ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Ο Υπ. Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος δίπλα στον Ελληνισμό της Β. Ηπείρου

Με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου, ο Πειραιώτης Υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, επέλεξε να βρεθεί κοντά στον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου. 
Επισκέφθηκε το παλαιό Προξενείο της Κορυτσάς, στο οποίο είχε υπηρετήσει ο Γιώργος Σεφέρης και το Μουσείο Βυζαντινών Εικόνων. 
Στη συνέχεια, μετέβη στη Μητρόπολη Κορυτσάς, προκειμένου να παραστεί στη λειτουργία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, ενώ παρακολούθησε την μαθητική εορτή για την Εθνική Επέτειο στο σχολείο «Όμηρος».
Μάλιστα για την σημερινή επέτειο δήλωσε: «Γιορτάζουμε σήμερα τη μεγάλη επέτειο του Αγώνα για την Εθνική Ανεξαρτησία για να ξαναθυμηθούμε τα γεγονότα, να τιμήσουμε τους αγωνιστές, να αντλήσουμε διδάγματα για το παρόν και το μέλλον».

Και κατέληξε, «Σε μια εποχή πολύμορφης κρίσης για την πατρίδα μας, η αναδρομή στην ιστορία μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά, εφόσον μας οδηγήσει σε συμπεράσματα για τα επιτεύγματα, αλλά και για τα λάθη μας. Ώστε να πολλαπλασιάσουμε τα πρώτα και να αποφύγουμε τα δεύτερα. Έχουμε ευθύνη απέναντι στους προγόνους μας και στην ιστορία μας αλλά, κυριότερα, απέναντι στη νέα γενιά να ξαναχτίσουμε, με επιλογές ρεαλιστικές και υπεύθυνες, μια πατρίδα δυνατή και ευημερούσα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την οριστική ανάκαμψη της χώρας είναι η προώθηση και ολοκλήρωση των αναγκαίων αλλαγών στην εκπαίδευση. Αυτή η προσπάθεια υπερβαίνει τις διαχωριστικές γραμμές. Είναι υπόθεση Εθνική».

η υπογράφουσα
Κουτσιλέου Κ. Μαργαρίτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ