ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2015

Ουρές για τους… «Έλληνες»


Με πρωτοσέλιδα αφιερώματα υποδέχθηκαν τα αμερικανικά ΜΜΕ τη μεγάλη έκθεση «Οι Έλληνες:
Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο», που ξεκίνησε τον περασμένο μήνα στο Field Museum, στο Σικάγο, το οποίο δέχεται ετησίως περισσότερους από 1,2 εκ. επισκέπτες από όλον τον κόσμο.
Υπομονετικά και για πολλές ώρες, ο κόσμος περιμένει στις ουρές για να θαυμάσει τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, με την έκθεση «Τhe Greeks: Agamemnon to Alexander the Great», που σχεδιάστηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με τέσσερα σημαντικά μουσεία του Καναδά και των ΗΠΑ. Περιλαμβάνει περισσότερα από πεντακόσια εκθέματα, αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής γλυπτικής, ζωγραφικής και κοσμηματοτεχνίας, που προέρχονται από 22 ελληνικά μουσεία, και με την σωστή προβολή που έγινε, αποδείχθηκε ότι ο κόσμος διψάει να δει και να θαυμάσει την τέχνη των αρχαίων Ελλήνων που έδωσαν το φως τους, σε όλο το, δυτικό κόσμο.
Για πρώτη φορά βγήκαν από την Ελλάδα τόσο πολλά αρχαία αριστουργήματα για να γίνει αυτή η έκθεση, που έχει κεντρικό θεματικό άξονα τους Έλληνες σαν μορφές μέσα από τα ανασκαφικά δεδομένα.
Ο επιμελητής της έκθεσης στο Σικάγο κ. William Parkinson εξέφρασε τη συγκίνησή του για τη μεγάλη τιμή να παρουσιάζεται μια τόσο σημαντική έκθεση στο Field Museum, η οποία ξετυλίγει το πανόραμα του ελληνικού πολιτισμού.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα και διαλέξεις, ενώ, όπως πληροφόρησε ο κ. John Calamos, το National Hellenic Museum, εκτός από την έκθεση για το Αιγαίο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, θα διοργανώσει παράλληλες εκδηλώσεις για την ομογένεια και τους Αμερικανούς πολίτες.


Πριν από το Σικάγο η έκθεση παρουσιάστηκε στο Pointe-à-Callière του Μόντρεαλ, καταλύοντας όλα τα ρεκόρ επισκεψιμότητας στην ιστορία του Μουσείου.Μετά το Σικάγο, η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο National Geographic Museum στην Ουάσιγκτον (26 Μαΐου 2016 έως 9 Οκτωβρίου 2016).

Ότι και να πούμε οι άνθρωποι ξέρουν να στήσουν μια έκθεση και να αναδείξουν τα έργα τέχνης.

Η προβολή και η διαφήμιση που έγινε ήταν συντονισμένη και σωστή, γι’ αυτό και τράβηξε το ενδιαφέρον του κόσμου.

Με υπομονή, ο κόσμος περιμένει στην ουρά για να μπει στο Μουσείο και να θαυμάσει την έκθεση.


nikosonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ