ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Οι περιπολίες μάχης των ρωσικών βομβαρδιστικών που τρομάζουν το ΝΑΤΟ

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ 8 ΚΑΙΡΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΩΝ

Από το τέλος του περασμένου έτους χώρες από τη Σουηδία μέχρι και τις ΗΠΑ μιλούν για την αυξημένη δραστηριότητα των ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών σε πτήσεις τους στο διεθνή εναέριο χώρο.
Για ποιον λόγο όμως οι χώρες του ΝΑΤΟ δείχνουν να αγωνιούν για αυτές τις κινήσεις των ρωσικών βομβαρδιστικών και υπάρχει ουσιαστικός λόγος για τις δυτικές χώρες να ανησυχούν;
Οκτώ ερωτήματα αναζητούν απάντηση:
1.Τι ακριβώς κάνουν τα ρωσικά βομβαρδιστικά;
Ο επίσημος όρος για αυτές τις πτήσεις είναι περιπολία μάχης σε πρακτικούς όρους. Αυτό σημαίνει ότι η Ρωσία επιδεικνύει την στρατιωτική της παρουσία στο διεθνή εναέριο χώρο. Κατά τη διάρκεια των αποστολών αυτών οι πιλότοι ουσιαστικά πραγματοποιούν εκπαίδευση στη ναυτιλία, στον εναέριο ανεφοδιασμό αλλά και πραγματοποιούν ηλεκτρονική αναγνώριση και εικονικές επιθέσεις,.
2.Ποια αεροσκάφη πετούν αυτές τις αποστολές;
Τα αεροσκάφη που κύρια χρησιμοποιούνται σε τέτοιου είδους αποστολές είναι τα Tu-160 και τα Tu-95MS. Το Tu-160 δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις: Είναι μεγαλύτερο στρατηγικό βομβαρδιστικό του κόσμου, μεταφέρει πληθώρα βλημάτων πυρηνικής κρούσης και διαθέτει πτέρυγες μεταβλητής γεωμετρίας. Το Tu-95MS είναι ένα στροβιλοελικοφόρο στρατηγικό βομβαρδιστικό, ένα από τα μεγαλύτερα του είδους του αν όχι το μοναδικό. Τα αεροσκάφη αυτά συνοδεύονται πολύ συχνά από εναέρια τάνκερ Il-78 και μαχητικά MiG-31.
3. Σε ποιες περιοχές του κόσμου πραγματοποιούνται αυτές οι αποστολές;
Συνήθως τα ρωσικά βομβαρδιστικά πετούν πάνω από ουδέτερες περιοχές και στο διεθνή εναέριο χώρο, Πιο συγκεκριμένα πάνω από τη Θάλασσα της Νορβηγίας, τη Θάλασσα του Μπάρεντς, τον Ατλαντικό Ωκεανό, τον Ειρηνικό Ωκεανό κοντά στις αμερικανικές ακτές, και τη Μαύρη Θάλασσα.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας όλες οι πτήσεις πραγματοποιούνται σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες εναέριας κυκλοφορίας και χωρίς να προχωρούν σε παραβίαση εναέριου χώρου κανενός κράτους.
4. Τι είδη όπλων φέρουν τα βομβαρδιστικά στην διάρκεια των πτήσεων/περιπολιών μάχης;
Ο πρώην διοικητής των δυνάμεων βομβαρδιστικών επί Σοβιετικής Peter Deinekina αναφέρει ότι συνήθως στις πτήσεις αυτές δεν φέρονται πυρηνικά όπλα αλλά βόμβες ή πύραυλοι εκπαιδεύσεως.
5. Τα βομβαρδιστικά χρησιμοποιούν τις συσκευές αναγνωρίσεως στην διάρκεια των αποστολών;
Σύμφωνα με τον αρχηγός της ρωσικής αεροπορίας Viktor Bondarev οι στρατιωτικές πτήσεις δεν χρησιμοποιούν τα όργανα ICAO τα οποία θα επέτρεπαν την αναγνώρισή τους από αεροσκάφη της πολιτικής αεροπορίας.
6. Είναι επικίνδυνο για τα αεροσκάφη της πολιτικής αεροπορίας να μην χρησιμοποιούν τους ανιχνευτές/αναμεταδότες;
Σύμφωνα με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις αυτή η πρακτική δεν είναι επικίνδυνοι γιατί οι διαδρομές που χρησιμοποιούνται από τα στρατιωτικά αεροσκάφη δεν διασταυρώνονται με τις διαδρομές των πολιτικών αεροσκαφών.
Μάλιστα απαντώντας στις κατηγορίες του σουηδικού υπουργείου άμυνας ότι παραλίγο να συγκρουστούν στρατιωτικό αεροσκάφος της Ρωσίας με πολιτικό αεροσκάφος η ρωσική πλευρά δημοσίευσε στοιχεία που έδειχναν ότι η απόσταση μεταξύ τους ήταν 40ν.μ.
7. Πως αντιδρούν οι διάφορες χώρες στις πτήσεις των βομβαρδιστικών της ρωσικής αεροπορίας;
Πρακτικά μετά την αναγνώριση των αεροσκαφών από τα τοπικά αναχαιτιστικά συνοδεύουν τα βομβαρδιστικά για κάποιο χρονικό διάστημα.
8. Θα σταματήσει τις πολεμικές περιπολίες η ρωσική αεροπορία;
Την 1η Μαρτίου ο Ρώσος ΥΠΑΜ Σεργκέι Σόιγκου ανακοίνωσε μέσω τηλεδιάσκεψης ότι η Ρωσία θα επεκτείνει τις ζώνες πτήσεων για τις αποστολές των βομβαρδιστικών μακράς εμβέλειας αναφέροντας ότι δεν θα σταματήσει αυτή η πρακτική.
Είναι γεγονός ότι τα χρόνια της Ρωσίας μετά την πρώτη διακυβέρνηση του Β.Πούτιν μέχρι και σήμερα είναι τα χρόνια της επανόδου της χώρας στο παγκόσμιο στερέωμα ως υπερδύναμη και αυτό αντανακλάται σε όλες τις πτυχές των ενόπλων δυνάμεων.
Ότι οι ΗΠΑ προσπάθησαν να στερήσουν από την Ρωσία τα χρόνια μετά την Σοβιετική Ένωση η Ρωσία θα τα απαιτήσει και θα τα διεκδικήσει και αυτό είναι κάτι που προκαλεί ανησυχία στις τάξεις του ΝΑΤΟ που βλέπουν ότι τους "χαλάει" τα σχέδια.
Και κάποιοι μιλάνε για ευρωστρατό που το μόνο που θα μπορέσει να κάνει είναι να χτυπήσει με ένα ξύλινο ραβδί την αρκούδα...

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ