ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ (ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ)

Γ. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ («ΝΕΤ»): Κύριε Πρόεδρε, έχετε μιλήσει πολλές φορές μέχρι σήμερα, σας άκουσα και νωρίτερα να κάνετε εκτενέστατη αναφορά στην ανάγκη διαμόρφωσης μίας συμμαχίας με τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, να πάμε όλες μαζί δηλαδή οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου τις Βρυξέλλες και να μπορέσουν να αμβλύνουν τις πολιτικές της λιτότητας που αυξάνουν την ύφεση και δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην οικονομία και στην ανάπτυξη.

Διαμορφώθηκε μια πολύ συγκεκριμένη κατάσταση αυτή τη στιγμή στην Ισπανία, εσείς είχατε κάνει πρόβλεψη ότι και οι άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου θα αντιμετωπίσουν αυτά τα προβλήματα, θέλω όμως να εξειδικεύσετε και να μας πείτε, ποιες θα μπορούσε να είναι οι περαιτέρω κινήσεις της αυριανής ελληνικής Κυβέρνησης;

Πώς θα μπορούσαν να συντελέσουν τα ελληνικά πολιτικά κόμματα σ’ αυτή την κατεύθυνση; Και στο κάτω – κάτω γιατί οι χώρες από τις οποίες ζητάμε να συνδιαμορφώσουμε ένα ευρωπαϊκό μέτωπο θα το κάνουν; Δεν είναι ακριβώς στην κατάσταση της Ελλάδας, φτάνει μόνο το ότι η φωτιά βρίσκεται στο διπλανό σπίτι;

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Κύριε Παντελάκη, είναι κοινά τα προβλήματα. Ήδη η Κύπρος η οποία μέχρι πριν από μερικά χρόνια είχε την καλύτερη οικονομία, λέγαμε τόσο σκληρό νόμισμα, όσο η Ελβετία, βρίσκεται στα πρόθυρα. Και αν η Κίνα δεν της δώσει τα ανάλογα κεφάλαια, θα προστρέξει κι αυτή στο μηχανισμό στήριξης.

Είμαστε στο ίδιο πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι το ακριβό ευρώ. Η πρόταση η δική μου η οποία βρίσκει εύφορο έδαφος στην Ευρώπης είναι, σταθερή ισοτιμία σε βάθος χρόνου, ίσως μια δεκαετία με το δολάριο. Αυτό αυτομάτως θα αποδυναμώσει τους ελεγκτές της παγκόσμιας πολιτικής, τα παιδιά της GOLDMAN SACHS, της MORGAN STANLEY και όλους αυτούς.

Εάν έχει σταθερή σχέση το ευρώ με το δολάριο, σημαίνει ότι αυτοί θα χάσουν μεγάλη από τη δύναμή τους, η Ελλάδα θα μπορεί να εξάγει στο εξωτερικό και μπορεί να έχει Αμερικανούς τουρίστες. Τώρα πλέον είναι ανέκδοτο ο Αμερικανός τουρίστας! Κάποτε ήταν ο Αλβανός τουρίστας.

Γιατί να έρθει στην Ελλάδα, όταν πηγαίνει απέναντι στην άλλη όχθη του Αιγαίου και μπορεί να περάσει τρεις φορές χρονικό διάστημα μεγαλύτερο με τα ίδια λεφτά;

Δεύτερον: Από τα ράφια του Μανχάταν, ακόμα και της Ευρώπης, έχω δει ότι έχουν εξαφανιστεί τα ελληνικά προϊόντα. Εγώ έβρισκα λάδι στο Μανχάταν, έβρισκα κρασιά στο Μανχάταν, τα οποία έχουν εξαφανιστεί γιατί είναι πανάκριβα. Το λάδι το δικό μας στην Αμερική προσφέρεται σχεδόν τρεις φορές επάνω απ’ ότι το αντίστοιχο της Τυνησίας, γιατί να το πάρει;

Επομένως, λοιπόν, θέλουμε ένα φτηνό νόμισμα. Αυτό δεν εξυπηρετεί βέβαια τη Γερμανία, η οποία όσο ακριβό και να γίνει το ευρώ, θα πουλάει τα μονοπώλια της, μαγνητικούς αξονικούς τομογράφους ή εξαρτήματα της NASA, θα πουλάει τις Μερσεντές της, αλλά εγώ δεν μπορώ να πουλήσω το ανώνυμο προϊόν.

Νομίζω το ίδιο πρόβλημα έχει όλος ο Νότος. Η Γερμανία δεν θέλει να ξαναβγεί μία ΙΖΟΛΑ, δεν θέλει να ξαναβγεί ένα INTEZIT γιατί γνωρίζει ότι αυτά θα είναι ανταγωνιστικά. Θέλει να μας έχει χαμηλά για να μην μπορούμε να αναπτύξουμε εμείς αυτή τη βιομηχανία και να ελέγχει απολύτως αυτό τον ευρύτατο κλάδο της βιομηχανίας.

Άρα, λοιπόν, είναι κοινά τα προβλήματα του Νότου. Είδα την ίδια αγωνία σε όλους όσους μίλησα από το Νότο, ακόμα και από την Ιρλανδία που δεν είναι Νότος, αλλά είναι κι αυτή Περιφέρεια, απέναντι στην Αυστρία, τη Γερμανία, την Φινλανδία και την Ολλανδία, οι οποίοι με άκρατο νεοφιλελευθερισμό ελέγχουν την κατάσταση.

Και δεν είναι τυχαίο, ότι απ’ όλες τις χώρες που φτωχαίνουν της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι το 1/4 κοντά, δεν είναι καμία βόρεια. Είναι όλες οι Νότιες.

Γ. ΒΛΑΒΙΑΝΟΣ («ANT1»): Κύριε Πρόεδρε, αν δεν με απατά η μνήμη μου τον Φεβρουάριο είχατε κάνει μία συμβολική κίνηση, είχατε πάει τότε σε μία τράπεζα και είχατε καταθέσει ένα ποσό. Ταυτόχρονα, αμέσως μετά δηλαδή, είχατε κάνει μία δήλωση λέγοντας ότι η χώρα δεν κινδυνεύει να γυρίσει στη δραχμή και ότι θα βρει το δρόμο της.

Θα ήθελα να σας ρωτήσω, σήμερα θα κάνατε την ίδια κίνηση και την ίδια δήλωση;

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Σαφώς θα έκανα την ίδια, αλλά η αλήθεια είναι τώρα δεν μου περισσεύουν 1.000,00 € για να τα καταθέσω. Αλλά αν μου περίσσευαν θα τα κατέθετα. Και σαφώς νομίζω ότι το ίδιο πράγμα συμβαίνει και στους περισσότερους Έλληνες. Η δραχμή δεν πρόκειται να γίνει το νόμισμα της Ελλάδος. Δεν γυρίζει η Ελλάδα στη δραχμή. Δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί να το επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν είναι και κάτι που θα το κάνει η Ελλάδα.

Επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά, ότι θα έχει αντίκτυπο σε όλο τον κόσμο. Μία καταστροφή της Ελλάδας θα στερούσε αίφνης την Προεδρία στον κ. Ομπάμα και γι’ αυτό ο κ. Ομπάμα κάθε τόσο μέσα στην ατζέντα του περιλαμβάνει και την Ελλάδα.

Δεν με φοβίζει καθόλου το θέμα. Πιστεύω ότι είναι ένα εκβιαστικό δίλημμα εκλογικό. Και δεν νομίζω κανένας απ’ όλους αυτούς να έχει αποσύρει τις καταθέσεις του, αν έχει, από το φόβο μήπως και την Δευτέρα είναι τα πράγματα διαφορετικά.

Δ. ΑΛΕΙΦΕΡΟΠΟΥΛΟΣ («ALPHA»): Κύριε Πρόεδρε, έστω και οριακά ενδέχεται να βρεθείτε εντός Βουλής στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Και θέλω να σας ρωτήσω ευθέως, εάν μπείτε, ποιος είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλός σας και ο μεγαλύτερος κίνδυνος τη χώρα η Χρυσή Αυγή από την οποία είχατε και μεγάλη απώλεια ψήφων και βρεθήκατε εκτός Βουλής ή το ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίον επί τέσσερα χρόνια εντός και εκτός κοινοβουλίου είχατε ομηρικές συγκρούσεις;

Και σας το ρωτώ αυτό, διότι στην προεκλογική σας ατζέντα και τώρα και στις προηγούμενες εκλογές λέγατε, ότι δεν θα κουβαλήσω εγώ την Αριστερά σαν Κυβέρνηση.

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Δεν χρειάζεται για να προσπαθήσω εγώ. Το κάνανε κάποιοι άλλοι. Τώρα μου λέτε, ότι πρέπει να πάω να πιώ νερό από μια πηγή στην οποία δίπλα είναι ένα Ροντβάιλερ και στην άλλη είναι ένα Πιτ Μπούλ. Θα πρέπει να βρω τον τρόπο.

Αλλά εν πάση περιπτώσει, αυτό το οποίο διαπιστώνει κανείς είναι ότι ούτε ο κ. Σαμαράς έχει την επιφάνεια του Πρωθυπουργού και πολύ περισσότερο ο κ. Τσίπρας. Όμως είναι η αλήθεια ότι –και το λέω με παρρησία και όχι αυταρέσκεια, μακράν από μένα- τις περισσότερες μάχες στο Κοινοβούλιο τις είχα δώσει με τον κ. Τσίπρα. Και απ’ ότι λέγατε εσείς οι Κοινοβουλευτικοί Συντάκτες μάλλον κέρδιζα.

Είναι αλήθεια. Βλέπω και εγώ ότι θα υπάρξει μία δυσκολία ποιος θα αντιμετωπίσει τον επηρμένο κ. Τσίπρα μέσα στο Κοινοβούλιο και ακούω διάφορα κελεύσματα ότι “πρέπει 100% να είσαι μέσα γι’ αυτό το λόγο”. Δεν θα είμαι μέσα εκεί για να παίξω το ρόλο του Παιδονόμου. Θα είμαι όμως στην επόμενη Βουλή κ. Αλειφερόπουλε -και χαίρομαι που το διαπιστώσατε κι εσείς που την άλλη φορά δεν το πιστεύατε και ίσως είχατε και δίκιο, θα είμαι στην επόμενη Βουλή, εκλογικού Σώματος αποφασίζοντος, Θεού θέλοντος και SINGULAR επιτρεπούσης.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι εννοείτε;

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Εννοώ και SINGULAR επιτρεπούσης.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Με συγχωρείτε, υπάρχει κάποιο υπονοούμενο σ’ αυτό κ. Πρόεδρε;

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Η φράση είναι συγκεκριμένη.

Α. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ («STAR»): Κύριε Πρόεδρε, παρακολουθούμε μια οξύτατη πολιτική αντιπαράθεση σύντομη μεν, αλλά με μεγάλη πόλωση. Απ’ αυτή την αντιπαράθεση απουσιάζει από την ατζέντα τα εθνικά μας θέματα και η εξωτερική πολιτική. Πιστεύετε ότι έχει λυθεί, δουλεύει ρολόι η εξωτερική πολιτική;

Και κάτι άλλο. Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός δεν πήρε το εισιτήριο για το Κοινοβούλιο, μήπως δεν αρέσει;

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Να απαντήσω στο πρώτο. Σε θέματα που συμφωνούν, δεν έχουν κανένα λόγο να διαφωνήσουν προεκλογικά. Και η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν υποστηρικτές του κ. Ανάν και οι δύο εκχωρούν το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια.

Δεν έχω ακούσει τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος έριξε Κυβέρνηση το ’93 να λέει, ότι δεν θα περιέχεται παράγωγο στο όνομα των Σκοπίων. Άρα, λοιπόν συμφωνούν.

Τώρα, συμφωνούν στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας. Εμείς διαφωνούμε. Εντύπωση μου κάνει όμως, ότι ναι μεν αυτοί δεν τα ανεβάζουν γιατί συμφωνούν και ομονοούν σε ορισμένα πράγματα εις βάρος των εθνικών συμφερόντων, αλλά δεν βλέπω να διατυπώνονται και οι ανάλογες ερωτήσεις για να υπάρχει και το πλαίσιο της αναφοράς και της τοποθετήσεως επί των θεμάτων αυτών.

Σαφώς υπάρχει ένας μεγάλος κίνδυνος από την Τουρκία στα εθνικά θέματα. Εάν αναλύσει κανείς σε βάθος τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Ερντογάν το διαβλέπει αυτό. Η Ελλάδα έπρεπε να έχει λάβει ήδη μέτρα. Πολύ φοβούμαι, ότι παρά την άρτια εμφάνιση των Ενόπλων Δυνάμεων, είμαστε σε μία κατάσταση δυσχερή. Δηλαδή αμφιβάλουμε αν θα έχει πετρέλαιο –λέτε- για να κινηθεί ένα τορπιλικό εάν χρειαστεί. Εκεί βρίσκονται τα πράγματα. Μην κοροϊδευόμαστε, μην προσπαθούμε να κρύψουμε έναν ελέφαντα πίσω από ένα δάχτυλο, δεν γίνεται.

Εγώ για το λόγο αυτό, είχα ζητήσει από τη Ρωσία να έρθει στο Αιγαίο και να ενδιαφερθεί για το Νεώριο. Είχαν προχωρήσει κάποιες κουβέντες. Αυτή η πρότασή μου, τα ρώσικα κεφάλαια να έρθουν εδώ, ενόχλησαν πάρα πολύ και ξένος παράγων, φρόντισε για το 2,95% των εκλογών. Αυτό σε συνδυασμό με την απάντηση που έδωσα προηγουμένως στον κ. Αλειφερόπουλο.

Ναι δεν αρέσει ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός σε εκείνους οι οποίοι θέλουν να περάσουν μια πολιτική στην Ελλάδα. Αντιστέκομαι. Ξέρω πάρα πολύ καλά κ. Αντωνόπουλε, ότι αν προσκυνήσω και αν είμαι το αγαπημένο παιδί, όπως κάνανε κάποιοι άλλοι που παίξανε ρόλους τους οποίους ανέθεσαν οι Αμερικάνοι, παίξανε ρόλους το ’93, παίξανε ρόλους και αργότερα, τι θα γίνει.

Λοιπόν, εγώ αντιστέκομαι. Μπορώ και λέω όχι. Και βρήκα το θάρρος να πω και το ΟΧΙ το Φεβρουάριο, γνωρίζοντας τις συνέπειες εκείνου του ΟΧΙ. Αλλά νομίζω ότι είναι απαραίτητο κάποια στιγμή η πολιτική της Ελλάδας να γίνει αυθύπαρκτη και όχι όργανο των ξένων δυνάμεων οι οποίες θέλουν να διαμορφώνουν εδώ μία πολιτική ανάλογη με τα συμφέροντά τους.

Γ. ΠΙΚΟΥΛΑΣ («ΕΘΝΟΣ»): Κύριε Πρόεδρε, σε πρόσφατες δηλώσεις σας επί της ουσίας έχετε θέσει σε αμφισβήτηση τον Αντώνη Σαμαρά σε σχέση με την επόμενη Πρωθυπουργία. Έχετε πει χαρακτηριστικά ότι Πρωθυπουργός θα πρέπει να γίνει ένα άξιος από τους 300 της επόμενης Βουλής.

Θεωρείτε λογικό ή και εφικτό ένα κόμμα που δημοσκοπικά τουλάχιστον θα πάρει 27% – 28% – 29% λένε οι δημοσκοπήσεις και ενδεχομένως να είναι πρώτο, να μην μπορεί ο επικεφαλής του να είναι Πρωθυπουργός; Και αν τελικά αυτό συμβεί ενδεχομένως, ποιο πρόσωπο θεωρείτε εσείς ότι μπορεί να παίξει αυτό το ρόλο;

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Άρα το 73% θα είναι αντίθετο στην πρωθυπουργοποίηση αυτού του ανθρώπου. Πρέπει, λοιπόν, το 27% να επιβληθεί στο 73%, αυτό μου λέτε. Δεν το βρίσκω αρκούντως δημοκρατικό. Πιστεύω όμως ότι θα γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες και πάντα υπάρχει ο άνθρωπος ο οποίος θα μπορούσε να αναλάβει τις ευθύνες.

Πιστεύω, ότι αυτό το οποίο λέω, το ξέρει και ο κ. Σαμαράς και φαίνεται από διάφορες αντιδράσεις του. Φαίνεται ότι δεν έχει πειστεί ότι έχει την Πρωθυπουργία στα χέρια. Και στο κάτω – κάτω, για να γίνει Πρωθυπουργός ο κ. Σαμαράς έχει οδηγηθεί η χώρα σ’ αυτή την περιπέτεια.

Αυτή η απληστία. Όταν ήμασταν στο Μέγαρο Μαξίμου λέγαμε να πάμε στο τέλος της Συνταγματικής ημερομηνίας, να έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση, να βάλουμε μια Κυβέρνηση σαν κι αυτήν που έχουμε. Είναι εξαιρετική η Κυβέρνηση σε πρόσωπα που έχουμε. Ποιος αμφισβητεί ότι είναι πολύ καλός ο Φραγκούλης Φράγκος για Υπουργός Εθνικής Άμυνας και να πω για την άλλη πλευρά ή ο Ρουπακιώτης για το Εργασίας.

Μια τέτοια Κυβέρνηση θα μπορούσε να μας οδηγήσει άλλους 15 μήνες σε μια ομαλοποίηση και να πάμε τη χώρα απαλλαγμένη εκβιαστικών διλημμάτων στις εκλογές. Αλλά ο κ. Σαμαράς έλεγε έχω τώρα αυτοδυναμία, θα σκίσω και θα γίνω Πρωθυπουργός. Ε, έσκισε. Πήρε 18%.

Γ. ΠΙΚΟΥΛΑΣ: Εννοείτε Κυβέρνηση τεχνοκρατών, όχι πολιτικά πρόσωπα;

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Αυτή την Κυβέρνηση που έχουνε τώρα την βρίσκω πολύ καλύτερη από πολλές προηγούμενες.

Λ. ΙΩΑΝΝΟΥ («REAL»): Κύριε Πρόεδρε, εγώ θα επιμείνω λιγάκι στο θέμα των ονομάτων και θα σας πω για ποιο λόγο. Ζητάτε την ψήφο του ελληνικού λαού για δεύτερη φορά. Θα πρέπει να ξέρει και ο ελληνικός λαός ποια είναι αυτά τα πρόσωπα και ποια κυβέρνηση εσείς προτείνετε.

Θέλω, λοιπόν, να σας ρωτήσω, χθες είπατε στο «REAL FM» και στο Νίκο Χατζηνικολάου ότι εάν θα μπείτε στη Βουλή θα κλειστείτε σε ένα δωμάτιο με τον κ. Παπούλια και θα του κάνετε μία συγκεκριμένη πρόταση για Οικουμενική Κυβέρνηση.

Θα ήθελα, λοιπόν, αν μπορείτε να μας ανοίξετε τα χαρτιά σας, ας μην μας πείτε ένα πρόσωπο, ας μας πείτε κάποια πρόσωπα που μπορεί να είναι ικανά γι’ αυτή τη θέση, για να γνωρίζει και ο ελληνικός λαός ψηφίζοντας Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό τι Κυβέρνηση και κυρίως ποιον Πρωθυπουργό θα έχει την επόμενη μέρα;

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Κατ’ αρχήν έχω κλειστεί πολλές φορές σε ένα δωμάτιο με τον κ. Παπούλια και απόλαυσα τη σοφία του ανδρός. Τον εκτιμώ εξαιρετικά πολύ. Έχουμε συνδεθεί από την εποχή που ήταν Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών κι εγώ Μέλος. Και ήμασταν 50 Βουλευτές -όπως θυμάστε- και 4 είχαμε την ίδια προσέγγιση στα εθνικά θέματα, σε συνάρτηση με αυτά που είπα προηγουμένως.

Βέβαια τιμώ τον άνδρα. Θεωρώ αστειότητες και αθλιότητες κάποιες κατηγορίες ότι μπορεί να είναι πλαστογράφος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή κάποιες άλλες φράσεις που ακούστηκαν το τελευταίο 24ωρο. Δεν το είπα ακριβώς έτσι, είπα το εξής. Έχω πεισθεί ότι στην τελευταία Σύνοδο των πολιτικών αρχηγών, ένα πρόσωπο που ήθελε πάση θυσία να γίνει Κυβέρνηση, ήταν ο κ. Παπούλιας. Όλοι οι άλλοι δεν θέλανε. Γιατί αν θέλανε, θα είχαν κάνει Κυβέρνηση.

Ο κ. Παπούλιας ήθελε και προσπάθησε με τον έναν, ή τον άλλο τρόπο να συγκεράσει πράγματα τα οποία δε γινόταν. Δηλαδή, ελάτε εσείς οι τρεις εδώ, επειδή μιλάτε με τον τέταρτο να βρεθούμε εδώ, γιατί δε μιλάει ο ένας με τον άλλον. Δηλαδή φτάσαμε σε αυτή τη γελοία υπόθεση. Να κινδυνεύει η χώρα και να μην μιλάει ο ένας με τον άλλον και να κάνουμε “τριάδες, τετράδες, δυάδες”. Αυτά τα οποία ζήσαμε και τα οποία κινούνται εν πάση περιπτώσει στο όριο θα έλεγα της γελοιότητας.

Αυτό το οποίο είπα είναι το εξής: Θα στηρίξω την οποιαδήποτε απόφαση πάρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να υπάρξει Κυβέρνηση στη χώρα. Γιατί ξέρω ότι θέλει το καλό της χώρας. Δεν θέλω να μείνει στην ιστορία ως ο Πρόεδρος που πτώχευσε η χώρα του και ξέρω ότι θέλει να μείνει με μία υστεροφημία.

Άρα λοιπόν γιατί πρέπει να ψαχτώ πολύ κα Λώρα Ιωάννου; Εάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πει αυτό το σχήμα βλέπω ως καλύτερο, εγώ δεν θα του αντιτάξω. Δεν θα πάω να κάνω πολιτική των ακραίων στοιχείων εις βάρος αυτών των επιλογών.

Λ. ΙΩΑΝΝΟΥ («REAL»): Και με Πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά, συγνώμη, αν η πρόταση είναι αυτή του κ. Παπούλια;

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Ο κ. Παπούλιας είναι σοφός άνθρωπος.

Κ. ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ («ΑΠΕ»): Κύριε Πρόεδρε, πριν από λίγες μέρες σε συνέντευξή σας στο ΑΠΕ είχατε πει ότι «εάν συμμετείχατε στη Βουλή, αν είχατε εκλεγεί, τώρα η χώρα θα είχε Κυβέρνηση».

Υποψιάζομαι ότι ισχύει η άποψη αυτή, έτσι ώστε εάν εκλεγείτε στις εκλογές είναι πολύ πιθανόν είτε να ωθήσετε τα πράγματα προς τα εκεί, είτε να συμμετάσχετε σε ένα κυβερνητικό σχήμα. Πριν από λίγο είπατε ότι “δε συζητάμε για την επόμενη μέρα, ουδείς συζήτησε κάτι για την επόμενη μέρα”.

Εσείς εάν θα συμμετάσχετε σε ένα κυβερνητικό σχήμα τι θα κάνετε, δε μας έχετε πει, θα συναινέσετε στις απολύσεις που προτείνει το μνημόνιο, θα συναινέσετε στη λήψη μέτρων ύψους 11 δις ευρώ που προτείνει το μνημόνιο, πως θα κινηθείτε και τι θα προτείνετε εσείς;

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Κύριε Μελισσόπουλε, εγώ έφυγα από μία Κυβέρνηση ακριβώς για να μην ψηφίσω αυτά. Να μπω σε μία Κυβέρνηση που θα υλοποιήσει αυτά; Αυτά είναι σχήματα οξύμωρα και αντιφατικά. Αυτά είναι αδιανόητα, δεν το συζητάμε. Εμείς συζητάμε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να βρούμε μία άλλη πρόταση που θα σώσει την πατρίδα. Δεν μιλάμε γι΄ αυτή την υλοποίηση.

Και εν πάση περιπτώσει, ένα από τα θέματα της διαφωνίας που υπήρξε με τον κ. Σαμαρά κατά τις συναντήσεις που είχαμε ήταν και το θέμα αρχών. Ότι εγώ δεν μπορώ να πάω να στηρίξω μνημόνιο. Γι΄ αυτό έφυγα. Άρα λοιπόν να βρούμε ποια φόρμουλα θα ακολουθήσουμε ήταν το θέμα το κυρίαρχο, το οποίο έμεινε μετέωρο και έωλο. Άρα λοιπόν δεν υπάρχει καμία περίπτωση.

Μου λέτε για Κυβέρνηση στις 7 Μαΐου, εάν ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός ήταν μέσα και θα ήταν μέσα αν είχε γίνει σωστή η καταμέτρηση των ψήφων. Δεν έγινε σωστή, γιατί μόλις αρχίσαμε να ελέγχουμε βρήκαμε διαφορές την πρώτη ημέρα, διεκόπη όμως η καταμέτρηση λόγω της προκηρύξεως των εκλογών.

Εάν είχε υπάρξει λοιπόν Κυβέρνηση εντός εκείνου του μηνός, τώρα θα ήμαστε μέσα στη Βουλή γιατί είχαμε βρει τα ποσοστά που μας έλειπαν και γι΄ αυτό είπα πριν τη φράση την οποία είπα και ας ξέρουν εκείνοι ότι παρακολουθούμε και θα παρακολουθήσουμε πολύ πιο στενά τη διαδικασία των εκλογών.

Ήταν 7 άνθρωποι εκεί, ή θα ήμασταν 8. Δεν μπορούσε να γίνει Κυβέρνηση Σαμαρά, Τσίπρα ή οτιδήποτε άλλο, μπορούσε να γίνει κάτι άλλο τελείως αντίθετο: “Κύριοι, χρειαζόμαστε 12 ανθρώπους στην Κυβέρνηση. Ελάτε να συμφωνήσουμε ποιος είναι ο καλύτερος για Υπουργός Παιδείας. Ρεπούση ο ένας, Δραγώνα ο άλλος, Καργάκο ο άλλος, ψηφίζουμε. Ποιος ψηφίστηκε από τους οχτώ; Ο τάδε….

Υπουργοί για όλα τα Υπουργεία τα εξαντλούμε. Αφού επιλέξουμε όλοι μαζί, τα πρόσωπα της Κυβέρνησης, από κει και πέρα, εγώ θα τους έλεγα κάντε Πρωθυπουργό όποιον θέλετε, δεν με ενδιαφέρει. Αυτό που δεν μπορώ να δεχθώ είναι να γίνουν Πρωθυπουργοί οι άνθρωποι επιλογής του κ. Σαμαρά με μία δρομολόγηση σκέψης, ή οι άνθρωποι του κ. Τσίπρα με μία άλλη δρομολόγηση σκέψης.

Εάν μπορούσαμε λοιπόν να βρούμε ανθρώπους που θα είχαν μία ελευθέρα βούληση, θα στήναμε μία γερή Κυβέρνηση η οποία θα μπορούσε για ένα χρονικό διάστημα, όχι βεβαίως ευρύτατο, αλλά για ένα χρονικό διάστημα να υλοποιήσει πράγματα τα οποία αδυνατεί η ασυμφωνία του πολιτικού κόσμου. Αυτή θα ήταν η πρότασή μου.

Δ. ΓΚΑΤΣΙΟΣ («ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»): Κύριε Πρόεδρε, καλησπέρα κι από μένα, παρακολουθώ την προεκλογική σας εκστρατεία και τις προτάσεις που έχετε καταθέσει κατά καιρούς, στην ουσία νομίζω ότι δεν διαφέρουν σε τίποτα με τις προτάσεις που έχετε καταθέσει και μέσα στον Απρίλιο στη διάρκεια της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου.

Τι σας κάνει να αισιοδοξείτε ότι αυτή τη φορά θα μπείτε στη Βουλή, όταν ακριβώς για τις ίδιες προτάσεις το εκλογικό σώμα αποφάσισε να σας αφήσει εκτός στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση; Ευχαριστώ.

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Ακριβώς τις ίδιες προτάσεις έχει και η Νέα Δημοκρατία, γιατί ευελπιστεί ότι θα φύγει από το 18%; Πολύ απλά, τις ίδιες προτάσεις έχει δεν άλλαξε προτάσεις μεταξύ Απριλίου και τώρα. Εμείς έχουμε ένα πλαίσιο μίας πολιτικής, που σκοπεύει και στοχεύει στη λογική των πολιτών. Πιστεύουμε στη μείωση της οργής και του θυμού.

Και αν θέλετε, έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Νοικοκυραίοι άνθρωποι που ψήφισαν Χρυσή Αυγή, έχουν αντιληφθεί ότι δεν είναι αυτό το οποίο πίστευαν. Ότι είναι ένα ακραίο ναζιστικό κόμμα, το οποίο έχει συγκεκριμένες συμπεριφορές και φεύγουν. Είμαστε υποψήφιοι να έρθουν σε μας. Πολλοί από αυτούς ήταν σε μας και φύγανε και ζητάμε την παλιννόστησή τους στον Πατριωτικό χώρο, όπως τον εκφράζει ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός.

Επίσης από τον κ. Καμμένο, πολλοί χρεώνουν στον κ. Καμμένο, ότι έδειξε μία επιπολαιότητα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κι από εκεί υπάρχει μία διάρρηξη. Κάποια ποσοστά θα πάνε στη Νέα Δημοκρατία, κάποιοι αναμένουμε να έρθουν σε μας.

Επίσης από τα ποσοστά της κας Μπακογιάννη. Πήγα στην Κρήτη περιοδεία, που δεν είχα πάει την άλλη φορά γιατί δεν μου το είχε επιτρέψει ο χρόνος και ήρθαν και με πλησίασαν πάρα πολλοί της κας Μπακογιάννη. “Ντορικοί” όπως λέγονται, οι οποίοι με στήριξαν και σε επίπεδο Μέσων Ενημέρωσης, αλλά και σε επίπεδο πολιτικών προσώπων. Άρα λοιπόν κι από κει υπάρχει μία τροφοδότηση.

Αντιστρέφω το ερώτημά σας. Βρείτε μου έναν Έλληνα που δεν θέλει να είναι ο Καρατζαφέρης στη Βουλή, από οποιοδήποτε κόμμα. Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα και τα αριστερά κόμματα λένε “αμάν πρέπει να είναι μέσα ο Καρατζαφέρης”. Κι αυτό, είναι ύψιστη τιμή για μένα. Ύψιστη τιμή!

Σε όποιο χωριό κι αν πάτε, λένε “ο Καρατζαφέρης μέσα”. Άλλο θέμα αν θα ψηφίσει Νέα Δημοκρατία, ή θα ψηφίσει Τσίπρα, ή κάτι άλλο. Όλοι λένε ο Καρατζαφέρης δεν μπορεί να απουσιάζει από τη Βουλή. Και αυτό για μένα είναι ένα διαπιστευτήριο τιμής και το οποίο σας διαβεβαιώνω ότι το απολαμβάνω.

Α. ΒΑΓΙΑΝΟΣ («ΚΡΑΤΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ»): Θα μου επιτρέψετε να ζητήσω μία διευκρίνιση γι΄ αυτό που είπατε για την εταιρεία που ανέλαβε τα αποτελέσματα. Θέλετε να μας πείτε ότι δεν σας επέτρεψε να είναι στη Βουλή η εταιρεία που καταγράφει τα αποτελέσματα και τα μεταδίδει μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών;

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Θα ήθελα σε μία χώρα της Ευρώπης το 2012 να μπορεί το κράτος να βγάλει τα αποτελέσματα και να μην απευθύνεται σε μία εταιρεία του κ. Βγενόπουλου.

Α. ΒΑΓΙΑΝΟΣ («ΚΡΑΤΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ»): Με συγχωρείτε, αφήνετε υπόνοιες ότι δεν είστε στη Βουλή λόγω εταιρείας;

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Επαναλαμβάνω, θα ήθελα αποτελέσματα από το κράτος και όχι από μία εταιρεία του κ. Βγενόπουλου, είμαι σαφής.

Λ. ΝΙΚΗΤΑΚΗ («ΑΘΗΝΑ 9,84»): Κύριε Πρόεδρε στην επόμενη μέρα της Νέας Δημοκρατίας δηλώνετε παρών. Εκτιμάτε ότι είναι εφικτό να πείσετε τους ψηφοφόρους ότι αγωνιάτε για το καλό της παράταξης, όταν στην κρισιμότερη γι΄ αυτήν περίοδο τώρα δηλαδή δεν συστρατευθήκατε, με το όποιο κόστος αυτό ενδεχομένως θα είχε για το δικό σας κόμμα;

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Υπήρξε μία συζήτηση με τον κ. Σαμαρά.

Ο κ. Σαμαράς ήθελε απορρόφηση. Εγώ του είπα συστράτευση όπως έγινε στην Ιταλία με τρία κόμματα, Μπερλουσκόνι, Μπόσι, Φίνι. Υπήρξε μία διαφορά, ζήτησε να το ξανασυζητήσουμε κι εγώ ανοιχτός σε ένα εθνικό διάλογο προσήλθα. Μου είπε: “Να δούμε τα αποτελέσματα που βγάζει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο με τον Καθηγητή κ. Πανά και να ξαναμιλήσουμε την επόμενη ημέρα”.

Το βράδυ εκείνο ο κ. Πανάς έβγαλε τα αποτελέσματα. Δημοφιλία της κας Μπακογιάννη στη βάση της Νέας Δημοκρατίας 30% ή κάτι τέτοιο. Δημοφιλία Καρατζαφέρη 81%. Την ώρα που τα βλέπαμε, είπα στους συνεργάτες μου: “Τελείωσε η οποιαδήποτε διαδικασία από τον κ. Σαμαρά”. Την άλλη μέρα ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε ότι πήρε δύο πολιτευτές.

Δ. ΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ («ΤΑ ΝΕΑ»): Κύριε Πρόεδρε, αν έχω αντιληφθεί καλά από όλο το πλαίσιο που παρουσιάσατε, στις 18 Ιουνίου εφόσον είστε στην επόμενη Βουλή και συμμετάσχετε σε ένα Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η πρότασή σας θα είναι ουσιαστικά για συγκρότηση μίας Κυβέρνησης με οικουμενικά χαρακτηριστικά ή όχι;

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Επαναλαμβάνω κ. Νασόπουλε, μήπως δεν έγινα σαφής, ότι διεπίστωσα ότι από τους εφτά άντρες και τη μία κυρία που ήταν εκεί, ο μόνος που πραγματικά ήθελε και επέμενε για συγκρότηση μίας Κυβέρνησης ήταν ο Πρόεδρος Παπούλιας.

Άρα λοιπόν εάν εμείς είμαστε μέσα, που πιστεύω ότι θα είμαστε μέσα από τα μηνύματα τα οποία λαμβάνω από τις περιοδείες, -ίσως μου λείψει μία ψήφος οπότε θα κάνω έκκληση σε σας να μου τη δώσετε- θα είμαι στη διάθεση των σκέψεων του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Εάν εμπιστεύεσαι τον Πρόεδρό σου, που τον εμπιστεύεται το 80% του ελληνικού λαού, τον εμπιστεύομαι κι εγώ και πιστεύω ότι οι προτάσεις του θα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Ξέρω ότι ο άνθρωπος δεν είναι ακραίος. Ξέρω ότι ο άνθρωπος ενδιαφέρεται για το αύριο της χώρας.

Άρα λοιπόν δεν είμαι από εκείνους που θα αρχίσω να τον κατηγορώ για να προσέλθω αύριο στο προεδρικό μέγαρο μαλωμένος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Α. ΤΟΠΑΣ («ΣΚΑΪ»): Εγώ ήθελα να σας ρωτήσω εάν αφενός έχετε εντοπίσει λάθη που ενδεχομένως να κάνατε και που ενδεχομένως να σας στέρησαν και την είσοδο στη Βουλή στις προηγούμενες εκλογές και αν ναι ποια είναι αυτά. Κι επίσης σε περίπτωση που δεν καταφέρετε να πιάσετε 3% και δεν μπείτε στη Βουλή ποια είναι η επόμενη ημέρα για τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, αποκλείετε οποιαδήποτε συνεργασία αυτή τη στιγμή ενδεχομένως με κάποιο κόμμα που να κινείται περίπου στον ίδιο χώρο με σας;

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Σαφώς και έκανα λάθη. Και το λάθος μου ήταν ότι κοίταξα την Ελλάδα και όχι όσο έπρεπε τους Έλληνες.

Αλλά δεν πρόδωσα ποτέ την Ελλάδα. Θα βρείτε πολλούς που την έχουν προδώσει την Ελλάδα. Δεν πρόδωσα ποτέ φίλους. Θα βρείτε πολλούς που έχουν προδώσει φίλους. Δεν είπα ψέματα ποτέ στους Έλληνες. Θα βρείτε πολλούς που είπαν ψέματα στους Έλληνες.

Κι αν θέλετε αυτό είναι και το δικό μου “διαβατήριο” για την επόμενη ημέρα. O Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, είναι ένα συγκροτημένο Κόμμα σε όλη την Ελλάδα. Έχει δύο Ευρωβουλευτές περισσότερους από τα περισσότερα κόμματα που σήμερα είναι στη Βουλή και θα συνεχίσει να δίδει τις μάχες για τις προοδευτικές ιδέες που πρεσβεύει.


Δεν εξαγοράζεται, δεν τεμαχίζεται, δεν εκποιείται.

πηγή: http://www.neolaialaos.gr/2012/06/12/news/62455/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ