ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2010

Ο νόστος των Ελληνικών κοινοτήτων ποτέ δεν πεθαίνει!

Η αφίσσα της εκδήλωσης ΝΟΣΤΟΣ 2010 που θα γίνει στη Μοντρέστα της Σαρδηνίας.
Πολιτιστική Εκδήλωση με τίτλο «ΝΟΣΤΟΣ 2010» θα γίνει στη Μοντρέστα της Σαρδηνίας, από τις 21 έως τις 29 Αυγούστου 2010.Θα υπάρξει Αδελφοποίηση των Δήμων: Μοντρέστας, Οιτύλου και Καργκέζε.

Μετά από 260 χρόνια οι Μανιάτες του Οιτύλου και της Καργκέζε επανέρχονται στη Μοντρέστα της Σαρδηνίας, χάρη σε αυτήν την πρωτοβουλία του ΝΟΣΤΟΥ που είναι πολύ φιλόδοξη, που στοχεύει να αναθερμάνει το μανιάτικο στοιχείο της Σαρδηνίας με μια σειρά στρατηγικών δράσεων. Πρέπει να πετύχει αυτή η εκδήλωση. Και μετά θα φροντίσουμε, μέσω της Κοινότητας της Σαρδηνίας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιταλίας, να σταλούν στη Μοντρέστα δάσκαλοι για να κάνουν μαθήματα γλώσσας τα απογεύματα στα παιδιά και στους δημότες της Μοντρέστας. Επίσης θα ζητήσουμε από τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού να φιλοξενεί κάθε χρόνο παιδιά της Μοντρέστας στα προγράμματα φιλοξενίας για τους Ομογενείς.
Το προτεινόμενο κείμενο σύμβασης ανάμεσα στους τρεις Δημάρχους Οιτύλου, Καργκέζε και Μοντρέστας που θα υπογραφεί στη Μοντρέστα το διήμερο 28/29 Αυγούστου
Η οργανωτική επιτροπή των εκδηλώσεων ΝΟΣΤΟΣ 2010 προτίθεται να οργανώσει πολλαπλές εκδηλώσεις στο δεκαήμερο 21/29 Αυγούστου 2010. Καταρχήν θα αφιερώσει τρεις ημέρες σε καθένα από τους δήμους που συμμετέχουν, Οίτυλο, Καργκέζε και Μοντρέστα πριν την καταληκτική εκδήλωση 28/29 στην οποία θα συμμετέχουν επίσημα οι εκπρόσωποι και ενδεχομένως τα παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα των τριών δήμων. Στα πλαίσια αυτά του δεκαημέρου θα γίνουν προβολές οπτικοακουστικού υλικού και φιλμ, εκθέσεις φωτογραφιών και διαφημιστικού τουριστικού υλικού, μουσικές βραδιές, θεατρικές παραστάσεις και ημερίδες αφιερωμένες στην ιστορία των τριών δήμων.

Nell'ambito delle manifestazioni NOSTOS MONTRESTA 2010, il team organizzativo del NOSTOS sta ideando e preparando alcuni eventi preliminari prima del fine settimana 28/29 agosto 2010 che chiuderà ufficialmente la serie delle manifestazioni culturali, con la partecipazione diretta delle varie delegazioni e delle autorità. In pratica ci saranno complessivamente dieci giorni di eventi vari dal 21/22 al 28/29 agosto riguardanti il NOSTOS. Si prevedono pertanto eventi monografici dedicati a OITYLON, CARGESE e MONTRESTA, per ripercorrere la storia, la cultura e l'attualità di questa diaspora, nonché tavole rotonde, esposizioni, serate musicali e rappresentazioni teatrali.

Γιάννης Κορίνθιος, Γραμματέας Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας.

Συντονιστής οργάνωσης ΝΟΣΤΟΥ. Τηλ : 00393388013550

Η Μητρόπολη της αποικίας Καργέζε Καρυούπολις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ