ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Η πιο ‘τρομακτική’ εφεύρεση της Google; Θα σας προδίδει όποτε λέτε ψέματα



Πως θα σας φαινόταν αν ευρισκόμενοι σε μια κατάσταση όπου οι δυσχερείς ηχητικές συνθήκες, (αεροδρόμια, συναυλίες, στάδια ή περιπτώσεις πανικού/κινδύνου) καθιστούσαν την επικοινωνία μέσω κινητού αδύνατη, υπήρχε μια συσκευή που ενίσχυε τη φωνή σας, εκμηδενίζοντας όλο τον περιβάλλοντα ήχο;
Η Motorola πάντως -ιδιοκτησίας Google, πλέον- κρίνει ότι θα ήμασταν χαρούμενοι, σύμφωνα τουλάχιστον με τη φιγούρα με το κενό βλέμμα, που συνοδεύει την κατάθεση ευρεσιτεχνίας της.
Πρόκειται για μια συσκευή σε μορφή tattoo, που προσαρτάται στο λαιμό και επικοινωνεί τόσο
με το εξωτερικό ηχητικό περιβάλλον, όσο και με το κινητό τηλέφωνο, επεμβαίνοντας όταν χρειάζεται, ώστε να δυναμώσει τη φωνή του χρήστη ή να φιλτράρει τον περιβάλλοντα ήχο για να διευκολύνει την επικοινωνία.
Όμως, δεν κάνει μόνο αυτό.
Σύμφωνα με την περιγραφή της ευρεσιτεχνίας, η συσκευή μπορεί επίσης να ξεχωρίσει πότε ψεύδεται ο χρήστης και να τον ‘ρουφιανέψει’ εκπέμποντας ένα έντονο πορτοκαλί χρώμα, ανιχνεύοντας τις αλλαγές στον τόνο της φωνής αλλά και στο δέρμα του, μέσω της εφίδρωσης. Χαρακτηριστικά που υποτίθεται πως αλλάζουν όταν λέμε ψέμματα. Καλά διαβάσατε.
Η νέα πατέντα είναι και ένας ανιχνευτής ψεύδους σε μορφή tattoo ή αυτοκόλλητου, με την υπογραφή της Google και της Motorola, που ναι μεν ενισχύει τη φωνή αλλά ταυτόχρονα, αρχίζει να λαμποκοπά, κάθε φορά που λέμε ψέμματα.
Το πλήρες κείμενο της ευρεσιτεχνίας, μάλιστα, υποστηρίζει ότι μπορεί να εφαρμοστεί και σε ζώα.
Το μέλλον, λοιπόν, περιέχει και τέτοιες “συναρπαστικές” εφευρέσεις με βιομετρικούς σένσορες
που, όμως, όπως η πλειοψηφία των ευρεσιτεχνιών που κατατίθενται προς έγκριση, δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνει προϊόν ευρείας κυκλοφορίας.
Παρόλα αυτά, τέτοιες πατέντες είναι ενδεικτικές της τεχνολογίας που έχουν στα χέρια τους εταιρείες όπως η Google αλλά, κυρίως, του τί προτίθενται να κάνουν με αυτή.


techit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ