ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Αθηναϊκή Ζυθοποιία – Το Ολλανδικό μονοπώλιο μπύρας στην Ελλάδα.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Ελλάδα είναι υπηρέτης των συμφερόντων της Ολλανδικής Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.
Καταγγελίες επώνυμες υπάρχουν.
Δημοσιεύσεις στις εφημερίδες υπάρχουν.
Δεν υπάρχει όμως διάθεση από το κράτος να λυθεί το θέμα.
Περιμένουμε μόνο την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Έχουν το 85% της Ελληνικής αγοράς μπύρας.

Την τελευταία 10ετια έχουν κέρδη στην Ελλάδα 9 δις ευρώ.
Οι Ολλανδοί με τα λεφτά του μέσου Έλληνα που κερδίζουν εξαγοράζουν άλλα εργοστάσια μπύρας στην Ευρώπη.
Μόνο ψίχουλα από αυτά τα κέρδη επανα-επενδύονται στην Ελλάδα.
Η Ηeineken πουλιέται στα Ελληνικά Σούπερ Μάρκετς 60% υπερτιμημένη από τα αντίστοιχα Oλλανδικά !!!!!.
Και όλα αυτά με τις ευλογίες και την ανοχή του Ελληνικού Κράτους.

Το Ολλανδικό μονοπώλιο μπύρας είναι παρακράτος.
Εκβιάζει, πιέζει, υποβάλλει κανόνες, μπλοκάρει τον ανταγωνισμό.
Στα Σουπερ μάρκετς, πρατήρια, κάβες, χονδρεμπόρους, εστιατόρια, ταβέρνες, σουβλατζίδικα. καφενεία, μπαρ, ψιλικατζίδικα, φαστ φουντάδικα, πιτσαρίες κτλ δεν βρίσκει κανείς άλλες μπύρες παρά μόνο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.
Κάνουν παράνομα ιδιωτικά συμβόλαια για την αποκλειστική διάθεση των προϊόντων τους.
Γέμισαν την αγορά με ΔΩΡΕΑΝ ψυγεία , όπου υπάρχει χώρος μόνο για τα προϊόντα τους.
Μας εκμεταλλεύονται ,εξάγουν τα κέρδη τους οι φιλέλληνες Ολλανδοί.
Παρουσιάζουν το Fyrom σαν Μακεδονία.
Έλληνα καταναλωτή, πολέμησε το μονοπώλιο της μπύρας.

insurancedaily

51 σχόλια:

  1. ειμαι πρώην εργαζόμενος στην Αθην Ζυθοποιία, τώρα δουλεύω σαν μηχανικός σε άλλο κλάδο. Είναι υπερβολή να λέμε ότι ειναι πιο ελληνική μια μπύρα που η εταιρεία παραγωγής της απασχολεί 50 άτομα προσωπικό, σε σύγκριση με μια άλλη που στα εργοστάσιά της, που βρίσκονται στην Ελλάδα, δουλεύουν γύρω στα 2.000 άτομα
    Καλό ειναι να διαλεγουμε μπύρες με βαση το γουστο μας και το αν αξίζουν τα λεφτά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το αν μια επιχείρηση ειναι ελληνική, δεν εχει σχέση με το αν ο ιδιοκτήτης της ειναι ελληνας. Υπάρχουν, δυστυχώς, αρκετοί έλληνες ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που τις έχουν στήσει πρόχειρα και εχουν κύριο στόχο να βγάλουν όσα πιο πολλά μπορουν από το κόπο των εργαζομένων. Ετσι αυτές οι εταιρίες ζουν λίγα χρόνια και μετα σβήνουν από τα χρέη και τη κακοδιοίκηση.
    Ετσι που τα καταφέραμα σα χωρα, αυτο που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι πώς θα διατηρήσουμε καλά εργοστάστια στην Ελλάδα, που παίρνουν πρώτη ύλη από έλληνες αγρότες. Το αν οι ιδιοκτήτες τους ειναι ευρωπαίοι ή έλληνες που έχουν τους προσωπικούς τους λογαριασμούς σε ξένες τράπεζες, αυτό έχει μικρή διαφορά.
    Το πιο σηματικό απόλα είναι πια εργοστάσια τηρούν τα δικαιωματα των εργαζομένων και διατηρούν πολλές θέσεις εργασίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εγώ γενικότερα δεν πίνω μπύρες χωρίς παρελκόμενα ..αλλά λόγω της οικονομικής κατάστασης στην χώρα μας θα προτιμούσα ελληνικές μπύρες όπως ΜΥΘΟΣ, ΑΜΣΤΕΛ, ΑΛΦΑ, ΗΕΙΝΕΚΕΝ και άλλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμμια απο οσες αναφερης δεν ειναι Ελληνικη...Ελληνικη ειναι μονο η ΦΙΞ (προς το παρον) και καποιες αλλες μικρες

      Διαγραφή
    2. χαχαχαχαχαχαχαχαχαα ελεος ρε αδερφε!

      Διαγραφή
  4. Ναι, η ελληνική οικονομία έχει ανάγκη την αύξηση της παραγωγικότητας αλλά και της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών βιομηχανιών και των ελληνικών προϊόντων. Αυτό όμως δεν το πετυχαίνει κανείς με το μποϊκοτάζ των προϊόντων που έρχονται από άλλες χώρες γενικά και αόριστα. Γιατί μπορεί π.χ. η ΑΜΣΤΕΛ και η ΗΕΙΝΕΚΕΝ να είναι Ολλανδικές μάρκες αλλά η βιομηχανία έχει προχωρήσει σε επενδύσεις και παραγωγή στην Ελλάδα. Από την άλλη, πολλά ελληνικά brandnames έχουν πωληθεί σε πολυεθνικές εταιρείες ή έχουν τα εργοστάσια παραγωγής τους εκτός Ελλάδας.
    Όσοι με ευκολία καλούν τον κόσμο να καταναλώνει γενικώς και αορίστως ελληνικά αναψυκτικά, για παράδειγμα, καταδικάζουν σε κλείσιμο αμιγώς ελληνικές βιομηχανίες που δουλεύουν «φασόν» ξένα brandnames.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν πίνω πάντα Heineken, ή Amstel, αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Τι σχέση έχει αν ειναι ξένες μπύρες. Δηλαδή, ειναι καλύτερα να πίνω μια μπύρα, που έρχεται εμφιαλωμένη και πακεταρισμένη από τη Γερμανία ή το Μεξικό;
    Για να μην μπερδευόμαστε, αν θέλουμε να στηρίξουμε θέσεις εργασίας στη χώρα μας, τότε να πίνουμε Craft, Μύθο, αλλά και heineken και Amstel και Αλφα. Αναλογα με τα γούστα και τη τσέπη, όλες αυτές ειναι καλές μπύρες και ελληνικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα σας, αν και η κουβέντα τριγυρίζει σχετικά με την ελληνική μπύρα ....προτείνω να στηρίζουμε ζυθοποιίες οι οποίες κάνουν επενδύσεις και πρόσφατα η αθηναική δείχνει τον δρόμο, γιατί δεν ακολουθούν και οι άλλες ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαίρομαι για τα ουσιαστικά σχόλια. ομολογώ πώς το θεμα έχει τα περισσότερα σχόλια από όλα.
    Το ιστολόγιο είναι δικό σας, και οι απόψεις σας σεβαστές.
    Εκείνο που θέλω να τονίσω είναι ότι προέχει στην εποχή που διανύουμε το γενικό συμφέρον, του προσωπικού, και μάλιστα το Ελληνικό συμφέρον.
    Ξερουμε όλη πώς η εξυγίανση θα ξεκινήσει από εμάς την βάση. Τό υπόλοιπο τμήμα της πυραμίδας είναι σάπιο. Αν κουνηθούμε θα γρεμισθεί και θα χτίσουμε άλλο καλύτερο.
    Το αξίζουμε περισσότερο από τούς Ολανδους και όλους τούς Ευρωπαίους.
    Οί θέσεις εργασίας είναι σημαντικό κομμάτι αλλα αν ενισχύονται γιατί η Αυστραλοί επιλέγουν να εισάγουν πάνω από εκατό χιλιάδες Έλληνες για εργασία...
    Πάλι στην μετανάστευση...
    Είμαστε Έλληνες όχι νομάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ,ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΨΑΧΝΩ ΕΠΙΜΟΝΑ ΓΙΑ CRAFT,ΒΕΡΓΙΝΑ ΚΛΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. EGO EIMAI IDI ERGAZOMENOS STIN ATHINAIKI /SAS PLIROFORW LOIPON GIA NA MIN KSEXNATE KATARXAS OTI O MYTHOS ANIKEI EKS OLOKLIROU STIN CALSBERG KAI I FIX EISAGEI VINI APO TIN EVROPI/.MIN KATIGOREITE LOIPON MIA ETAIRIA POU APASXOLEI POSES OIKOGENEIES POY PLIRONEI FOROUS KAI POU PROSFEREI STI XORA AGORAZONTAS PROTES ILES

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα σε όλα τα μέλη του blog αλλά και στους επισκέπτες του . Θέλοντας να καταθέσω μια γνώμη θα ξεκινούσα με το ότι δεν είναι ορθό να σχολιάζουμε σε ένα άρθρο , χωρίς πρώτα να έχουμε κάνει την προσωπική μας έρευνα έτσι ώστε να έχουμε μια πιο εμπεριστατωμένη άποψη για το θέμα . Σε πρώτη φάση και μέσω της έρευνας μου πήρα ένα κουτάκι Heineken . Το barcode των ελληνικών προϊοντων ξέρετε με τη ξεκινά φίλοι μου ; Αν όχι (δύσκολο γιατί είμαστε και ψαχμένοι) είναι ο αριθμός 5 2 0 . Μαντέψτε! Ξεκινά με 520 , άρα έχουμε ένα ελληνικό προϊον και ας λεγεται Heineken , ακόμη διάβασα ότι η Amstel χρησιμοποιεί σερραϊκό κριθάρι(!!) μάλιστα , και όλα αυτά με λίγη έρευνα πάνω στο θέμα . Διαβάζοντας κατόπιν τους ισολογισμούς της Αθηναϊκής Ζυθοποίας είδα ότι η συγκεκριμένη εταιρία βγάζει κέρδη τη 10ετία γυρω στα 500εκ. Euro και όχι 9 δις(!) ενώ ο συνολίκος τζίρος 10ετίας αθροιζοντας τους ισολογισμούς βγαίνει 4,4 δις . Ακόμη διαβάζω ότι σε περίοδο ύφεσης επενδυεί 26 εκ. μόνο το '11 ενώ μέχρι το '12 η συνολικές επενδύσεις θα φτάσουν τα 67 εκ. πράγμα όχι αμελητέο στη δύσκολη αυτή συγκυρία . Το ότι μέσα απο τις δράσεις της επηρρεάζει ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας το αντιλαμβάνομαι (3 εργοστάσια Αθήνα-Πατρα-Θεσσαλονίκη) . Αυτά είναι πραγματικά απο μόνα τους θετικά στοιχεια , τη στιγμή που το κράτος "διώχνει" με το φοροεισπρακτικό του σύστημα εταιρίες όπως η 3-Ε (Βουλγαρία) όπου με τη σειρά τους διώχνουν κόσμο . Εν τέλει δεν θέλω να πάρω το μέρος της Αθηναϊκης Ζυθοποιίας αλλά κάθε εταιρίας που χρειάζεται αυτό το κράτος , (είτε λέγεται ΑΓΕΤ Ηρακλής , ειτε Alusystem , είτε Unilever) ελπίζοντας πως αν μέσα στη κρίση μπορεί να υπάρχει ένας τομέας που δίνει δουλεία μέσω των εταιριών Amstel-Calsberg-Βεργίνα-Heineken-Αλφα ας τις αφήσουμε να το κάνουν , στηρίζοντας τις , αφού στηρίζουμε τους ανθρώπους εκείνους όπου αύριο θα μπούν να ψωνίσουν ψωμί απο το μαγαζί μου , να αγοράσουν τον καφέ απο το μαγαζί σου , να πληρώσουν για συντάξεις και για ταμείο ανεργίας απο τις κρατήσεις τους όπως κάνουμε και όλοι άλλωστε . Ελπίζω πάνω απο όλα για το καλό της πατρίδας μου και για τις καλές τύχες όλων μας . Εάν διαβάσατε αυτές τις σειρές σας ευχαριστώ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρακαλώ. Αλλά, φίλε μου, το 520 είναι απλώς μία ένδειξη ότι ένα προϊόν μπορεί να παράγεται στην Ελλάδα και τίποτε περισσότερο.
      Ορίστε τί λένε ο διεθνής οργανισμός που ορίζει τα ψηφία τού γραμμωτού κώδικα (barcode) και το ελληνικό μέλος του:

      http://helpdesk.gs1.org/ArticleDetails.aspx?Bar%20Codes&id=b39c6591-4c6c-4441-b83e-ed69a939da85

      http://gs1greece.org/index.php/prosolbarcodes/prosolbarcodessupport/2010-02-21-22-52-14#s6

      Διαγραφή
    2. Παρακαλώ. Αλλά, φίλε μου, με πρόφαση τις επενδύσεις και τις θέσεις εργασίας, αυτές οι πολυεθνικές κάνουν μέσα στην πατρίδα μας –στην κυριολεξία– ό,τι τους γουστάρει! Δεν πληρώνουν τους ίδιους φόρους με έναν μικροεπιχειρηματία, ακολουθούν τακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού, εκβιασμών κλπ. και στέλνουν τα κέρδη τους εκτός Ελλάδας. Και ο μικροεπιχειρηματίας ενδεχομένως στέλνει τα κέρδη του έξω, όμως, οι πολυεθνικές σίγουρα αυτό κάνουν.
      Και μία ακόμα ένσταση: Το 520 στον γραμμωτό κώδικα των προϊόντων (Πρόθεμα Χώρας κατά GS1) είναι απλώς μία ένδειξη ότι ένα προϊόν μπορεί να παράγεται στην Ελλάδα και τίποτε περισσότερο.
      Ορίστε τί λένε ο διεθνής οργανισμός που ορίζει τα ψηφία τού γραμμωτού κώδικα και το ελληνικό μέλος του:
      http://helpdesk.gs1.org/ArticleDetails.aspx?Bar%20Codes&id=b39c6591-4c6c-4441-b83e-ed69a939da85
      http://gs1greece.org/index.php/prosolbarcodes/prosolbarcodessupport/2010-02-21-22-52-14#s6

      Στα ράφια των γαλλικών Carrefour φιγουράρει γάλα εβαπορέ στη συσκευασία του οποίου αναγράφεται: "ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ: Hochwald…".
      Oι σοκολάτες τής φανατικά ελληνικής επιχείρησης ΙΟΝ έχουν Πρόθεμα Χώρας 501.

      Διαγραφή
    3. ΔΙΟΡΘΩΣΗ:
      Στα ράφια των γαλλικών Carrefour φιγουράρει γάλα εβαπορέ, στη συσκευασία του οποίου αναγράφεται: "ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ: Hochwald…". Τα πρώτα ψηφία στον γραμμωτό κώδικα αυτού του προϊόντος είναι τα 5, 2 και 0.

      Διαγραφή
    4. Πολυ μας εχετε μπερδεψει.....μερικοι απο σας ειστε απλοι αναγνωστες και καταναλωτες.....αλλοι φανερα εγκαθετα φερεφωνα των εταιρειων αυτων....τι να πρωτοπιστεψουμε? ιαως ολοι εχουν καπου δικιο....σαν Ελληνες παντα τσακωνομαστε επειδη ειμαστε πανεξυπνοι και πολυξεροπουλοι....γιαυτο και οι Ολλανδοι μας τα παιρνουν και μας κοροιδευουν αλλα και μας ταιζουν σκουπιδια-προϊοντα ...και δυστυχως εισαγουμε εμεις οι καλοφαγαδες Ελληνες παρα πολλα σκουπιδια....καλη μας χωνεψη....

      Διαγραφή
  11. Αγαπητοί φίλοι, σε ένα υγιές επιχειρηματικό περιβαλλον θα μπορούσε η επιχειρηματολογία των περισσοτέρων να σταθεί! Ξεχνάτε όμως είτε επίτηδες είτε απο βλακεία πως εδώ έχουμε πρακτικές ΚΑΡΤΕΛ, εκβιασμών, αποκλεισμών και άλλα κόλπα φιλελεύθερης υποδούλωσης! Το ότι σας κλέβουν το μέλλον των παιδιών σας δεν το βλεπετε μωρέ; Το ότι κάθε εβδομάδα που κάνουν ταμείο τα ευρώπουλα μας τα στέλνουν στις μαμαδες εταιρείες εκτός Ελλάδας; ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΜΟΝΟ ΤΟ ΤΥΡΙ ΜΕ ΜΕΓΕΘΥΝΤΙΚΟ ΦΑΚΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗ ΦΑΚΑ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Με αφορμή τον θόρυβοπου έχει δημιουργηθεί σκόπιμα γιατην προώθηση των «Ελληνικών προϊόντων»,τα σωματεία των εργαζομένων στηνΑθηναϊκή Ζυθοποιία σας ενημερώνουν:
    Το τελευταίο διάστημα,παρατηρούνται ανώνυμες, ανακριβείς καιπαραπλανητικές προσπάθειες που καταδικάζουναυθαίρετα τα προϊόντα εταιριών, όπως τηςΑθηναϊκής Ζυθοποιίας, προβάλλοντας δήθεντα « Ελληνικά προϊόντα»….

    Για την αποκατάστασητης αλήθειας:

    - η Αθηναϊκή Ζυθοποιίαδιατηρεί 4 εργοστάσια στην Ελλάδα και1200 εργαζόμενους

    - παράγει τιςμπίρες Amstel, Heineken, Fischer, ΑΛΦΑ, Buckler, BIOS 5 το εμφιαλωμένο νερό ΙΟΛΗ καιεξάγει 17 προϊόντα σε 30 χώρες και σε5 ηπείρους

    - προμηθεύεται πρώτεςύλες από την Ελληνική αγορά

    - το 90% του συνόλουτων δαπανών της παραμένει στην Ελλάδα

    - συνεργάζεται με 4.530Έλληνες προμηθευτές.

    - συμβάλει στην αύξησητης αγροτικής οικονομίας με την προμήθεια40.000 τόνων υψηλής ποιότητας Ελληνικούκριθαριού από Έλληνες αγρότες.

    - στηρίζει την Ελληνικήοικονομία και ειδικότερα την τελευταίατετραετία, έχει συνεισφέρει σε φόρους περίπου1 δις € και την τελευταία δεκαετία έχειεπενδύσει στην Ελληνική αγορά περίπου500 εκατ. €, επιλέγοντας να παραμείνειστην Ελλάδα στηρίζοντας την Ελληνική κοινωνία.

    Στις δύσκολες στιγμέςτης χώρας μας δηλώνει πάντα παρούσα(πυρκαγιές, σεισμοί κλπ) ,προσφέροντας εμπράκτωςστην κοινωνία, κατασκευάζοντας νηπιαγωγεία,ΚΑΠΗ, δωρίζοντας πυροσβεστικά οχήματα,κάνοντας δενδροφυτεύσεις στις καμένεςπεριοχές και καθαρισμούς παραλιών.

    Από πού απορρέει το δικαίωμακάποιων «ανωνύμων» με ύπουλους και εύκολουςλαϊκισμούς, να διαστρεβλώνουν τις αλήθειεςκαι ποιές σκοπιμότητες άραγε εξυπηρετούν;

    Μήπως θέλουν να βάλουνσε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας των ανθρώπωνπου εργάζονται στην Αθηναϊκή Ζυθοποιίαόταν η πολιτική της Εταιρίας είναι να μηναπολύει εργαζόμενους διατηρώντας έναπολύ καλό εργασιακό περιβάλλον καιεπιβραβεύει τους εργαζόμενούς της;

    Για να πάμε μπροστάχρειαζόμαστε Εταιρίες που πιστεύουν στηνΕλληνική οικονομία, που επενδύουν, πουδημιουργούν θέσεις εργασίας, σε μία περίοδοπου η ανεργία μαστίζει την χώρα μας. Μίααπό αυτές είναι η Αθηναϊκή Ζυθοποιία.



    Τα Διοικητικά Συμβούλια των

    Σωματείων των Εργαζομένωνστην Αθηναϊκή Ζυθοποιία

    ΑΘΗΝΑΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -ΠΑΤΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Με αφορμή τον θόρυβοπου έχει δημιουργηθεί σκόπιμα γιατην προώθηση των «Ελληνικών προϊόντων»,τα σωματεία των εργαζομένων στηνΑθηναϊκή Ζυθοποιία σας ενημερώνουν:
    Το τελευταίο διάστημα,παρατηρούνται ανώνυμες, ανακριβείς καιπαραπλανητικές προσπάθειες που καταδικάζουναυθαίρετα τα προϊόντα εταιριών, όπως τηςΑθηναϊκής Ζυθοποιίας, προβάλλοντας δήθεντα « Ελληνικά προϊόντα»….

    Για την αποκατάστασητης αλήθειας:

    - η Αθηναϊκή Ζυθοποιίαδιατηρεί 4 εργοστάσια στην Ελλάδα και1200 εργαζόμενους

    - παράγει τιςμπίρες Amstel, Heineken, Fischer, ΑΛΦΑ, Buckler, BIOS 5 το εμφιαλωμένο νερό ΙΟΛΗ καιεξάγει 17 προϊόντα σε 30 χώρες και σε5 ηπείρους

    - προμηθεύεται πρώτεςύλες από την Ελληνική αγορά

    - το 90% του συνόλουτων δαπανών της παραμένει στην Ελλάδα

    - συνεργάζεται με 4.530Έλληνες προμηθευτές.

    - συμβάλει στην αύξησητης αγροτικής οικονομίας με την προμήθεια40.000 τόνων υψηλής ποιότητας Ελληνικούκριθαριού από Έλληνες αγρότες.

    - στηρίζει την Ελληνικήοικονομία και ειδικότερα την τελευταίατετραετία, έχει συνεισφέρει σε φόρους περίπου1 δις € και την τελευταία δεκαετία έχειεπενδύσει στην Ελληνική αγορά περίπου500 εκατ. €, επιλέγοντας να παραμείνειστην Ελλάδα στηρίζοντας την Ελληνική κοινωνία.

    Στις δύσκολες στιγμέςτης χώρας μας δηλώνει πάντα παρούσα(πυρκαγιές, σεισμοί κλπ) ,προσφέροντας εμπράκτωςστην κοινωνία, κατασκευάζοντας νηπιαγωγεία,ΚΑΠΗ, δωρίζοντας πυροσβεστικά οχήματα,κάνοντας δενδροφυτεύσεις στις καμένεςπεριοχές και καθαρισμούς παραλιών.

    Από πού απορρέει το δικαίωμακάποιων «ανωνύμων» με ύπουλους και εύκολουςλαϊκισμούς, να διαστρεβλώνουν τις αλήθειεςκαι ποιές σκοπιμότητες άραγε εξυπηρετούν;

    Μήπως θέλουν να βάλουνσε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας των ανθρώπωνπου εργάζονται στην Αθηναϊκή Ζυθοποιίαόταν η πολιτική της Εταιρίας είναι να μηναπολύει εργαζόμενους διατηρώντας έναπολύ καλό εργασιακό περιβάλλον καιεπιβραβεύει τους εργαζόμενούς της;

    Για να πάμε μπροστάχρειαζόμαστε Εταιρίες που πιστεύουν στηνΕλληνική οικονομία, που επενδύουν, πουδημιουργούν θέσεις εργασίας, σε μία περίοδοπου η ανεργία μαστίζει την χώρα μας. Μίααπό αυτές είναι η Αθηναϊκή Ζυθοποιία.



    Τα Διοικητικά Συμβούλια των

    Σωματείων των Εργαζομένωνστην Αθηναϊκή Ζυθοποιία

    ΑΘΗΝΑΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -ΠΑΤΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιατί η Αθηναική Ζυθοποιία δε λέει ότι το εργοστάσιο της Πάτρας έκλεισε και έδιωξε κακήν κακώς ανθρώπους 50 χρονών και βγαίνει και λέει συνεχώς ότι ανήκει στο best work place?

    Γιατί η Αθηναική ζυθοποιία δε λέει πως το ελληνικό κριθάρι που δήθεν αγοράζει για να στηρίξει τους έλληνες δεν φτάνει ούτε για 2 καφάσια μπύρες? Γιατί δε λένε ότι το κριθάρι αυτό είναι ακατάλληλο να χρησιμοποιηθεί στην παρασκευή της μπύρας και απλώς το μεταπουλάνε στους αγρότες για να τρέφονται τα ζώα? ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΨΕΜΜΑ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΙΘΑΡΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία πράγματι έχει παραπεμφθεί στην Επιτροπή Ανταγωνισμού Για κατάχρηση μονοπωλιακής θέσης . Την ακριβότερη μπίρα σε όλη την Ευρώπη πίνουμε στην Ελλάδα
    Δυστυχώς όλες οι εταιρίες εκμεταλλεύονται ότι η ελληνική αγορά δεν υπακούει σε κανενός είδους κανόνα
    Οι συνθήκες μονοπωλίου που επικρατούν στην αγορά του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, την οποία ελέγχει κατά 82% η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, δεν επιτρέπουν ούτε να έρθουν νέες μάρκες και ποιότητες μπίρας στη χώρα μας αλλά ούτε και να αναπτυχθούν νέες επιχειρήσεις που επί ματαίω προσπάθησαν τα τελευταία χρόνια να εισαγάγουν ή να παραγάγουν νέες μπίρες. Τον λόγο τώρα έχει η Επιτροπή Ανταγωνισμού καθώς στα γραφεία της βρίσκονται φάκελοι με καταγγελίες τόσο βιομηχάνων της μπίρας όσο και των εμπόρων που αισθάνονται δέσμιοι του μονοπωλίου. Οι τελευταίοι έχουν καταγγείλει συγκεκριμένες περιπτώσεις εκβιασμών, άνισης μεταχείρισης μεταξύ εμπόρων και κατάχρησης της θέσης ισχύος που κατέχουν οι ισχυροί του κλάδου. Σύμφωνα με πληροφορίε η Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει ήδη οδηγηθεί σε συγκεκριμένα συμπεράσματα για τη λειτουργία της αγοράς μπίρας, τα οποία προσπαθεί να θωρακίσει με νομικά επιχειρήματα.
    Ωστόσο αυτό που ενδιαφέρει τον καταναλωτή δεν είναι ο εμπορικός πόλεμος αλλά οι συνέπειες για τον ίδιο, κυρίως η τιμή στην οποία καλείται να πληρώσει το συγκεκριμένο προϊόν. Ο Ελληνας πληρώνει την «πράσινη» μπίρα ακριβότερα κατά 60% από τον Ολλανδό. Σύμφωνα με στοιχεία στην αλυσίδα σουπερμάρκετ Albert Heign της Ολλανδίας η φιάλη Heineken (0,5) πωλείται 62 λεπτά όταν στα ράφια των ελληνικών σουπερμάρκετ διατίθεται στην τιμή των 99 λεπτών(!!!). Πέραν της τιμής, ο καταναλωτής επιβαρύνεται και σε έναν άλλον τομέα: το αυταρχικό καθεστώς στα σημεία πώλησης που έχουν επιβάλει οι δύο μεγάλες πολυεθνικές έχει ως συνέπεια να μη βρίσκει ο καταναλωτής όλα τα προϊόντα. Ετσι ο καταναλωτής οδηγείται ως πρόβατο επί σφαγή στα ακριβότερα προϊόντα των πολυεθνικών κολοσσών.

    «Πρόκειται για εμπορικό πόλεμο, και μάλιστα με τα πιο ανορθόδοξα μέσα. Μια ανορθόδοξη εμπορική αντιπαράθεση, όπου χρησιμοποιούνται όλα τα μέσα για να φύγει ο τζίρος του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ που ξοδεύουν οι Ελληνες κάθε χρόνο για μπίρα από συγκεκριμένες εταιρείες».

    «Η λειτουργία της αγοράς μπίρας δεν δείχνει να υπακούει σε κανέναν σοβαρό κανόνα. Μοιάζει σαν ένα τσιφλίκι που το αφεντικό του δεν αναγνωρίζει την έννομη τάξη και τους επίσημους κανόνες παιχνιδιού» λέει ο κ. Δημ. Πολιτόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Ζυθοποιίας Μακεδονίας – Θράκης, που παράγει την μπίρα Βεργίνα.

    Σήμερα στην εγχώρια αγορά κυριαρχούν οι πολυεθνικές επιχειρήσεις: η ολλανδική Αθηναϊκή Ζυθοποιία ελέγχει το 82% και η βρετανική Scottish & Newcastle ελέγχει το 11% της αγοράς, αφήνοντας ψίχουλα για τους μικρούς εισαγωγείς και παραγωγούς. Ακόμη και στην υπό ανάπτυξη αλβανική αγορά παράγονται τέσσερις τοπικές μπίρες, ενώ στη Βουλγαρία οι τοπικές μπίρες είναι 18. Για να μη μιλήσει κανείς για την Αγγλία και τη Γερμανία όπου οι εθνικές μπίρες είναι 800 και 1.400 αντίστοιχα.

    Η ολλανδική εταιρεία, που παράγει – εκτός των άλλων – την μπίρα Heineken, δέχθηκε προσφάτως ένα ισχυρό ράπισμα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η τελευταία απεφάνθη ότι η βιομηχανία μπίρας πρέπει να καταβάλει ποσό 219 εκατομμυρίων ευρώ για νόθευση του ανταγωνισμού. Ενδιαφέρον είναι ένα ακόμη γεγονός: προ τριετίας η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Γαλλίας επέβαλε στην ολλανδική εταιρεία Heineken και στη βρετανική Scottish & Newcastle συγκεκριμένες οικονομικές και εμπορικές ποινές για παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού της αγοράς. Προσφάτως ήλθε και το μεγάλο πρόστιμο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
    Πέρα λοιπόν από τα οφέλη για την οικονομία και τις θέσεις εργασίες θα πρέπει να δούμε και το συμφέρον του καταναλωτή και το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις πρέπει και στην Ελλάδα να σέβονται τους νόμους όπως και στο εξωτερικό.
    Αν δεν το κάνουν και αφού το ελληνικό κράτος είναι ανίκανο , ίσως θα πρέπει την τιμωρία να την επιβάλλουμε εμείς οι καταναλωτές, αφού η δύναμη είναι στα δικά μας χέρια . Μόνο έτσι θα προστατευτούμε από την κερδοσκοπία εις βάρος μας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τα κέρδη πάνε έξω ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;;;;

    ΝΑΙ ΟΠΟΤΕ....ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ.

    ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ.

    ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΤΩΡΑ.

    ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΜΙΓΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ!

    ΑΝ ΒΓΟΥΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ-ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΜΠΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΕΘΝΟ-ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

    ΕΙΔΑΛΛΩΣ ΒΙΒΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ
    ΒΙΒΑ ΕΛΛΑΔΑ(c)
    ΕΒΙΒΑ GREECE(Τm))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. δεν ξερω περι αθεμιτου ανταγωνισμου μποικοταζ κλπ παντος εγω ως απλος καταναλωτης με την περιεργια μονο και μονο για την δοκιμη νεων μπυρων στα ραφια και τα ψυγεια των καταστηματων πωλησης μπυρας δυσκολα βρισκω αλλες περαν των προιοντων της Αθηναικης ζυθοποιιας τυχαιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. με την αμστελ μεγαλωσαμε φιλε λογικο δεν ειναι ?

      Διαγραφή
    2. Αν τα πιστεύουν αυτοί που τα διαδίδουν όλα αυτά για τις ξένες μπύρες, να ψάξουν για να μάθουν καλύτερα. Μου έχει έρθει και εμένα καμιά δεκαριά φορές την τελευταία εβδομάδα το μειλ με όλες αυτές τις καταγγελίες για τις ξένες μπύρες. Τέτοια μανια με κάνει να αναρωτιέμαι ποιος έχει τόσο πολύ χρόνο να ασχολείται με αυτά. Πολύ επαγγελματική δουλειά.

      Διαγραφή
    3. Είναι δυνατόν να τσιμπάμε σε «περίεργους» καταλόγους και να τσακωνόμαστε για το ποιό προιόν είναι ελληνικό ή όχι? Εδώ εταρείες με περίπου μισό αιώνα επενδύσεων στην Ελλάδα, όπου επενδύσεις βάλτε νέες θέσεις εργασίας, δείχνουν τον δρόμο της ανάπτυξης σε όλες τις επιχειρήσεις και μας λέτε να τις μπουκοτάρουμε? Άποψη μου είναι : ούτε μποϋκοτάζ ούτε ανεγκέφαλοι πατριωτισμοί που εξυπηρετούν συμφέροντα λίγων…. και άν θέλουμε να βοηθήσουμε την ελληνική οικονομία ας αγοράζουμε για παράδειγμα νουνου γάλα, όλυμπος, προιόντα της 3μ, μπυρες ελληνικες όπως ΑΜΣΤΕΛ ΑΛΦΑ ΖΕΟΣ ΚΡΑΦΤ κ.α.

      Διαγραφή
    4. Εμένα δεν με ενδιαφέρουν οι σκυλοκαβγάδες ανάμεσα στις εταιρείες παραγωγής μπύρας. Ο λόγος που μπαίνω στην κουβέντα είναι επειδή η ‘ελληνικη’ δήθεν εταιρεία με εχει φεσώσει άγρια όπως και άλλους προμηθευτές της.Μην διαφημίζετε λοιπόν τέτοιες περιπτώσεις σαν ελληνικές μπύρες. Κάποιοι άρπαξαν την ελληνικη τατυτότητα για να κάνουν μπίζνες με κατι ψευτοεργοστάσια.

      Διαγραφή
    5. ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΩ ΒΟΛΤΑ!ΑΠΛΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΥΣΤΙΧΩΣ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΚΕΝΤΡΕΧΕΙΣ ΜΕ ΟΛΑ ΑΚΟΜΗ Κ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ Η ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΨΩΜΙ ΣΕ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ!ΕΛΕΟΣ!!!!!

      Διαγραφή
    6. καλησπερα σας γενικα υπαρχει ενα κλιμα το οποιο προσωπικα με κανει και απορω μα τι θελουμε επιτελους. Σχετικα με την φαγε τα πραγματα ειναι γνωστα ..με την κοκα κολα συνεχιζονται λαμπρα για καποιους. Ειναι κριμα ομως να λεμε ψεματα και ανακριβειες για εταιρειες οπως για απραδειγμα οι προηγουμενες και η παραπανω. Δεν ειναι δυνατον να μη ναναγνωριζουμε αυτα που προσφερει καθημερινα στην οικονομια μας η αθηναικη και αλλες εταιρειες διαφωνειτε ?

      Διαγραφή
    7. καλημέρα σας, ειναι ανηθικο το γεγονος οτι αρκετοι ελληνες επιχειρηματειες δεν αρκούνται σε 30-50% κέρδος αλλά θέλουν 150%-200% κέρδος. Καιρός είναι να τους πετάξουμε έξω. Προφανώς δεν πρεπει να αγοραζουμε ενα προιον επειδή μόνο και μόνο είναι ελληνικό. Θα ήταν σωστό όμως να ψάχνουμε σοβαρές ελληνικές προσπάθειες παρά να ακολουθούμε την πεπατημένη. Παραδειγματα πολλα, δειτε π.χ. της επενδυσεις της αμστελ στην βορεια ελλαδα αλλα και της μυθος δεν ειναι καλα νεα αυτα

      Διαγραφή
    8. αυτα για τις ξενες μπυρες φαινεται κατευθυνομενο ...δεν το καταλαβαινεις ? Πόσο ελληνικό είναι ένα προϊόν με ελληνικό όνομα που φέρνει όλες τις πρώτες ύλες του από το εξωτερικό και συσκευάζεται μερικώς στην Ελλάδα; Είναι λιγότερο ελληνικά τα προϊόντα που παράγονται σε εργοστάσια και εγκαταστάσεις που λειτουργούν στην Ελλάδα, από έλληνες εργαζομένους, από ελληνικές πρώτες ύλες; Οι επενδύσεις, οι θέσεις εργασίας, η τεχνογνωσία και η προστιθέμενη αξία που προσφέρουν στην Ελλάδα δεν παίζουν κανένα ρόλο; ετσι απλα

      Διαγραφή
    9. Καλησπερα σας, διαβαζοντας σημερα βλεπω την ανεργια να καλπαζει και δεν καταλαβαινω γιατι αυτος ο πολεμος εναντιον εταιρειων οπως η αθηναικη η κοκακολα η νεστλε αλλα και αλλων. Αυτες οι εταιρειες στηριζουν την ελληνικη οικονομια χρονια τωρα. Για παραδειγμα η αθηναικη προσπαθει να φτιαξει μπυρα με ελληνικο κριθαρι, τετοιες προσπαθειες οφειλουμε να τις στηριζουμε.

      Διαγραφή
    10. Συμφωνώ απόλυτα με το παραπάνω που έγραψε η κα Ρεβεκα :
      " σημασία έχει το πώς θα διατηρήσουμε καλά εργοστάστια στην Ελλάδα, που παίρνουν πρώτη ύλη από έλληνες αγρότες. Το αν οι ιδιοκτήτες τους ειναι ευρωπαίοι ή έλληνες που έχουν τους προσωπικούς τους λογαριασμούς σε ξένες τράπεζες, αυτό έχει μικρή διαφορά.
      Το πιο σηματικό απόλα είναι πια εργοστάσια τηρούν τα δικαιωματα των εργαζομένων και διατηρούν πολλές θέσεις εργασίας."

      Διαγραφή
    11. καλημέρα σας, ειναι ανηθικο το γεγονος οτι αρκετοι ελληνες επιχειρηματειες δεν αρκούνται σε 30-50% κέρδος αλλά θέλουν 150%-200% κέρδος. Καιρός είναι να τους πετάξουμε έξω. Προφανώς δεν πρεπει να αγοραζουμε ενα προιον επειδή μόνο και μόνο είναι ελληνικό. Θα ήταν σωστό όμως να ψάχνουμε σοβαρές ελληνικές προσπάθειες παρά να ακολουθούμε την πεπατημένη. Παραδειγματα πολλα, δειτε π.χ. της επενδυσεις της αμστελ στην βορεια ελλαδα αλλα και της μυθος δεν ειναι καλα νεα αυτα ?

      Διαγραφή
    12. καλημερα περσεα και λοιποι συνομιλητες συμφωνω απολυτα, ακομα και αυτο με το 520 δεν ειναι πραγματικοτητα. Εχω βρει προιοντα με 520 και ερχονται απο κινα. Το θεμα θελει προσοχη ας ενισχυσουμε εταιρειες που μας στηριζουν δημιουργωντας νεες θεσεις εργασιας επενδυωντας εδω στην ελλαδα. Παραδειγματα πολλα νεστλε αθηναικη ζυθοποιια και αλλες. Στηριζουν την χωρα μας και με το κοινωνικο τους εργο μην το ξεχναμε αυτο.

      Διαγραφή
  18. Μαρία αν απευθύνεσαι, σε μένα, διατηρώ μια ουδετερότητα για το θέμα, και για όλες τις αναρτήσεις γενικά. Δεν είμαι ο συντάκτης, αναπαράγω απλά το άρθρο. Χαίρομαι όμως ότι κοσμίως και διαλεκτικά λειτουργούν τα σχόλια, τα οποία είναι και η ουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλησπερα σας δεν απευθυνομαι απλα μου κανει εντυπωση η αναπαραγωγη ενος αρθρου το οποιο περα απο την ανακριβεια ειναι κατευθυνομενο. Βεβαια δεν κατηγορω εσας απλα βλεπουμε το δεντρο και χανουμε το δασος ειδικα με εταιρειες οπως η νεστλε η αθηναικη κ.α. Διοτι το αν μια επιχείρηση ειναι ελληνική, δεν εχει σχέση με το αν ο ιδιοκτήτης της ειναι ελληνας. Υπάρχουν, δυστυχώς, αρκετοί έλληνες ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που τις έχουν στήσει πρόχειρα και εχουν κύριο στόχο να βγάλουν όσα πιο πολλά μπορουν από το κόπο των εργαζομένων. Ετσι αυτές οι εταιρίες ζουν λίγα χρόνια και μετα σβήνουν από τα χρέη και τη κακοδιοίκηση και δυστυχως εχουμε πολλα τετοια παραδειγματα.

      Διαγραφή
  19. καλη σας εβδομαδα,μια συζήτηση ιντερνετικη ή ραδιοφωνικη ακομα και τηλεοπτικη θα έδινε πραγματικά την ευκαιρία να φανεί ποιοι τελικά πραγματικά επενδύουν στην Ελλάδα και ποιοι απλά προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις καταστάσεις, αλλά και τους έλληνες καταναλωτές». Διοτι τα παραδειγματα "σαλταδορων" ειναι πολλα ανω αντιθετα μπουκοταρονται εταιρειες πο υστηριζουν την ελληνικη οικονομια οπως η κοκακολα, η αθηναικη ζυθοποιια, η νεστλε αλλα και αλλες. Διαφωνειτε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. καλησπερα σας, αυτο με το 520 δεν ειναι πραγματικοτητα. Εχω βρει προιοντα με 520 και ερχονταιθ απο κινα. Το θεμα θελει προσοχη ας ενισχυσουμε εταιρειες που μας στηριζουν δημιουργωντας νεες θεσεις εργασιας επενδυωντας εδω στην ελλαδα. Παραδειγματα πολλα νεστλε αθηναικη ζυθοποιια και αλλες. Στηριζουν την χωρα μας και με το κοινωνικο τους εργο μην το ξεχναμε αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. φημες φημες φημες και παλι φημες ..για τα εργοστασια της στην ελλαδα δεν μιλαει κανεις βλεπω ...ουτε και για την παραγωγη ελληνικου κριθαριου..ποσο αλλαο καρβουνο θεε μου ? τα ιδια κανετε και στην κοκακολα ...ολοι βεργινα και πεπσι πινετε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ούτε μποϋκοτάζ ούτε ανεγκέφαλοι πατριωτισμοί που εξυπηρετούν συμφέροντα λίγων....για αυτό θεωρώ ότι ο καθένας ας απολαυσει την μπύρα του και αν μπορεί ας βοηθήσει την ελληνική οικονομία αγοράζοντας AMSTEL ALFA MYΤΗΟΣ κ.α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω με ρωμαιο ...οι θεσεις εργασιας ειναι το πιο σημαντικο κομματι και δεν πρεπει να χαθουν ...οσο για την ελληνικη επιχειρηματικοτητα εν καιρω κρισης ..καλα που υπαρχουν και καποιες εταιρειες στην Ελλαδα που οχι μονο δεν φευγουν αλλα επενδυουν στην ελληνικη γη δινοντας εργασια στους συμπολιτες μου ..οπως η αθηναικη ζυθοποιια η νεστλε η φριγκογκλασσ και αλλες.

      Διαγραφή
    2. τι να το κανεις οταν εχουν βαλθει να σου αποδειξουν οτι κανεις λαθος? ρωτω διοτι οι απανταχου σαλταδοροι με τα αγυριστα δανεια βαφτιζουν την επιχειρηση τους ελληνικη μονο για τα ματια ενω αλλες οπως η αθηναικη η κοκακολα και η νεστλε με τοσα χρονια στην ελλαδα και συνεχεις επενδυσεις, μπυρα απο ελληνικο κριθαρι π.χ, δειχνουν πως πρεπει να ερθει η αυξηση της επιχειρηματικοτητας και οχι η ανεργια .

      Διαγραφή
  23. εχεις πολυ δικιο γιωργο μπασβαντ.Αντί να στηρίζουμε τα προϊόντα μας και να κάνουμε όλη την Ευρώπη να τρώει και να πίνει από τα δικά μας προϊόντα εσείς τα σαμποτάρετε κιόλας λες και γεννηθήκατε σήμερα στην Ελλαδάρα μας.
    Κάνοντας σαμποτάζ σε εταιρείες που αν μη τι άλλο στηρίζουν την ελληνική οικονομία με πολλούς τρόπους(θέσεις εργασίας, επενδύσεις, περιβάλλον) δεν κερδίζουμε κάτι διότι ελλοχεύει ο κίνδυνος της ανεργίας που είναι το σημαντικότερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Καλυτέρα θα ήταν να προτρέψουμε όλοι μαζί τις ελληνικές εταιρείες να λειτουργήσουν με παραδείγματα απτά και σημαντικά π.χ. η αθηναϊκή ζυθοποιία, με επενδύσεις στην Ελλάδα, έλληνες υπάλληλους, προσοχή στο περιβάλλον και αρκετές άλλες στοχευόμενες κινήσεις τηρουμένων των συγκυριών (κρίση). Διαφωνείτε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γεια χαρά σε όλους!
    Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον όλα αυτά που γράφονται στο internet για την ελληνική αγορά μπύρας και θα ήθελα να αναφέρω ότι επικρατεί τεράστια παραπληροφόρηση.
    Καταρχάς,ελληνική μπύρα είναι κάθε μπύρα που παράγεται στην Ελλάδα και έτσι δημιουργείται προστιθέμενη αξία στον τόπο.Τι σημασία έχει αν η Αθηναική Ζυθοποιία υποστηρίζεται με Ολλανδικά κεφάλαια ή η Μύθος Ζυθοποιία με Δανέζικα.Έχουν εργοστάσια στην Ελλάδα,απασχολούν χιλιάδες έλληνες εργαζόμενους,πληρώνουν φόρους στο ελληνικό κράτος,συνεργάζονται με έλληνες προμηθευτές,κάνουν δαπάνες στην Ελλάδα,στηρίζουν την ελληνική οικονομία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η εταιρεία που αναφέρετε δεν έχει κάνει ούτε μείωση προσωπικού ούτε μειώσεις μισθών και συνεχίζει τις επενδύσεις τους δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας οπως και αλλες . Μήπως είναι ελληνικό 'ράδιο αρβύλα' ολα αυτα που λετε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΣΠΗΛΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΛ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑΣ !! ΤΟ ΧΑΝΕΤΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΝΑ ΞΥΠΝΑΜΕ ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΠΟΪΚΟΤΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΕΒΡΑΪΚΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΡΟΛ.Η ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑΝΔΙΚΗ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΟΛΑΝΔΙΑ ΤΕΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ.ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΛΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ,ΧΑΟΣ,ΑΘΕΜΙΤΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ,ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΟΠΟΙΟΣ ΣΚΥΒΕΙ ΚΕΦΑΛΙ,ΕΙΝΑΙ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΦΙΧ ΤΟΥ ΚΑΡΟΛΟΥ.ΤΕΛΟΣ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΓΝΩΣΤΟ ,ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΠΥΡΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΦΙΧ ΚΑΙ Η ΒΕΡΓΙΝΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ 10/ΡΙΑ ΜΙΚΡΕΣ ΖΥΘΟΠΟΙΙΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΤΗΣ ΜΠΥΡΑ

      Διαγραφή
    2. καλησπέρα σας μερικες σκεψεις σχετικα με το παρπανω σχολιο του ανωνυμου, οταν λες οτι δεν είναι ελληνική, που ακριβώς το στηρίζεις?? Η μπύρα αυτή παράγεται εδώ, από έλληνες εργαζομένους, με ελληνικές πρώτες ύλες και φορολογείται εδώ... Ξαφνικά μας έπιασε μια ευαισθητοποίηση με το που πάνε τα κέρδη..Δηλαδή οι εταιρείες ελληνικών συμφερόντων τα χαρίζουν τα κέρδη τους? Η μήπως προσφέρουν καλύτερες συνθήκες στους εργαζομένους τους? Η μήπως τα κρατάνε εντός Ελλάδος και όχι σε Ελβετίες κτλ? Η μήπως μένουν στην Ελλάδα και δεν μεταφέρουν την παραγωγή τους στο εξωτερικό? Δεν σας προξενεί εντύπωση ότι όλος αυτός ο ντόρος αφορούσε στοχευμένα το προϊόν μπύρα? Μήπως εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα? Το να στηρίζει κανείς ελληνικά προϊόντα είναι απολύτως σεβαστό, απλά θα πρέπει πρώτα να αναθεωρήσουμε τι είναι ελληνικό και τι όχι, και να μην κατηγορούμε χωρίς λόγο προϊόντα όπως η Amstel που μπορεί να στηρίζουν χιλιάδες Έλληνες και τις οικογένειες τους...

      Διαγραφή
  27. http://www.dailymotion.com/video/x1rbo62_%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7ni%CE%BA%CE%B7-%CE%BC%CF%80i%CF%81%CE%B1_people

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Με την πρωτη που ειδανε ζημιες οι Ολλανδοι εκλεισαν το εργοστασιο της Αθηνας.Δειτε εδω:
    http://www.inr.gr/?p=a294

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ