ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Τα οστά της Βεργίνας ανήκουν στον Φίλιππο τον Β΄

«Ιδιαίτερη βαρύτητα έχουν οι εκτιμήσεις του καθηγητή Τζόναθαν Μασγκρέιβ, για την ταύτιση των οστών της Βεργίνας με τον Φίλιππο Β΄», δηλώνει η αρχαιολόγος, δρ. Αγγελική Κοταρίδη, που γι άλλη μία φορά αποκλείουν κατηγορηματικά τη συσχέτιση των οστών, στον βασιλικό τάφο της Βεργίνας, με τον Αρριδαίο και κάνουν αναγκαστική την ταύτισή τους με τον Φίλιππο Β', όταν μάλιστα συνδυάζονται με τις παρατηρήσεις του Ρόμπιν Λέην Φόξ, του διάσημου καθηγητή της Οξφόρδης και ιστορικού. Και ο Ρ. Λ. Φοξ είναι διεθνώς αναγνωρισμένος, ως αυθεντία, στα θέματα των Μακεδόνων βασιλέων και ιδιαίτερα του Μεγαλέξανδρου.
Διεξήγαγε, δε, εμπεριστατωμένη έρευνα για την ηλικία της Ευρυδίκης, της συζύγου του Αρριδαίου, η οποία, όταν εκτελέστηκε, ήταν οπωσδήποτε νεώτερη των 19 ετών, ενώ τα οστά της γυναίκας, που βρέθηκαν στον προθάλαμο του τάφου του Φιλίππου Β΄, ανήκαν σε άτομο μεγαλύτερο των 20-23 ετών.  Η διαπίστωση αυτή προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δια στόματος της δρ. Αγγελικής Κοταρίδη (αρχαιολόγου της ΙΖ ΕΚΠΑ) με την οποία ο κ. Μασγκρέιβ διατηρεί αλληλογραφία, αποτυπώνει τη βαρύτητα της είδησης, που δημοσιεύθηκε στον Τύπο την Παρασκευή, και αφορά την ανθρωπολογική έρευνα του καθηγητή Τζόναθαν Μασγκρέιβ, ενός από τους «πατριάρχες» διεθνώς της παλαιοανθρωπολογίας και από τους πλέον έγκυρους μελετητές των οστών, που βρέθηκαν στους βασιλικούς τάφους των Αιγών.
Ο καθηγητής είχε τη δυνατότητα να μελετήσει συστηματικά και σε βάθος, με όλες τις ενδεδειγμένες μεθόδους (και μικροσκοπικά) το σκελετικό υλικό και ιδιαίτερα τα επίμαχα οστά του νεκρού βασιλιά, αμέσως μετά την ανακάλυψη και πριν αυτά συγκολληθούν για την έκθεσή τους, τη δεκαετία του '80, στο Μουσείο της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με τη δρα Κοταρίδη, πέρα από την ανθρωπολογική προσέγγιση, τα ίδια τα αρχαιολογικά δεδομένα, τα οποία -με τα πολλά και σημαντικά ευρήματα των τελευταίων χρόνων από τις Αιγές αλλά και από ολόκληρη τη Μακεδονία- έχουν πολλαπλασιαστεί με γεωμετρική περίοδο και έχουν βελτιώσει σημαντικά την επιστημονική γνώση για τα ήθη και έθιμα, τους θεσμούς του Μακεδονικού βασιλείου, τελικά «εδραιώνουν την άποψη του Μανόλη Ανδρόνικου και αποδεικνύουν την ορθότητα της αρχικής ταύτισης του νεκρού βασιλιά της Μεγάλης Τούμπας με τον Φίλιππο Β'».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αναρτήθηκε από ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ