ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Ενεργοποιήθηκε η Ελληνο - Ισραηλινή αμυντική συμφωνία



Το Ισραήλ και η Ελλάδα έχουν συνάψει αμοιβαία αμυντική συμφωνία, που υπογράφτηκε μυστικά πριν 12 ημέρες, υπό το πρίσμα των τουρκικών απειλών. Η συμφωνία επισφραγίστηκε εχθές το βράδυ -14 Σεπτέμβριου- μετά και από τηλεφωνική συνομιλία, μεταξύ του Ισραηλινού και Έλληνα πρωθυπουργού, Βενιαμίν Νετανιάχου και Γιώργου Παπανδρέου. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός μίλησε για τα στοιχεία που καταγράφτηκαν πρόσφατα ως προς τις κινήσεις του Τουρκικού στόλου στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο Θάλασσα. Στάθηκε ιδιαίτερα στην απότομη αύξηση των υπερπτήσεων, το τελευταίο 48ώρο, πάνω από το Καστελόριζο.
Η Αθήνα φοβάται αιφνιδιαστική τουρκική επίθεση στο νησί, σε μια προσπάθεια των Τούρκων να ματαιώσουν τη μελλοντική εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου. Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι οι Τούρκοι είναι ικανοί να κάνουν αιφνιδιαστικές επιθέσεις και σε άλλα Ελληνικά νησιά κοντά στις τουρκικές ακτές.
Η Άγκυρα ενεργεί με το πρόσχημα ότι το Ισραήλ και η Κύπρος δεν έχουν το δικαίωμα να χωρίζουν σε ζώνες και να αξιοποιούν το φυσικό αέριο στην ανατολική μεσόγειο - μια πλούσια σε κοιτάσματα περιοχή που είναι γνωστή ως Block 12 - χωρίς τη συγκατάθεση της Τουρκίας ή και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου – ΤΔΒΚ (εννοούν την κατεχόμενη Κύπρο).
Ούτε η Αθήνα ούτε η Ιερουσαλήμ έχουν προς το παρόν ανακοινώσει με ποιο τρόπο θα επικαλεσθούν το νέο σύμφωνο κοινής άμυνας.
Ωστόσο στρατιωτικές πηγές υποθέτουν ότι σε πρώτη φάση, οι ισραηλινές αέρο-ναυτικές δυνάμεις πρέπει να μπορούν να χρησιμοποιούν τις αντίστοιχες Ελληνικές βάσεις. Μέχρι τώρα, το Ισραήλ θα μπορούσε να απαντήσει σε μια τουρκική απειλή μόνο από τα σύνορά του. Με την παρουσία ωστόσο των ελληνικών στρατιωτικών βάσεων, το Ισραήλ θα είναι σε θέση να λειτουργήσει και πίσω από τις γραμμές των τουρκικών δυνάμεων σε περίπτωση επίθεσης των τελευταίων.
Σε κάθε περίπτωση, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ παρακολουθούν στενά την κρίση που δημιουργεί η Άγκυρα με το Ισραήλ, την Ελλάδα και την Κύπρο, και δεν θα αφήσει να μετασχηματισθεί σε πραγματική τουρκική στρατιωτική δράση.
Αλλά τόσο το Ισραήλ όσο και η Ελλάδαφαίνεται να ξέρουν καλύτερα: Αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν την αμοιβαία αμυντική συμφωνία επειδή πιστεύουν ότι οι τουρκικές απειλές είναι πραγματικές.

HellasOnTheWeb.Org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ