ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

"Πολεμική" επιθεώρηση Στόλου από τον Τούρκο Α/ΓΕΝ

O Αρχηγός τoυ τουρκικού Γενικού Επιτελείου στρατηγός Νετζντέτ Özel πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στην βορειοδυτική επαρχία της Gölcük, κοντα στην Κωνσταντινούπολη με σκοπό να επιθεωρήσει την κύρια βάση του τουρκικού Ναυτικού. Τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης χαρακτηρίζουν την επίσκεψη ως "πολεμική επιθεώρηση πρις τις επιχειρήσεις", εννοώντας ότι δεν θα αργήσει η εμπλοκή του τουρκικού Ναυτικού σε πολεμικές επιχειρήσεις
Την ίδια στιγμή οι ναυτικές δυνάμεις της Τουρκίας και της Αιγύπτου ολοκλήρωσαν τις ασκήσεις με την επωνυμία «2012 Sea of Friendship» (2012 Θάλασσα Φιλίας) στην Ανατολική Μεσόγειο.
Την τελευταία μέρα των ασκήσεων παρακολούθησε ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, ισλαμιστής προερχόμενος από τους κόλπους της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.
Οι ασκήσεις είχαν ξεκινήσει στις 7 Οκτωβρίου με σκοπό να ελέγξουν την ετοιμότητα των ναυτικών δυνάμεων των δυο χωρών να ανταποκριθούν σε διάφορα σενάρια, όπως αποστολές έρευνας και διάσωσης (SAR), αποστολές καταπολέμησης της πειρατείας κ.λπ.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η είδηση ότι ο Αιγύπτιος πρόεδρος ζήτησε από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της χώρας του να ανατρέξει στη λίστα όσων συμμετείχαν στον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ (1973) και να βραβευθούν.
Μήπως η άσκηση είχε σε έναν βαθμό τουλάχιστον συγκεκαλυμμένο αντι-ισραηλινό προσανατολισμό; Πιθανόν, γι’ αυτό φαίνεται οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ την παρακολούθησαν από τόσο κοντά…
Εν κατακλείδι, όπως ανακοινώθηκε, η Αίγυπτος θα διοργανώσει το δεύτερο εξάμηνο του 2013 την πολυεθνική ναυτική άσκηση «Bright Star» με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Διεξάγεται κάθε δύο χρόνια και το 2011 είχε αναβληθεί λόγω της πολιτικής αναταραχής στην Αίγυπτο. Το 2009 είχαν συμμετάσχει δυνάμεις από την Ιορδανία, το Κουβέιτ, το Πακιστάν, τη Σαουδική Αραβία και την Τουρκία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr