ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Φασίστας-ρατσιστής: Η καραμέλα για την φίμωση του άλλου.

Αυτοί οι χαρακτηρισμοί πάνε μαζί είναι η καραμέλα των αδαών πτυχιούχων «της αριστεράς και της προόδου» που «μοίρασαν» στα αμφιθέατρα, για να φιμώνεις κάποιον που λέει πράγματα που δεν σου αρέσουν.
Είναι το πρόσημο για την «Ιερά Εξέταση», ο νέος -μεσαιωνικός- τρόπος να μην επιτρέπεις στους σκεπτόμενους να αφυπνίζουν τους απερίσκεπτους.
Δημιούργησαν μια ψευδή κατάσταση με βαρβάρους να παριστάνουν τους φασίστες-ρατσιστές βάζοντας στο στόμα τους επιτηδευμένα αντινεοταξική ρητορική, με αποτέλεσμα οι μωροί όταν εναντιώνεσαι κατά της νέας τάξης να σε περνούν από λαϊκό δικαστήριο.
Σήμερα όπως και τον μεσαίωνα κυβερνά η κοινή γνώμη, μια χειραγωγημένη πόρνη γνώμη, ανίκανη για οιαδήποτε σκέψη.
Έτσι φτάσαμε στο σημείο να μην ακούγονται οι φωνές της κριτικής σκέψης και της λογικής αλλά του συναισθήματος και της μίμησης.
Αφορμή γι’ αυτό το σχόλιο μια δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 και ένας «ιεροεξεταστής».
Αυτά που είπε ο Μπαρουφάκης δεν στοιχειοθετούν φασιστικό και ρατσιστικό λόγο, τουναντίον την απάντηση της δημοσιογράφου μπορείς να την χαρακτηρίσεις έτσι.
Για τον δεύτερο τι να σχολιάσεις, μια ματιά στην ιστορία θα στοιχειοθετήσει την άποψη της φίμωσης, ότι η ελευθερία του λόγου βλάπτει σοβαρά τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
Και στον μεσαίωνα ότι ήταν ικανό να αφυπνίσει την ανθρώπινη σκέψη το έριχναν στη πυρά, σήμερα ο «πολιτισμός» τους -ακόμα- δεν επιτρέπει τόσο δραστικά και απόλυτα μέτρα, αρκεί η απειλή της στέρησης όσων αλυσίδων έχεις δέσει στη ψυχή σου.
Και οι πίθηκοι δεν αντιλαμβάνονται γιατί έχουν περιέλθει σε αυτή τη τραγική απάνθρωπη κατάσταση, ρίχνουν λοξές κριτικές ματιές στο «φασιστικό» παρελθόν όπως τους υποδεικνύουν, ενόσω στο παρόν μέσα σε ένα ορυμαγδό από κακοποιούς (γύφτους και λαθρομετανάστες) και υποκριτές (πολιτικούς και δημοσιογράφους) δεν επιτρέπουν στους ηθοποιούς (κυριολεκτική έκφραση) να προάγουν τις ανθρώπινες αξίες.
Πώς να μην περιέλθουμε σε ανέχεια όταν δίνουμε αξία στους ανάξιους, με ποιο τρόπο θα βγούμε από τον οχετό όταν θωπεύουμε τα «σκατά»;
Όταν περιποιούνται τους γύφτους, τους απόκληρους, τους λαθρομετανάστες, τους κίναιδους, διαιωνίζουν μια αρρωστημένη κατάσταση.
Δεν είναι πολιτισμός να θωπεύεις και να συντηρείς τον άχρηστο, τον ανήθικο και τον κακοποιό, πολιτισμός είναι να τους δίνεις το παράδειγμα και τα εργαλεία να μοχθήσουν για να γίνουν άξιοι.
Ο μόχθος, η δημιουργία συνθέτουν τον άνθρωπο κι όχι η ελεημοσύνη, τα επιδόματα και ο κρατικός μισθός.
Οι άξιοι παραγκωνίζονται και αχρηστεύονται και οι ανάξιοι βολεύονται χωρίς διάθεση να γίνουν χρήσιμοι.
Γι’ αυτό βλέπεις ολοένα γύρω σου και αυξάνονται τα κρούσματα της ανηθικότητας, της ασυδοσίας, της αυθαιρεσίας, της ανωμαλίας, και της εγκληματικότητας, κυριαρχούν τα κτήνη!
Πένητες που θέλουν… Πένητες να μένουν.
Και «φιλάνθρωποι» που αρέσκονται… «Φιλάνθρωποι» να βαυκαλίζονται!
Σκέφτεσαι ανθρωπάκο; Ή σε παρασύρει το χαζοκούτι με το συναίσθημα;

Rory Gas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ