ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Ο Πούτιν παρεμβαίνει για την κρίση

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Για την οικονομία της Ρωσίας στα χρόνια της κλιμακούμενης παντοδυναμίας του Βλαντιμίρ Πούτιν έχουν ακουστεί πολλά. Όπως άλλωστε πολλά έχουν ακουστεί συνολικά για τον τρόπο με τον οποίο ο τελευταίος τσάρος της άλλοτε υπερδύναμης ασκεί την εξουσία, παραμερίζοντας πολιτικούς αντιπάλους, αντιρρησίες, ακτιβιστές και διεθνείς ανταγωνιστές.
Φυσικά, κανείς δεν αναρωτήθηκε ποτέ σοβαρά… πως αλλιώς θα μπορούσε να κυβερνηθεί αυτή η αχανής και γεμάτη ιδιαιτερότητες χώρα. Όπως υποτίμησαν οι επικριτές του Βλαντιμίρ Πούτιν το γεγονός ότι επί ημερών του η Ρωσία ανέκτησε την αυτοπεποίθηση και τον αυτοσεβασμό της. Καθώς και τη θέση της ως πρωταγωνίστρια στη διεθνή σκηνή.
Ο ηγέτης του Κρεμλίνου δεν έκρυψε ποτέ ότι ανησυχεί για την οικονομία. Βλέπει την παγκόσμια κρίση, διαισθάνεται ότι οι ΗΠΑ και η ευρωζώνη κατά κύριο λόγο αποδεικνύονται κατώτερες των περιστάσεων, και βλέπει… μακριά, εκεί όπου η παγκόσμια κρίση η οποία διογκώνεται, θα επηρεάσει αναπόφευκτα και την αναπτυσσόμενη οικονομία της Ρωσίας.
Όσο… πετρέλαιο, φυσικό αέριο και λοιπούς ενεργειακούς πόρους προχωρημένης αυτάρκειας κι αν “γεννάει” η Σιβηρία, ο Πούτιν γνωρίζει ότι στην εποχή της παγκοσμιοποίησης κανείς δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστος από τις διεθνείς εξελίξεις. Τα όρια του… σπιτιού του γείτονα άλλωστε, είναι μάλλον δυσδιάκριτα.
Έτσι, μιλώντας σήμερα στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Ρωσίας, ο Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε για αρνητικές επιδράσεις στη ρωσική οικονομία λόγω της συμμετοχής της χώρας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, και των κανόνων που τον διακρίνουν.
Προετοίμασε λοιπόν ψυχολογικά την κοινή γνώμη, έδειξε εκ των προτέρων τους υπευθύνους… μακριά από το Κρεμλίνο, και εμμέσως άνοιξε τη συζήτηση για μια περισσότερο συγκροτημένη και ουσιαστική διαχείριση της παγκόσμιας οικονομίας. Δηλαδή, των συνεπειών από την κρίση της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ