ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Ξεσηκωμός στη Μάνη για τους δασικούς χάρτες

ΑΠΟΒΑΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗ BΟΥΛΗ
«Απόβαση» στη Βουλή προγραμματίζουν για μεθαύριο Πέμπτη οι Μανιάτες προκειμένου να ζητήσουν την άμεση ανάκληση των δασικών χαρτών, καθώς -όπως υποστηρίζει η Επιτροπή Αγώνα που τους εκπροσωπεί- αγροτική έκταση που αγγίζει το 70% εμφανίζεται ως δασική.
Ακόμα και ολόκληροι τουριστικοί οικισμοί εμφανίζονται ως δασικές εκτάσεις
Οι κάτοικοι της ανατολικής και της δυτικής Μάνης αλλά και Μανιάτες που κατοικούν στην Αθήνα θα προγραμματίσουν συλλαλητήριο στο Σύνταγμα με στόχο να παραδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στη Βουλή, ενώ για τη μεταφορά όσων πάρουν μέρος θα αναχωρήσουν πούλμαν από το Γύθειο, την Αρεόπολη, τη Στούπα, την Καρδαμύλη και τον Κάμπο.
«Η γη των προγόνων μας δεν αμφισβητείται»
επισημαίνεται στη σχετική αφίσα, με την οποία ζητείται η άμεση ανάκληση των δασικών χαρτών:
«Ο χρόνος που έχει δοθεί για την υποβολή αντιρρήσεων είναι ελάχιστος και το κόστος -παρά τις μειώσεις- παραμένει μεγάλο.
Στην περίπτωση της Μάνης περίπου το 70% των αγροτικών εκτάσεων χαρακτηρίζονται δασικές.
Ο κόσμος ανησυχεί για τις περιουσίες του.
Οι αεροφωτογραφίες του ’45 δεν είναι ευκρινείς και οι περισσότεροι δεν έχουν τίτλους ιδιοκτησίας αλλά ιδιοκτησίες από πάππου προς πάππον.
Ακόμα και ολόκληροι τουριστικοί οικισμοί όπως το Μαυροβούνι εμφανίζονται ως δασικές εκτάσεις» σημειώνει η Ελένη Τζαννετάκου από την Επιτροπή Αγώνα Μάνης.
Τα βάρη
Σύμφωνα με την ίδια μάλιστα, οι αποτυπώσεις του χάρτη δεν έχουν λάβει υπόψη τους τη ρύθμιση βάσει της οποίας στη Μάνη δεν ισχύει το διαδικαστικό προνόμιο του Δημοσίου, και η μετάθεση του βάρους απόδειξης σε όσους επικαλούνται δικαιώματα σε δάση ή δασικές εκτάσεις βαρύνει το Δημόσιο και όχι τον ιδιώτη.
Την ίδια στιγμή και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) με επιστολή της στον αναπλ. υπουργό Περιβάλλοντος, Σ. Φάμελλο, κάνει λόγο για «κίνδυνο δήμευσης περιουσιών» παρά το γεγονός ότι πριν από λίγες ημέρες αποσαφηνίστηκε το ζήτημα των γεωργικών εκτάσεων που είχαν ενταχθεί στις αναδασωτέες.
Ζητεί μάλιστα την κατάργηση του τεκμηρίου ιδιοκτησίας του Δημοσίου σε συνδυασμό με την άμεση παράταση της προθεσμίας άσκησης αντιρρήσεων κατά των αναρτώμενων δασικών χαρτών και την ανάγκη άμεσης εξέτασης των αντιρρήσεων.
Συγκεκριμένα η ΠΟΜΙΔΑ ζητεί νομοθετική παρέμβαση «για την κατάργηση του ''τεκμηρίου ιδιοκτησίας'' του Ελληνικού Δημοσίου επί κάθε εκτάσεως που το Δημόσιο δηλώνει ως δασική και άρα δική του, με αποτέλεσμα ο ιδιώτης που διαθέτει νόμιμους τίτλους δεκαετιών και ανεπίληπτη νομή να πρέπει να αποδείξει την κυριότητά του με τίτλους που ανατρέχουν στο 1885, πράγμα που είναι αδύνατο για τους περισσότερους και θα οδηγήσει νομοτελειακά στη δήμευση των περιουσιών τους» επισημαίνεται χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του ο κ. Φάμελλος σε δηλώσεις του επανέλαβε ότι «οι δασικοί χάρτες δεν αμφισβητούν την περιουσία των πολιτών», ενώ προανήγγειλε υπουργική απόφαση που θα κατοχυρώνει τον πολίτη σε περιπτώσεις πρόδηλων λαθών των υπηρεσιών.
Προσέθεσε ότι τα τέλη αντιρρήσεων θα επιστραφούν στους ιδιώτες στις περιπτώσεις που οι δήμοι στους οποίους ανήκουν δεν έχουν αποστείλει τα οικιστικά περιγράμματα και τις οικιστικές πυκνώσεις, ενώ επιστροφή τελών προβλέπεται και στην περίπτωση που το Δασαρχείο έχει κάνει πράξη χαρακτηρισμού ή εκχώρηση και δεν το έχει περάσει στον δασικό χάρτη στις περιοχές εποικισμού.
ΜΑΡΙΑ ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
ethnos.gr

Χαρακτηριστικό παράδειγμα παραλογισμού  Η κραυγαλέα απάτη με τούς δασικούς χάρτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ