ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Επειδή η Δημοκρατία, και η πολιτική είναι στα κύτταρα μας.

Αποστομωτικές απαντήσεις στη δευτερολογία του Τσίπρα στο Ευρωκοινοβούλιο

Στη δευτερολογία του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε αποστομωτικές απαντήσεις τόσο στον Γκι Φέρχοσταντ όσο και στον Μανφρεντ Βέμπερ, τονίζοντας παράλληλα πως δεν υπάρχει λόγος να γίνονται εκλογές στις χώρες της Ευρώπης αν το κάθε κράτος δεν ασκεί τα κυριαρχικά του δικαιώματα.
«Αυτή η συνεδρίαση θα έπρεπε να χει γίνει πριν καιρό γιατί η συζήτηση που κάνουμε δεν αφορά μόνο το μέλλον της Ελλάδας, αλλά και της ευρωζώνης κ δεν γίνεται να διεξάγεται σε αίθουσες με κλειστές πόρτες, αλλά δεν ήταν δική μας η ευθύνη» τόνισε αρχικά ο πρωθυπουργός, αφήνοντας αιχμές για τις κλειστές πόρτες που υπήρχαν αυτούς τους πέντε μήνες της διαπραγμάτευσης.
«Συμφωνώ πως το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να παίξει πιο ενεργό ρόλο» είπε και διερωτήθηκε σχετικά με το πως γίνεται να έχουν εξουσιοδοτηθεί τρεις θεσμοί της τρόικας -ΕΚΤ, ΔΝΤ και Κομισιόν- και ανάμεσά σε αυτούς δεν υπήρχε το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
«Δυστυχώς ή ευτυχώς, είχαμε την υποχρέωση να συζητάμε με 3 διαφορετικούς θεσμούς, οι οποίοι πολλές φορές είχαν αντικρουόμενες θέσεις και προτάσεις» υπογράμμισε.
«Μιλάω με ανοιχτά χαρτιά» είπε ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας πως η Ελλάδα χρειάζεται ένα βιώσιμο πρόγραμμα με απομείωση του χρέους για να επιστρέψει τα δανεικά.
Απαντώντας στα επικριτικά σχόλια πολλών ευρωβουλευτών για το αν η ελληνική πλευρά έχει καταθέσει προτάσεις, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η ελληνική πλευρά είχε καταθέσει κείμενο 47 σελίδων, που ήταν και το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης.
«Σ’ αυτές τις προτάσεις που καταθέσαμε, αναλάβαμε την ισχυρή δέσμευση να πιάσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους, διατηρώντας το δικαίωμα της επιλογής για το που θα εντοπίσουμε και θα προσθέσουμε τα φορολογικά βάρη»
επισήμανε.
Ανέφερε επίσης ότι είναι κυρίαρχο δικαίωμα κάθε κυβέρνησης να φορολογήσει τις κερδοφόρες επιχειρήσεις και να μην κόψει το ΕΚΑΣ από τους συνταξιούχους. «Αλλιώς θα πρέπει να υιοθετήσουμε μια ακραία και αντιδημοκρατική νοοτροπία αφού δεν θα υπάρχει λόγος να γίνονται πλέον εκλογές» σημείωσε, εξηγώντας πως γι' αυτόν το λόγο η ελληνική κυβέρνηση διατηρεί το δικαίωμα της αναδιανομής των δημοσιονομικών βαρών.
Σχετικά με το ερώτημα που έθεσαν πολλοί ευρωβουλευτές για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, απάντησε πως «όλη την προηγούμενη εβδομάδα ευρωπαίοι αξιωματούχοι μετέφραζαν το ερώτημα του δημοψηφίσματος ως ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο ευρώ. Αν είχα τέτοιο σκοπό δεν θα έκανα αυτές τις δηλώσεις, και δεν θα έλεγα πως ενισχύονται οι προσπάθειες για μια βιώσιμη συμφωνία».
Απευθυνόμενος στον κ. Βέμπερ, του υπενθύμισε πως η ισχυρότερη στιγμή αλληλεγγύης στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία έλαβε χώρα το 1953, όταν στη Σύνοδο του Λονδίνου αποφασίστηκε κούρεμα του δημόσιου χρέους της Γερμανίας κατά 60%, αλλά και ρήτρα ανάπτυξης.
Ακολούθησε η απάντηση προς τον Γκι Φέρχοφσταντ, ο οποίος ανέφερε -όταν πήρε το λόγο- πως η ελληνική κυβέρνηση δεν πρότεινε μεταρρυθμίσεις.
«Είναι αλήθεια ότι περισσότερο διαπραγματευόμαστε παρά κυβερνάμε, μέσα σε συνθήκες χρηματοπιστωτικής ασφυξίας», θυμίζοντάς του πως κατά τη θητεία αυτής της κυβέρνησης άνοιξε η λίστα Λαγκάρντ, «όταν κάποιοι άλλοι την έβαλαν στο συρτάρι τους» τόνισε με νόημα και πρόσθεσε πως «φέραμε πολλούς στο σκαμνί της δικαιοσύνης για να πληρώσουν φόρους για τα λεφτά που έβγαλαν εκτός Ελλάδας».
Πρόσθεσε πως αυτή η κυβέρνηση κάλεσε τα ΜΜΕ να πληρώσουν φόρους, όπως επίσης ότι προχώρησε σε τελωνειακούς ελέγχους, αλλά και φορολόγηση των τριγωνικών συναλλαγών.
«Είναι κοινή μας ευθύνη να αλλάξουμε την Ελλάδα. Είναι πολύ σημαντικό πως παρά τις ιδεολογικές μας διαφορές και όσα μας χωρίζουν στο εσωτερικό ενώσαμε τις δυνάμεις μας και στη βάση αυτού του πλαισίου αύριο θα καταθέσουμε εκ νέου προτάσεις αξιόπιστων μεταρρυθμίσεων» ανέφερε.
Και κατέληξε με ένα απόσπασμα από την τραγωδία του Σοφοκλή, «Αντιγόνη», λέγοντας:
«Υπέρτατος νόμος από τους νόμους των ανθρώπων, είναι το δίκαιο των ανθρώπων».

koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ