ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

Η Μάνη δεν είναι "τσιφιλίκι" κανενός... Μάνη θα πεί μανία.

Πυροσβεστικό κλιμάκιο στο Χωσιάρι: Δήμαρχος και πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου παίζουν το ” κρυφτούλι ” απέναντι στην ασφάλεια των Δημοτών! Άνοιξε η κερκόπορτα για την υποδούλωση της Δυτικής Μάνης από το ”αιολικό λόμπι”
,

Απελπισμένοι οι κάτοικοι με την συμπεριφορά Δημάρχου και Δημοτικού Συμβουλίου!

Γράψαμε στο παρελθόν για το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στο Χωσιάρι.
Για την χρησιμότητά του όσον αφορά την ασφάλεια των δημοτών των όμορων κοινοτήτων!
Πρόεδροι Κοινοτήτων με αίτησή τους αλλά πολίτες και επιχειρηματίες ζητούσαν ένα Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με επαγγελματίες εποχικούς Πυροσβέστες, οι οποίοι θα επέμβουν σε ώρα ανάγκης άμεσα και αποτελεσματικά !
Ο Δήμαρχος Πέτρος Ανδρεάκος καλώντας τους σε ” συνάντηση εργασίας ”, εκμεταλλεύεται το γεγονός και φέρνει άλλα αντί άλλων στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Έτσι δημιουργείται μια εθελοντική ομάδα, ανεκπαίδευτη, στην οποία δεν μπορεί να δώσει κανείς εντολή να δράσει στην οποιαδήποτε καταστροφή.
Συνεπώς ο Δήμαρχος ή ήθελε με αυτόν τον τρόπο να υποχρεώσει ψηφοφόρους με μερικές θέσεις εργασίας, η έριχνε στάχτη στα μάτια των δημοτών ότι ” να υπάρχει πυροσβεστική ομάδα” να επέμβει όταν χρειαστεί!
Ήταν η συνήθης τακτική του Δημάρχου ” ξερόλα” όσον αφορά τις φωτιές!
Και επειδή γνωρίζει από πυρόσβεση και πυρασφάλεια, βρέθηκε στον Κότρωνα.
Εν μέσω πυρκαγιάς. Με το ακριβό τζίπ του να παθαίνει ζημιές από την πυρκαγιά!
Η εμπειρία του τον οδήγησε σε σωστό δρόμο!
Η μήπως ήταν και αυτό ένα στημένο παιχνιδάκι επικοινωνιακό;
Είχε εκφράσει βέβαια την άποψη ότι ” η καλύτερη πυρασφάλεια είναι η πυρόσβεση” αν θυμάμαι καλά!
Παίζοντας το δικό του μικροπολιτικό παιχνίδι εξαναγκάζει τους ”ακολουθούντες αυτόν” να παίζουν και αυτοί το ίδιο παιχνίδι του αρχηγού τους εις βάρος της ασφάλειας των πολιτών!
Η Συνεργάτριά του (μαθαίνουμε προχωράει καλά με το συνδυασμό της κλέβοντας συμβούλους του Δημάρχου), προσπαθεί συνεχώς να τον εκθέτει ανεπανόρθωτα!
Και εκείνος, κουρασμένος καθώς είναι τα βλέπει όλα ρόδινα!
Από τηλεδιάσκεψη σε εκ περιφοράς
Ενώ λοιπόν μέχρι τώρα τα συμβούλια γίνονταν με τηλεδιάσκεψη, ξαφνικά και χωρίς κανένα λόγο, η κυρία πρόεδρος Γεωργία Λυροφώνη, μετατρέπει την τηλεδιάσκεψη, σε εκ περιφοράς!
Δηλαδή εκεί που μιλούσαν ζωντανά με κάμερα όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, τώρα θα πρέπει να ψηφίσουν με email η sms μήνυμα!
Μα δεν είναι μόνο αυτό το περίεργο!
Για ένα τόσο σοβαρό θέμα, που και το αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συμφωνεί, Δήμαρχος και Δημοτικό συμβούλιο συμπολίτευσης προσπαθούν να το θάψουν βγάζοντας αρνητική απόφαση!
ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ κύριε Ανδρεάκο και κυρία Λυροφώνη δεν θέλετε το πυροσβεστικό κλιμάκιο στο Χωσιάρι;
Για να μην φανεί ποιοι σύμβουλοί σας θα ψηφίσουν αρνητικά και εκτεθούν; για να μην φανεί ότι η περίφημη ιδέα σας για εθελοντική ομάδα ήταν ένα φιάσκο, το οποίο ΕΣΕΙΣ δημιουργήσατε, θέλοντας να δείξετε την ” μαγκιά” αλλά σας βγήκε κλούβιο αυγό;
Σας έχει πάρει χαμπάρι ο κόσμος
Σας έχει πάρει χαμπάρι ο κόσμος της Μάνης!
Σας έχει νοιώσει στο πετσί του!
Χωριά χωρίς νερό για μήνες, ακόμα και με τόσες γεωτρήσεις, (άλλο θέμα που ερευνούμε), αγάλματα, δωρεά ανεμογεννητριάδων με ” πουστιά ” στην οικονομική επιτροπή, από τον ” δικό σας” Πέτρο Γεωργαρίου (όλη την δουλειά την κάνει αυτός η κάνω λάθος;)
Δωρεά σκουπιδιάρες των ανεμογεννητριάδων! άγαλμα στην Κρήτη δωρεά των ιδίων και αυτό από τον ίδιο γλύπτη!
Και θα αναρωτηθώ!
Εσείς είστε τόσο ανίκανοι σαν διοίκηση του Δήμου, ώστε δεν μπορείτε να φτιάξετε κάτι από όλα αυτά; και για να αναρωτηθώ στη λαϊκή γλώσσα ” ούτε για τα μπάζα δεν κάνετε; παραιτηθείτε κύριοι τώρα! αφού είστε τόσο ανίκανοι!με την πονηριά που κρύβετε στο μυαλό σας, για να μην εκφραστώ διαφορετικά, μόνο κακό κάνετε στην Μάνη!
Είναι αληθινή η επιστολή κ. Γεώργιε Σαμπατακάκη;
Γιατί δεν ονομάσατε το σύλλογό σας ” Πολιτιστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος Ανεμογεννητριάδων” ” Η ΜΑΝΗ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ” όπως ισχυρίζεστε οι αιολικάδες; μαζί με την κωλοτούμπα την κ. Μπαλιτσάρη; την έχετε στο σύλλογό σας; ενημερώστε με να χαρώ ιδιαίτερα!
Κυριακή 26/02/2012!Φλωμοχώρι δήμου Ανατολικής Μάνης!
Ένα τραπέζι είναι στρωμένο μέσα στο καφενείο του χωριού!
Φαίνεται κάποιος επίσημος δεν γουστάρει να καθήσει με τους κατοίκους του χωριού στην πλατεία!
Σε λίγη ώρα έρχονται αυτοί που θα καθίσουν!
Νίκος Παπανδρέου,
Πέτρος Ανδρεάκος (δήμαρχος Ανατολικής Μάνης),
Γεώργιος Σαμπατακάκης (από την ΑΙΟΛΟΣ ΜΑΝΗΣ ΑΕ -ανεμογεννήτριες στο Σαγγιά της Μάνης), Παναγάκος (δεν γνωρίζουμε το μικρό του αλλά έχει εργοστάσιο αξιοποίησης πράσινης ανάπτυξης στην Πάτρα- ανεμογεννήτριες, φωτοβολταικά),
Λεκάκος Σταύρος (ο υπ' αριθμόν 2 στην τράπεζα Πειραιώς)
Αναστασάκος Χρήστος (πρόεδρος του δημ.συμβουλίου Ανατολικής Μάνης)!
Λέτε η πράσινη ανάπτυξη να χτύπησε την πόρτα της Μάνης; https://utidanos.blogspot.com/2012/02/blog-post_2360.html

Τη θυμάστε αυτή σας την φωτογραφία κύριε Σαμπατακάκη; είστε ο ίδιος η κάνω λάθος;
Εσείς με την παρέα σας στη Μάνη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κύριε Σαμπατακάκογλου!
Η κάνω λάθος; καινούργιο σύλλογο ιδρύσατε; η των Φιλίππων Μάνης του αλλάξατε όνομα γιατί δεν τράβαγε;

Η κερκόπορτα της Δυτικής Μάνης άνοιξε!
Μια επιστολή που έφτασε σε εμάς, με την υπογραφή του Γεωργίου Σαμπατακάκη , του γνωστού ανεμογεννητριά και στρατιωτικού ακολούθου του Δημάρχου Πέτρου Ανδρεάκου, δείχνει την Δυτική Μάνη , να υποδουλώνετε γρήγορα στα νέα αιολικά σχέδια και διαμοιρασμό γης από την κλίκα που κυβερνάει την Ανατολική Μάνη!
Ο στρατηγικό σχεδιασμός των αιολικάδων, να γεμίσουν ανεμογεννήτριες τα βουνά όλης της Μάνης ( πολύ γρήγορα θα δούμε και το Δεσπότη να προσκυνάει τους αιολικάδες, δίνοντας το οκ για την Παναγία την Γιάτρισσα), φαίνεται να επηρέασε και τον σύλλογο ”ΓΑΙΑ” τον εθελοντικό σύλλογο της Δυτικής Μάνης!
Έτσι μπήκε στο παιχνίδι και ο σύλλογος αυτός, μαζί με άλλους συλλόγους της Ανατολικής και Δυτικής Μάνης! Στην επιστολή ερωτάται ο Δήμαρχος Πέτρος Ανδρεάκος, από τον ξάδερφό του Γεώργιο Σαμπατακάκη, να του πεί για την ενιαία Μάνη! Αφού δήμαρχε ο ξάδερφός σου θα σου γράψει τι θα πεις! εσύ μόνο για ” ουραγωγός της ανάπτυξης κάνεις, και η καλύτερη πυρασφάλεια είναι η πυρόσβεση! γενικά αν δεν στα γράψουνε να τα βρεις έτοιμα, πετάς κάτι κοτσάνες που σπάνε κρανίο! Τώρα από την θέση του Δημάρχου, ναι αυτό είναι γεγονός, πουλάς μαγγιά! αυτό τόχεις! μέχρι και νεκρούς επικαλείσαι γιατί δεν ξέρεις τι να πεις!
Ο Κώστας Ξυδέας προσκείμενος στο ” αιολικό λόμπι”
” Βρε πως αλλάζουν οι καιροί, ποιος είμαι εγώ ποιος είσαι εσύ” τραγούδησε η Δήμητρα Γαλάνη διαισθανόμενη , ότι η κωλοτούμπα ” ΓΑΙΑ και ΞΥΔΕΑ ” θα είναι κάτι τόσο απλό, σαν να ξεκλειδώνεις την κερκόπορτα της πατρίδας σου, και να δίνεις τα κλειδιά στον κατακτητή!
Εκπλήσσομαι βέβαια με την στάση Ξυδέα! Τον γνωρίζω προσωπικά και εκπλήσσομαι με την στάση του!
Ποια τα ανταλλάγματα Κώστα Ξυδέα;
Οικονομικά, προσωπικά και του συλλόγου; Δημοτικά; αντιδήμαρχος Δυτικής Μάνης; ποια τα ανταλλάγματα Κώστα Ξυδέα; γιατί μόνο χρήμα και αξίωμα μπορεί να σου προσφέρει ο Ανδρεάκος και ο Σαμπατακάκης!
Δεν νομίζω για τόσο λίγα να ξεπουλήσεις την πατρίδα σου στους αιολικάδες! αν το κάνεις η ξευτίλα θα σε σταμπάρει σε όλη σου την ζωή!
Με λίγα λόγια
Ο Ανδρεάκος αναλογιζόμενος τη φόλα που έφαγε με την εθελοντική ομάδα (ανεκπαίδευτοι εργάτες στην ουσία) προσπαθεί επί παντί τρόπο να μην φθάσει το αίτημα των προέδρων των οκτώ κοινοτήτων στο Δημοτικό Συμβούλιο!
Και αν φθάσει να απορριφθεί επί παντί τρόπο!
Έτσι δεν θα εκτεθούν στους Δημότες οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του, και δεν θα φανεί η πεπονόφλουδα που πάτησε με την εθελοντική ομάδα!
Θα υπάρξουν διαρροές από την αντιπολίτευση για ένα τόσο κρίσιμο θέμα;
Συμβάλλει σε όλο αυτό και η κυρία Λυροφώνη, αλλάζοντας το σύστημα ψηφοφορίας του θέματος από τηλεδιάσκεψη σε εκ περιφοράς , θέλοντας έτσι να εκθέσει το δήμαρχο και να πάρει πόντους!
Το βρώμικό τους μυαλό φτάνει μέχρι εκεί! να παίζουν με την ασφάλεια των πολιτών των όμορων κοινοτήτων με το Χωσιάρι!
Ξαναψηφίστε τους! εμείς θα δημοσιεύουμε πάντα όλη την αλήθεια και δεν θα υποταχθούμε ποτέ στους καταστροφείς της πατρίδας μας!

Εις το επανειδείν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ