ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Χρυσή Αυγή: Το σχολείου του μίσους

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012
του Στέλιου Βογιατζάκη από το ethnos.gr

Χρυσή Αυγή: Το σχολείου του μίσουςΣτρατιωτική δομή, σιδηρά πειθαρχία και απαράβατο ιδεολογικό πλαίσιο, τα χαρακτηριστικά της οργάνωσης. Τα μέλη της συγκεντρώνονται σε ερημικές τοποθεσίες και εκπαιδεύονται στις πολεμικές τέχνες, ώστε να είναι έτοιμοι για μάχες σώμα με σώμα στους δρόμους, όποτε χρειαστεί

Το μίσος για οτιδήποτε διαφέρει από τη διαστρεβλωμένη αντίληψη που έχουν για την Ελλάδα και τους Έλληνες αποτελεί την κύρια ιδεολογική γραμμή της Χρυσής Αυγής.

Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα οι μετανάστες από την Αφρική και την Ασία, οι αριστεροί και οι Εβραίοι είναι ανεπιθύμητοι και πρέπει να αντιμετωπιστούν με κάθε ακραίο μέτρο. Μέχρι πριν από λίγο καιρό η Χρυσή Αυγή δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια νεοναζιστική γκρούπα που αφορούσε τους ελάχιστους εναπομείναντες νοσταλγούς του Χίτλερ, οι οποίοι ζούσαν στο παρελθόν οργανωμένοι σαν παραστρατιωτική οργάνωση.

Λίγο μετά το κλείσιμο της κάλπης στις 6 Μαΐου, ωστόσο, οι μάσκες έπεσαν. «Οταν μπει ο αρχηγός στην αίθουσα θα σηκωθείτε όρθιοι σε ένδειξη σεβασμού. Ετσι το έχουμε εμείς οι Χρυσαυγίτες». Αυτά ήταν τα λόγια του βουλευτή Γιώργου Γερμενή προς τους δημοσιογράφους, λίγα δευτερόλεπτα πριν δώσει το περίφημο πλέον παράγγελμα «εγέρθητω». Η σκηνή αυτή είναι η πλέον αποκαλυπτική της στρατιωτικής δομής της οργάνωσης.

  Ο Ηλ. Κασιδιάρης εκπροσωπεί τόσο την ιδεολογία όσο και τις πρακτικές της οργάνωσης
Ο Ηλ. Κασιδιάρης εκπροσωπεί τόσο την ιδεολογία όσο και τις πρακτικές της οργάνωσης

Όπως σε κάθε οργάνωση τέτοιου τύπου, ο σεβασμός στους ανωτέρους είναι το άλφα και το ωμέγα της στρατιωτικής πειθαρχίας. Τα χαμηλόβαθμα μέλη της Χρυσής Αυγής σηκώνονται και χαιρετούν σηκώνοντας το χέρι νοδεύετίρες όταν εμφανίζάδα μελώιος ανώτερόςυμένοι στα μαύρα και φορούν τζόκεϊ, ενώ στα χρόνια της δόξας του ο «Περίανδρος» είχε δημιουργήσει την ομάδα «Χρυσοί Αετοί» που αποτελούσαν την εμπροσθοφυλακή της οργάνωσης όταν γίνονταν οδομαχίες.

Χρυσή Αυγή: Το σχολείου του μίσους
Όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν απλώς «γραφικά», αν τα μέλη της Χρυσής Αυγής δεν έκαναν και πρακτική εφαρμογή της εκπαίδευσής τους σε αληθινά πεδία μαχών. Κάποιοι από αυτούς παραδέχονται ότι συμμετείχαν, στές».

Οι «στρατηγοί» της Χρυσής Αυγής έχουν και την επίλεκτη φρουρά τους, η οποία αποτελείται από τους πιο γυμνασμένους οπαδούς της οργάνωσης.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος συνοδεύεται πάντα από μια ομάδα μελών που είναι ντυμένοι στα μαύρα και φορούν τζόκεϊ, ενώ στα χρόνια της δόξας του ο «Περίανδρος» είχε δημιουργήσει την ομάδα «Χρυσοί Αετοί» που αποτελούσαν την εμπροσθοφυλακή της οργάνωσης όταν γίνονταν οδομαχίες.


Όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν απλώς «γραφικά», αν τα μέλη της Χρυσής Αυγής δεν έκαναν και πρακτική εφαρμογή της εκπαίδευσής τους σε αληθινά πεδία μαχών. Κάποιοι από αυτούς παραδέχονται ότι συμμετείχαν, στο πλευρό παραστρατιωτικών οργανώσεων, στις επιχειρήσεις εναντίον των μουσουλμάνων της Βοσνίας. Σε φωτογραφίες της εποχής οι Χρυσαυγίτες εμφανίζονται να χαιρετούν ναζιστικά και να φωτογραφίζονται, κρατώντας την ελληνική σημαία, με τον Ράντοβαν Κάρατζιτς.

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ «ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ» ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΩΝ
Ύμνοι στην αρχαία Ελλάδα, πάθος με τη Σπάρτη

Η σχέση της Χρυσής Αυγής με τη θρησκεία ήταν πάντα ιδιόμορφη. Αν και μετά την τελευταία εκλογική επιτυχία της η οργάνωση έχει κάνει... άνοιγμα προς την Ορθοδοξία, το παρελθόν της λέει τελείως διαφορετικά πράγματα.

http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20120609/low/assets_LARGE_t_420_54073182.JPG
Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος ανάμεσα σε μέλη της οργάνωσης, τα οποία χαιρετούν ναζιστικά

Τα κείμενα που έχουν ανέβει στις ιστοσελίδες της εξυμνούν την αρχαία Ελλάδα και το δωδεκάθεο, ενώ στο παρελθόν δεν έχουν λείψει και κάποιες πινελιές σατανισμού.

Σε ό,τι αφορά την αρχαιότητα, η Σπάρτη αποτελεί το πρότυπο της Χρυσής Αυγής για το πώς πρέπει να είναι οργανωμένη η κοινωνία. Εκτός από τον πολεμικό τρόπο ζωής των Σπαρτιατών η Χρυσή Αυγή εντοπίζει και επικροτεί την ξενοφοβία τους.

«Κανένας ξένος δεν επιτρεπόταν, δηλαδή, να εγκατασταθεί και να ζήσει στην πόλη για διάστημα αρκετό ώστε να κατασκοπεύσει, να εντοπίσει στρατηγικά σημεία και να καταμετρήσει τη δύναμη κρούσης που αυτή διέθετε. Επειτα από κάποιες αυστηρά προκαθορισμένες ημέρες παραμονής, ο κάθε φιλοξενούμενος όφειλε ν' αναχωρήσει για την ιδιαίτερη πατρίδα τουΧΡΟΝΙΚΟ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ
Από τον «Περίανδρο» έως τον Κασιδιάρη

Η βία, ως αναπόσπαστο μέρος της ιδεολογίας της Χρυσής Αυγής, χρησιμοποιήθηκε συχνά από τα μέλη της σε βάρος ανθρώπων που βρέθηκαν απέναντί της. Τα παρακάτω είναι μερικά μόνο χαρακτηριστικά περιστατικά:
  • Τον Ιούνιο του 1998 ο Αντώνης «Περίανδρος» Ανδρουτσόπουλος με μια ομάδα μελών της οργάνωσης επιτίθεται σε φοιτητές και τραυματίζει με μαχαίρι σοβαρά τον Γ. Κουσουρή. Για πολλά χρόνια διαφεύγει της σύλληψης, αλλά συλλαμβάνεται και καταδικάζεται σε πολυετή φυλάκιση.
  • Η Χρυσή Αυγή δεν διστάζει να δράσει στα σχολεία. Αποτροπιασμό προκαλεί περιστατικό που συνέβη το 1992 σε σχολείο της Αττικής όταν μέλη της οργάνωσης χάραξαν τον αγκυλωτιστές».

    ΧΡΟΝΙΚΟ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ
    Από τον «Περίανδρο» έως τον Κασιδιάρη

    Η βία, ως αναπόσπαστο μέρος της ιδεολογίας της Χρυσής Αυγής, χρησιμοποιήθηκε συχνά από τα μέλη της σε βάρος ανθρώπων που βρέθηκαν απέναντί της. Τα παρακάτω είναι μερικά μόνο χαρακτηριστικά περιστατικά:
    • Τον Ιούνιο του 1998 ο Αντώνης «Περίανδρος» Ανδρουτσόπουλος με μια ομάδα μελών της οργάνωσης επιτίθεται σε φοιτητές και τραυματίζει με μαχαίρι σοβαρά τον Γ. Κουσουρή. Για πολλά χρόνια διαφεύγει της σύλληψης, αλλά συλλαμβάνεται και καταδικάζεται σε πολυετή φυλάκιση.
    • Η Χρυσή Αυγή δεν διστάζει να δράσει στα σχολεία. Αποτροπιασμό προκαλεί περιστατικό που συνέβη το 1992 σε σχολείο της Αττικής όταν μέλη της οργάνωσης χάραξαν τον αγκυλωτό σταυρό στο μέτωπο μαθήτριας. Πριν από δύο χρόνια στα Χανιά, άλλα μέλη της οργάνωσης χάραξαν τον αγκυλωτό σταυρό στο χέρι καθηγήτριας.
    • Στις 24 Οκτωβρίου 2007 μέλη της Χρυσής Αυγής επιτίθεται σε μεταπτυχιακό φοιτητή του Παν. Αθηνών και τον τραυματίζει με μαχαίρι. Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και ο Η. Κασιδιάρης.
    • Στις 12 Μαΐου 2011 η Χρυσή Αυγή εξαπολύει πογκρόμ κατά μεταναστών στην Αθήνα. Είκοσι άτομα τραυματίζονται, ορισμένα σοβαρά, ενώ προκαλούνται ζημιές σε καταστήματα μεταναστών.
    • Σωρεία επίσης περιστατικών άγριων ξυλοδαρμών πολιτών και προπηλακισμών πολιτικών, τα οποία γίνονται από ομάδες «αγανακτισμένων πολιτών», στις οποίες στελέχη της Χρυσής Αυγής έχουν καθοδηγητικό και πρωταγωνιστικό ρόλο.
    «ΕΧΘΡΟΙ» ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
    «Κόκκινο πανί» κομμουνιστές και μετανάστες
    • Οι Χρυσαυγίτες αποστρέφονται κάθε έννοια φεμινισμού, ενώ όπως αναφέρουν σε ιστοσελίδα τους «ό,τι θείο υπάρχει μέσα στη δημοκρατία πνίγεται δυστυχώς από τον βούρκο του κοινοβουλευτισμού»
    Ο κομμουνισμός, οι Εβραίοι, κάθε άνθρωπος που δεν ανήκει στη λευκή φυλή αλλά και οι γυναίκες με σύγχρονες αντιλήψεις για τη ζωή είναι το «κόκκινο πανί» για τους ιδεολογικούς καθοδηγητές της Χρυσής Αυγής.

    Η πηγή του κακού για τους θεωρητικούς της Χρυσής Αυγής είναι πρώτα από όλα οι κομμουνιστές, στις τάξεις των οποίων βρίσκονται σε συντριπτική πλειοψηφία οι Εβραίοι.
    Οι ιστοσελίδες της οργάνωσης περιέχουν δεκάδες κείμενα στα οποία αποθεώνονται τα... μπουμπούκια από όλο τον κόσμο που καταδίωξαν τους κομμουνιστές και τους Εβραίους. Με αυτό το δεδομένο, δεν προκαλεί εντύπωση και η αντιπάθεια της οργάνωσης προς τον κοινοβουλευτισμό.

    «Σε ολόκληρη τη Δυτική Ευρώπη η δημοκρατία θεωρείται ο πρόδρομος του μαρξισμού, που δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα χωρίς αυτήν. Η δημοκρατία αποτελεί το πεδίο καλλιέργειας για την επιδημία αυτής της πανούκλας και βρίσκει τη σωστή του έκφραση με το έκτρωμα του κοινοβουλευτισμού. Ο,τι θείο υπάρχει μέσα στη δημοκρατία πνίγεται δυστυχώς από τον βούρκο του κοινοβουλευτισμού».

    Οι σκουρόχρωμοι Αφρικάνοι και Ασιάτες είναι σαφώς ανεπιθύμητοι στη «λευκή» Ελλάδα. Αν και η Χρυσή Αυγή τους αναγνωρίζει το δικαίωμα να υπάρχουν... μακριά από εδώ, αποκηρύσσει μετά βδελυγμίας κάθε σκέψη συνύπαρξης των φυλών στον ίδιο γεωγραφικό χώρο.

    «Πιστεύουμε στην ποικιλομορφία και τη διαφορετικότητα μεταξύ των φυλετικών ομάδων. Κάθε προσπάθεια ισοπέδωσης, ταύτισης ή ανάμειξης των ανθρωπίνων φυλών (που κάποιοι επιστήμονες θεωρούν μέχρι και ξεχωριστά είδη!) μας βρίσκει δυναμικά αντιμέτωπους.

    Η επιμειξία είναι το πλέον επονείδιστο αμάρτημα απέναντι στον Δημιουργό, η μεγίστη Υβρις» γράφουν.

    Για τη Χρυσή Αυγή η θέση της γυναίκας στην κοινωνία έχει αποκλειστικό σκοπό τη γέννηση και την ανατροφή των άξιων συνεχιστών της φυλής. Εννοιες όπως «καριέρα» και «οικονομική ανεξαρτησία» είναι σύμπτωμα της πολιτισμικής παρακμής των τελευταίων δεκαετιών. Για τον λόγο αυτόν ο «φεμινισμός» μπαίνει στην ίδια κατηγορία με τον «κομμουνισμό».

    «Εμείς οι Ελληνίδες, μέλη του Λαϊκού Συνδέσμου, έχοντας βαθύτατη συναίσθηση της καταστροφής που επιφέρει το φεμινιστικό πνεύμα της εποχής μας, είμαστε ενάντια σε κάθε λογής διακηρύξεις για την ισότητα των δύο φύλων.

    Για εμάς δεν τίθεται πρόβλημα ισότητας ή υπεροχής ανάμεσα στον άνδρα και τη γυναίκα, αφού πιστεύουμε ότι αποτελούν δύο διαφορετικές υποστάσεις, που έχουν ταχθεί από τη Φύση να αλληλοσυμπληρώνονται, έχοντας να επιτελέσουν ο καθένας το δικό του ξεχωριστό Χρέος απέναντι στη Ζωή» αναφέρεται στην ιστοσελίδα των γυναικών της Χρυσής Αυγής.

    ο υπογράφων
    κ. Στέλιος Βογιατζάκης
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ