ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2013

Η Τουρκία αλλάζει τις ισορροπίες στο Αιγαίο

Το πρώτο αεροπλανοφόρο της σχεδιάζει να αποκτήσει η Τουρκία, μια εξέλιξη με προφανείς επιπτώσεις στην ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο, καθώς το τουρκικό ναυτικό θα έχει επί της ουσίας στη διάθεσή του μια πλωτή στρατιωτική βάση, όταν το σχετικό project υλοποιηθεί.
Την αποκάλυψη κάνουν τα σημερινά “Νέα”, που αναφέρουν ότι βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη… πόλεμος προσφορών μεταξύ των τριών μεγάλων τουρκικών εταιρειών, οι οποίες ερίζουν για την ανάθεση της προμήθειας κατασκευής του αεροπλανοφόρου. Ο σχεδιασμός κάνει λόγο για μια πλωτή στρατιωτική βάση μήκους 220 μέτρων, με το κόστος κατασκευής να προσδιορίζεται στα επίπεδα των τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η κατασκευή αεροπλανοφόρου εκτιμάται ότι θα ακολουθηθεί από εκσυγχρονισμό του στόλου των πολεμικών αεροσκαφών της Τουρκίας, αν και αρχικά το αεροπλανοφόρο θα φιλοξενεί ελικόπτερα, ενώ οι… μακέτες παραπέμπουν σε αντίστοιχο στρατηγικό όπλο που έχει στη διάθεσή της η Ισπανία.
Το αεροπλανοφόρο που θα κατασκευάσει η Τουρκία θα έχει τη δυνατότητα να πλέει συνεχώς για 30 μέρες, σε απόσταση 1.700 ναυτικών μιλίων, και πέραν των αεροπλάνων και των ελικοπτέρων, θα μπορεί να μεταφέρει 100 στρατιωτικά οχήματα.