Δεν ήταν οι τσιγγάνοι που έφεραν τις κάρτες Ταρώ από την Ασία. Όταν αυτοί έφτασαν στο Παρίσι, τον Αύγουστο του 1427, τα χαρτιά κυκλοφορούσαν ήδη πριν από έναν αιώνα. Τα πρώτα χαρτιά του 14ου αιώνα, ονομάζονταν Νάιμπι στην Ιταλία, και Νάιπες στην Ισπανία. Οι ονομασίες δεν είναι λατινικές, αλλά προέρχονται από την αραβική λέξη Νάμπι, που σημαίνει προφήτης.
Έτσι, η τράπουλα Ταρώ, παρουσιάζει κάτι παράξενο.
Το δεύτερο χαρτί, η Πάπισσα ή Αρχιέρεια, ήταν προσβολή προς την Εκκλησία στα χριστιανικά κράτη, ενώ η αραβική ονομασία Νάμπι, ήταν βλασφημία στις χώρες του Ισλάμ, όπου η λέξη Προφήτης, δεν αναφέρονταν με προχειρότητα ! Ακόμα, το Κοράνι απαγορεύει τα τυχερά παιχνίδια και οι Άραβες δεν έπαιζαν χαρτιά. Έτσι, η προέλευση των Ταρώ είναι ένα αίνιγμα…
Σύμφωνα με τα Μυστικά Αρχεία, η πορεία των χαρτιών ξεκίνησε στην αρχαία Αίγυπτο, συνεχίστηκε στο Μπάαλμπεκ και την Άκρη, απ’ όπου οι Ναίτες Ιππότες πήραν αυτές τις συμβολικές στήλες από κάποια μυστική αδελφότητα, όπως είναι οι Δρούζοι του Λιβάνου και τις μετέφεραν στο Παρίσι όπου βρισκόταν η έδρα του Τάγματος.
Γύρω στο 1300, πολλές συμφορές βρήκαν τους Ναίτες.
Η ακρόπολη της Άκρης καταλείφθηκε από τον σουλτάνο της Συρίας το 1291.
Την «Μαύρη Παρασκευή» της 13ης Οκτωβρίου 1307, το τάγμα των Ναϊτών συντρίφτηκε από το βασιλιά της Γαλλίας και τον Πάπα της Ρώμης. Ο χρόνος εμφάνισης των Ταρώ, συμπίπτει με τον χρόνο διάλυσης του Τάγματος. Οι Ναίτες, λίγο πριν το διωγμό τους, αποφάσισαν να αποκαλύψουν τις συμβολικές κάρτες τους. Ακόμα και η λέξη Ταρώ, μπορεί να είναι αναγραμματισμός της λέξης Orta ή Order of Temple (στα Γαλλικά προφέρεται τάμπλ).
Στο βιβλίο «Γκούλντεν Σπήλ» του Γκούντερ Τσάινερ (Άουκσμπουργκ, 1472), αποδεικνύεται ότι τα χαρτιά εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στη Γερμανία γύρω στα 1300. Στο βιβλίο «Ιστορία της Μαγείας» του Κριστιάν Πιτουά, βιβλιοθηκάριου του Υπουργείου Παιδείας του Ναπολέοντα του τρίτου, υπάρχουν αναφορές στον Ιάμβλιχο, ο οποίος περιγράφει μια σκηνή μύησης στην αρχαία Αίγυπτο...«…σε μια στοά που σε κάθε πλευρά έχει 12 γυναικεία αγάλματα με τη μορφή της Σφίγγας, στέκεται ο Μύστης. Ανάμεσα στα αγάλματα υπάρχουν τοιχογραφίες με μορφές και μυστηριώδη σύμβολα. Αυτές οι 22 εικόνες βρίσκονται η μια απέναντι στην άλλη, ανά ζεύγη…»
Ακολούθησε μια εποχή που η Αίγυπτος, μη μπορώντας να αγωνιστεί ενάντια στους εισβολείς, ετοιμαζόταν να πεθάνει τίμια. Τότε οι Αιγύπτιοι κάλεσαν συνέλευση για να αποφασίσουν πώς να σώσουν από την καταστροφή τις γνώσεις, που ως τότε τις είχαν ελάχιστοι άνθρωποι που κρίνονταν άξιοι. Τα πιο σημαντικά επιστημονικά μυστικά, χαράχτηκαν σε μικρές πλάκες. Δεν είναι καθόλου απίθανο, ότι ως το 14ο αιώνα οι φύλακες των συμβολικών στηλών ήταν οι μυστικές αδελφότητες της Αιγύπτου, της Συρίας και της Παλαιστίνης.
Από εκεί πέρασαν στο Τάγμα των Ναϊτών.
Μετά την κτηνώδη σφαγή των ιπποτών του Ναού, όσοι επέζησαν έδωσαν την τράπουλα στους παίκτες τυχερών παιχνιδιών, με την πεποίθηση ότι ο εκφυλισμός θα κρατούσε το κρυπτογραφημένο κείμενο για τις επόμενες γενιές. Σήμερα βγαίνουν δικαιωμένοι…
Το 100 π.Χ. περίπου άρχισε ο Ζωδιακός κύκλος των Ιχθύων. Αυτό δείχνει ότι τα Ταρώ γράφτηκαν σε κάποιο χρόνο μετά το 100 π.Χ. και πριν τη Ρωμαϊκή κατοχή της Αιγύπτου, το 47 π.Χ. Η ονομασία Νάμπι αποδεικνύει τον προφητικό χαρακτήρα των χαρτιών.
Το κλειδί στο αίνιγμα των Ταρώ, κρύβεται μάλλον στο τελευταίο χαρτί, Il Mondo (το Σύμπαν) που δείχνει τα βασικά ζώδια, τον Ταύρο, τον Λέοντα, τον Σκορπιό και τον Υδροχόο με τη μορφή αετού και αγγέλου, όπως ήταν γνωστά στους αρχαίους Αιγυπτίους. Το χαρτί αυτό ορίζει και την ιστορική σχέση με την Αίγυπτο.
Στις αρχαίες τοιχογραφίες, η Σφίγγα απεικονίζονταν με ανθρώπινο πρόσωπο, σώμα ταύρου, πόδια λιονταριού και φτερά αετού !
Τέλος, αυτή η «Κοσμική κάρτα» με τα ζωδιακά σύμβολα και την αναπαράσταση της Ίσιδας ή Φύσης, ή Μητέρας του Σύμπαντος, αποδεικνύει την αστρονομική και αστρολογική σημασία των Ταρώ….
Πηγή : DJ SUNBORN ® LIQUID SUN
Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Ευχαριστω για την αναδημοσιευση !
ΑπάντησηΔιαγραφήΜονο που εχεις βαλει λαθος συνδεσμο και δεν λειτουργει!
Ο σωστος ειναι εδω...
http://djsunborn.blogspot.com/2010/09/blog-post_20.html
Καλη επιτυχια στο blog σου, ειναι ενδιαφερον και ενημερωμενο...