμε να βγούμε ,να παμε σε αλλο πλανητικό σύστημα γιατι χρειαζονταν δεκάδες, εκατοντάδες, χιλιάδες χρόνια να επισκεφτούμε το πλησιέστερο πλανήτη εξω απο το δικος μας. Τώρα πηγαίνει αυτόματα. Οι αποστάσεις εκμηδενιζονται…!
Να γιατί σταμάτησαν όλα στο πρόγραμμα CERN. Αυτό που βρήκαν τώρα θα το εκμεταλευτούν μόνο οι λίγοι. Δεν είναι για όλο τον κόσμο…

Πάνω το εργαστήριο CERN και η αναπαράσταση του πειράματος που απέδειξαν ότι τα νετρινα τρέχουν γρηγορότερα απο το φως (300.000 χιλ./sec ή 7,5 φορές τον γύρο της γης σε 1 δευτερόλεπτο)

Από τον Παναγιώτη Δαριβα

Μιά σχετικά άγνωστη μελέτη Νετρίνα στήν Πύλο,
Μήπως η Ελλάδα είναι το φυσικό CERN.


Διαγραφή του Χρέους Τώρα!


English Version
Λίγες μόλις ημέρες μετά τις εκλογές και στο ασφυκτικό πλαίσιο που δημιουργούν οι διαπραγματεύσεις και οι εκβιασμοί της Ε.Ε, μια ομάδα οικονομολόγων, νομικών, πανεπιστημιακών, συνδικαλιστών, δημοσιογράφων, καλλιτεχνών και blogger δημιουργούν μια πρωτοβουλία για την άμεση διαγραφή του χρέους.
Προερχόμενοι από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και ενώνοντας τη φωνή τους με ανθρώπους που συμμετείχαν στους αγώνες των τελευταίων ετών κατά των Μνημονίων, θέτουν τη μονομερή διαγραφή του χρέους, που είχε υποσχεθεί και η νέα κυβέρνηση, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση.
Μεταξύ πολλών άλλων το πρώτο κείμενο της πρωτοβουλίας υπογράφουν συνδικαλιστές, όπως ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, πανεπιστημιακοί όπως ο πρώην πρύτανης Θεοδόσης Πελεγρίνης, δημοσιογράφοι όπως ο Λεωνίδας Βατικιώτης και ο Αρης Χατζηστεφάνου, καλλιτέχνες και blogger όπως η Τάνια Τσανακλίδου, ο Σπύρος Γραμμένος, ο Πιτσιρίκος και πολλοί άλλοι.
Πολύ έντονο ήταν όμως το ενδιαφέρον και από το εξωτερικό. Μέσα σε λίγες ώρες από την κυκλοφορία του κειμένου είχε υπογράψει ο διάσημος οικονομολόγος (και πρώην μέντορας του Α.Παπανδρέου) Σαμίρ Αμίν, η γερμανίδα οικονομολόγος Judith Dellheim, ο George Irvin καθηγητής στη σχολή SOAS του πανεπιστημίου του Λονδίνου αλλά και ο ειδικός σε θέματα δημοσίου χρέους, Όσκαρ Ουγκαρτέτσε από το πανεπιστήμιο του Μεξικού.
Διαβάστε και αν συμφωνείτε ενισχύστε την πρωτοβουλία διαδίδοντας την
Διαγραφή του Χρέους Τώρα!
Η προτεραιότητα που αποκτά η αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους επιβάλλει την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών στην κατεύθυνση διαγραφής του δημόσιου χρέους. Πρώτα και κύρια, του μέρους του χρέους που οφείλεται στην Τρόικα και τους μηχανισμούς της και υπερβαίνει το 70% του συνολικού δημόσιου χρέους.
Η άμεση παύση της εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους, μέσα από την καταγγελία των δανειακών συμβάσεων, και η διαγραφή του στη συνέχεια επιβάλλεται προκειμένου να δημιουργηθεί ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος που θα επιτρέψει την άσκηση της αναγκαίας κοινωνικής πολιτικής για την άνοδο του βιοτικού επιπέδου του λαού και θα κάνει πράξη το στόχο της ανατροπής της λιτότητας. Η συνέχιση της εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους (στο πλαίσιο του οποίου για το τρέχον έτος προβλέπεται η καταβολή 5,88 δισ. ευρώ για τόκους και η λήξη χρέους ύψους 16 δισ. ευρώ) σημαίνει ότι:
η συντριπτική πλειοψηφία των ανέργων, που φθάνει ακόμη και το 82%, θα συνεχίσει να μην παίρνει επίδομα ανεργίας,
οι απαραίτητες προσλήψεις και χρηματοδοτήσεις στους τομείς υγείας, παιδείας, κοινωνικής ασφάλισης και πολιτισμού θα αποτελούν μακρινό όνειρο,
η αναγκαία υλοποίηση ενός γενναίου Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων παραπέμπεται στο αόριστο μέλλον.
Τα σχέδια των πιστωτών για επιμήκυνση των αποπληρωμών του δημόσιου χρέους και μείωση του επιτοκίου πρέπει να απορριφθούν επειδή ισοδυναμούν με μετάθεση των αποπληρωμών για τις επόμενες γενιές και αναγνώριση του χρέους, ενώ δεν προκαλούν καμιά ουσιαστική μείωση λόγω του ότι ήδη τα επιτόκια δανεισμού είναι πολύ χαμηλά. Διαιώνιση της υπερχρέωσης και μεταφορά των βαρών στην επόμενες γενιές σηματοδοτεί και το «παρκάρισμα» του ελληνικού χρέους στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μέσω της έκδοσης «διηνεκών ομολόγων» (perpetuities).
Η διαγραφή του ελληνικού δημόσιου χρέους ή θα είναι μονομερής, στη βάση των δικαιωμάτων που διατηρεί κάθε ανεξάρτητο κυρίαρχο κράτος ή θα είναι σε βάρος του ελληνικού λαού. Η εμπειρία από το ελληνικό πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων του 2012 (PSI+) ύψους 106 δισ. ευρώ (σύμφωνα με την ΤτΕ) καταδεικνύει ότι αυστηρή προϋπόθεση για να σημάνει ουσιαστική ελάφρυνση μια διαγραφή χρέους είναι να έχει σχεδιαστεί σε βάρος των πιστωτών, και να υλοποιηθεί παρά και ενάντια στη θέλησή τους. Το ίδιο συμπέρασμα υπογραμμίζει κι η πρόσφατη εμπειρία άλλων χωρών (Αργεντινή, Ισημερινός, Ρωσία, Ισλανδία) που παρά τις διαφορές τους διέγραψαν μονομερώς μέρος έστω των χρεών τους.
Η αναγκαία διαγραφή του ελληνικού δημόσιου χρέους μπορεί να αιτιολογηθεί, να θωρακισθεί από διεθνείς προσφυγές και να στηριχτεί στη βάση:
Πρώτο, της επίκλησης της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και της συντελεσθείσας ανθρωπιστικής καταστροφής από το 2010 ως το 2014, λόγω της ανόδου της ανεργίας (27%), της πτώσης μισθών και συντάξεων (40% κατά μέσο όρο μεταξύ 2010-2014), της μαζικής μετανάστευσης (άνω των 100.000 νέων), των μαζικών αυτοκτονιών (τουλάχιστον 5.000 από το 2011 λόγω οικονομικών προβλημάτων), κ.λπ.
Δεύτερο, του λογιστικού ελέγχου του δημόσιου χρέους από ανεξάρτητη διεθνή επιτροπή ελεγχόμενη από την κοινωνία και τους φορείς της, δεδομένου ότι ειδικά το τμήμα του ελλ. χρέους που οφείλεται στην Τρόικα είναι καταφανώς απεχθές: Το 92% των δόσεων (232 δισ. σε 252 δισ. ευρώ) επιστράφηκαν ξανά στους δανειστές ή δόθηκαν στις τράπεζες, οι δανειστές ήξεραν ότι τα χρήματα των δανείων δεν εξυπηρετούσαν τις ανάγκες του ελληνικού λαού, ενώ οι κυβερνήσεις που υπέγραψαν τις δύο δανειακές συμβάσεις δεν είχαν καμιά νομιμοποίηση να αναλάβουν τέτοιο χρέος στο όνομα του ελληνικού λαού.
Τρίτο, λόγω των ευθυνών που έχουν οι ίδιοι οι δανειστές για την εκτίναξη του χρέους το οποίο από 299 δισ. ευρώ (115% του ΑΕΠ) τον Σεπτέμβριο του 2009 εκτινάχθηκε στα 324 δισ. (180% του ΑΕΠ).
Τέταρτο, ως μια μορφή συμψηφισμού με τα χρέη της Γερμανίας από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο (αποζημιώσεις, επανορθώσεις, αναγκαστικό δάνειο, κλπ) που, σύμφωνα με αξιόπιστες διεθνείς εκτιμήσεις, ξεπερνούν το 1 τρισ. ευρώ.
Πέμπτο, της πρόσφατης απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (9/2014), κατόπιν πρότασης της Αργεντινής, που αποδοκιμάζει το σημερινό απορρυθμισμένο πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς ομολόγων και ζητά την προστασία των κυρίαρχων κρατών από τα «αρπακτικά κεφάλαια» («vulture funds»).
Η άμεση στάση πληρωμών και η διαγραφή του χρέους, μέσω μονομερών ενεργειών και σε σύγκρουση με τους δανειστές πλήττει ευθέως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την ΕΚΤ, τα κράτη μέλη και τους θεσμούς που δημιούργησε η ΕΕ από το 2010 (ΕΤΧΣ, ΕΜΣ). Πρόκειται για ένα αντιδραστικό πλαίσιο μηχανισμών, εφάμιλλων του ΔΝΤ, που ως αποστολή τους έχουν να διασφαλίσουν ότι την κρίση χρέους θα πληρώσουν οι λαοί της Ευρώπης κι όχι οι ελίτ που την δημιούργησαν. Δική τους άλλωστε απόφαση ήταν η αλλαγή του προφίλ του δημόσιου χρέους που από ομολογιακό στη συντριπτική του πλειοψηφία έγινε επίσημο ή διακρατικό στο μεγαλύτερο του μέρος, με αποτέλεσμα σήμερα άνω του 70% να οφείλονται στην Τρόικα. Η αναγκαία διαγραφή του χρέους δεν στρέφεται κατά των ευρωπαϊκών λαών, όπως λέγεται συχνά σε μια προσπάθεια να παραιτηθούμε από το αίτημα της διαγραφής. Τα δάνεια προς την Ελλάδα (όπως επίσης καις τις άλλες χώρες που δανειοδοτήθηκαν στο πλαίσιο του μηχανισμού, πχ Κύπρος, Πορτογαλία, Ιρλανδία) δεν «έσωσαν» τον ελληνικό λαό, αλλά τις τράπεζες και τις οικονομικές ελίτ, που πραγματικά διασώθηκαν. Οι λαοί της Ευρώπης αποτέλεσαν την ανθρώπινη ασπίδα που χρησιμοποίησαν ΕΕ, ΔΝΤ και κυβερνήσεις για να αποκρύψουν την διάσωση των τραπεζών, που μόνο στην περίπτωση της Ελλάδας στοίχισε 211 δισ. ευρώ. Οι λαοί της Ευρώπης, άλλωστε, ποτέ δεν ρωτήθηκαν αν θέλουν να συμμετάσχουν στην διάσωση των τραπεζών!
Η αμφισβήτηση των συμφερόντων των «θεσμικών» πιστωτών (ΕΕ και ΔΝΤ) που με την διαγραφή του χρέους θα κληθούν να πληρώσουν την κρίση που δημιούργησαν, προϋποθέτει απειθαρχία και οδηγεί σε ρήξη με την ευρωζώνη και την ΕΕ. Ακόμη κι έτσι:
Το μακροχρόνιο οικονομικό όφελος που θα προκύψει από τη μονομερή διαγραφή του ελληνικού δημόσιου χρέους θα είναι μεγαλύτερο από το βραχυπρόθεσμο κόστος εξόδου. Ο χαμένος του Grexit δεν είναι η Ελλάδα, όπως επαναλαμβάνεται στο πλαίσιο μιας ιδεολογικής τρομοκρατίας, αλλά η Γερμανία και το ευρώ.
Η δυνατότητα άσκησης ανεξάρτητης βιομηχανικής πολιτικής με μαζικές επενδύσεις σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας, χωρίς τις δεσμεύσεις των οδηγιών της ΕΕ, θα επιτρέψει την ταχεία ανάπτυξη της οικονομίας και την δραστική μείωση της ανεργίας, μαζί με μέτρα όπως η μείωση των ωρών εργασίας κι η κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
Η ακύρωση των δεσμεύσεων της ΕΕ για αιώνια λιτότητα, μέσω των προβλέψεων της οικονομικής διακυβέρνησης και του δημοσιονομικού συμφώνου για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, θα επιτρέψει την αναδιανομή του κοινωνικού πλούτου.
Η ανατροπή του περιορισμένης κυριαρχίας στο διηνεκές που επιβάλλουν Βρυξέλλες, Φρανκφούρτη και Δ’ Ράιχ, μεταξύ άλλων και με τον κανονισμό 472/2013 αρ. 14 που προβλέπει ευρω-επιτήρηση μέχρι την αποπληρωμή του 75% των δανείων, θα επιτρέψει στον λαό να ασκήσει τα κυριαρχικά του δικαιώματα.
Η μονομερής διαγραφή του ελληνικού δημόσιου χρέους θα επιβληθεί στο πλαίσιο μιας ευρύτερης πολιτικής ρήξεων που θα περιλαμβάνει: εθνικοποίηση των τραπεζών, με κοινωνικό έλεγχο και εγγύηση των καταθέσεων, όπως και άλλων στρατηγικών τομέων της οικονομίας, αποζημίωση ασφαλιστικών ταμείων, ΝΠΔΔ και μικροομολογιούχων που ζημιώθηκαν από το PSI+, αναζήτηση ποινικών ευθυνών για όσους συνέβαλαν στην έκδοση ομολόγων σε ξένο δίκαιο, διαγραφή του ιδιωτικού χρέους των ανέργων, ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με στόχο την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών κ.α.
Στη βάση των παραπάνω όσοι υπογράφουμε την διακήρυξη, οικονομολόγοι, νομικοί, πανεπιστημιακοί και κοινωνικοί αγωνιστές που συμμετείχαμε στους αγώνες των τελευταίων ετών κατά των Μνημονίων, συγκροτούμε Πρωτοβουλία ενημέρωσης και αγώνα με στόχο την διαγραφή του χρέους, με την επωνυμία Διαγραφή του Χρέους, Τώρα! και καλούμε σε ανοιχτή ιδρυτική συνέλευση για την δημιουργία μαζικής κίνησης με στόχο την διαγραφή του χρέους. Καλούμε επίσης κοινωνικούς φορείς και συλλογικότητες να υιοθετήσουν το παραπάνω πλαίσιο, σε μια προσπάθεια να γίνει υπόθεση διεκδίκησης του ίδιου του λαού.

Φεβρουάριος 2015

Σελίδα Facebook
facebook.com/CancelGreekDebtNow

Οι πρώτες υπογραφές
Αγαπητός Γιώργος δημοτικός υπάλληλος
Ανδρεάδης Γιάγκος καθηγητής ΑΕΙ
Αντωνιάδης Παύλος φοιτητής Πανεπιστημίου Πειραιά
Αντωνοπούλου Μαρία καθηγήτρια ΑΕΙ
Αντωνοπούλου Σοφία καθηγήτρια ΑΕΙ
Βαρδαλαχάκης Γιάννης οικονομολόγος εκπαιδευτικός
Βασιλόπουλος Χρίστος μηχανικός
Βασσάλος Γιώργος ερευνητής
Βατικιώτης Λεωνίδας οικονομολόγος, δημοσιογράφος
Βουρεκάς Θόδωρος συνταξιούχος εκπαιδευτικός
Γαϊτανίδου Ευανθία μέλος ΣτΑ Οικονομικού Επιμελητηρίου
Γαλάνης Νίκος ηλεκτρολόγος μηχανολόγος
Γαρδικλής Δημήτρης γρ. σωμ. Εργαζ. Ασκληπιείου Βούλας
Γάτσιος Βασίλης λογιστής
Γεωργιάδου Κατερίνα δικηγόρος
Γεωργίου Γιώργος λογιστής
Γουρλάς Νίκος πρώην πρόεδρος συνδ. Εργ. αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος
Γραμμένος Σπύρος μουσικός
Δαμέλος Πάνος μέλος ΔΣ Πανελλ. Συνδέσμου Αμίσθων Υποθηκοφυλακίων
Ζαχάρωφ Βάσω γιατρός
Ζέρβας Μάκης μηχανικός, καθηγητής ΑΕΙ
Θεοδώρου Κώστας μουσικός
Ιγγλέσης Νίκος συγγραφέας
Ιωαννίδου Αλεξάνδρα σλαβολόγος, καθηγήτρια ΑΕΙ
Καραστεργίου Μαρίνα ιστορικός
Καραχάλιος Γιάννης ιδιωτικός υπάλληλος
Καρυώτης Θεόδωρος κοινωνιολόγος
Κατσαρέα Ελένη οικονομολόγος
Κλαπατσέας Μανόλης αρχιτέκτονας
Κόκκορης Μάκης λογιστής
Κοκολάκης Γρηγόρης οικονομολόγος
Κουιρουκίδης Νίκος οικονομολόγος
Κουμαρέλλας Όθωνας αρχιτέκτονας, συγγραφέας
Κουτσιανάς Πάνος δημοτικός σύμβουλος Ιλίου
Κουτσομπίνα Καίτη οικονομολόγος
Κρέστον Ντέιβις φιλόσοφος
Κυπριώτης Δημήτρης στρατηγός ε.α.
Κυράνας Μιχάλης οικονομολόγος
Κυριακάκης Γιάννης μέλος ΣτΑ Οικονομικού Επιμελητηρίου
Κώτσιας Σπύρος συνταξιούχος ΟΣΕ
Λιοδάκης Γιώργος καθηγητής ΑΕΙ
Μανιάτης Γιώργος καθηγητής Παν. Αθηνών
Μαρκέτος Σπύρος ιστορικός, καθηγητής ΑΕΙ
Μηνασίδης Χαράλαμπος καθηγητής ΑΕΙ, ΗΠΑ
Μιχελινάκης Βαγγέλης οικονομολόγος φοροτεχνικός
Μονιάκη Χρυσούλα αντιπρόεδρος συλλόγου εργ. ΕΛΣΤΑΤ
Μουσκεφτάρα Τασούλα ψυχολόγος, ειδική παιδαγωγός
Μόχλας Χάρης εκδότης
Μπαλασόπουλος Θέμης πρόεδρος ΠΟΕ-ΟΤΑ
Μπαλιώτης Θόδωρος οικονομολόγος
Μπίκας Δημήτρης υπάλληλος
Μπλέτσας Νίκος δικηγόρος
Νευραδάκης Μιχάλης υπ. διδάκτορας ΗΠΑ, δημοσιογράφος
Νικολακάκη Μαρία παιδαγωγός, καθηγήτρια ΑΕΙ
Ολάγια Πέντρο συγγραφέας
Παναγιωτόπουλος Χρίστος πρ. σωμ. Εργαζ. Δήμου Βύρωνα
Παπαδόπουλος Ραφαήλ πολιτικός επιστήμονας
Παπαιωάννου Σταύρος φοιτητής Οικονομικού Παν. Αθηνών
Παπαλεξίου Γιώργος οικονομολόγος
Πάσογλου Γιώργος δικηγόρος
Παυλόπουλος Γιώργος οικονομολόγος,τραπεζικός υπάλληλος
Πελεγρίνης Θεοδόσης πρώην πρύτανης Παν. Αθηνών
Πετρόπουλος Γιώργος ιστορικός, δημοσιογράφος
Πέτρος Κοσμάς μεταδιδακτορικός ερευνητής Τεχν. Πανεπ. Κύπρου
Πιτσιρίκος μπλόγκερ
Ποργιαλίδης Αναστάσιος ελεύθερος επαγγελματίας
Ρηγόπουλος Κίμων ηθοποιός
Ρηγοπούλου Πέπη καθηγήτρια ΑΕΙ
Ρουμελιώτης Γιάννης οικονομολόγος
Σακελλαρόπουλος Σπύρος καθηγητής ΑΕΙ
Σαραφιανός Δημήτρης δικηγόρος
Σαχίνης Γιώργος δημοσιογράφος
Σινιγάλια Ήρα δημοσιογράφος
Σπανού Δέσποινα νομικός, συνδικαλίστρια
Σπύρου Δημήτρης σκηνοθέτης
Συμβουλόπουλος Θέμης μουσικός, εργαζόμενος στην ΕΡΤ
Τασιάκος Χρίστος μέλος ΣτΑ Οικονομικού Επιμελητηρίου
Τζήμας Θέμης δικηγόρος
Τουλιάτος Χρίστος οικονομολόγος
Τουμανίδης Παύλος οικονομολόγος
Τριανταφυλλόπουλος Τάκης μηχανικός
Τσάκαλου Ντίνα συμβολαιογράφος
Τσανακλίδου Τάνια ηθοποιός, τραγουδίστρια
Τσίπρας Σταύρος δικηγόρος ερευνητής
Τσίχλη Μαριάννα δικηγόρος
Τσολάκ Μουσταφά εκδότης
Φαρμακίδη Φούλα οικονομολόγος
Χατζησταύρος Σταύρος γεωπόνος
Χατζηστεφάνου Άρης δημοσιογράφος
Χρυσανθόπουλος Λεωνίδας πρέσβης επί τιμή

Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2015

Τους έχουμε τρελάνει στην Ευρώπη - Reuters: "Η χώρα καταστρέφεται....

 ....και οι Έλληνες ακτινοβολούν από υπερηφάνεια"
Μάλλον στην Ευρώπη ξέχασαν τους Σουλιώτες και τις Σουλιώτισσες αν και αυτό δεν είναι η ουσία στην προκειμένη περίπτωση ωστόσο και η ιστορία ενός λαού είναι κομμάτι στο παρόν του και το μέλλον του.
Συγκεκριμένα παρουσιάζει το Reuters τους Έλληνες ως ένα λαό που χαίρεται και ακτινοβολεί από υπερηφάνεια την ώρα που έρχεται κατά πάνω του η απόλυτη καταστροφή.
«Για πάνω από δύο εβδομάδες, η μοναδική προειδοποίηση της Ευρώπης προς την Ελλάδα είναι ότι το χάος και η μιζέρια της εθνικής χρεοκοπίας παραμονεύει, εκτός αν η νέα κυβέρνηση αλλάξει την κατά της λιτότητας στάση της. Το μήνυμα της επικείμενης καταστροφής φαίνεται ότι έχει περάσει απαρατήρητο στους δρόμους της Αθήνας, όπου η ελπίδα και η αισιοδοξία που φτάνει σε ευφορία επικρατεί, με τους Ελληνες να θεωρούν ότι επιτέλους αποτινάσσουν τα ξένα δεσμά και διαμορφώνουν τη δική τους μοίρα», γράφει το Reuters σε άρθρο με τίτλο
«Οι Ελληνες ακτινοβολούν από υπερηφάνεια ενώ η χώρα παραπαίει στην κόψη».
Το διεθνές πρακτορείο μάλιστα ασχολήθηκε και με

Για αυτό «κυνηγάνε» την Ελλάδα!

Το πιο ακριβό μέταλλο στον κόσμο! 8 τόνοι χρυσού για 1 κιλό...!


ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ!!!!!
ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΕΣΤΑΤΟΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΑΠΩΤΕΡΟ ΣΚΟΠΟ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙ ΠΙΝΑΚΙΟΥ ΦΑΚΗΣ ΤΟΥΣ ΜΥΘΙΚΟΥΣ ΠΛΟΥΤΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΥΠΕΔΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ.....


Όσμιο: Το πιο ακριβό μέταλλο στον κόσμο! 8 τόνοι χρυσού για 1 κιλό όσμιο!!! Για αυτό "κυνηγάνε" την Ελλάδα...
ΟΣΜΙΟ: TO AΠΟΛΥΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΟ και ο «κρυφός πόλεμος» εναντίον της ΕΛΛΑΔΑΣ για την κατοχή του.
Το ιρίδιο, το όσμιο και ο κόκκινος υδράργυρος, μέταλλα στοιχεία, χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία των πυρηνικών για τις χημικές ιδιότητές τους.
Τα έτη 1992-1994, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης, άνθησε το εμπόριο του κόκκινου υδράργυρου, ουσίας με εκρηκτικές ιδιότητες.
Κάπου 300.000 λίρες Αγγλίας ή 400.000 δολάρια ΗΠΑ το κιλό.
Υπόθεση - μυστήριο με λαθρεμπόρους πυρηνικών απασχόλησε τις διωκτικές αρχές της χώρας μας τον Νοέμβριο του 1991, οπότε και έλαβε χώρα η σύλληψη Ούγγρου στην Ελλάδα που επιχειρούσε να πουλήσει κόκκινο υδράργυρο στην Αθήνα.
Για παρόμοια υπόθεση, έξι χρόνια αργότερα, κατηγορείται και ο Σαλιόνικ: ότι μετείχε σε κύκλωμα που διακινούσε κόκκινο υδράργυρο.
Στα μέσα Νοεμβρίου 1995 οι αρχές των Σκοπίων κατέσχεσαν ποσότητα οσμίου πολύ κοντά στα σύνορά μας με τη χώρα αυτή. Η αξία του οσμίου στις ΗΠΑ ανέρχεται στα 150.000 δολάρια ανά γραμμάριο, ενώ στην Ευρώπη στα 100.000 δολάρια ανά γραμμάριο.
Στα Βαλκάνια η τιμή του είναι πιο χαμηλή (43.000 δολάρια ανά γραμμάριο).
Η αξία του οσμίου είναι υψηλή γιατί είναι δυσεύρετο στη φύση, ενώ είναι γνωστό ότι μεταλλουργία οσμίου υπήρχε εδώ και χρόνια στην τέως Σοβιετική Ενωση.
Η διάλυση της τέως Σοβιετικής Ενωσης, πέρα από τα

Νόμισμα και Κυριαρχία

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015

Καλώς επανήλθες φίλε μου...... Άδη!!! (πανηγυρική αναρτηση για την επάνοδό σου)

Θα σκάσω, δεν μπορώ, τώρα πλέον υπάρχει λόγος να συνεχίσω!

Ποτέ δεν φαντοζόμουν οτι τα Κομμούνια θα με ξανα-έκαναν περήφανο Ελληνα!
Απο την Μελβούρνη της Αυστραλίας ξεκινώ το SeeGreek2 γιατι αυτος ο Τσίπρας
κατάφερε αυτό που δέν κατάφερε ούτε η ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε το ΚΚΕ ούτε
ο ΛΑΟΣ ουτε κανένας απο τους Ελληνοπαλληκαράδες και τους βιβλιο-σωτήρες
που φοράνε την φουστίτσα λαμπάντα μέχρι τον λαιμο να με κάνουν να νιώσω:
και πάλι ικανός Ελληνας να διαλύσει κάθε Αυτοκατορία Περσικού τύπου!

I would never imagine that Communists would make me a proud Hellenas again!
From Melbourne of Australia i restart SeeGreek2 because of Tsipras did that
no ND, no PASOK neither KKE nor LAOS neither no one of Helleno-auto-called
Heroes neither Book-sellers-Helleno-savers,
all of them with Lambada skirt till their neck could make me feel:
Hellenas again, capable to dissmantle every kind of Persian Empire type!

Τι θα συμβεί εάν βάλετε ψιλοκομμένο σκόρδο στα πέλματα. Είναι απίστευτο!


Το σκόρδο είναι το γιατρικό για κάθε πάθηση αφού έχει πάρα πολλές θεραπευτικές ιδιότητες.
Η δράση του φυσικού βολβού είναι περισσότερο ωφέλιμη.
Η αλλικίνη που περιέχει το σκόρδο δρά καταλυτικά υπέρ της πρόληψης του κρυώματος, των ιών και της γρίπης.
Για την αντιμετώπιση των μυκήτων το εκύλισμα σκόρδου είναι ότι πρέπει.
Μπορούμε να το πιούμε αλλά και να το κάνουμε επάλειψη καθώς είναι πολύ αποτελεσματικό και στις δύο περιπτώσεις.
Είναι ένα τόσο ισχυρό φυσικό φάρμακο , ώστε εάν το εφαρμόζουμε στα πόδια κάποιου ,θα εισέλθει γρήγορα στο αίμα και μπορεί να έχει ευεργετική επίδραση στους πνεύμονες.
Eάν ένα κεφάλι σκόρδου το χρησιμοποιήσουμε στα πόδια, είναι πολύ καλό για να σταματήσει το κρυολόγημα και το βήχα.

Αυτό γίνεται εάν κόψουμε μερικές σκελίδες σκόρδο, στην ανάμιξή τους με λίγο ελαιόλαδο και επαλείψουμε το μείγμα στα πόδια(μπορεί να μυρίζει λίγο άλλα εμείς θα κοιτάμε πάντα την υγεία μας)
Οι άνθρωποι που πάσχουν από πνευμονία η από κάθε είδους ασθένειες του αναπνευστικού (άσθμα, πνευμονικό εμφύσημα και βρογχίτιδα, αλλεργίες και πνευμονικό απόστημα) – σχεδόν είχανε φθάσει πριν το θάνατο -έχουν θεραπευτεί χάριν σε αυτό το θαυματουργό φυτό.

Επιμέλεια- Μετάφραση :Ελένη Μιχαλάκη / newsitamea.gr

thesecretrealtruth.blogspot.com

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Κοροϊδεύουν τον κόσμο τα ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ συμφερόντων LIDL!!

Δείτε την ΑΠΑΤΗ με τo άκρως ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ελαιόλαδο

Τι σχέση έχει το ελαιόλαδο…
ΑΡΧΑΙΚΑ του LIDL, με το επικίνδυνο βρωμόλαδο ΜΕΣΤΟ που απέσυρε ο ΕΦΕΤ;
Η μόνη διαφορά η ταμπέλα…
Κατά τ' άλλα αμφότερα «συσκευάζονται» φασόν από την εταιρεία NUTRIA που προμηθεύει κι άλλα πολυεθνικά Σούπερ Μάρκετ μ” ότι φθηνότερο και κυκλοφορεί στην αγορά.
Να το θυμάστε όταν ψωνίζετε πρώτες ύλες για… παραγωγή σαπουνιού.
Την άμεση ανάκληση – απόσυρση παρτίδας ελαιολάδου απαίτησε ο ΕΦΕΤ, που διαπίστωσε την ύπαρξη Πολυκυκλικών Αρωματικών Υδρογονανθράκων σε επίπεδα που υπερβαίνουν αυτά που ορίζονται από την σχετική νομοθεσία.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για το ελαιόλαδο με την εμπορική ονομασία «ΜΕΣΤΟ», ελαιόλαδο αποτελούμενο από εξευγενισμένα ελαιόλαδα και παρθένα ελαιόλαδα, σε συσκευασία του 1 Lt., με ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 07/3/2016 και Lot 18499, το οποίο παρασκευάζεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα από την Nutria ΑΕ, με έδρα Ν. Ψυχικό Αττικής, για λογαριασμό της ΣΥΜΜΕΤΡΟΝ ΑΕΒΕ, με έδρα το Χαλάνδρι Αττικής.
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση – απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας από την επιχείρηση ενώ βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται όσοι καταναλωτές έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν και την πάτησαν να μην το καταναλώσουν.

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015

Ρωσικό ενδιαφέρον συμπαράστασης, η κινήσεις συνηθισμένης τακτικής;

 Ρωσικό Antonov An-30 σε πτήση παρατήρησης πάνω από την Ελλάδα έως τις 13 Φεβρουαρίου
11 Φεβρουαρίου 2015, 15:31 Sputnik

Πτήσεις παρατήρησης πραγματοποιούν ρώσοι εμπειρογνώμονες πάνω από την Ελλάδα στα πλαίσια της διεθνούς Συνθήκης Ανοικτών Ουρανών (Open Skies). Οι πτήσεις που ξεκίνησαν στις 9 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθούν στις 13, διεξάγονται σε ένα μέγιστο εύρος περίπου 628 μιλίων με ένα ρωσικό αεροσκάφος Antonov An-30 και με τη συμμετοχή ομάδας ελλήνων ειδικών, οι οποίοι θα επιβλέπουν και θα διασφαλίσουν πως δεν υπάρχει παραβίαση στα πρότυπα της Συνθήκης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του επικεφαλής του ρωσικού Εθνικού Κέντρου Ελέγχου, Πρόληψης και Μείωσης των Πυρηνικών Κινδύνων, Σεργκέι Ρίζκοφ, οι συγκεκριμένες πτήσεις έχουν σκοπό την προώθηση της διαφάνειας στις στρατιωτικές δραστηριότητες των κρατών-μελών της Συνθήκης.
Πρόκειται για την πρώτη πτήση παρατήρησης που πραγματοποιεί μέσα στο 2015 η Ρωσία στο πλαίσιο της Συνθήκης των Ανοικτών Ουρανών, την οποία έχει υπογράψει και συμμετέχει από την 1η Ιανουαρίου του 2002.
Η συνθήκη «Ανοιχτοί Ουρανοί» υπεγράφη στις 24 Μαρτίου 1992 στο Ελσίνκι και καθιέρωσε ένα καθεστώς άοπλων πτήσεων παρατήρησης πάνω από τα εδάφη των 34 κρατών-μελών της, στην πλειοψηφία τους μέλη του ΝΑΤΟ, αλλά και άλλες χώρες όπως η Ουκρανία, η Λευκορωσία, η Γεωργία, η Βοσνία, καθώς και η Σουηδία και η Φινλανδία. . Η Ρωσία επικύρωσε τη Συνθήκη στις 26 Μαΐου του 2001 και τέθηκε σε ισχύ την 1/1/2002, καθιερώνοντας πτήσεις παρατήρησης πάνω από τα εδάφη των 34 μελών της για να προωθήσει τη διαφάνεια στα θέματα των στρατιωτικών δυνάμεων και των δραστηριοτήτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε αεροσκάφος που πετά στο πλαίσιο της συμφωνίας «Ανοιχτοί Ουρανοί» είναι εφοδιασμένο με οπτικό, υπέρυθρο ραντάρ και αισθητήρες για τη συλλογή εικόνων, τις οποίες έχει τη δυνατότητα να μοιραστεί με τα κράτη που συμμετέχουν στη συνθήκη.
http://gr.rbth.com/news

Ρωσικός Στόλος πλέει προς τη Μεσόγειο
11 Φεβρουαρίου 2015, 15:54 Interfax, vz.ru

Ρωσική «απόβαση» στη Μεσόγειο πραγματοποιούν τρία μεγάλα πλοία του Στόλου της Βαλτικής και της Μαύρης Θάλασσας.
Το μεγάλο αποβατικό πλοίο του Ρωσικού Στόλου της Βαλτικής «Αλεξάντρ Σαμπάλιν», το πυρηνοκίνητο «Γιαμάλ» και η κορβέτα «Λάντνι» πέρασαν τα Στενά της Μαύρης θάλασσας και κατέπλευσαν προς τη Μεσόγειο, όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού. Σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Interfax, το περασμένο Σάββατο, η κορβέτα «Λάντνι» και το αποβατικό «Γιαμάλ» του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, καθώς και το αποβατικό «Αλεξάντρ Σαμπάλιν» του Στόλου της Βαλτικής πέρασαν τα Στενά του Βοσπόρουκαι ήρθαν στη Μεσόγειο.
Εξάλλου, στα τέλη Ιανουαρίου αναφέρθηκε ότι ομάδα ρωσικών πλοίων με επικεφαλής την ναυαρχίδα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας «Μοσκβά» ήρθε μέσω της διώρυγας του Σουέζ στη Μεσόγειο.

gr.rbth.com/news

Απίστευτο! Γεράκι παλεύει με φίδι.....

....Σύγκρουση γιγάντων στην επαρχιακή οδό Σκουταρίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Είναι Μάιος του 2013, λίγες μέρες μετά το Πάσχα, και στην επαρχιακή οδό Σκουταρίου ένα γεράκι κείται καταμεσής του δρόμου.
Πριν προλάβω να συνειδητοποιήσω τι έχει συμβεί ένας οδηγός διερχόμενης μοτοσυκλέτας και μια οδηγός Ι.Χ. με ενημερώνουν ότι το Γεράκι είναι περιτυλιγμένο από φίδι και το ένα σφίγγει το άλλο.
Τότε , σαν ταινία ήρθε στο μυαλό μου το σκηνικό :
" Το Γεράκι είδε το φίδι, έκανε "βουτιά " για να το πιάσει όμως τα γρήγορα αντανακλαστικά του φιδιού εγκλώβισαν το Γεράκι στο έδαφος."
Οι δύο βασιλιάδες του ζωικού βασιλείου - των πτηνών και των ερπετών- είναι σε σύγκρουση κι αρχίζω πλέον να φαντάζομαι "την ταινία" από δω και πέρα:
Τι θα συμβεί;
-Ποιος θα κουραστεί πιο γρήγορα , το γεράκι ή το φίδι;
-Αν περάσει κάποια γάτα θα βρει καλό μεζέ!
-Κι αν περάσει κάποιο αυτοκίνητό είναι πιθανόν να πατήσει και τα δύο.

Δείτε την κατάληξη στο βίντεο:


Πάντως, ένα είναι το βέβεαιο ότι ακόμα και ερευνητής στο national geografic θα χρειάζονταν χρόνια για να έχει τέτοια εμπειρία κι εμείς στη Λακωνία, βλέπουμε σκηνικά άγριας φύσης βγαίνοντας απλά από το σπίτι μας!

las.net.gr

Τα υπερκέρδη της Γερμανίας στην πλάτη των Ελλήνων

German Chancellor and head of the CDU Merkel drinks a beer after her speech in a beer tent in Munich
REUTERS

Πώς η γερμανική μηχανή έβγαλε μέχρι και 80 δισ. ευρώ από την κρίση χρέους – Η «καραμέλα» ότι οι Γερμανοί φορολογούμενοι πληρώνουν τα “σπασμένα”.

*Του Τάσου Ζάχου
Η «διάσωση» της Ελλάδας, αλλά και άλλων ευρωπαϊκών χωρών του Νότου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η καλύτερη επένδυση για τη Γερμανία. Όμως κάποιοι ακόμα και σήμερα στην Ελλάδα, μετά από έξι χρόνια ύφεσης που οδήγησαν σε απώλεια του 25% του εθνικού μας πλούτου, εξακολουθούν να ανησυχούν πιο πολύ και από τους Γερμανούς πολιτικούς για το «κόστος» που πρέπει να επωμιστεί ο Γερμανός φορολογούμενος.
Η θεωρεία της γερμανικής κυβέρνησης ότι η Καγκελαρία κάνει χάρη στην Ελλάδα και στους «νωθρούς» Νοτιοευρωπαίους και συνεχίζει να δανείζει ένα «βαρέλι δίχως πάτο», δυστυχώς έχει βρει ανταπόκριση στους πολίτες της Γερμανίας που τοποθετούνται πολύ επιθετικά εναντίον της χώρας μας σε διάφορες δημοσκοπήσεις.
Μάλιστα ο Σόιμπλε, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του τον Γερμανό ψηφοφόρο, έφτασε στο σημείο να πει ότι ο Γερμανός φορολογούμενος θα πληρώσει μια ενδεχόμενη αύξηση του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα – το μοναδικό ίσως μέτρο της νέας κυβέρνησης χωρίς δημοσιονομικό κόστος – και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε να παίρνουμε όσα  μας επιτρέπουν και να μη ζητάμε περισσότερα.
Πρόκειται σαφώς για ένα αυθαίρετο συμπέρασμα, ενώ το απόσπασμα αναπαράγουν και σχολιαστές σε δικά μας ΜΜΕ με σχόλια του τύπου: « ο Γερμανός καλείται να πληρώσει τα σπασμένα του Έλληνα ξανά».
Την Παρασκευή ο γνωστός Αμερικανός νομπελίστας Οικονομίας, Πολ Κρούγκμαν, σε άρθρο του για την Ελλάδα στους New York Times αναφέρει ότι «οι Γερμανοί πολιτικοί δεν εξήγησαν ποτέ στους πολίτες τους τα “μαθηματικά”, αλλά επέλεξαν τον εύκολο δρόμο της ηθικολογίας για την ανευθυνότητα των δανειζομένων».
Τι εννοεί όμως ο Κρούγκμαν;
Κρίση χρέους: η καλύτερη επένδυση του Βερολίνου
Αν μιλήσουμε λοιπόν με αριθμούς θα δούμε ότι η Γερμανία είναι σαφώς ο μεγάλος νικητής από την κρίση χρέους τα τελευταία χρόνια. Πώς προκύπτει αυτό;

Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2015

!!!!!!!!!!!!!!

Putin Orders Special Forces To Protect Greek Leaders Life “At All Costs”
By: Sorcha Faal, and as reported to her Western Subscribers

A stunning new report circulating in the Kremlin today prepared by the Ministry of Foreign Affairs (MoFA) states that President Putin has ordered an immediate deployment of at least 125 special forces operatives to Greece to “insure the protection of life at all costs” of that nations new Prime Minister Alexis Tsipras[Photo 2nd left]
According to this report, Prime Minister Tsipras took office this past week after his Coalition of the Radical Left (SYRIZA) party won a “blowout” election victory sending shockwaves through the corridors of power in both the European Union and the United States.
Upon taking office, this report continues, Prime Minister Tsipras further “shocked and stunned” both the EU and US by holding his first official government meeting with Ambassador of Russia to Greece Andrey Maslov.
Compelling Prime Minister Tsipras to first meet with Ambassador Maslov, this report says, were fears that his life was in immediate danger from both the EU and US due to intelligence reports he’d received within hours of taking office provided to him by his own nations National Intelligence Service (EYP)
Though this MoFA report doesn’t say what the exact fears of Prime Minister Tsipras or the EYP, were, it does state that were of such a magnitude that Ambassador Maslov, acting on his own authority, ordered an immediate attachment of his own personal protection detail to that of the new Greek leader own security forces.
In addition to those special forces authorized by Ambassador Maslov to protect Prime Minister Tsipras, this report states, President Putin’s new order authorizes a further deployment to Greece of Foreign Intelligence Service (SVR RF) operatives and a contingent of specialists from the Psychological Security Department (PSD) of the Presidential Security Service (SBP).
Important to note, MoFA experts in this report say, is that the PSD is the intelligence branch of SBP that is responsible for analyzing information collected of the options about the lives risk of the President.
The PSD further mixes several selected intelligence experts from the Military Intelligence, Federal Internal Security and the Foreign Intelligence into one branch and their orders to help protect the life of Prime Minister Tsipras are authorized under the Law on Foreign Intelligence that allows them to conduct joint operations with foreign security services.
Also to be noted, this MoFA report says, is that the Federations assisting in the protection of Prime Minister Tsipras’ life is fully compatible with normal diplomatic functions as an historic obligation between Greece and Russia has long existed since diplomatic relations between the two nations have been in force since 1828, and both nations share strong social, religious and cultural ties.
Most astounding, perhaps, in this report is its detailing that Prime Minister Tsipras, nearly immediately upon his receiving Russian special forces protection, fired his first shot against both the EU and US banking oligarchs by publishing an open letter to the German people that, in brief part, said:
Following this open letter, this report continues, Prime Minister Tsipras “went nuclear” and declared that Greece that will not cooperate with the ‘troika’ [European Commission, European Central Bank and International Monetary Fund] of international lenders, and does not plan to seek an extension for its aid package which is set to expire at the end of February.
In striking back against Greece, however, this report says, German Chancellor Angela Merkel angrily replied that Greece could expect no further debt relief from the West’s banking oligarchs, a stance, mind you, that was countered by Russian Finance Minister Anton Siluanov stating that if Greece asked for loans the Federation would be inclined to give them.
Most critical to note, this report concludes, is that Greece doesn't need Europe's or America’s money to keep its budget afloat anymore, but Europe needs Greece's money to keep its banks afloat. However, and should Greece fully break with the EU and the Euro, both the Federation and the New Development Bank (NDB[formerly referred to as the BRICS Development Bank] are able and willing to help Greece helping it escape Western domination.  
And going from the truly ominous to the absolutely scary implications of this MoFA report, though not directly contained in it, is an interview given this past week by former US Assistant Secretary of the Treasury Dr. Paul Roberts who stated that the machinations being undertaking by the EU and US in both Greece and Ukraine were going to allow President Putin to crush both the West and NATO by destroying their oligarch banking system, and as we can, in part, read:
January 31, 2015 © EU and US all rights reserved. Permission to use this report in its entirety is granted under the condition it is linked back to its original source at WhatDoesItMean.Com. Freebase content licensed under CC-BY and GFDL.
[Ed. Note: Western governments and their intelligence services actively campaign against the information found in these reports so as not to alarm their citizens about the many catastrophic Earth changes and events to come, a stance that the Sisters of Sorcha Faal strongly disagrees with in believing that it is every human beings right to know the truth.  Due to our missions conflicts with that of those governments, the responses of their ‘agents’ against us has been a longstanding misinformation/misdirection campaign designed to discredit and which is addressed in the report “Who Is Sorcha Faal?.]