ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Texaco-Chevron αλά Ελληνική Vodafone.

Η αμερικάνικη πετρελαϊκή εταιρεία Chevron καλείται να πληρώσει, μετά από δικαστική απόφαση, το ποσό των 8.6 δις δολαρίων για μόλυνση μιας μεγάλης περιοχής του Αμαζονίου, στο Εκουαντόρ.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία Texaco, η οποία συγχωνεύτηκε με την Chevron το 2001, εγκατέλειψε εκατομμύρια γαλόνια από τοξικά απόβλητα μέσα στο δάσος και τους ποταμούς του Αμαζονίου τις τελευταίες 2 δεκαετίες.
Οι τοπικές εφημερίδες μιλούν για καταστροφή σοδιών και θάνατο ζώων, ενώ έχει σημειωθεί και αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου στις κατοικήσιμες περιοχές. Η εταιρεία από την πλευρά της θεώρησε την απόφαση του δικαστηρίου αβάσιμη και σκοπεύει να την προσβάλει με έφεση.
Από inbnews   
Φυσικά και δεν θα πληρώσει δραχμούλα τσακιστή όπως και η Ελληνική Vodafone που μετά τα σκάνδαλα των υποκλοπών με την τότε κυβέρνηση Κ. Καραμανλή.
Ερωτούμαι, γιατί κάποιος να θέλει να κλέψει τις συνομιλίες του κυρίου Πρωθυπουργού της χώρας μας… πόσα μυστικά πέρασαν τα σύνορα; Ποιες πληροφορίες έδωσε στεγνά η εταιρία ξένων συμφερόντων και σε ποιους; Λογικά δεν είναι και πολύ φιλικοί όσοι θέλουν να σκαλίσουν τα μυστικά σου με ύπουλο τρόπο. Τα δικαστήρια λοιπόν επέβαλαν ένα πρόστιμο 80 εκατομμυρίων ευρώ στην εταιρία. Χρήματα που ποτέ δεν πλήρωσαν στο Ελληνικό κράτος … πόσο μάλλον όταν τον τελευταίο καιρό αιμορραγεί οικονομικά… Έτσι λοιπόν γιατί να μην έχει τρελαθεί στην διαφήμιση από έντυπο τύπο μέχρι ραδιόφωνο και τηλεόραση η συγκεκριμένη εταιρία; Πληρωμένες τις έχει… Εμείς τα πληρώνουμε για ακόμη μια φορά.
Εάν ο νομοθέτης αλλά και αυτός που είναι υπεύθυνος για την τήρηση του νόμου δεν είναι κάθετος σε αυτόν… ποτέ και τίποτα δεν θα λειτουργήσει. Μπορεί να μας πονέσει που και πού αυτό, αλλά κάποια στιγμή θα μάθουμε σαν άνθρωποι να έχουμε όρια.
Όρια που θα σταματάνε εκεί που ξεκινάνε τα όρια του διπλανού μας.
Πηγή

1 σχόλιο:

  1. Λέω λοιπόν άμεσα,

    κατ΄ αρχήν
    από αυτούς που έχουν τρέχουσα σύνδεση ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ με τη Vodafon να την σταματήσουν στα περιθώρια της προθεσμίας του συμβολαίου (1 μέχρι τρεις μήνες), άλλως να δηλώσουν γραπτώς ΑΠΟ ΤΩΡΑ την ΑΙΤΗΣΗ διακοπής της σύνδεσης ΑΜΑ την λήξη της ημερομηνίας του ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ,

    κατά δε δεύτερον
    τον επόμενο λογαριασμό της VODAFON που είναι για να πληρώσουν, να τον καταθέσουν στο ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΏΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ υπέρ του Δημοσίου χρέους της εταιρίας για το πρόστιμο που επέβαλε το κράτος στη VODAFON, με ταυτόχρονη ενημέρωση του Υπουργείου οικονομικών και της ΣΔΟΕ.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ πηγάζει από το ΛΑΟ και ΕΞΑΣΚΕΙΤΑΙ από το ΛΑΟ, δια των αιρετών αντιπροσωπων του, ΓΙΑ το ΛΑΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ