ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

The hippy hippy way... στην οικονομική κρίση!

Αν φοβάστε ότι η οικονομική κρίση θα μας γυρίσει δεκαετίες πίσω, τώρα ήρθε η στιγμή να επιβεβαιώσουμε την είδηση. Εκτός από τους μισθούς, την καταναλωτική μας δύναμη και συμπεριφορά, η κρίση δημιουργεί "καταστάσεις" που φαίνονται έως και ελπιδοφόρες.
Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα που έκανε βρετανική ασφαλιστική εταιρεία, το 27% των βρετανών ηλικίας πάνω από 50 ετών, επιστρέφει στις παλιές καλές ρίζες του χίππικου κινήματος.
Σε μια χώρα που σαφώς δεν περνάει τη δική μας οικονομική "στενωπό", οι άνω των 50 ετών βρίσκουν εξαιρετική ιδέα, την κοινοβιακή λογική των '60's.
Ητοι μοιράζεσαι το σπίτι σου με άλλους, νοικιάζεις δωμάτια, δημιουργείς μια μικρή πανσιόν και μια μικρο-οικονομία εντός της οικίας σου. Τα οφέλη είναι σαφή. Οικονομίες κλίμακας σε ό,τι αφορά λογαριασμούς για ρεύμα, θέρμανση, τηλεπικοινωνίες και φυσικά ένα υποτυπώδες εισόδημα για τον ιδιοκτήτη του οικήματος.
Ενα εισόδημα που θα τον βοηθήσει να τα βγάλει πέρα, μέχρι (αν και εφόσον γίνει αυτό ποτέ) να βγει στη σύνταξη. Η παραπομπή στους hippies είναι ένα ακόμη φλεγματικό λογοπαίγνιο των βρετανών Η(ome)I(s)P(ension)pies.
H συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα έχει δει φυσικά τα πλάνα της για συνταξιοδότηση να κατακρημνίζονται, ενώ ταυτόχρονα η αξία της περιουσίας της σε ο.τι αφορά τα ακίνητα έχει πέσει δραματικά. Πρόκειται για ανθρώπους που βλέπουν το μέλλον που είχαν σχεδιάσει για τα γηρατειά τους να γίνεται μαντάρα. Οπότε ψάχνουν για εναλλακτικές.
Από το να πουλήσουν και να μεταφερθούν σε μικρότερα σπίτια, φαίνεται να προτιμούν να υιοθετήσουν μια πιο κοινοβιακή/συνεργατική σχέση με άλλους και να διατηρήσουν την περιουσία τους ως έχει.
Για σκεφτείτε το... κοινόβιο ΚΑΠΗ. Εχει προοπτικές...

Σοφία Βεργοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ