ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Γιατί ο τάφος του Jim Morrison έχει Ελληνική επιγραφή;

Ο Τζέημς «Τζιμ» Ντάγκλας Μόρισον (James "Jim" Douglas Morrison) (8 Δεκεμβρίου1943 - 3 Ιουλίου1971) ήταν ένας Αμερικανόςτραγουδιστής, τραγουδοποιός, συγγραφέας και ποιητής. Γεννήθηκε στη Μελβούρνη της Φλόριντα και ήταν ο τραγουδιστής και στιχουργός του δημοφιλούς αμερικάνικου ροκ συγκροτήματος The Doors.


Θεωρείται ένας από τους πιο χαρισματικούς ερμηνευτές στην ιστορία της ροκμουσικής. Έγραψε επίσης αρκετά βιβλία ποίησης, ένα μικρό ντοκιμαντέρ και δύο βίντεο κλιπ ("The Unknown Soldier" και "People are Strange").
Ο θάνατός του σε ηλικία 27 ετών στο Παρίσι της Γαλλίας κατέπληξε τους θαυμαστές του.

Οι περιστάσεις κάτω από τις οποίες πέθανε και ο μυστικός ενταφιασμός του έγιναν αφορμή για.....ατελείωτες φήμες και παίζουν σημαντικό ρόλο στο μυστήριο που εξακολουθεί να τον περιβάλλει.

Ο Τζιμ Μόρισον είχε σκωτσέζικη και ιρλανδική καταγωγή και ήταν γιος του ναυάρχου Τζωρτζ Στίβεν Μόρισον και της Κλάρα Κλαρκ Μόρισον, που γνωρίστηκαν το 1941 στη Χαβάη.

Ο Τζιμ Μόρισον γεννήθηκε 11 μήνες μετά, στη Μελβούρνη της Φλόριντα.


Το 1971, ο Μόρισον μετακόμισε σε ένα διαμέρισμα στο Παρίσι μαζί με την Πάμελα Κούρσον. Του άρεσε η αρχιτεκτονική της πόλης και έκανε μεγάλους περιπάτους εκεί, όμως λέγεται ότι τον είχε πιάσει κατάθλιψη και ήθελε να επιστρέψει στην Αμερική.

Στο Παρίσι έκανε και την τελευταία του ηχογράφηση σε στούντιο με δυο Αμερικανούς μουσικούς του δρόμου.

Ο Μάνζαρεκ απέρριψε αυτή την ηχογράφηση ως "ασυναρτησίες μεθυσμένων". Ένα τραγούδι από αυτήν, το "Orange County Suite" ακούγεται στο bootleg "Lost Paris Tapes".

Ο Μόρισον πέθανε στις 3 Ιουλίου του 1971 σε ηλικία 27 ετών. Η επίσημη εκδοχή είναι ότι η Κούρσον τον βρήκε νεκρό στη μπανιέρα. Δεν έγινε αυτοψία, γιατί ο γιατρός που τον εξέτασε είπε ότι δεν βρήκε στοιχεία εγκληματικής ενέργειας. Η απουσία αυτοψίας έδωσε λαβή για πολλές εικασίες σχετικά με την αιτία θανάτου.


Ο Ντάνυ Σάγκερμαν διηγείται ότι όταν η Κούρσον επέστρεψε στις ΗΠΑ, του είπε ότι ο Μόρισον είχε πεθάνει από υπερβολική δόση ηρωίνης, την οποία είχε εισπνεύσει νομίζοντας πως είναι κοκαΐνη.

Ο Σάγκερμαν σημειώνει ότι η Κούρσον έδινε διαφορετικές εκδοχές του θανάτου κατά καιρούς, τη μια λέγοντας ότι εκείνη τον είχε σκοτώσει και την άλλη ότι ο θάνατός του ήταν λάθος της.

Η ιστορία με την αθέλητη λήψη ηρωίνης υποστηρίζεται από τη διήγηση του Αλέν Ρονέ, που έκανε παρέα με το ζευγάρι στο Παρίσι.

Ο Ρονέ είχε γράψει ότι ο Μόρισον πέθανε από αιμορραγία αφού εισέπνευσε ηρωίνη της Κούρσον κι ότι εκείνη άθελά της αποκοιμήθηκε, αφήνοντάς τον να πεθάνει αντί να καλέσει για ιατρική βοήθεια.

Στον τάφο του υπάρχει η Ελληνική επιγραφή Κατά τον δαίμονα εαυτού.



Οι θεωρίες για το ποιος έχει γράψει την επιγραφή είναι πολλές:
Ο Jim Morrison πριν δημιουργηθεί το συγκρότημα είχε πει: «Ή ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΦΟΝΟ Ή ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ…».
Τελικά τα κατάφεραν και στα δύο: πρώτον οι DOORS έγιναν θρησκεία και δεύτερον ο φόνος έγινε με τον θάνατό του.

Ένα θάνατο που ο Morrison δεν φοβήθηκε ποτέ.

Τον μόνο φόβο που είχε ήταν ο ίδιος του ο εαυτός και η επιγραφή στον τάφο του γράφτηκε, λέγεται, κατά δική του παραγγελία μια και αγαπούσε όπως έλεγε την ελληνική φιλοσοφία.

Γι’ αυτό και στο τραγούδι του The end περιγράφει με έναν δικό του μοναδικό τρόπο που μόνο αυτός κατείχε το Οιδιπόδειο σύμπλεγμα.

Η επιγραφή είναι "κανονική" δηλαδή όπως είναι γραμμένο το όνομα του έτσι και από κάτω γράφει αυτό που προέγραψα...


Δεν είναι π.χ κάτι που έγραψε κάποιος τυχαία…

Υπάρχουν πολλές τέτοιες τριγύρω στο χώρο αλλά με μαρκαδόρους κ.λ.π. Φαινόταν να είναι με τον ίδιο τύπο fonts όπως και το όνομά του.

Οπότε μάλλον γράφτηκε μαζί με την κατασκευή του τάφου.. άραγε ο ίδιος ο Jim το ζήτησε ή κάποιος δικός του;

Από ότι ξέρω ο πατέρας του τον είχε στο μάτι, δεν τον ήθελε…

Ο Jim σίγουρα είχε μυηθεί σε κάποια "περίεργα" πράγματα αλλά υπάρχουν τόσα πολλά "περίεργα"
Γιατί να μπει η ελληνική επιγραφή εκεί όμως…;



Η λέξη “δαίμων” δεν έχει καμία σχέση όπως την ξέρουμε εμείς σήμερα (οι αρχαίοι Έλληνες δεν είχαν Διάβολο). “Δαίμων” ήταν αρχικά η θεότητα που μοίραζε, κατένειμε την μοίρα (δαίομαι = μοιράζω) και μετά ονομαζόταν οποιαδήποτε θεότητα στην οποία αποδίδονταν τιμές.

“Δαίμων εαυτού” ονομαζόταν η θεότητα-προστάτης που ζούσε μέσα σε κάθε άνθρωπο από τη γέννηση έως το θάνατό του και φρόντιζε για την προσωπική εξέλιξη κι ευημερία, κάτι σαν το αντίστοιχο σημερινό χριστιανικό “Φύλακας-άγγελος”, αποτελώντας κατά κάποιο τρόπο ένα “δίαυλο” μεταξύ του κόσμου των θνητών και του κόσμου των θεών.

“Πράττω κατά τον δαίμονα εαυτού” ουσιαστικά σημαίνει “πράττω σύμφωνα με αυτό που η συνείδησή μου θεωρεί σωστό”, αδιαφορώντας ίσως για το τι θα πουν οι άλλοι και είναι μια στάση ζωής που υιοθέτησαν και επιδοκίμασαν οι Στωικοί φιλόσοφοι.



Έτσι λοιπόν, η φράση “Κατά τον δαίμονα εαυτού” γράφτηκε από τους συγγενείς του Jim Morrison στον τάφο του, εννοώντας ότι ο τραγουδιστής των Doors έπραττε στη συντομη ζωή του πάντα σύμφωνα με ό,τι υπαγόρευε η συνείδησή του, ο “προσωπικός του θεός”, κι όχι σύμφωνα με τις επιταγές της κοινωνίας.

by Siglitiki στο 
http://argolikeseidiseis

6 σχόλια:

  1. Καλή Κυριακή...
    http://pesotithesgr.blogspot.com/2012/01/jim-morrison.html

    http://pikri-sokolata.blogspot.com/2012/01/jim-morrison.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς ανακαλύπτουμε ότι η επαφή με το αθάνατο Ελληνικό φώς που τόσο μεθοδευμένα έχουν προσπαθήσει να σβήσουν οι εβραϊκές θρησκείες μέσα και ο χριστιανισμός ,
    που βέβαια δεν μπορούν να το σβήσουν εντελώς , ζει περισσότερο πολλές φορές έξω από τα σύνορα της Ελλάδος παρά μέσα στη χώρα που το δέχτηκε και το διέδωσε ,
    πότε θα βγάλουμε επιτέλους την πιπίλα του χριστιανισμού , του εξολοθρευτή της Ελληνικής φιλοσοφίας και των 12 θεών του Ολύμπου που δεν ήταν θεοί και αυτό είναι το μυστικό που θέλουν να κρύψουν ,
    ίσως και ο Μόρισον να την πλήρωσε γιατί παρά ήταν ελεύθερος σε σκέψη για τα δόγματα των θρησκειών .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. From Wikipedia:
    Grave site

    Morrison is buried in Père Lachaise Cemetery in Paris, one of the city's most visited tourist attractions. The grave had no official marker until French officials placed a shield over it, which was stolen in 1973. The site previous to the 1973 theft (pictured, right) was covered with shells and letters. In 1981, Croatian sculptor Mladen Mikulin placed a bust of Morrison and a new gravestone with Morrison's name at the grave to commemorate the 10th anniversary of his death;[64] the bust was defaced through the years by cemetery vandals and later stolen in 1988.[65] In the 1990s Morrison's father, George Stephen Morrison, placed a flat stone on the grave. The stone bears the Greek inscription: ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ, literally meaning "according to his own daemon" and usually interpreted as "true to his own spirit".[66][67][68] Mikulin later made two more Morrison portraits in bronze but is awaiting the license to place a new sculpture on the tomb.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. This is very interesting, You are a very skilled blogger.
    I have joined your feed and look forward to seeking more of your wonderful post.

    Also, I've shared your site in my social networks!


    My site - devon wedding

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΣ. ΗΛΙΑΣ ΤΡΟΥΛ. ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ .ΕΥΓΕ. ΠΟΙΟΣ ΗΤΟ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ. ΔΑΝΙΗΛ 8:21. 21 ὁ τράγος τῶν αἰγῶν βασιλεὺς ῾Ελλήνων· καὶ τὸ κέρας τὸ μέγα, ὃ ἦν ἀναμέσον τῶν ὀφθαλμῶν αὐτοῦ, αὐτός ἐστιν ὁ βασιλεὺς ὁ πρῶτος. ΔΑΝΙΗΛ 10:20. 20 καὶ εἶπεν· εἰ οἶδας, ἱνατί ἦλθον πρός σε; καὶ νῦν ἐπιστρέψω τοῦ πολεμῆσαι μετὰ τοῦ ἄρχοντος Περσῶν· καὶ ἐγὼ ἐξεπορευόμην, καὶ ὁ ἄρχων τῶν ῾Ελλήνων ἤρχετο, . ΠΟΙΟΣ ΔΙΔΑΞΕ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΝ η ΕΞΕΔΙΩΞΑΝ. ΑΛΛΟ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ,ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΣΧΕΣΙΣ ΟΥΔΕΜΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλά..... όλα είναι ένα... η σύνθεση είναι αλήθεια...
      Ο προαιώνιος λόγος....επανέρχεται στην ύλη, με μορφές και ονόματα διαφορετικά...
      Και οι αιώνιες ψυχές, επίσης...
      Ο φωτεινός στρατός, αναγνωρίζει την μεταξύ των πολεμιστών του σύνδεση...
      "πάει ο ένας τόν άλλο" χωρίς εμφανή λόγο ....έτσι απλά...

      Διαγραφή

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ