ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2013

Σε κλοιό Ρίχτερ η περιοχή από το Αίγιο μέχρι την ΠύλοΤα στοιχεία μίας ''σεισμικής αφύπνισης'' στην ευρύτερη περιοχή του δυτικού άξονα της χώρας είναι μάλλον κάτι παραπάνω από εμφανή το τελευταίο διάστημα, με εκατοντάδες μικροδονήσεις να καταγράφονται στην περιοχή του Ιονίου και στην δυτική Πελοπόννησο, όσο όμως και στην περιοχή του Κορινθιακού κόλπου, κοντά στο Αίγιο.
Μέχρι τώρα οι δονήσεις είναι μέτριας έντασης και αυτό μάλλον προβληματίζει τους επιστήμονες που δεν μπορούν να εκφράσουν βεβαιότητες για την εξέλιξη του φαινόμενου, ούτε για την ενδεχόμενη διασύνδεση των σεισμικών δονήσεων στον ελληνικό χώρο.
Ωστόσο, οι σεισμολόγοι έχουν εντείνει τις παρατηρήσεις τους και θέτουν στο ''μικροσκόπιο'' τις πιο ''ευαίσθητες'' περιοχές – όπως η Αιγιάλεια – μελετώντας την σεισμική ακολουθία και προσπαθώντας να εξάγουν συμπεράσματα.
Σε ό,τι αφορά την περιοχή του Αιγίου, συνεργεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και των Πανεπιστημίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης, έχουν ήδη τοποθετήσει ένα νέο δίκτυο φορητών σεισμογράφων, για την εντονότερη επιτήρηση της περιοχής, η οποία τις τελευταίες μέρες έχει αποδώσει πάνω από 400 μικροσεισμούς.
Οι σεισμολόγοι διερευνούν τη συσχέτιση των σεισμών με το γνωστό από την αρχαιότητα ρήγμα της Ελίκης.
Το δίκτυο συντονίζει ο καθηγητής Σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, ενώ υπεύθυνος του δικτύου σεισμογράφων είναι ο δρ. Γεράσιμος Χουλιάρας, κύριος ερευνητής Σεισμολογίας στο Αστεροσκοπείο Αθηνών.
dete.gr
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr