ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Η Ελληνογαλλική Σχολή Saint – Paul του Πειραιά εορτάζει τα 120 της χρόνια, κάνοντας τον "Γύρο της Πειραικής"!


Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας του Δήμου Πειραιά (Ο.Π.Α.Ν.) κ. Γιώργος Σιγάλας, ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνογαλλικής Σχολής κ. Μάρκος Βαρθαλίτης, καθώς και ο Αν. Διευθυντής του Γυμνασίου της Σχολής κ. Αντώνης Βουτσίνος, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου για το Γύρο της Πειραϊκής.

Ο Γύρος της Πειραϊκής, που συνδιοργανώνεται από το Δήμο Πειραιά, τον Ο.Π.Α.Ν. και την Ελληνογαλλική Σχολή Saint – Paul, στο πλαίσιο του εορτασμού των 120 χρόνων της Σχολής, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου 9.00 π.μ. με αφετηρία και τερματισμό το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά και την Ελληνογαλλική Σχολή Saint – Paul και με δύο διαδρομές των 2,5 και 5 χιλιομέτρων.


Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, κ. Γιώργος Σιγάλας, αφού μετέφερε τα συγχαρητήρια για το έργο και τις πρωτοβουλίες της Σχολής, καθώς και τη στήριξη του Δημάρχου κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου, για την επιτυχία της διοργάνωσης, τόνισε μεταξύ άλλων:
«Ο Πειραιάς δεν μπορεί να λείπει από τον εορτασμό 120 χρόνων της Ελληνογαλλικής Σχολής Saint-Paul. Φανταστείτε πόσα σημαντικά πράγματα έχουν γίνει στην πόλη, όλα αυτά τα χρόνια, μέσα από ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Δεν θα μπορούσε λοιπόν, ο Δήμος να λείπει από αυτό το εορταστικό τριήμερο, τις εκδηλώσεις του παιδαγωγικού ιδρύματος.

Όταν έγινε η πρόταση για το «Γύρο της Πειραϊκής», όπως τελικά τον ονομάσαμε, για εμένα και για τους συνεργάτες μου στον Ο.Π.Α.Ν., ήταν μια ευκαιρία να μπορέσουμε, μιας και υπήρχε η άμεση ανταπόκριση της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας, να δοκιμάσουμε κατά πόσο μπορούμε στην πόλη μας, με τα νέα δεδομένα, να στηρίξουμε το «Γύρο του Πειραιά», που έχει σταματήσει εδώ και 13 χρόνια.

Ωστόσο, λόγω του λιμανιού υπάρχει μεγάλη κίνηση στους δρόμους, με αποτέλεσμα ο Πειραιάς να μην μπορεί να κλείνει εύκολα.
Στήσαμε λοιπόν, το «Γύρο της Πειραϊκής» σε συνεργασία με το Saint-Paul και ενώσαμε τις δυνάμεις μας ουσιαστικά.

Για εμάς, ο «Γύρος της Πειραϊκής», πέραν του ότι θα τιμήσουμε με αυτό τον τρόπο τη Σχολή σαν Ο.Π.Α.Ν. ή σαν Δήμος Πειραιά αν θέλετε, είναι ο προάγγελος για το «Γύρο του Πειραιά», τον οποίο έχουμε ετοιμάσει και το μόνο που χρειάζεται είναι να οριστεί η ημερομηνία.
Πρώτον τιμάμε τη Σχολή και κατά δεύτερον είναι ένα δείγμα κατά πόσο μπορούμε να ανταποκριθούμε στο «Γύρο του Πειραιά», ο οποίος έχει άλλες απαιτήσεις.

Καλούμε λοιπόν τον κόσμο να τρέξει σε μια πολύ όμορφη διαδρομή.
Να χαρούμε για λίγο την πόλη μας, χωρίς να φοβόμαστε τα αυτοκίνητα. Θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για κάποιον να χαρεί την πόλη, έστω για 45 λεπτά που θα διαρκέσει η διαδρομή των 5 χιλιομέτρων ή για 20 λεπτά που θα διαρκέσει η διαδρομή των 2,5 χιλιομέτρων.
Δεν έχει σημασία ο νικητής. Όλοι θα είναι νικητές.
Θα είναι μια πολύ ωραία στιγμή και για την πόλη και για εμάς και για όσους φορείς θα συνεργαστούν, όπως οι δρομείς υγείας που θα μας υποστηρίξουν.

Τα επόμενα βήματα που θα κάνουμε θα είναι είτε με το «Γύρο του Πειραιά» είτε με μια ποδηλατοδρομία που έχουμε στα «σκαριά» είτε άλλες εκδηλώσεις που θα αποδίδουμε την πόλη στους πολίτες.»

Ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνογαλλικής Σχολής Saint – Paul κ. Μάρκος Βαρθαλίτης δήλωσε:
«Η Σχολή μας έχει 120 χρόνια ζωντανής και διαρκούς παρουσίας στην πόλη μας. Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί και χιλιάδες μαθητές πέρασαν από τις αίθουσες διδασκαλίας. Η προσφορά της Σχολής μας είναι τεράστια και στο χώρο της εκπαίδευσης και στο χώρο της αγωγής, αλλά και στην πολιτιστική και πνευματική ζωή του πρώτου λιμανιού της Πατρίδας μας».

«Την περασμένη Τετάρτη έλαβε χώρα στο σχολείο, μία εκδήλωση με αφορμή την κυκλοφορία του αφιερώματος «Πειραιάς και τραγούδι», όπου σημαντικές προσωπικότητες του μουσικού χώρου, όπως ο Νταλάρας, ο Πολυκανδριώτης, ο Σταθακόπουλος, η Λένα Αλκαίου, αλλά και σχολιαστές ήρθαν στο σχολείο να παρουσιάσουν αυτό το αφιέρωμα. Γιατί το λέω; Γιατί αυτό το αφιέρωμα όπως και τα 6 προηγούμενα αναφέρονται στην πόλη του Πειραιά. Ήταν μια επιθυμία των εκπαιδευτικών που αγκάλιασε η Διεύθυνση της Σχολής και από το 2007 εκδίδεται ένα αφιέρωμα με αντικείμενο τον Πειραιά».

«Για μας ο Πειραιάς είναι η πηγή, από την οποία όλα προέρχονται. Έχουμε ριζώσει σε αυτή την πόλη και της το χρωστάμε της πόλης. Οφείλω να συγχαρώ τον κ. Σιγάλα γιατί ήρθε προς το σχολείο και είπε: «είμαστε και εμείς εδώ». Τον ευχαριστώ ιδιαίτερα για τις προσπάθειες του».

Ο Αναπλ. Διευθυντής Γυμνασίου της Σχολής κ. Αντώνης Βουτσίνος, προλογίζοντας τη συνέντευξη τύπου είπε μεταξύ άλλων:
«Η Σχολή μας γιορτάζει φέτος τα 120 χρόνια από την ίδρυση της. Έτσι έχει αποφασιστεί από τη Διεύθυνση της και το Σύλλογο Αποφοίτων της Σχολής να γίνουν μια σειρά πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων για τον εορτασμό αυτό. Μία από αυτές τις δραστηριότητες θα είναι και ο γύρος της Πειραϊκής από κοινού με το Δήμο Πειραιά και τον Ο.Π.Α.Ν. Το κάνουμε αυτό σε συνεργασία με το Δήμο γιατί πρέπει τα σχολεία του Πειραιά - και τα δημόσια αλλά και τα ιδιωτικά - να συνεργαστούν πιο στενά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για να σταματήσει ο Πειραιάς να ζει και να υπάρχει στη σκιά της πρωτεύουσας».

«Ο Πειραιάς είναι μια ξεχωριστή πόλη και πρέπει να δείξουμε ότι οι κάτοικοι του Πειραιά τον θέλουν δυνατό, τον θέλουν μπροστά. Να μην τα περιμένουμε όλα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εμείς πρέπει να δώσουμε το παράδειγμα για να δείξουμε τον πολύπλευρο χαρακτήρα της πόλης μας. Ο κ. Σιγάλας έχει βοηθήσει πάρα πολύ αυτή την προσπάθεια μας και τον ευχαριστούμε πολύ γι΄αυτό».

πηγή: Επίσημη Ιστοσελίδα Δήμου Πειραιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ