ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Τρίτη, 24 Απριλίου 2012

ΜΙΑ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ

Γράφει η Τόνια Μ.
Μαθήτρια Α' Λυκείου
σε σχολείο της Κορινθίας

Σ’ αυτές τις εκλογές οι νέοι άνθρωποι οφείλουν να συμμετάσχουν μαζικά. Δυστυχώς δεν μπορώ να ψηφίσω, είμαι μόνο 16 ετών. Θα ήθελα όμως να ψηφίσει ένας 18χρονος σύμφωνα με όσα θέλω να του πω σήμερα.
Θα ήθελα να ψηφίσει με σύνεση και αναλογιζόμενος τι έχει να αντιμετωπίσει η χώρα από εδώ και πέρα. Η «γοητεία» των άκρων, όπως της Χρυσής Αυγής, δεν πρέπει να τον παρασύρουν γιατί δεν μπορούν να είναι λύση εκείνοι που ασπάζονται τον φασισμό και το ναζισμό. Υπάρχουν και τα κόμματα της αριστεράς όπως και τα πρόσφατα ιδρυμένα κόμματα που νομίζω ότι εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα προβλήματα και στις ανάγκες της χώρας. Είναι κόμματα χωρίς κατεύθυνση, χωρίς περιεχόμενο. Η αριστερά, από την πλευρά της, είναι τόσο διασπασμένη και διαχωρισμένη που πριν λύσει τα προβλήματα της χώρας, μάλλον πρώτα θα επιδιώξει να λύσει τις δικές της εσωτερικές διαφορές και διαφωνίες. Και χρόνος για τέτοιες θεωρητικές αναζητήσεις δεν υπάρχει. Δυστυχώς.
Δεν πρέπει οι νέοι να εμπιστευτούν τα κόμματα που είναι μόνο μεγάλα, δήθεν επαναστατικά, λόγια ή λόγια που δεν θα γίνουν ποτέ πράξεις. Οι νέοι νομίζουν ότι «επαναστατούν» ψηφίζοντας ένα κόμμα σαν αυτά που περιέγραψα, αλλά θα μετανιώσουν αν κάποιο από αυτά κυβερνήσει για διάφορους λόγους. Αυτά τα κόμματα μπορεί να καυτηριάζουν τα προβλήματα και να είναι κόμματα καταγγελίας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να λύσουν προβλήματα με ουτοπικές ή αδιέξοδες λύσεις. Άλλωστε για μερικά, η ίδρυσή τους σε αυτούς τους καιρούς υποδηλώνει ότι δεν ιδρύθηκαν παρά για να υπηρετήσουν τη ματαιοδοξία του κάθε αρχηγού τους, την επιθυμία του να είναι κάπου «πρόεδρος».
Το μέχρι πρότινος κυβερνητικό κόμμα περίμενε μέχρι την έσχατη στιγμή, δηλαδή αυτή των εκλογών, για να παραδεχτεί τα ανεπανόρθωτα σφάλματά του, που οδήγησαν την χώρα σε ένα πρωτοφανές αδιέξοδο και τους πολίτες σε αγανάκτηση και οικονομική δυσχέρεια. Δυστυχώς πρόκειται και πάλι όμως για ένα ψέμα, ανάλογο του «λεφτά υπάρχουν» που βιώσαμε την προηγούμενη προεκλογική περίοδο ! Ας μην αφήσουμε τους θύτες να ισχυριστούν ότι είναι τα θύματα για άλλη μια φορά υποτιμώντας την νοημοσύνη μας την ώρα που οι «ήρωές» τους μπαίνουν στον Κορυδαλλό. Το κόλπο αυτό πάλιωσε ! Δεν θα ξεφύγουν πάλι με αναλήθειες και κούφιες υποσχέσεις. Ας δώσουμε την ευκαιρία σε πολιτικούς που νωρίς διέκριναν το αδιέξοδο καταθέτοντας προτάσεις και που σήμερα τις ασπάζονται σχεδόν όλοι στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εκείνους που οι διαχρονικές τους θέσεις σήμερα αποτελούν τον οδηγό επιβίωσης. Ας κάνουμε κάτι για το κοινό καλό ψηφίζοντας όχι αυτούς που μας χαϊδεύουν τα αυτιά, αλλά αυτούς που λένε την αλήθεια με το όνομα της και με την σαφήνεια που πρέπει αυτή να εκφράζεται.
Ωστόσο η αλήθεια είναι σκληρή και πολλές φορές δεν μας αρέσει, γι’ αυτό και λίγοι πολιτικοί την ξεστομίζουν. Αυτούς πρέπει να εμπιστευτούμε, διότι αυτοί μας είπαν την αλήθεια και την προηγούμενη φορά. Δεν την ανακάλυψαν μόλις ένιωσαν να χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους, τις καρέκλες και τα υπουργεία τους.
Σ’ αυτές τις εκλογές είμαστε όλοι συμμέτοχοι σε μια πολύ λεπτή διαδικασία που θα κρίνει το μέλλον της χώρας μας και το δικό μας, των νέων παιδιών που σήμερα είμαστε 15,16,17 ετών. Ελπίζω, αν όχι όλοι, οι περισσότεροι νέοι να σκεφτούν όσα γράφω σήμερα και να ψηφίσουν για το καλύτερο της χώρας μας, για όλους εμάς. Να ψηφίσουν για το συμφέρον όλων των πολιτών. Πιστεύω πως μόνο έτσι θα βρούμε μια έξοδο από τα τεράστια προβλήματα που έχουν προκύψει. Το αποτέλεσμα της κάλπης θα κρίνει την εξέλιξη μας ως λαό, γι’ αυτό και πρέπει να πάρει την σωστή κατεύθυνση. Την κατεύθυνση της αξιοπρέπειας, της ελπίδας, της προοπτικής, της ανατροπής, της ανάπτυξης. Την κατεύθυνση εκείνων που παρέμειναν σταθεροί στο ευρωπαϊκό μέλλον της πατρίδας μας και δεν το αναζήτησαν προκειμένου να το ρημάξουν, αφού πρώτα το είχαν καταδικάσει. Την κατεύθυνση της ορμής προς ένα καλύτερο ευρωπαϊκό αύριο. Αυτό είναι «επανάσταση» σήμερα, αυτό είναι «αντίσταση».

ΠΗΓΉ: http://korinthiakoi-orizontes.blogspot.com/2012/04/18.html