ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Πωλειται: 34% του ΟΠΑΠ,55% της ΔΕΠΑ,35% των ΕΛΠΕ



«Τρέξτε τις αποκρατικοποιήσεις». Αυτή ήταν η προτροπή και μάλιστα σε έντονο ύφος των επικεφαλής της τρόικας προς το οικονομικό επιτελείο κατά τη διάρκεια των τηλεδιασκέψεων.
Οι δανειστές μας άσκησαν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τη στασιμότητα που παρατηρείται στο συγκεκριμένο επίπεδο και, σύμφωνα με πληροφορίες η τρόικα έστειλε σαφές μήνυμα ότι θέλει «να δει πράξεις» σύντομα. Η πίεση της τρόικας είναι ασφυκτική, καθώς τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη μείωση του χρέους και έχουν πλέον συνδυαστεί με το νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας.
Γι’ αυτό το λόγο στο υπουργείο Οικονομικών «τρέχουν και δεν φτάνουν», καθώς τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα. Σημειώνεται πως στο αναθεωρημένο μνημόνιο προβλέπεται ρητά πως μέχρι το τέλος του έτους τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις θα ανέλθουν σε 3,3 δισ. ευρώ.
Κύκλοι του υπουργείου τόνιζαν πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη έως το τέλος του 2011 να έχει ολοκληρώσει την πώληση του 34% του ΟΠΑΠ, του 55% της ΔΕΠΑ και του 35% των ΕΛΠΕ.
Οσον αφορά τον ΟΠΑΠ σύντομα ολοκληρώνονται δυο κρίσιμες συμβάσεις που θα δώσουν περαιτέρω αξία στον Οργανισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες την επόμενη εβδομάδα θα κλείσει η σύμβαση βάσει της οποίας ο ΟΠΑΠ θα ανανεώσει για 10 χρόνια την αποκλειστικότητα στα τυχερά παιχνίδια, ενώ θα ενισχυθεί με την άδεια εκμετάλλευσης νέων αδειών, όπως αυτή του Βιντεολόττο.Ιδιαίτερη κινητικότητα υπάρχει για το θέμα της ΔΕΠΑ. Η πλευρά Λάτση που κατέχει μέσω των ΕΛ.ΠΕ. το 35% της Δημόσιας Εταιρείας Παροχής Αερίου δεν επιθυμεί την απόσχιση του ΔΕΣΦΑ και μέχρι τώρα η απάντηση είναι αρνητική. Ωστόσο, το Δημόσιο μπορεί να προχωρήσει την υπόθεση εφόσον η Γενική Συνέλευση των μετόχων δώσει την εντολή και εγκριθεί από την πλειοψηφία των μετόχων. Η πώληση της ΔΕΠΑ είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικά κομμάτι στον ενεργειακό τομέα της χώρας, καθώς ο νικητής θα αποκτήσει πρόσβαση στους αγωγούς φυσικού αερίου.
Επίσης τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να κλείσει η συμφωνία για την επέκταση της υφιστάμενης σύμβασης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ). Οι διαπραγματεύσεις έχουν προχωρήσει και απομένει μία διαφορά στο τίμημα της τάξης των 50 εκατ. ευρώ, προκειμένου να επεκταθεί η σύμβαση κατά 20 χρόνια.
Οσον αφορά του τις εταιρείες του Δημοσίου που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο, το οικονομικό επιτελείο προσπαθεί να αποφύγει την πώλησή τους λόγω της πολύ αρνητικής συγκυρίας στο ελληνικό χρηματιστήριο αλλά και στις διεθνείς αγορές.

sofokleous10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ