ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Μεγάλοι Έλληνες πού φεύγουν για « τα ξένα…» Ο θάνατος του Νεοκλή Σαρρή !


Τις μέρες αυτές πού όλοι, ξένοι και ντόπιοι πυροβολάνε την χώρα μας και τις ξεσκίζουν σάρκες και ιμάτια, έφυγε για τον άλλο κόσμο σιγά σιγά και αθόρυβα μετά από έναν μακρόχρονο αγώνα με τον Χάρο πάνω στα μαρμαρένια αλώνια ( όπως θάλεγε και ο ποιητής ), ένας ακόμη γνήσιος και ατόφιος Έλληνας, φιλόσοφος και
διανοητής της γνήσιας Ελληνικής λεβεντιάς καί σκέψης…
Νεοκλής Σαρρής:
Ο Τολστόϊ είχε πει:
«Ξύσε τον Ρώσο θα βρεις τον Μουζίκο. Ξύσε τον Γερμανό θα βρεις τον Ναζί...».
Ένας άνθρωπος πού είχε κάτι ξεχωριστό καί δυναμικό πάντα να πεί, και πού δεν ήταν ένας κοινός μπλά-μπλάς απ΄ αυτούς τούς πολύλογους σερασκέρηδες τού ανόητου λόγου πού συνήθως ακούμε...
Το στερνό αντίο στον "αγαπημένο δάσκαλο", Νεοκλή Σαρρή, τον "εξαίρετο άνθρωπο" και τον καταξιωμένο καθηγητή, ο οποίος έχασε την μάχη για τη ζωή από καρκίνο, σε ηλικία 71 ετών, είπε, στο Α΄ Νεκροταφείο, πλήθος φίλων του, κυρίως από το χώρο των Γραμμάτων, της Πολιτικής, της Διπλωματίας, αλλά και των Ενόπλων Δυνάμεων.
«Τον αδαμάντινο χαρακτήρα του, το ήθος, την ευθύτητα, την ευκρίνεια, τη βαθιά και ανεκτίμητη γνώση του σε ό,τι αφορά στα ελληνοτουρκικά, αλλά και την πηγαία καλοσύνη, τη φιλοτιμία, την παροιμιώδη ανεξικακία, την απαράμιλλη ρητορική του», εξήραν στους επικήδειους λόγους τους ο πατέρας Γ. Μεταλληνός, ο ακαδημαϊκός Κ. Σβολόπουλος, ο γραμματέας της ΕΔΗΚ Στ. Καράμπελας, ο Στ. Παπαθεμελής, ο Μ. Χαρακόπουλος, ο Γ.Δημαράς, εκπρόσωποι συλλόγων Κωνσταντινουπολιτών κ.α.
Οι ομιλητές αναφερόμενοι στη δράση και το έργο του εκλιπόντος, έκαναν λόγο για τη «βαθιά, πρωτογενή βιωματική και ακαδημαϊκή γνώση της Τουρκίας».
Ο Νεοκλής Σαρρής μελέτησε τη συγκρότηση και εξέλιξη της Τουρκικής κοινωνίας και από την θέση του ως καθηγητή κοινωνιολογίας στο Παντείο προέτρεπε στην βαθύτερη γνώση του τουρκικού λαού.
Μεταξύ των παρασταθέντων στο πλευρό της συζύγου Φλώρας και του γιού Αλέξανδρου ήταν οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών Παντελής Οικονόμου και Άμυνας Γ. Γεωργίου, ο Λ. Βερυβάκης, ο Παν. Καμμένος, ο Απ. Κράτσας, ο Παν. Κρητικός, ο Φ. Κρανιδιώτης, ο Γ. Καραμπελιάς, ο Μαν. Μηλιαράκης, ο Σαββας Καλεντερίδης, ο Αλεξ. Λυκουρέζος, ο Βασ. Φίλιας, ο Χρ. Γιαλουρίδης, ο Αντώνης Καρράς κ.α.
Μεταξύ των δεκάδων στεφανιών που είχαν αποσταλεί, διακρίναμε αυτό του προέδρου της ΝΔ Αντ. Σαμαρά, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου, του υπουργού Άμυνας Δημ. Αβραμόπουλου, του υφυπουργού Ναυτιλίας Α. Γεωργιάδη, του περιφερειάρχη Γ. Σγουρού, του Αντώνη Λιβάνη, του βουλευτή Αθ. Πλεύρη, του Α/ΓΕΕΘΑ Μιχ Κωσταράκα, του περιοδικού «ΑΡΔΗΝ», του ΔΣΑ, των Συλλόγων Κων/πολιτών Χάλκης, Πλακιωτών, Ποντίων, Ιμβρίων, του Παντείου Πανεπιστημίου κ.α.
http://www.nooz.gr/greece/sterno-antio-ston-agapimeno-daskalo

Ο Νεοκλής Σαρρής έλεγε:
« Είμαστε ( εχθρικά ) απέναντι, σ΄ εκείνους που πουλάνε την πατρίδα, αλλά και σε αυτούς που «πουλάνε» πατρίδα…», καυτηριάζοντας με τα λόγια αυτά τους επαγγελματίες, πολιτικούς συνήθως, πατριδοκάπηλους…
Είναι τιμή για όλους εμάς το γεγονός ότι αξιωθήκαμε να έχουμε δάσκαλό μας το Νεοκλή Σαρρή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ