ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Εμφύλιος ή συμμοριτοπόλεμος:


Τελευταία Κυριακή του Αυγούστου, επέτειος της νίκης του Εθνικού στρατού επί του "Δημοκρατικού" στρατού στις κορυφές του Γράμμου και του Βίτσι.
Λήξη μιας μαύρης περιόδου που σημάδεψε την πατρίδα μας περισσότερο και από την κατοχή και άφησε ανεξίτιλα τα σημάδια της πάνω στον ελληνικό λαό, ακόμα και σήμερα.
Σήμερα, που τα εμφυλιοπολεμικά χαρακτηριστικά είναι περισσότερο ορατά από ποτέ στην κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα.
Το μπολσεβίκικο πνεύμα έχει επικρατήσει στη διανόηση και στην κοινωνική ζωή γενικότερα, ενώ η δεξιά έχει αλλοτριωθεί και μετεξελιχθεί σε ένα κοσμοπολίτικο, καπιταλιστικό μόρφωμα.
Οι ηττημένοι του πολέμου έγιναν νικητές στην πολιτική και ποτέ δεν απολογήθηκαν για τα εγκλήματά τους.
Οι νικητές του πολέμου, ξεπούλησαν τα πάντα για να γίνουν καθεστώς.
Σ' αυτή την περίοδο, το ζητούμενο γι' ακόμα μία φορά, είναι η Εθνική ενότητα, απέναντι στις δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης τώρα.
Για να υπάρξει Εθνική ενότητα όμως, πρέπει να υπάρχει Εθνική συνείδηση!
Και για να υπάρξει Εθνική συνείδηση, πρέπει να υπάρχει Μνήμη!





Σημείωση: Η ταινία «Ελένη» (1985), βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Νίκου Γκατζογιάννη, το οποίο αναφέρεται στην περίοδο του εμφυλίου, όταν ο συγγραφέας-δημοσιογράφος ζούσε -παιδί ακόμα- στο χωριό του, τον Λια Θεσπρωτίας.
Τα γεγονότα και τα πρόσωπα της «Ελένης» είναι πραγματικά και εξιστορούν το παιδομάζωμα που επέβαλλαν οι αντάρτες του ΕΛΑΣ στα χωριά που καταλάμβαναν.
Η Ελένη Γκατζογιάννη, μητέρα του Νίκου Γκατζογιάννη, θα πληρώσει με την ζωή της, την προσπάθειά της να γλυτώσει τα παιδιά της, βοηθώντας τα να δραπετεύσουν για να μην πέσουν στα χέρια των ανταρτών. Ο Νίκος Γκατζογιάννης, θα επιστρέψει, χρόνια αργότερα, στην Ελλάδα σαν ανταποκριτής των Νιου Γιορκ Τάιμς και θα προσπαθήσει ν' αναζητήσει τους υπαίτιους του θανάτου της μητέρας του.
Η ταινία, ουσιαστικά τελεί υπό καθεστώς (ημι)απαγόρευσης προβολής στην Ελλάδα.
Δεν έχει προβληθεί ποτέ από κρατικό ή δημοτικό τηλεοπτικό σταθμό (διατίθεται μόνο σε βιντεοκλάμπς). Η κυβέρνηση Παπανδρέου είχε αρνηθεί να γίνουν τα γυρίσματα στην Ελλάδα και τους αυθεντικούς χώρους (η ταινία γυρίστηκε στην Ισπανία), ενώ η προβολή της στους ελληνικούς κινηματογράφους διακόπηκε μετά από λίγες ημέρες, όταν υπήρξαν αντιδράσεις από το ΚΚΕ και οπαδοί του προπηλάκιζαν τους θεατές που πήγαιναν να την δουν.

1 σχόλιο:

  1. εγω ουτε καν εμφυλιο δεν τον λεω , γιατι στην πραγματικοτητα μαζευτηκαν αμερικανοι κι εγγλεζοι για να νικησουν τον δημοκρατικο στρατο του ΕΛΑΣ.
    ο ΕΛΑΣ αναμφισβητητα πολεμησε με λυσσα τον κατακτητη ενω αυτοι που προδωσαν την πατριδα ανακηρυχτηκαν ηρωες. αυτο τι σημαινει; οτι η νικη ταχα μου εναντια στον δημοκρατικο στρατο δεν ειναι νικη αλλα το θαψιμο αυτων που πολεμησαν για την πατριδα , και επικρατησαν αναγκαστικα τα προδοτοσκυλα αφου κρυβονταν πισω τους οι ξενες δυναμεις .
    αυτοι οι προδοτες πως ειναι δυνατον να θελανε το καλο της πατριδας αφου συνεργαστηκαν με τον καταχτητη ;;;
    γιατι η Ελλαδα μετα το 49 πηρε τον κατηφορο ;;;
    πηρε τον κατηφορο γιατι οι Ελληνες δολοφονηθηκαν . μετα την συνθηκη της βαρκιζας τα σκυλια προδοτες αφου δεν ειχανε τι αλλο να φανε , αρχισαν να τρωνε τις σαρκες της ιδιας της πατριδας .
    αφου αλλους μαχητες τους δολοφονησαν και αλλους τους εστειλαν στα ξερονησια , δεν ειχανε πια αντιπαλο , και αρχισαν να τρωνε την ιδια την πατριδα .
    ομως η Ελλαδα ποτέ δεν πεθαινει . οτι και αν κανουν τα ανθρωπομορφα τερατα το φως θα βγαινει απο εδω και θα καιει τα παντα .
    το ΦΩΣ ειναι η ΖΩΗ
    το ΦΩΣ ειναι αιωνιο .
    φοινικας1957

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ