ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Τουρκική αλυτρωτική προπαγάνδα σε "απευθείας σύνδεση" καταγγέλλουν οι Πομάκοι!

Tις «αλύτρωτες» τουρκικές πατρίδες στην ελληνική Θράκη προβάλουν τα τουρκικά κανάλια ακόμα και σε ζωντανή μετάδοση χωρίς να διαθέτουν την απαραίτητα άδεια, ενώ την ίδια στιγμή το ελληνικό κράτος να «ενεργεί πάντα στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας σε όλα τα θέματα που ανακύπτουν σε σχέση με τα διεθνή Μ.Μ.Ε.».
Αυτό καταγγέλλουν οι Έλληνες Πομάκοι της Θράκης μίας από τις λίγες φωνές αντίστασης στην προσπάθεια τουρκοποίησης της Θράκης που με τόσο επαγγελματισμό προωθεί το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής με την αδιαφορία και την ανοχή της ελληνικής πολιτείας. Όπως αναφέρουν οι Πομάκοι της Θράκης στην ιστοσελίδα τους Ζαγάλισα για χρόνια η τουρκική εθνική τηλεόραση στο ΤRΤ 1, στα δελτία πρόγνωσης καιρού, η Κομοτηνή και η Ξάνθη αναφερόταν μεταξύ των πόλεων της Τουρκίας.
Όταν συνέχιζαν με πόλεις του εξωτερικού, τότε μόνο στο χάρτη της Ελλάδας εμφανιζόταν η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα. Σαν να μην έφτανε αυτό το τελευταίο χρονικό διάστημα τουρκικά τηλεοπτικά συνεργεία ουσιαστικά αλωνίζουν την Θράκη χωρίς να έχουν σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Ζαγάλισα, άδεια από τις ελληνικές αρχές.
Με απλά λόγια οποιοδήποτε τηλεοπτικό κανάλι επιθυμεί να εισέρθει στην Ελλάδα και να καλύψει γεγονότα και εκδηλώσεις προωθώντας και τα τουρκικούς σοβινιστικούς και προπαγανδιστικούς στόχους μπορεί να το πράξει με την ανοχή της ελληνικής πολιτείας. Χαρακτηριστικά αναφέρεται η δράση του ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού RUMELİ TV, το οποίο υπό την καθοδήγηση του πρώην προέδρου του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (BTTDD), Φερούχ Οζκιάν, περιοδεύει ανενόχλητο μέσα στην ελληνική Θράκη, με άνεση μεγαλύτερη από αυτήν που θα είχε στην Τουρκία.
Τους τελευταίους μήνες το τουρκικό κανάλι έχει προβάλλει δεκάδες εκπομπές από ισάριθμα χωριά και πόλεις, έχει καλύψει πανηγύρια, θρησκευτικές εκδηλώσεις. Μάλιστα, στην προσπάθειά τους να διεισδύσουν
και στον χριστιανικό πληθυσμό έχουν το θράσος να συναντούν απομονωμένους και ανυποψίαστους χριστιανούς και να τους θέτουν ερωτήσεις με πονηρό τρόπο, ώστε να τις χρησιμοποιήσουν καταλλήλως και προπαγανδιστικά σε βάρος της Ελλάδας. Στις 2 Αυγούστου 2012, ο δημοσιογράφος του καναλιού, Fevzi Kurtuluş προέτρεψε πομακόπουλο του χωριού Μελίβοια, να απαγγείλει τον τουρκικό εθνικό Ύμνο μπροστά
στην κάμερα.
Σημειώνεται ότι η συνήθης διαδικασία για την τηλεοπτική κάλυψη γεγονότων σε άλλες χώρες περιλαμβάνει την υποβολή του αιτήματος στην πρεσβεία της χώρας που το τηλεοπτικό συνεργείο θα επισκεφτεί, την υποβολή των στοιχείων των ατόμων του συνεργείου το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει το συνεργείο και τις
δραστηριότητες που θα καλύψει τηλεοπτικά.
Στην περίπτωση των τουρκικών καναλιών στην ελληνική Θράκη τίποτα από αυτά δεν έχει τηρηθεί σύμφωνα με την Ζαγάλισα και οι Τούρκοι δημοσιογράφοι μπροστά στα μάτια της Αστυνομίας πραγματοποιούν ακόμα
και απευθείας τηλεοπτική κάλυψη εκδηλώσεων όπως ποδοσφαιρικούς αγώνες.
Σε μία ακόμη περίπτωση το RUMELİ TV από τις 9 μέχρι τις 11 το βράδυ της 14ης Αυγούστου 2012, είχε καλύψει ζωντανά θρησκευτική εκδήλωση και μετέδιδε ΖΩΝΤΑΝΑ σήμα από την Ελλάδα στην Τουρκία, από το πομακοχώρι Πάχνη, όπου παραβρέθηκε ο ψευτομουφτής Ξάνθης Α. Μέτε και ο Τούρκος πρόξενος Κομοτηνής.
Στην προσπάθεια τους οι συντάκτες της Ζαγάλισα να ενημερωθούν αν τα τουρκικά τηλεοπτικά
συνεργεία έχουν λάβει άδεια από την ελληνική κυβέρνηση για την κάλυψη γεγονότων και εκδηλώσεων στην Ελλάδα ζήτησαν και έλαβαν από την Γ. Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας μετά από αρκετό καιρό την ακόλουθη απάντηση:
Αξιότιμε κύριε Αχμέτ Ιμάμ,
Σας ευχαριστούμε για την από 9.8.2012 επιστολή που μας απευθύνατε. Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι η Υπηρεσία μας, βάσει των αρμοδιοτήτων της, ενεργεί πάντα στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας σε όλα τα θέματα που ανακύπτουν σε σχέση με τα διεθνή Μ.Μ.Ε.. Ειδικότερα, περισσότερες
πληροφορίες σχετικά με την Υπηρεσία μας μπορείτε να αναζητήσετε και στην ιστοσελίδαwww.minpress.gr .
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση.
Γιάννης Ανδριανόπουλος
Προϊστάμενος Τμήματος Διεθνών Δημοσίων Σχέσεων

Είναι χαρακτηριστικό ότι την επόμενη της απάντησης της Γενικής Γραμματείας (1η Σεπτεμβρίου) στο πανηγύρι του Ακρίτα (Αλάντεπέ), τα τουρκικά κανάλια ήταν παρόντα (μεταξύ αυτών και το RUMELİ TV) και είχαν στήσει χορό στην ορεινή Ροδόπη, καθώς μετρήθηκαν περισσότερα από τέσσερα κανάλια με τα συνεργεία τους.
Μετά από επιτόπια έρευνα που έγινε αποδείχτηκε ότι κανένα δεν είχε άδεια από την ελληνική πολιτεία...
Το δε εντυπωσιακό είναι ότι μερικές μέρες αργότερα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών δήλωνε στην Βουλή ότι, «Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι η δραστηριότητα παρακρατικών οργανώσεων στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης. Έχουν γνώση οι φύλακες» αναφερόμενος στην δράση των «εργολάβων» της Τουρκίας στην Θράκη.
Το πρόβλημα στην συγκεκριμένη περίπτωση όπως φαίνεται δεν είναι αν οι φύλακες έχουν γνώσει, αλλά το τι κάνουν οι φύλακες για να σταματήσουν την υπονομευτική δράση της Άγκυρας, διότι όπως εύστοχα ένα γνώστης των πραγμάτων στην Θράκη είπε μία φορά «η Θράκη έχει μετατραπεί στην μπανανία της Τουρκίας».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ