ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

Αρχαιολόγοι τρόμαξαν απ’ αυτό που ανακάλυψαν σε πυραμίδα της Αιγύπτου

Από iskra


Ομάδα αρχαιολόγων ανακάλυψε τα αγάλματα του Φαραώ Ραχοτέπ και της συζύγου του, Νοφρέτ. Ωστόσο, οι εκφράσεις των προσώπων ήταν τόσο έντονες, οι οποίες προκάλεσαν τρόμο.
Ενώπιον ενός… τρομακτικού ευρήματος ήρθαν αρχαιολόγοι, οι οποίοι μελετούν την Πυραμίδα Μεϊντούμ, στην Αίγυπτο.
Και αυτό, διότι, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων για το ντοκιμαντέρ «Μυστικά της Αρχαιολογίας» ανακάλυψαν δύο νέα αγάλματα του Φαραώ Ραχοτέπ και της συζύγου του, Νοφρέτ.
Αυτό που τους τρομοκράτησε, βέβαια, ήταν οι έντονες εκφράσεις στα πρόσωπα των δύο αγαλμάτων, οι οποίες – κατά τους ίδιους – ήταν σαν… ζωντανές.
Η ιστορία της Πυραμίδας Μεϊντούμ, ωστόσο, δεν είναι λιγότερο περίεργη. Εκτιμάται ότι χτίστηκε για τον Φαραώ Σνεφρού, ιδρυτή της Τέταρτης Δυναστείας, η οποία εγκαθιδρύθηκε το 2.613 π.Χ.Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η Πυραμίδα είχε κατασκευαστεί από λαξευμένη πέτρα, (σ.σ. κάθετη κατασκευή), όπως αυτή του Φαραώ Ζοζέρ, και ότι επρόκειτο για την πρώτη ευθείας όψης πυραμίδα.
Αργότερα, όμως, η αρχαιολογική κοινότητα εγκατέλειψε την παραπάνω προσέγγιση και υιοθέτησε μία πιο επαναστατική, διαπιστώνοντας ότι οι γραμμές της δομής ήταν «ομαλές και επικλινείς». Όμως, λόγω ενός λάθους υπολογισμού, η κατασκευή κατέρρευσε.«Οι βάσεις των τεσσάρων εξωτερικών τοίχων στήριξης έπεσαν και τα ασβεστολιθικά τούβλα γλίστρησαν προς τα κάτω, αποκαλύπτοντας το εσωτερικό που βλέπουμε σήμερα» αναφέρεται στο ντοκιμαντέρ «Μυστικά της Αρχαιολογίας».Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φαραώ Σνεφρού είχε κατασκευάσει μία ακόμη πυραμίδα, η οποία είχε ένα ασυνήθιστο σχέδιο, καθώς η κορυφή του είχε μία αμβλεία γωνία, με αποτέλεσμα να λάβει το όνομα «Λυγισμένη Πυραμίδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ