ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Τρίτη, 3 Απριλίου 2012

Σκληρή επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Μητροπολίτη Γυθείου – Μάνης κ. Χρυσόστομο

“ Σας ερωτώ λοιπόν Σεβασμιώτατε: Τι σημαντικότερον από το να παλέψεις για την "πατρίδα-θρησκεία-οικογένεια"; 
Τι άλλαξε και η εκκλησία δεν είναι οδηγός μας και συντονιστής μας στους αγώνες για τα Ιερά Χώματα της Μάνης ; ”

Του Πέτρου Καπερναράκου κατοίκου Βαχού του δήμου Ανατολικής Μάνης, εκπροσώπου του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Αγρίων Ζώων και υπεύθυνου επικοινωνίας του ‘’ΦΙΛόΒΙΟΣ’’ ( οργάνωση για την προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας)

Βαχό  03/04/2010

ΠΡΟΣ: τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μάνης κ. κ. Χρυσόστομο

Σεβασμιότατε
Προ μιας εβδομάδας μιλώντας τηλεφωνικά με τον πατέρα-Ηλία Μανιατάκο του ζήτησα την χρήση του πνευματικού κέντρου Αγίας Τριάδος Γυθείου με σκοπό να συγκεντρωθούν κατόπιν προσκλήσεώς μας πολίτες από όλη την Πελοπόννησο και όχι μόνο και να τους ενημερώσουμε για 1)Ανεμογεννήτριες: μύθοι και πραγματικότητες β) σχέδιο ‘’ΗΛΙΟΣ’’. Αφού ο πατήρ- Ηλίας μας είπε ‘’εντάξει κανένα πρόβλημα’’ αρχίσαμε την διαδικασία οργάνωσης της εκδήλωσης. Σχεδόν επί μια εβδομάδα μιλάμε διαρκώς με οργανώσεις και πολίτες από όλη την Πελοπόννησο, την Αθήνα, την Ικαρία και άλλες περιοχές με σκοπό την στήριξη της εκδήλωσης, που αν μη τι άλλο αφορά και την γη της Μάνης, αφού κάποιοι επέλεξαν να κατακτήσουν και να την γεμίσουν αιολικά πάρκα!
Σας παραθέτω την πρόσκληση την οποία δεν πρόλαβα να σας στείλω!ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων, ο ΦΙΛόΒΙΟΣ και η ‘’ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΜΑΝΗ’’, καλούν την Κυριακή 08  Απριλίου 2012 και ώρα 11.00 στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος στο Γύθειο
Α) τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μάνης κ.κ. Χρυσόστομο                                            
Β) άπαντες τους βουλευτές του διαμερίσματος της  Πελοποννήσου                                
Γ) τον κ. Περιφερειάρχη κ. Τατούλη και άπαντες τους κ.κ. περιφερειακούς συμβούλους
Δ) τους κ.κ. Δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους του διαμερίσματος της  Πελοποννήσου                                                                                                                      
Ε) συλλόγους και φορείς του διαμερίσματος της  Πελοποννήσου                                  
ΣΤ) άπαντες τους πολίτες του διαμερίσματος της  Πελοποννήσου                                  
Ζ) Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου
όπως παρευρεθούν στην εκδήλωση με θέμα: 
1) ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ: μύθοι και πραγματικότητες
2) Σχέδιο ‘’ΗΛΙΟΣ’’
ΟΜΙΛΗΤΕΣ:
1)Γεώργιος Δημακόγιαννης  εκδότης εφημ. ‘’ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΜΑΝΗ’’
2)Πέτρος Καπερναράκος εκπρόσωπος του ΕΚΠΑΖ
3)Γιάννης Κοφινάς πρόεδρος Σπηλαιολογικού Ομίλου Ταϋγέτου-Πάρνωνα <<Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ>>
4) Βενιζελέας Γεώργιος συγγραφέας- ερευνητής
5) Σταμάτης Στεφανάκος μέλος της Ομάδας  Εθελοντών για το Οικολογικό Χρέος
Σας περιμένουμε όλους εκεί!

Μόλις σήμερα το πρωί, γύρω στις 08.00 η ώρα, κοινοποίησα την πρόσκληση μέσω του διαδικτύου, για την ενημέρωση περισσότερου κόσμου, ώστε να έχουν την ευκαιρία να προσέλθουν όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση αυτή. Και καλούμε και εσάς προσωπικά να παρευρεθείτε και να ενημερωθείτε για την υπάρχουσα κατάσταση! κάτι που δεν έκανε η δημοτική αρχή το προηγούμενο έτος μετά από αίτηση 10 περίπου πολιτών της Μάνης, χωρίς βέβαια ποτέ να μας απαντήσει, αλλά σε ερώτησή μας ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Χρήστος Αναστασάκος  μας απάντησε με ερώτηση! <<δεν θέλετε αυτό το κόσμημα της φύσης και αφήνετε να σφάζουν τα βουνά για φωτοβολταικά;>>. Άναυδοι εμείς!
Τρείς ώρες μετά δέχτηκα το τηλεφώνημα από τον πατήρ-Ηλία που μου ανακοίνωσε ότι δεν γίνετε να γίνει η εκδήλωση στο πνευματικό κέντρο γιατί είναι η Κυριακή των Βαΐων και είναι μεγάλη γιορτή! μα εδώ ξεπουλιέται το σπίτι μας του απαντώ! Βέβαια μάλλον δεν το άκουσε αφού βιάστηκε να μου κλείσει το τηλέφωνο!


Σας ερωτώ λοιπόν Σεβασμιώτατε
Τι σημαντικότερον από το να παλέψεις για την <<πατρίδα-θρησκεία-οικογένεια>>; 
Τι άλλαξε και η εκκλησία δεν είναι οδηγός μας και συντονιστής μας στους αγώνες για τα Ιερά Χώματα της Μάνης η όπως ΕΣΕΙΣ έχετε αποκαλέσει << τα Ιεροσόλυμα του Γένους>> στην επιστολή σας προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη και που δημοσιεύεται στο τεύχος 1 της ‘’Αδούλωτης Μάνης’’;
Μήπως να υποθέσουμε με το φτωχό και ταλαιπωρημένο μυαλό μας λόγω της κρίσης, ότι η δημοσίευση της επιστολής σας οφείλεται μόνο στο << να και εμείς εδώ είμαστε >> χωρίς κάποιο άλλο ουσιαστικό λόγο;
Μήπως να υποθέσουμε ότι λάβατε ‘’ άνωθεν εντολή’’ μη γνωρίζοντας από ποιόν και από πού και ενώ – όπως γράφετε στην επιστολή σας, στην περίπτωση της Ιεράς Μονής Γιατρίσσης εις τον Ταΰγετο, η σθεναρά στάσις της διοίκησης της Μονής και των πέριξ χωρίων απεμπόλησε την καταστροφή,- ενώ τώρα, όχι μόνο κρύβετε η εκκλησία αλλά σαμποτάρει και το έργο των εθελοντών;


Μήπως να υποθέσουμε ότι, όταν στις 17 Μάρτη στην Αρεόπολη, τραγουδήσατε το << Η Πατρίς μου είναι η Μάνη>> , δεν το νοιώθατε ;γιατί εμείς που είμαστε Μανιάτες, Σεβασμιότατε, όταν το τραγουδάμε, ανατριχιάζουμε και δακρύζουμε σκεφτόμενοι τους νεκρούς  μας ήρωες που έπεσαν πρώτα για την Πατρίδα, μετά για την θρησκεία και μετά για την οικογένεια! Και αντί σε  όλες τις  εκκλησίες οι καμπάνες να χτυπούν πένθιμα για το ξεπούλημα της Πατρίδας, εσείς επιλέξατε,  να πετάξετε εμάς τους εθελοντές στην προστασία της φύσης και των ζώων της, στο δρόμο, αφού δεν μας παραχωρείτε το πνευματικό κέντρο για την τέλεση της εκδήλωσης και όχι μόνο, αλλά να είστε και ένας από τους βασικούς ομιλητές!
Και μας πετάξατε στο δρόμο τέσσερις μόλις ημέρες πριν την εκδήλωση ώστε να μην προλάβουμε να κάνουμε τίποτα άλλο από το να την ακυρώσουμε!
Και σας ερωτώ ευθέως, Σεβασμιότατε! ποιά συμφέροντα εξυπηρετείτε με αυτή σας την στάση; αφού μετά την 23 Απριλίου, -τελευταία ημέρα κατάθεσης της προσφυγής στο ΣτΕ ,- αν δεν έχουμε καταφέρει να καταθέσουμε την προσφυγή κατά της υπουργικής απόφασης, δεν θα υπάρχει πατρίδα, καθ’ όσον θα έχει ξεπουληθεί μεγάλο κομμάτι της στην ΑΝΕΜΟΣ ΜΑΝΗΣ ΑΕ, αφού ο υπουργός κ. Παπακωνσταντίνου υπέγραψε στις 30 ΜΑΡΤΗ 2012, την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων των αιολικών πάρκων στο ‘’Σαγγιά’’ ιδιοκτησίας της ΑΝΕΜΟΣ ΜΑΝΗΣ ΑΕ! Εσείς όμως όχι απλά δεν θα έχετε απεμπολήσει την καταστροφή των << Ιεροσολύμων του Γένους >> αλλά θα έχετε κλείσει και το στόμα των εθελοντών που παλεύουμε καθημερινά για την ακεραιότητα της φύσης μας! και τότε να μην εκφράζετε απορίες του είδους <<τι έκανε ο κ. Παπανδρέου στην Μάνη;>> γιατί σίγουρα θα ξέρετε αφού με το να μην αντιδράσετε θα είναι σαν να ανοίξατε διάπλατα τις πόρτες για το οριστικό ξεπούλημα της πατρίδας μας!


Περιμένω την απάντησή σας Σεβασμιότατε! Για οποιαδήποτε πληροφορία στην διάθεσή σας!