ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012

H διαφορά της σημερινής αυτοκτονίας με τις 1.900 που προηγήθηκαν είναι ότι αυτή έγινε μπροστά στην πόρτα τους!

Ο κρότος του όπλου έφτασε πολύ μακριά. Ξεπέρασε τα σύνορα της Ελλάδας!
Δυστυχώς ένας συνάνθρωπός μας έφυγε σήμερα! Κι έφυγε οπλίζοντας το ίδιο του το χέρι! Αυτοκτόνησε στα σκαλοπάτια της πλατείας Συντάγματος μπροστά στα μάτια των περαστικών!


Για τον θάνατο αυτό υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί!
Και θα τους βρείτε στο σημείωμα που άφησε ο αυτόχειρας! Είναι όλοι αυτοί που σήμερα, κάνουν δηλώσεις συμπαράστασης στην οικογένεια του αυτόχειρα, είτε από το βήμα της βουλής είτε από τα συνηθισμένα στέκια των βουλευτών!
Ο κρότος του όπλου ακούστηκε μακριά! Πέρα από τα όρια της Ελλάδας!
Το σημείωμα του, τα λέει όλα και δείχνει μετά θάνατον, με το δάχτυλο, όλους αυτούς που τον έφεραν στο σημείο αυτό της υπέρτατης απόγνωσης!Οι ηθικοί αυτουργοί, θυμήθηκαν σήμερα, να ασχοληθούν με τις αυτοκτονίες που παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας στην Ελλάδα, για ένα και μοναδικό λόγο.
Γιατί αυτή η αυτοκτονία έγινε μπροστά στην πόρτα τους! Μπροστά στην Βουλή!
Γι αυτό άλλωστε, και στις προηγούμενες 1.900 αυτοκτονίες που προηγήθηκαν της σημερινής, από την έναρξη της οικονομικής κρίσης, δεν είπαν ποτέ τίποτα!
Ισα-ίσα, φροντίζουν με τους μηχανισμούς τους, να μπλοκάρουν όποια φωνή προσπαθεί να τους δείξει την σοβαρότητα του ζητήματος!


Ο κόσμος που συρρέει αυτή την ώρα στο σύνταγμα, τους φόβισε.
Τους φόβισε, μην τυχόν και ξεπηδήσει μια σπίθα οργής από εκεί και τους «πάρει και τους σηκώσει»!
Και γι αυτό έσπευσαν να δώσουν οδηγίες στα παπαγαλάκια τους τι να λένε και τι όχι!
Βλέπετε, σήμερα, στην Εθνική οδό Πάτρας-Πύργου, άλλη μια νεαρή κοπέλα πήδηξε στο κενό από μια γέφυρα, αλλά γι αυτήν δεν έγινε απολύτως καμία αναφορά!
Γιατί, απλά, διάλεξε να το κάνει, μακριά από την πόρτα τους!
Κι ως εκ τούτου, δεν τους επηρεάζει!
Όπως και να έχει, όταν οι τραπεζίτες είχαν κέρδη, δεν τα μοιράστηκαν ποτέ με κανέναν!

Σήμερα που έχουν ζημιές, απαιτούν από τους πολίτες να πληρώσουν τις ζημιές τους!
Και 1.900 από αυτούς, ξεπλήρωσαν τα χρέη τους με την ίδια τους τη ζωή!
Στις 1.900 οικογένειες των αυτόχειρων που σπαράζουν από το δράμα, δεν μπορούμε να ευχηθούμε τίποτα παρά μόνο «είθε να πληρώσουν οι ηθικοί αυτουργοί, είτε είναι πολιτικοί είτε είναι τραπεζίτες»!


Δεν θα πούμε κάτι άλλο σήμερα! Τα υπόλοιπα θα τα πει ο κόσμος που βρίσκεται στο σύνταγμα!
Γιώργος Αδαλής
aegeantimes.gr
ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ                                                                                                                                            Αθήνα 4-4-2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Το απονεννοημένο διάβημα του 77χρονου Έλληνα συμπολίτη μας στο κέντρο της πλατείας Συντάγματος, δείχνει το τραγικό αδιέξοδο που έχουν οδηγήσει τον λαό μας οι πολιτικές των μνημονίων όλων των τελευταίων κυβερνήσεων. Τον τελευταίο καιρό τα κρούσματα απελπισίας και αυτοκτονιών, Ελλήνων συμπολιτών μας έχουν πληθύνει.Το κύμα αυτοκτονιών έγινε σύμβολο της κατάστασης που βιώνει η χώρα μας αυτή τη στιγμή. Είναι ανεπίτρεπτο στις δημοκρατίες (αν υποθέσουμε ότι είμαστε ακόμα σε καθεστώς δημοκρατίας) πολίτες να οδηγούνται στην αυτοχειρία μέσα απο την  απόγνωση, την οργή και της απελπισία.Το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών καταγγέλει την πολιτική της Ελληνικής κυβέρνησης. Μόνη  λύση είναι ο αγώνας του λαού, ο οποίος με επιμονή και πείσμα θα αγωνιστεί για την ανατροπή των συνθηκών που του επεβλήθησαν.Αποτελεί όνειδος για την Ευρωπαική Ένωση οι πολίτες μιας χώρας να οδηγούνται στην εξαθλίωση και την αυτοκτονία, κάτω απο τον ανυπόφορο ζυγό μιας νέας δουλείας που παραπέμπει σε καταστάσεις κατοχής και νέου αποικισμού.Το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών  εκφράζει την οδύνη του για την θυσία του συμπολίτη μας καθώς και τα θερμά συλλυπητήρια στούς οικείους του.Καλούμε τους  Έλληνες πολίτες να μη βάλλουν εναντίον του εαυτούς τους αλλά να διοχετεύσουν την οργή τους,  στους δυνάστες που τους εξουσιάζουν.                                                           Από το Γραφείο Τύπου του ΚΑΠ-Σπίθα