ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Πόσο "Ανδρέας", μπορεί να γίνει ο "Αλέξης" στα Εθνικά θέματα; Βίντεο

Πολλοί επιχειρούν να συγκρίνουν τον Ανδρέα Παπανδρέου με τον Αλέξη Τσίπρα.Και κάποιοι άλλοι τους κατηγορούν …για ιεροσυλία!
Οι φανατικοί οπαδοί του Ανδρέα Παπανδρέου…
Πολύς λόγος έχει γίνει για τις φράσεις που χρησιμοποιεί ο Αλέξης Τσίπρας ,οι οποίες συγκρίνονται με το “Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες” (σ.σ που παρεπιπτόντως πρώτος το είχε πει ο Νίκος Ζαχαριάδης του ΚΚΕ).
Οι εποχές δεν είναι ίδιες και οι οικονομικές συνθήκες που καλείται να διαχειριστεί ο Τσίπρας,είναι πολύ διαφορετικές και σίγουρα πολύ,πολύ δυσκολότερες.Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε παραλάβει δημόσιο χρέος στο 40% του ΑΕΠ και κατόρθωσε σε περίπου μία πενταετία να το διπλασιάσει χωρίς να έρθει το ΔΝΤ!
Τώρα το ΔΝΤ είναι εδώ και το χρέος μας κάθε μέρα μεγαλώνει.Άρα περιθώρια ελιγμών δεν υπάρχουν.
Όμως αυτό που ενδιαφέρει ακόμη περισσότερο είναι η σύγκριση Παπανδρέου-Τσίπρα στο πεδίο της διαχείρισης των Εθνικών θεμάτων. Την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου υπήρχε αυτό που λέγαμε “πατριωτικό ΠΑΣΟΚ” το οποίο είχε δυναμικότατη εκπροσώπηση εντός των ΕΔ,με αξιωματικούς που έφθασαν στα υψηλότερα σκαλοπάτια της ιεραρχίας,όπως ο Χ.Λυμπέρης και ο Ν.Κουρής ο οποίος έγινε και ΥΦΕΘΑ. Στην ΠΑ υπήρχαν οι ιπτάμενοι που χαρακτηρίζονταν “κανταφικοί” ,όχι λόγω της συμπάθειας του τότε ΠΑΣΟΚ προς τον Μουαμάρ αλλά και λόγω των σκληρών θέσεων που εξέφραζαν για τα ελληνοτουρκικά.
Το 1987 ο Ανδρέας Παπανδρέου και η κυβέρνησή του κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μια από τις πιο σοβαρές ελληνοτουρκικές κρίσεις στο Αιγαίο. Η αστραπιαία ανάπτυξη του ελληνικού στόλου αλλά και η αποφασιστικότητα που εξέπεμψε η κυβέρνηση εκείνες τις ημέρες του Μαρτίου, έδωσαν στους πολίτες την αίσθηση ότι σ΄ αυτή τη κρίση “είχαμε το πάνω χέρι”.Στρατιωτικά μπορεί.
Ένα χρόνο μετά στο Νταβός ο Παπανδρέου μιλάει για “μη πόλεμο” με τη Τουρκία για να πει λίγους μήνες μετά το“mea culpa”.
Παρά τις ενστάσεις,τη κριτική και την έντονη αμφισβήτηση που εκφράστηκε και εκφράζεται ακόμη και σήμερα για το χειρισμό της κρίσης του 1987 ,κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου …ήταν παίκτης.Και βέβαια όση κριτική κι αν γίνει για το 1987 την αποδυναμώνει η κρίση που κλήθηκε να διαχειριστεί ο κ.Σημίτης το 1996 στα Ίμια.
Υπάρχουν τελικά κοινά μεταξύ Ανδρέα Παπανδρέου και Αλέξη Τσίπρα στα θέματα Εθνικής Άμυνας; Το πρώτο κοινό που μας έρχεται στο μυαλό; Ο…αντιμιλιταρισμός!
Παρόλα αυτά όπως θα δείτε και στο βίντεο με τα πλάνα της εποχής του 1986-1987,ο Ανδρέας Παπανδρέου γρήγορα πέρασε από τη μία όχθη στην άλλη και από αντιμιλιταριστής ανέλαβε το ΥΕΘΑ έχοντας στο πλάϊ του,ως σύμβουλο τον Νίκο Κουρή.Τον οποίο όπως λέει το παρασκήνιο του τον “έστειλε” ο ίδιος ο Ευάγγελος Αβέρωφ για να τον ενημερώσει.Και “κόλλησαν”. Καλή ώρα όπως τώρα από το ΠΑΣΟΚ κάποιοι “στρατηγοί” ενημερώνουν τον Τσίπρα.Η διαφορά είναι ότι δεν τους στέλνουν αλλά τους καλούν από το ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΟ Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΥΕΘΑ ΤΟ 1986-87
Μαργαριτα-Ελένη Κουτσιλέου
onAlert.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ