ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Μορφή, σχήμα και διαμερίσματα της Ελλάδας δεν θα διδάσκονται πλέον στα σχολεία

Έβαλε και πάλι το χεράκι της η κυρία Διαμαντοπούλου στην Παιδεία…

Η «δράση» της ωραίας Άννας στο υπουργείο Παιδείας, πολλές φορές παραμένει στο σκοτάδι. Σαφέστατα, αποτελεί πολιτική επιλογή της υπουργού Παιδείας, να μην διαφημίζει τις πολιτικές της αποφάσεις και παρεμβάσεις στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας, όπου οι νέοι άνθρωποι διαμορφώνουν άποψη για τον περιβάλλοντα χώρο και εφοδιάζονται με γνώσεις για την υπόλοιπη ζωή τους. Η Παιδεία γαλουχεί πολίτες, επιστήμονες και γενικότερα σκεπτόμενους ανθρώπους. Αυτό όμως, φαίνεται πως δεν συνάδει με την οπτική γωνία και τις στοχεύσεις της κυρίας Διαμαντοπούλου στο θέμα της ποιότητας των Ελλήνων πολιτών του αύριο.
Έτσι, μαθαίνουμε πως η «ωραία Άννα» έκανε και πάλι το θαύμα της, αφού με δική της παρέμβαση αφαιρέθηκαν εκπαιδευτικά κεφάλαια σε διάφορες στάδια της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευση. Και η «αφαιρετική» προσφορά της υπουργού Παιδείας στην Παιδεία της χώρας είναι ιδιαζόντως «ενδιαφέρουσα», σε σχέση με την λέξη «έθνος».

Ποιά κεφάλαια έκρινε η Διαμαντοπούλου ότι δε χρειάζονται και τα αφαίρεσε από τη διδακτέα ύλη στην Ε' Δημοτικού;

Η αναδιάρθρωση και ο εξορθολογισμός της διδακτέας ύλης στη Γεωγραφία Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού προβλέπει να μην αξιοποιηθούν τα παρακάτω Κεφάλαια:
ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ Ε’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Κεφάλαιο 6ο   (Η μορφή και το σχήμα της Ελλάδας)
Κεφάλαιο 34ο (Τα γεωγραφικά διαμερίσματα και οι περιφέρειες της Ελλάδας)
Κεφάλαιο 42ο (Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης)
Κεφάλαιο 43ο (Η σημασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης)
Κεφάλαιο 47ο (Το ελληνικό στοιχείο στις αρχαίες ελληνικές εστίες)
ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΣΤ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Κεφάλαιο 3ο   (Οι γεωγραφικές συντεταγμένες της γης)
Κεφάλαιο 30ο (Πολιτιστικά χαρακτηριστικά των λαών της Ευρώπης)
Κεφάλαιο 31ο (Αξιοθέατα, μνημεία και ιστορική συνέχεια των λαών της Ευρώπης)
Κεφάλαιο 32ο (Τομείς παραγωγής αγαθών και παροχής υπηρεσιών)
Και αυτά, από την μέχρι στιγμής έρευνά μας, συμβαίνουν μόνο στο… Δημοτικό.
Η έρευνα συνεχίζεται, με την ίδια ένταση που η υπουργός Παιδείας στοχεύει στην λήθη τμημάτων της Ελλάδας. Μέχρι τώρα, είχαν ειπωθεί πάρα πολλά για την πολιτικό Άννα Διαμαντοπούλου και για τα πολιτικά της οράματα. Κάποιος, εκεί στο υπουργείο Παιδείας, θα πρέπει να ενημερώσει την «ωραία Άννα» πως ίσως σε λίγο καιρό να μην έχει οράματα, αλλά ζώντες εφιάλτες…
Κωνσταντίνος

Υ.Γ.: Σας παραθέτω και τον σχετικό σύνδεσμο
Πηγή

ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΟΣ
Καί η άλλη όψη του νομίσματος...
«ΔΕΝ ΔΙΝΩ σε κανέναν το δικαίωμα να μου χορηγήσει πιστοποιητικό πατριωτισμού» . Αυτή την απάντηση δίνει στους επικριτές της, μέσω της συνέντευξής της στο «Βήμα», η κυρία Θάλεια Δραγώνα.

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Στο "σφυρί" τα τουριστικά "φιλέτα" Λακωνίας και Ηλείας από την ΕΤΑ;

Η λίμνη και τα λουτρά Καϊάφα, τα λουτρά Κυλλήνης, τα ακίνητα στην παραλία Ζαχάρως και το Κουνουπέλι, μπήκαν αυτή τη φορά στο μικροσκόπιο. Η διοίκηση της ΕΤΑ επισκέφθηκε και το Σπήλαιο Δυρού στη Λακωνία, τον Πύργο Τζανετάκη στο Γύθειο και το Ξενία Σπά.
«Πωλητήριο» στην τουριστική περιουσία βάζει η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης, η οποία συνεχίζει τις αυτοψίες στα τουριστικά«φιλέτα» της χώρας.
Μάλιστα οι επενδυτές από τη Μέση Ανατολή φαίνεται να έχουν προβάδισμα στην αξιοποίηση της περιουσίας, αφού όπως είπε ο υπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού κ. Γερουλάνος μιλώντας στο ελληνοαραβικό οικονομικό φόρουμ «η Ελλάδα αποτελεί για τον αραβικό κόσμο μία μεγάλη πρόκληση για επενδύσεις και στρατηγικές συνεργασίες». Διευκρίνισε μάλιστα ότι οι επενδυτικές ευκαιρίες, κυρίως στον τουριστικό τομέα, είναι πολύ επίκαιρες ιδιαίτερα στις χώρες του Κόλπου.
Μαρίνες, Ξενία, γήπεδα γκολφ, ιαματικές πηγές και χιονοδρομικά κέντρα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος.
Επόμενο είναι λοιπόν η ΕΤΑ να συνεχίζει τις αυτοψίες στις περιοχές «φιλέτα». Έτσι μετά τη Βόρειο Ελλάδα η διοίκηση της ΕΤΑ πήγε για αυτοψίες στο νομό Ηλείας. Η λίμνη και τα λουτρά Καϊάφα, τα λουτρά Κυλλήνης, τα ακίνητα στην παραλία Ζαχάρως και το Κουνουπέλι, μπήκαν αυτή τη φορά στο μικροσκόπιο, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η αποδοτικότερη αξιοποίηση τους.
Σημείο αιχμής οι ιαματικές πηγές του Καϊάφα και της Κυλλήνης, για την αξιοποίηση των οποίων κατέθεσαν τις προτάσεις τους και οι τοπικοί φορείς.
Ας σημειωθεί ότι, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑ, κ. Δημήτρης Λάμπρου, «το master plan για την ανάπλαση του Καϊάφα, που έχει ήδη εκπονηθεί, βρίσκεται στο στάδιο της συζήτησης με το αρμόδιο υπουργείο περιβάλλοντος και απομένει να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις, ώστε να αποφασισθεί ποιες ειδικές μελέτες θα ανατεθούν για να αρχίσει η υλοποίηση του προγράμματος». Επίσης στόχος είναι η αξιοποίηση των ακινήτων στην παραλία της Ζαχάρως και στο Κουνουπέλι, μέσω προκήρυξης διαγωνισμών και όπως δήλωσε η πρόεδρος της ΕΤΑ κ. Αυγή Μαρκοπούλου «οι εκτάσεις αυτές μπορούν κάλλιστα να αξιοποιηθούν, ώστε να αναβαθμιστεί τουριστικά και οικονομικά η περιοχή της Ηλείας και γενικότερα όλης της Πελοποννήσου, με διασφάλιση των περιβαλλοντικών χαρακτηριστικών τους». Η διοίκηση της ΕΤΑ επισκέφθηκε και το Σπήλαιο Δυρού στη Λακωνία, τον Πύργο Τζανετάκη στο Γύθειο και το Ξενία Σπάρτης. Μάλιστα για το Σπήλαιο Δυρού έχουν εξασφαλισθεί μέσω του ΕΣΠΑ κονδύλια για την αξιοποίηση του, όπως και του περιβάλλοντος χώρου, του εστιατορίου, του αναψυκτηρίου καθώς και της ακτής.
http://www.capital.gr/

Πηγή : Ισθμός

ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΟΣΤώρα εξηγούνται οι καταστροφικές φωτιές που έπληξαν αυτούς τούς δύο νομούς, αλλα και η απαξίωση σε όλους τούς τομείς, καταστροφή γεωργικής εκμετάλευσης, καθαριότητα, τουρισμός, ανάπτυξη...έπρεπε τό "οικόπεδο" να υποβαθμιστεί για να πουληθεί...φτηνά;

Δωρεάν αποκομιδή λυμάτων στην Αττική

Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τα λύματα της αποχέτευσης σας εξαιτίας της απεργίας των ιδιοκτητών βυτιοφόρων Δ.Χ. μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 2105234680 στο Πανελλήνιο Συνδικάτο Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών. Έτσι θα μπείτε σε λίστα αναμονής για τη δωρεάν μεταφορά των λυμάτων σας.

Zougla.

Τό χρονικό της καταστροφής στίς εγκαταστάσεις του Ε.Κ.Π.Α.Z. στην Αίγινα.

25η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: τις πρωινές ώρες δυνατή καταιγίδα, η οποία κράτησε αρκετή ώρα, δημιουργεί χείμαρρο από χώματα πέτρες και ξύλα ο οποίος εισέρχεται στις εγκαταστάσεις του ΕΚΠΑΖ και καταστρέφει ότι βρίσκει στο διάβα του.
 Χτυπώντας στον ανατολικό τοίχο της κλινικής διασπάται σε δύο νέους χείμαρρους οι οποίοι με την σειρά τους κατακλύζουν με λάσπες και άλλα υλικά τους χώρους της μονάδας εντατικής θεραπείας, το χειρουργείο, κουζίνα, αποθήκες, και στη συνέχεια λόγω της κατωφέρειας και της διαμόρφωσης του εδάφους χτυπούν με ταχύτητα τις δυο σειρές των κλουβιών όπου φιλοξενούνται τα αρπακτικά, τον βιολογικό καθαρισμό, τον χώρο όπου ετοιμάζεται η τροφή των ζώων και αφού γεμίζουν με λάσπες και νερά όλους τους παραπάνω χώρους κατευθείνονται στο χώρο των πελαργών και των πελεκάνων (ραγίζουν και οι δεξαμενές του νερού όπου κολυμπούν τα πουλιά) και στην συνέχεια χτυπούν την εξωτερική περίφραξη όπου σε μήκος περίπου 10-12 μέτρων την αναποδογυρίζουν σπάζοντάς την.
Ο υπεύθυνος των ζώων στο κέντρο κ. Γιάννης Πουλόπουλος κρίνοντας την κατάσταση άκρως επικίνδυνη για την υγεία των ζώων οργανώνει τους εθελοντές και όλοι μαζί ρίχνονται στην μάχη για την διάσωση των ζώων και των πουλιών που κινδύνευαν με πνιγμό ενώ οι χείμαρροι συνέχιζαν να κατακλύζουν τους χώρους με αδρανή υλικά παράλληλα δε ενημερώνεται ο διαχειριστής και ο υπεύθυνος επικοινωνίας για την κατάσταση!
Με σύμφωνη γνώμη των :
α)Παύλου Μπήτρου διαχειριστή και
β)Γιάννη Πουλόπουλου στις 14.45 ο υπεύθυνος επικοινωνίας κάνει έκκληση για βοήθεια μέσω μηνύματος στο facebook!
Έκτοτε πολλοί φίλοι της σελίδας αναμεταδίδουν το μήνυμα με αποτέλεσμα σε λίγο χρονικό διάστημα οι πρώτοι εθελοντές να ταξιδεύουν με τα πλοία της γραμμής για την Αίγινα! Επίσης το μήνυμα μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο του SKAI, από το ALTER και το BLUE SKY. Στη συνέχεια ενημερώθηκαν πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης! Οι πρώτοι εθελοντές καταφθάνουν τις πρώτες βραδινές ώρες και αναλαμβάνουν δράση αφού οι εθελοντές που βρίσκονταν στο κέντρο ήταν κατάκοποι από την πολύωρη προσπάθειά τους! Η προσπάθεια συνεχίζεται όλη την νύχτα! Η φροντίδα των ζώων συνεχίζεται αδιάκοπα για να αποφευχθεί ο κίνδυνος να πεθάνουν τα ζώα από την υποθερμία που είχαν ήδη υποστεί ενώ παράλληλα αρχίζει η προσπάθεια απομάκρυνσης των αδρανών υλικών.
 Με τα πρώτα πρωινά δρομολόγια των πλοίων της γραμμής καταφθάνουν στην Αίγινα :
α)ομάδα δέκα ατόμων από την Λακωνία
β)ομάδα οχτώ ατόμων από την Αθήνα.

Με περίπου σαράντα εθελοντές μέσα στο πρώτο εικοσιτετράωρο
α)απομακρύνονται τα αδρανή υλικά από την μονάδα εντατικής θεραπείας, το χειρουργείο, την κουζίνα, και καθαρίζεται ο χώρος έξω από την κλινική
β)καθαρίζεται η κουζίνα και ο χώρος των τροφίμων για να γίνεται κανονικά η σίτιση των εθελοντών
γ) έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος για εγκλωβισμένα ζώα στις λάσπες
και έχουν καταγραφεί τρείς πνιγμένες γερακίνες ανάπηρες που δεν πρόλαβαν να ανεβούν πιο ψηλά
δ) έχουν αποκατασταθεί οι βλάβες στο δίχτυο ύδρευσης
ε) έχουν απομακρυνθεί όλα τα αντικείμενα που καταστράφηκαν από την λάσπη από τους χώρους των κτιρίων
στ) έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των ζώων σε δεύτερη φάση
ζ)οι πρώτοι καινούργιοι ασθενείς καταφθάνουν και αρχίζει η περίθαλψή τους.
Δεύτερη και τρίτη ημέρα ενώ η φροντίδα των ζώων συνεχίζεται κανονικά εθελοντές συνεχίζουν τον καθαρισμό από αδρανή υλικά στους υπόλοιπους χώρους του κέντρου.
Από χθες το απόγευμα και μετά τον έλεγχο που διενήργησε το αρμόδιο δασαρχείο άρχισε η σταδιακή επιστροφή των ζώων στα κλουβιά όπου φιλοξενούνταν σε όλη την διάρκεια διαμονής τους στο κέντρο!

Αίγινα 29/09/201
ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΠΑΖ
Πέτρος Καπερναράκος

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Πού κρύφτηκαν οι «επαναστάτες» των Δεκεμβριανών;

Θυμάστε το Δεκέμβρη του 2008. Τότε που οι κουκουλοφόροι ανενόχλητοι έκαιγαν την Αθήνα επί τρεις μέρες. Εξέγερση της νεολαίας την χαρακτήρισαν αυτή την καραμπινάτη προβοκάτσια οι καθεστωτικοί μηχανισμοί, οι συριζαίοι, οι «αριστεριστές», οι ποικίλοι ανένταχτοι διανοούμενοι και φυσικά οι επαγγελματίες αντιρατσιστές!!!
Οι ύμνοι και τα παραληρήματα της «αριστεράς πολυτελείας» ήταν τέτοιοι που κατέγραφαν τα «Δεκεμβριανά» σαν τη μεγαλύτερη «εξέγερση» της νεώτερης ελληνικής ιστορίας.
Να θυμίσουμε επίσης ότι τα όργανα της καθεστωτικής προπαγάνδας δεν υμνολογούσαν, απλώς, την «αντικαθεστωτική εξέγερση» (από αυτά τα όργανα διδάχτηκε και ο ΓΑΠ που μας δολοφονεί σήμερα …αντικαθεστωτικά!!!), αλλά και ανέλαβαν την καθοδήγηση των «Δεκεμβριανών», προτρέποντας μάλιστα τους μαθητές να κάνουν …ρεσάλτο στα αστυνομικά τμήματα…
Πρώτη φορά στην ιστορία η Αθήνα είχε καταληφθεί, και αφεθεί ανενόχλητη, στους «εξεγερμένους» επί μέρες και το μόνο που απέμενε σαν κατακάθι ήταν στάχτες και αποκαΐδια.
Ούτε μια ιδέα, ούτε μια πολιτική συγκρότηση, ούτε μια αγωνιστική μαγιά, ούτε μια αγωνιστική κληρονομιά, ούτε μια οργάνωση ζωής.
Μόνο στάχτες και φωτιές…
Πού βρίσκονται αλήθεια όλοι αυτοί οι υμνητές, οι καθοδηγητές και οι «εξεγερμένοι» κατά του καθεστώτος;
ΚΑΝΕΝΑΣ δεν τους πείραξε, κανένας στρατός δεν τους τσάκισε, κανένας δεν φυλακίστηκε από το καθεστώς για την «εξέγερση», αντίθετα πήραν εύσημα και ύμνους, ΠΟΥ βρίσκονται;
ΠΟΥ βρίσκονται όλοι αυτοί οι «επαναστάτες», οι καθοδηγητές και υμνητές τους ΣΗΜΕΡΑ που η Ελλάδα στενάζει κάτω από την μπότα των διεθνών κέντρων εξουσίας, σήμερα που τα κυβερνητικά ανδρείκελα δολοφονούν ανελέητα και βάρβαρα ολόκληρο τον ελληνικό λαό, λεηλατούν και αποτεφρώνουν την ελληνική κοινωνία.
Τότε πυρπόλησαν τα πάντα και ΟΥΡΛΙΑΖΑΝ αντικαθεστωτικά, σήμερα μπροστά στα πελώρια κυβερνητικά εγκλήματα έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους και έχουν τρυπώσει στα λαγούμια τους…
Στη θητεία αυτής της δωσίλογης κυβέρνησης έχουν γίνει σημεία και τέρατα, έχουν καεί ακόμα και εργάτες μέσα σε τράπεζα, έχουν εκτελεστεί συσσωρευτικά και πωρωμένα καθεστωτικές κτηνωδίες δίχως ιστορικό προηγούμενο.
ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΈΝΟΙ, ΟΙ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΈΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΜΝΗΤΈΣ ΤΩΝ «ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΩΝ» ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ;
Το κίνημα των φορτηγατζήδων συγκρούεται μετωπικά με το καθεστώς, μαζικά και ρωμαλέα.
ΑΥΤΟΙ που βρίσκονται;
ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΧΘΗ…
Και απόντες και κατήγοροι και συκοφάντες των φορτηγατζήδων και κάθε αυθεντικής λαϊκής έκρηξης.
ΚΑΘΕ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ λαϊκή κινητοποίηση για όλους αυτούς είναι «εθνικισμός», «ρατσισμός» κ.λπ…
Τα σημερινά γεγονότα αποκαλύπτουν στο ακέραιο και τελεσίδικα το τι ήταν τα «δεκεμβριανά» και ποιος ο ρόλος όλων των καθοδηγητών και υμνητών κείνων των γεγονότων.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ αλήθεια ακόμα άνθρωποι με μυρουδιά αριστερή που να πιστεύουν ότι τα «Δεκεμβριανά» είχαν κάποια, έστω ελάχιστη, σχέση με κινήματα;

Αναρτήθηκε από Thenetwar

Όνειρο της Ζωής, της Ψυχής, και της Πατρίδας.

Και να, ευωδιαστός αέρινος χείμαρρος, ξεχύνονται οι Νεράιδες από το Σταυροδρόμι, που βρίσκονται τα ανοιξιάτικα βράδια, για να στήσουν χορό στα αμπέλια, και με τις ευλογίες του Βάκχου να τρυγήσουν το φθινόπωρο, τους ζουμερούς καρπούς, που θα μετουσιωθούν σε ευλογημένο κρασί. Τότε θα ζωντανέψουν τα πατητήρια, από τα χοροπηδήματα των Σατύρων, στον ξέφρενο ρυθμό του τραγουδιού των Μαινάδων, με την συνοδεία του μαγικού αυλού του Ορειάρχη Πάνα, τα κουδούνια των γιδιών, από την κορυφή στο Κοτρωνάκι και τα βελάσματα των προβάτων από τα Σπηλιακάκια. Κατρακυλούν οι Νύμφες, στην Όρειαχα, χαϊδεύοντας τις νερομάνες στη Λίμπα, τον Χαζανά και τα ρυάκια, που ξεθαρρεύουν και μετατρέπονται σε νάματα. Τα νερά ερωτεύονται το χώμα, που βγάζει θεϊκές ουσίες και ανασταίνει τους σπόρους στα περιβόλια, ενώ πλημμυρίζουν με καρπούς οι Ώρες, την δοξολογία του περιβολάρη.
Καυχιέται ο Ηρακλής, που έπιασε τόπο το ταξίδι του στις μακρινές Εσπερίδες, και βρήκαν κατάλληλη αγκαλιά τα πορτοκάλια στις Αμμουδάρες, ενώ σα να ντρέπεται η Εύα, επειδή τα μήλα ξεπέρασαν την ρετσινιά, με συντροφιά τα καρύδια στους Απεράτες τα κάστανα στις Λάκες, και τα μύγδαλα στις Μάντρες της παλιάς Καριόπολης.
Αγαλλιάζει η μάννα Δήμητρα, που ακούει τα ρόδινα γέλια της Περσεφόνης, καθώς τυλίγεται με μυρωδάτα αγριολούλουδα, χορεύοντας μέσα στα στάρια στις Λούρες. Ημερεύει, με το φως, και ονειρεύεται την Κόρμπα την φοράδα, να γυρνά γύρω-γύρω στα Αλώνια, σαν τον Διγενή, στην αιώνια μάχη με το σκοτάδι, που το λιχνίζει ο πουνέντες.
Ο ίδιος αέρας θα φουσκώσει τα πανιά του ανεμόμυλου, και οι οξύθυμες μυλόπετρες γρυλίζοντας ηδονικά, μέσα από χιλιάδες εκρήξεις θα γεμίσουν, με γόνιμη γύρη τη ζωή.
Συνεχίζει να κτυπά με το δόρυ, που η αιχμή του φτάνει στα έγκατα του Λαβύρινθου, τους βράχους, η σοφή θεά της Αθήνας, στις Πλαγιαδάρες και τα Δημητρούλια, που χωρίς δισταγμό γεμίζουν ασημόφυλλες ελιές. Καρποφόρος και ζωοδότης στρατός, που κάπου κατηφορίζει, αλλού ανηφορίζει, όμως πάντα βρίσκεται σε εγρήγορση οχυρωμένος στους Πύργους, που κατεβαίνουν από τον αιώνιο Λόγο στον Ουρανό. Με τις Μούσες να δίνουν το σύνθημα, όταν έλθει η εποχή της Γέννησης, ξεκλειδώνονται τα Λιοτρίβια, και προσφέρουν, τον καπνό θυμίαμα, από τους βωμούς των καμινάδων, στην ετήσια θυσία-εορτή, που ανακυκλώνεται στα Γυρίσματα του χρόνου .
Πολύτιμο γέννημα, το υγρό πρασινοκίτρινο χρυσάφι, που μετά την μυσταγωγία δίνεται σαν δώρο στη Γαία, για να αναθρέψει, και να προστατεύσει τα αγαθά παιδιά της.
Οδυνηρός εκδικητής άλλοτε, όταν ζεματιστό πέφτει από τις χύτρες, «επί των κεφαλών» για να συνετίσει, και να τιμωρήσει, όσους ξεχνούν την Χρυσή Τομή που συνδυάζει, την αρμονία των Νόμων του Λόγου, με τα δημιουργήματα της Πλάσης.

Αρχαία ελληνικά χειρόγραφα δωρεάν στο Διαδίκτυο

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ


Πάνω από το ένα τέταρτο των ελληνικών χειρογράφων που διαθέτει «ανέβασε» στο Ίντερνετ η Βρετανική Βιβλιοθήκη, μία πρωτοβουλία που χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Πρόκειται για την πιο πρόσφατη πρωτοβουλία της βιβλιοθήκης για να αποκτήσει πρόσβαση το ευρύτερο κοινό σε αρχαία και σπάνια έγγραφα.
Τα χειρόγραφα διατίθενται δωρεάν στην ιστοσελίδα www.bl.uk/manuscripts και σύμφωνα με τη βιβλιοθήκη, πρόκειται για μία από τις πιο σημαντικές συλλογές που υπάρχουν εκτός Ελλάδος για τη μελέτη των περισσότερων από 2.000 ετών του ελληνικού πολιτισμού.
Τα χειρόγραφα αυτά περιέχουν πληροφορίες για λόγιους που εργάστηκαν πάνω στη λογοτεχνία, την ιστορία, την επιστήμη, τη θρησκεία, τη φιλοσοφία και την τέχνη της Ανατολικής Μεσογείου κατά την Κλασική και τη Βυζαντινή Περίοδο.
Να σημειωθεί ότι η βιβλιοθήκη διαθέτει ένα σύνολο άνω των 1.000 ελληνικών χειρογράφων, άνω των 3.000 ελληνικών παπύρων και μια πλούσια συλλογή της πρώιμης ελληνικής τυπογραφίας.
«Ανοίγει μια πολύτιμη πηγή πληροφοριών σε όλους - από τους ειδικούς έως αυτούς που έχουν μια περιέργεια - οπουδήποτε στον κόσμο, δωρεάν», ανέφερε η Μέρι Μπερντ, καθηγήτρια Κλασικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ.
Πηγή Σκαι
Αναρτηθηκε από Θέματα Ελληνικής Ιστορίας

ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΟΣ
Συγχαρητήρια σε όλους, και κατ΄εξοχήν στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, που τιμά την μνήμη του μεγάλου Έλληνα, και Λάκωνα στην καταγωγή, ο οποίος «τοις κεινων ρήμασι πειθόμενος» διακριτικά, προσέφερε αρκετές ευεργεσίες στην πατρίδα. Ας γίνει παράδειγμα και για τους σύγχρονους «ισχυρούς» Έλληνες, που οφείλουν να προσφέρουν στην πατρίδα, στις κρίσιμες στιγμές που διανύει.

Το αδιέξοδο της μεσαίας τάξης.

Γράφει η Ιδεοπηγή.
Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και ειδικότερα η ένταξη της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης (ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ) από το ΠΑΣΟΚ έχει αφήσει την μεσαία τάξη πολιτικά ανεκπροσώπητη.
Όσοι ανήκουν ή μάλλον ανήκαν στη μεσαία τάξη (τείνει να διαλυθεί) είχαν μάθει τόσα χρόνια να αποτελούν την μετακινούμενη μάζα ψηφοφόρων στηρίζοντας πότε το ΠΑΣΟΚ πότε την ΝΔ ανάλογα με το ποιο κόμμα εγγυόταν καλύτερα την επιβίωσή τους.
Μετά την αποδοχή νεοφιλελεύθερων πολιτικών που διαλύουν την μεσαία τάξη και απ’ τα δύο κόμματα εξουσίας η μεσαία τάξη βρίσκεται σε αδιέξοδο.
Η αναγκαιότητα ύπαρξης των μεσαίων οικονομικά στρωμάτων για την ανάπτυξη και σταθερότητα της οικονομίας προϋποθέτει πολιτικό φορέα που θα τα εκπροσωπεί αφού τα δύο μεγάλα κόμματα δεν μπορούν.
Ο νεοφιλελευθερισμός και η λογική «η αγορά θα τα ρυθμίζει όλα» πιέζει οικονομικά τα μεσαία στρώματα προς όφελος των μεγάλων.
Η παραγωγή της χώρας είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Το εμπόριο στα χέρια μεγάλων πολυεθνικών. Η γεωργία αδυνατεί να ανταγωνιστεί τα άλλα κράτη που έχουν ή πολύ μικρά μεροκάματα ή πολύ καλύτερες υποδομές και οργάνωση. Ο τουρισμός σε κρίση λόγω επιβολής λιτότητας σε πολλά κράτη.
Πιστεύω ότι θα γίνουν ζυμώσεις για την δημιουργία κεντρώου κόμματος που θα καλύψει το πολιτικό κενό.
Βέβαια το ΠΑΣΟΚ θα προσπαθήσει να κερδίσει τους κεντρώους ψηφοφόρους αλλά το θέμα είναι θα μπορέσει να αντιστρέψει το εις βάρος του κλίμα;
Στην προσπάθειά του πρέπει να αποδεσμεύσει την χώρα απ’ την τρόικα κάτι που σήμερα φαντάζει πολύ δύσκολο.
Ο χρόνος πιέζει γιατί όταν οι πολίτες θα νοιώσουν τις επιπτώσεις της εφαρμογής του μνημονίου θα αντιδράσουν εγκαταλείποντας πολιτικά το ΠΑΣΟΚ.
Η πολιτική της ΕΕ ότι πρέπει με οποιοδήποτε κόστος να στηριχθούν οι τράπεζες δεν αφήνει πολλά περιθώρια ελιγμών.
Η επιμονή του ΠΑΣΟΚ στην πολιτική αφαίμαξης των Ελλήνων προκειμένου να πληρωθεί το υπέρογκο χρέος βυθίζει την οικονομία σε ύφεση, εξανεμίζει το προς κατανάλωση εισόδημα και η αγορά αργοπεθαίνει.
Οι μικροεπιχειρηματίες που για να λειτουργήσουν χρειάζονται επειγόντως τον τραπεζικό δανεισμό σε συνδυασμό με την υπερφορολόγησή τους οδηγούνται σε οικονομικό μαρασμό.
Αν παρακολουθήσουμε την προσπάθεια της κ. Μπακογιάννη να αποποιηθεί το νεοφιλελεύθερο παρελθόν της (υπουργός των κυβερνήσεων Μητσοτάκη και Καραμανλή) οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι η πρώτη κίνηση για δημιουργία κόμματος του κέντρου της ανήκει.
Το κατά πόσο θα καταφέρει να πείσει τους πολίτες ότι μπορεί να ηγηθεί κεντρώου κόμματος και να πείσει την μεσαία τάξη να την εμπιστευτεί είναι άλλο θέμα.
Οι παλαιότεροι εκπρόσωποι του κέντρου πολιτικά απομονωμένοι στην αφάνεια δεν έχουν δυνατότητα να συσπειρώσουν αλλά και κανένας τους δεν κινείται.
Η εμφάνιση νέων ανθρώπων που θα μπορούσαν να συνασπιστούν στην δημιουργία ενός τέτοιου κόμματος μέχρι στιγμής δεν έχουν εμφανιστεί.
Πολλοί πιστεύουν ότι θα διαλυθούν ή θα διασπαστούν τα δύο κόμματα εξουσίας υποστηρίζοντας ότι τα ποσοστά τους στις δημοτικές εκλογές θα είναι τόσο μικρά που θα φέρουν κλυδωνισμούς και εσωκομματικές τριβές.
Ο ισχύων εκλογικός νόμος αποτελεί τροχοπέδη για κάτι τέτοιο.
Αν στις ερχόμενες εθνικές εκλογές που δεν θα αργήσουν σχηματιστεί πολυκομματική κυβέρνηση και αλλάξει τον εκλογικό νόμο τότε σίγουρα ανοίγει ο δρόμος για συνταρακτικές εξελίξεις στο πολιτικό πεδίο.
Μπορεί να τεθεί και θέμα αλλαγής του πολιτεύματος σε προεδρική δημοκρατία.

Ιδεοπηγή

Προσοχή κυκλοφόρησαν στο εμπόριο ανιχνευτές κινητών και Lap-top.

Πως τα κλεφτρόνια εντοπίζουν κρυμένα Lap Top και κινητά στα στα σταθμευμένα Ι.Χ μας. Μεγάλη προσοχή χρειάζεται από σήμερα,γιατί ήλθε και διατίθεται από κατάστημα ηλεκτρονικών συσκευών που βρίσκεται στην περιοχή πλατείας Ομονοίας, μιά συσκευή που μπορεί και ανιχνεύει κινητά τηλέφωνα, Lap tops και κάθε άλλη συσκευή που διαθέτει Bluetooth. Αν λοιπόν αφήνετε υπολογιστές ή κινητά στο αυτοκίνητό σας, θυμηθείτε να κλείνετε πάντα το Bluetooth, γιατί τα μηχανάκια αυτά τα αγόρασαν όλα τα κλεφτρόνια και μόνο.
Η πληροφορία δόθηκε σήμερα από υπάλληλο του εν λόγω καταστήματος εμπιστευτικά σε συνάδελφο ηλεκτρονικό ο οποίος το περιεργάστηκε επί τόπου. Είναι σε μέγεθος κινητού και στην οθόνη έχει 3 βελάκια-πράσινο γιά ευθεία και 2 κόκκινα για κίνηση δεξιά-αριστερά και είναι τόσο πολύ ευαίσθητο ώστε να εντοπίζει κρυμένο υπολογιστή από τά 100 μέτρα μακριά. Επειδή πρός το τέλος του μήνα θα φθάσουν πολλά από αυτά γιατί τελείωσαν, ενημερώστε τους φίλους σας για την ανάρτηση αυτή.
Ποτέ ανοιχτός υπολογιστής κρυμένος σε κλειδωμένο αυτοκίνητο.

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Υπάρχει χρονοπύλη στο Γύθειο;

Της Όλγας Τάντου

Οι χρονοπύλες είναι όπως φανερώνει και η ονομασία τους, πύλες οι οποίες ενώνουνε τις τρεις ροές του χρόνου: το παρόν με το παρελθόν και το μέλλον.
Έχει υποστηριχθεί από ερευνητές ότι υπάρχουν σε πολλά σημεία του πλανήτη, στα οποία κυρίως γίνεται συγκέντρωση των μαγνητικών δυνάμεων και ένεκα τούτου σχηματίζονται ισχυρά γεωμαγνητικά πεδία τα οποία οφείλονται σε ενδογενή αίτια αλλά και σε κοσμικές ακτινοβολίες.
Βρήκαν λοιπόν με τη χρήση ειδικών οργάνων ότι στα σημεία αυτά υπάρχει ηλεκτρομαγνητισμός μεγάλος, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ισχυρά πεδία που...
καμπυλώνουνε το χώρο και το χρόνο, και έτσι μπορούμε να... επικοινωνήσουμε με άλλη διάσταση.
Άραγε, υπάρχουν χρονοπύλες στη χώρα μας;
Για το θέμα μιλάει στο pyles.tv και την Όλγα Τάντου η συγγραφέας – ερευνήτρια, κυρία Ελένη Ζωγραφίδου Δάγιου.
Οι χρονοπύλες της Ελλάδας
Ελένη Ζωγραφίδου Δάγιου: "Η χώρα μας είναι διάτρητη από χρονοπύλες. Όλα τα μαντεία και τα ιερά είναι χτισμένα πάνω σε χρονοπύλες. Είναι γνωστό άλλωστε αυτό που είχε πει ο Αριστοτέλης στα Πολιτικά του ότι πρέπει να είναι χτισμένα τα μαντεία και τα ιερά όχι κατά τύχη, αλλά βάσει νόμου και κατανεμημένα συμμετρικά.
Βέβαια, οι χρονοπύλες δεν ανοίγουνε πάντα, ανοίγουνε μόνο κατά τις ισημερίες και τα ηλιοστάσια. Τότε γίνεται μεγαλύτερη έκκριση ενέργειας στα μέρη αυτά, και για αυτό ανοίγουνε οι πύλες. Για παράδειγμα, δεν λένε ότι τα Χριστούγεννα βγαίνουν οι καλικάντζαροι και όταν πλέον φτάσει των Φώτων εξαφανίζονται; Επομένως, έχει να κάνει και αυτό με το χειμερινό ηλιοστάσιο όπου ανοίγουνε οι πύλες".
Η χρονοπύλη στο Γύθειο!
Ελένη Ζωγραφίδου Δάγιου: "Έχω βρεθεί σε χρονοπύλη στη χώρα μας, και ίσως αυτό ήτανε και το έναυσμα για να αρχίσω να γράφω τα βιβλία μου. Συγκεκριμένα, ήμουνα στο Γύθειο και αγναντεύαμε τη νήσο Κρανάη".
Η νήσος Κρανάη (στη φωτογραφία) βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Γυθείου και συνδέεται μαζί του με μία λωρίδα γης. Σύμφωνα με την παράδοση εκεί είχε καταφύγει ο Πάρης και η Ωραία Ελένη τη νύχτα πριν από το ταξίδι στην Τροία. Πάνω στο νησάκι βρίσκεται ο Πύργος Τζαννετάκη, που στεγάζει το Ιστορικό Εθνικό Μουσείο Μάνης, το παρεκκλήσι του Αγίου Πέτρου και ένας φάρος.

Ελένη Ζωγραφίδου Δάγιου: "Καθώς αγναντεύαμε ήτανε βράδυ, ήτανε γύρω στις 23 Ιουνίου απ’ ό,τι θυμάμαι, είδαμε ξαφνικά χαμηλά εκεί που ήτανε τελείως σκοτάδι ένα ον. "Ον", πώς αλλιώς να το πει κανείς; Εφόσον εκινήτο, αλλά δεν ήταν άνθρωπος, δεν έμοιαζε με άνθρωπο, ήτανε φωτεινό και είχε ακίδες όπως είναι ένας αχινός. Σαν ένα άστρο, μεταξύ άστρου και αχινού, αλλά ήταν πολύ φωτεινό και εκινήτο, και ξαφνικά εχάθηκε πίσω από ένα θάμνο στην παραλία. Εγώ σκούνταγα τη θεία μου και εκείνη εμένα, και λέγαμε «Τι είναι αυτό που βλέπουμε;». Ήτανε κάτι το φοβερό.
Και μετά από χρόνια πάνω στην έρευνα που έκανα βρήκα ότι στους ελληνιστικούς χρόνους παριστάνανε τις απολλώνιες ψυχές ακριβώς που με το σχήμα που είχα δει εγώ. Αφού με αυτό το σχήμα στην αρχαιότητα παριστάνονταν οι απολλώνιες ψυχές, και είχα την τύχη να το συναντήσω, πιστεύω πως εκεί στην νήσο Κρανάη υπάρχει μία χρονοπύλη απ’ όπου πιστεύω ότι εισχώρησε μια απολλώνια ψυχή".

Πηγή : Pyles tv
ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΟΣ
Σύμφωνα με την μυθολογία ο Απόλλωνας είναι ένας εκ των ιδρυτών της πόλεως του Γυθείου, ο άλλος είναι ο Ηρακλής.
Διαβάστε επιπλέον για τις πύλες του Άδου
Και για το Γύθειο & Θεογονία

Ζεί ανάμεσα μας...

...Κατόπιν ο Ομπάμα, το γεράκι του ορίζοντα, είπε στον Jeffrey, το φτερωτό δούλο : Υπήκοε του Ομπάμα και του Νετανιάχου, πήγαινε γρήγορα , εξόντωσε τον εχθρό που έχεις δει. Εξόντωσε μισθωτούς και συνταξιούχους.Με αυτές τις εντολές, ο Jeffrey έφυγε με το φτερωτό πράσινο Ήλιο του για να εντοπίσει τον εχθρό από αέρος. Στα μισά της διαδρομής ο ήλιος έπαθε βλάβη.
Έτσι ο Jeffrey, ο φτερωτός δούλος, πέταξε προς τον ορίζοντα με το δανεικό δίσκο του Ομπάμα. Κι απο εκείνη την ημέρα και στο εξής, ονομάστηκε ''Το μεγάλο δουλικό των ουρανών''
Πετώντας με τον δανεικό φτερωτό δίσκο στον ουρανό, ο Jeffrey εντόπισε μισθωτούς και συνταξιούχους και εξαπέλυσε εναντίον τους μια ''θύελλα'' που δεν μπορούσε να γίνει αντιληπτή ούτε μέσω της ακοής ούτε μέσω της όρασης, μολονότι προκαλούσε αστραπιαίο θάνατο.
Στα ύψη των ουρανών, απο το φτερωτό δίσκο, είδε ο Jeffrey τον εχθρό και εφόρμησε πάνω του ύπουλα ερχόμενος από πίσω. Απο την πλώρη εξαπέλυσε εναντίον τους μια ''θύελλα'' την οποία δεν μπορούσαν ούτε να τη δούνε με τα μάτια τους ούτε να την ακούσουν με τα αυτιά τους. Προκάλεσε το θάνατο όλων, μισθωτών και συνταξιούχων μέσα σε μια στιγμή. Ούτε ένας δεν έμεινε ζωντανός..

by Drakontas
coutsobotitan

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Στον κόσμο υπάρχουν περίπου 7000…«Ου τι δανοι»!

Η Αγγλίδα Polly Neti (12 χρονών) είναι ένα συνηθισμένο κορίτσι, μόνο που το αίμα της είναι στο χρώμα μελιτζάνας. Κατά τη γέννηση της το αιματολογικό κέντρο διαβεβαίωσε τους γονείς ότι το παιδί θα αναπτυχθεί φυσιολογικά.

Όταν ρώτησαν γιατί το αίμα είναι μπλε ; Η απάντηση ήταν απρόσμενη: υπεύθυνο για αυτήν την κατάσταση ήταν το αντισυλληπτικό που έπαιρνε η μητέρα του κοριτσιού αρκετά χρόνια πριν μείνει έγκυος.
Ο γιατρός της Πόλλυ, καθηγητής στο Κέντρο Αιματολογίας του Λονδίνου Efresi Robert, εξήγησε:
"Στον κόσμο υπάρχουν περίπου 7000 άτομα των οποίων το αίμα έχει μια μπλε απόχρωση. Αποκαλούνται κυανητικοί από cyanea (Λατινικά - μπλε). Ο σίδηρος στο αίμα τους, αντικαθίσταται από χαλκό, χωρίς την αλλαγή όμως των λειτουργιών του, το χρώμα μπλε-ιώδες προέρχεται από τις προσμείξεις χαλκό και σιδήρου ».
Οι επιστήμονες εξηγούν την εμφάνιση κυανητικών με τους νόμους της εξέλιξης.
Στην περίπτωση των φυσικών καταστροφών ή περιβαλλοντικών μεταβολών ή αλλαγή επιδημιών, όταν τα "κανονικά" πεθαίνουν τα "μετατρεπόμενα" μένουν ζωντανά και δημιουργούν νέους πληθυσμούς.
Οι κυανητικοί δεν υποφέρουν από τις συνήθεις ασθένειες του αίματος - τα μικρόβια αποτυγχάνουν να επιτίθενται στα κύτταρα του χαλκού. Το μπλε αίμα πήζει πολύ πιο γρήγορα και ακόμη και οι σοβαροί τραυματισμοί δεν προκαλούν αιμορραγία.
Αποδεικνύεται ότι η έκφραση "μπλε αίμα" - είναι ένα σημάδι της ευγενικής καταγωγής - δεν είναι τυχαία. Ορισμένοι από τους ευγενείς ιππότες, των πρώτων αρχαίων ευγενών οικογενειών είχαν όντως μπλε αίμα. Ήταν λόγω της πανοπλίας τους και του χαλκού της.
Ο καθηγητής επίσης τόνισε ότι το μπλε αίμα, είναι η εξέλιξη του αίματος, καθώς στο μπλε αίμα δεν επιτίθενται μικρόβια και πήζει ίσως και 3 φορές πιο γρήγορα από το κανονικό αίμα.
Ομάδα του e-protasi

Η μουσική rock δεν γερνάει ποτέ.

Έγραψε....... ο Ozzy Osbourne, στο Terra Vibe Park
Δεν έπεφτε καρφίτσα χθες στο Terra Vibe Park , που πλημμύρισε από τους φίλους της rock μουσικής. Αν και οι καιρικές συνθήκες, δημιούργησαν μερικές ανησυχίες, τελικά ο φθινοπωρινός καιρός, μας έκανε την χάρη και κράτησε στεγνή την Μαλακάσα μέχρι και το τέλος της συναυλίας.
Ο αγέραστος αρχιερέας του metal Ozzy Osbourne, έδωσε τον καλύτερο του εαυτό για να ευχαριστήσει τους Έλληνες θαυμαστές του. Ο Ozzy Osbourne, το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου «άλωσε» τη σκηνή του Terra Vibe Park και μας χάρισε στιγμές τρομακτικής συγκίνησης!!!
Η Συναυλία ξεκίνησε με το support συγκρότημα Poem, από την Ελληνική rock σκηνή, ένα εξαιρετικότατο συγκρότημα progressive metal, με ωραία μουσική, ωραίο ήχο, ωραίες μουσικές συνθέσεις, και πολύ καλή σκηνική παρουσία.
Στις 9:00 στην σκηνή έκανε την εμφάνιση του ο Ozzy, Άγγλος στο ραντεβού του, και ξεσήκωσε τους χιλιάδες θαυμαστές του. Η παρουσίαση καταπληκτική, ποιοτική και χαρισμένη στο ενθουσιώδες κοινό. Η εντύπωση ήταν πώς ο καλλιτέχνης ενδιαφερόταν μόνο για την διάθεση του κοινού του, σε όλη την διάρκεια του προγράμματος. Ο κλασικός Ozzy, αναλλοίωτος, μπήκε στις ψυχές των ακροατών και τους έβαλε φωτιά. Στην συνέχεια κατά την συνήθειά του προσπαθούσε να την σβήσει καταβρέχοντας τους ευρισκόμενους κοντά στην σκηνή. Σημαντική ήταν ή παρουσίαση του Gus G (Κώστας Καραμητρούδης),του Έλληνα κιθαρίστα, που είναι νέος συνεργάτης και φίλος του Ozzy, και επάξια αντιπροσωπεύει την Ελληνική παρουσία στην διεθνή μουσική σκηνή.
Το γεγονός ξεκίνησε και τελείωσε μέσα στα πλαίσια του προγράμματος, και δεν παρατηρήθηκε κάτι το μεμπτό, αντιθέτως είχε δείγματα μια καλής οργάνωσης, και από τους υπευθύνους της εκδήλωσης αλλά και από την Τροχαία.

Ozzy: God bless you all……..i really love you!
God bless you Ozzy, we really love you too!

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Ο καθηγητής Νότης Μαριάς επιβεβαιώνει τη BLOG: Η κυβέρνηση έχει τυπικά υποθηκεύσει και την Ακρόπολη!

O καθηγητής Νότης Μαριάς αποκαλύπτει τι υποθήκευσε η "ελληνική" κυβέρνηση με το Μνημόνιο και τη Δανειακή Σύμβαση.
Ακούστε προσεχτικά και επιτέλους ξυπνήστε!
Μας έχουν ξεπουλήσει, μας έχουν προδώσει!
Έχουν υποθηκεύσει νησιά, δημόσια γη, ένοπλες δυνάμεις, δημόσια περιουσία, μέχρι και την Ακρόπολη!



Αναρτήθηκε από BLOG PRESS
Watch live streaming video from 114news at livestream.com

Η Ελληνική γλώσσα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΕΤΡΟΣ ΛΥΚΕΙΑΡΧΗΣ 1ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
Η Ελληνική γλώσσα έχει ηλικία τουλάχιστον 50.000 ετών με βάση τα ανθρωπομετρικά χαρακτηριστικά των Σαρακατσάνων. Οι Σαρακατσάνοι είναι ένα πανάρχαιο ελληνικό φύλο μαρτυρημένο ανθρωπολογικώς εδώ και 50.000 έτη, το οποίο ανέκαθεν ομιλεί αποκλειστικά την Ελληνική γλώσσα, χωρίς καμία ξένη πρόσμειξη. Το λογικό συμπέρασμα είναι, ότι η Ελληνική γλώσσα έχει τουλάχιστον την ηλικία του Σαρακατσάνικου Ελληνικού φύλου.
Το πρόγραμμα «Μουσαίος» του Θησαυρού της Ελληνικής Γλώσσης, εκδόσεως του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας των Η.Π.Α. στις αρχές της δεκαετίας του 1990, περιέχει περίπου 70.000.000 γλωσσικά λήμματα. ΄Οταν ολοκληρωθεί, θα περιέχει 150.000.000 γλωσσικά λήμματα. Αυτό τι αποδεικνύει; Είναι δυνατόν ένας τέτοιος γλωσσικός πλούτος να έχει δημιουργηθεί σε τέσσερις μόνο χιλιάδες χρόνια, όπως...ισχυρίζονται μερικοί;
Η Ελληνική γλώσσα και από τον πλούτο της αποδεικνύεται πανάρχαια και μητέρα όλων των υπολοίπων γλωσσών, οι οποίες είναι απλώς διάλεκτοί της. Η Ελληνική γλώσσα έχει την ακρίβεια της γεωμετρίας και την απόλυτη σαφήνεια, που απαιτούν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Εάν υπήρχε η δυνατότητα να επικοινωνήσουμε με έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή πολύ μεταγενέστερης γενεάς και του γράφαμε το αγγλικό ρήμα WRITE, αυτός δεν θα αντιλαμβανόταν, τι ακριβώς εννοούμε με μιαν μόνο λέξη, διότι στα αγγλικά WRITE σημαίνει πολλά και διαφορετικά: γράφω, γράφεις, γράφουμε, γράφετε, γράφουν και γράφειν.
Αντιθέτως εάν του γράφαμε το Ελληνικό ρήμα ΓΡΑΦΩ, θα αντιλαμβανόταν αμέσως, τι εννοούμε. Εννοούμε: γράφω και μόνον γράφω και τίποτε άλλο. Απόλυτη ακρίβεια, ευκρίνεια και σαφήνεια. Αλλά θα μπορούσε κάποιος να αντιτείνει, ότι και η Λατινική γλώσσα έχει την ίδια ακρίβεια. Μήπως έχει δίκιο; Ας πάρουμε λοιπόν το «αmo», ένα ρήμα ομαλό της Λατινικής γλώσσης. Το σύνολο των μονολεκτικών τύπων του ρήματος αυτού στην ενεργητική φωνή είναι 80 και το αντίστοιχο σύνολο των τύπων του στη Μέση φωνή είναι 42. ΄Εχουμε δηλαδή ένα γενικό σύνολο 122 ρηματικών τύπων στην Λατινική.
Ας πάρουμε τώρα το «λύω», ένα επίσης ομαλό ρήμα της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσης. Το σύνολο των μονολεκτικών τύπων του ρήματος αυτού στην ενεργητική φωνή είναι 137, στην Μέση Φωνή 145 και στη Μέση με Παθητική Διάθεση 55. ΄Εχουμε δηλαδή ένα σύνολο 337 ρηματικών τύπων. Η Αρχαία Ελληνική έχει σχεδόν τριπλάσιους ρηματικούς τύπους ενός ομαλού ρήματος, από όσους διαθέτει η Λατινική γλώσσα. ΄Αρα έχει τριπλάσια ακρίβεια αποδόσεως νοήματος, από όσην διαθέτει η Λατινική. Εάν μάλιστα συγκρίνουμε την Αρχαία Ελληνική με τις σύγχρονες γλώσσες στον τομέα της ακριβείας αποδόσεως νοήματος, τα αποτελέσματα θα είναι απογοητευτικά για αυτές.
Να γιατί οι Αμερικανικές και οι Ιαπωνικές Εταιρείες Ηλεκτρονικών Υπολογιστών όταν ζητούν υψηλόβαθμα Στελέχη, απαιτούν να έχουν και γνώση της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσης. Αυτοί κάτι θα ξέρουν. Αντιθέτως, εμείς οι έξυπνοι…
Εκτός αυτών δεν πρέπει να λησμονούμε και το νεολιθικό κεραμικό θραύσμα, το ευρεθέν στα Γιούρα της Αλλονήσου από τον Αδαμάντιο Σάμψων, ηλικίας περίπου 6.000 ετών π.Χ. και επί του οποίου διακρίνονται ολοκάθαρα τα κεφαλαία ελληνικά αλφαβητικά γράμματα Α,Δ,Υ, με άγνωστη βέβαια μέχρι στιγμής φωνητική αξία. Πράγματι δεν είναι βέβαιον, ότι πρόκειται περί γραμμάτων. Όμως το γεγονός, ότι παρόμοια σύμβολα υπάρχουν σε χιλιάδες νεολιθικά θραύσματα, ευρεθέντα στην κοιλάδα του βορείου Νέστου στην Μοισία (σημερινή Βουλγαρία) και ανήκοντα στην πέμπτη χιλιετία π.Χ. καθώς και το αναμφισβήτητο γεγονός, ότι παρόμοια σύμβολα ανιχνεύονται στην περίφημη πινακίδα του Δισπηλιού, η οποία φέρει γραφή του 5.250 π.Χ., αποδεικνύει, ότι ο μείζων ελληνικός χώρος είχε αλφαβητικά γράμματα τρεις και τέσσερις χιλιάδες χρόνια πριν από την υποτιθέμενη δημιουργία του αλφαβήτου από τους «Φοίνικες».
Πιστεύω ακράδαντα, ότι η ελληνική αλφαβητική γραφή συνυπήρχε με την εικονογραφική και την συλλαβογραφική γραφή, όπως ακριβώς και στις ημέρες μας συνυπάρχει η αλφαβητική γραφή των πινακίδων της τροχαίας, όπου ένα απλό θαυμαστικό (!) εντός τριγώνου σημαίνει: «Προσοχή απροσδιόριστος κίνδυνος.» Φαντασθείτε λοιπόν, τι θα συνέβαινε, αν μετά από χιλιάδες χρόνια ανακάλυπταν σε κάποια ανασκαφή μια τέτοια πινακίδα της τροχαίας και δεν ανακαλύπτονταν αλφαβητικές γραφές, λόγω φθοράς των φερόντων υλικών. Πολλοί επιστήμονες θα ισχυρίζονταν τότε, ότι στη σημερινή Ελλάδα του 2.000 μ.Χ. δεν υπήρχε αλφάβητο, αλλά μόνο εικονογραφική γραφή!!
Προσδοκώ, ότι εάν γίνουν ενάλιες ανασκαφές στο Αιγαίο ή ανασκαφές σε λιμναίες οικήσεις της κυρίως Ελλάδος, όπου η διαρκής υγρασία διασώζει έγγραφα οργανικά υλικά, θα ευρεθούμε προ εκπλήξεων σχετικά μες την ελληνική αλφαβητική γραφή.

Ήπειρος Ελλάς

Η Γιορτή Κάστανου 2010, στην Άρνα Λακωνιας.

Για 7η συνεχή χρονιά διοργανώνεται στην Άρνα η Γιορτή του Κάστανου.
Η γιορτή φέτος ξεκινάει την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010.
Πρόκειται για ένα 3ήμερο φεστιβάλ, που συνδυάζει καλλιτεχνικά δρώμενα με πλούσια και καλαίσθητη υπαίθρια αγορά. Ο επισκέπτης καλωσορίζεται με κάστανα ψημένα στο μεγαλύτερο τηγάνι που υπάρχει στην Ελλάδα και βραστά στο παλιό χαρανί, καθώς και ζεστό τσίπουρο, μόλις αποσταγμένο από τον άμβυκα που καίει στην πλατεία.
Διοργανωτής είναι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άρνας με την χορηγία του Δήμου Φάριδος.
Ο οικολογικός ξενώνας ΤΑΛΕΤΟΝ  κάνει ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ειδικά για αυτό το τριήμερο
και προσφέρει διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο με 75,00 € τη διανυκτέρευση.
Η τιμή συμπεριλαμβάνει πρωινό (μπουφές) και αφορά τριήμερη διαμονή (28-31 Οκτωβρίου 2010).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με email στο info@taleton.gr ή τηλεφωνικά στο 2731035150

Τίποτα δεν έχει γίνει τυχαία, ούτε οι ορδές λαθρομεταναστών…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ....ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΩΓΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Επειδή σε αυτή την κοινωνία που ζούμε τίποτα δεν μένει κρυφό. Και ακόμα και τα τσιράκια σας με ένα καφέ αρχίζουν και κελαηδάνε, καλό θα είναι να αρχίζετε να μαζέψετε τον "στρατό κατοχής" που έχετε βάλει στο κέντρο γιατί πρώτα θα αρχίσουμε με αυτούς και μετά μαζί σας.
Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι.
 Τίποτα δεν έχει γίνει τυχαία, ούτε οι ορδές ισλαμιστών λαθρομεταναστών που από τα σύνορα τους στέλνουν γραμμή στην Αθήνα με πούλμαν, ούτε το εμπόριο ναρκωτικών που έχει μεταφερθεί από την Βάθης σε συγκεκριμένα σημεία, ούτε η χαλαρή αντιμετώπιση της αστυνομίας και των ΜΜΕ, ούτε οι 870 (και βάλε) ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από τράπεζες και δημόσιο ταυτόχρονα, αλλά ούτε και η συγκεκριμένη περιοχή για να γίνει το γιγάντιο τζαμί.. Ποιος αγοράζει τα οικόπεδα, τα σπίτια και γενικώς ότι πουλιέται στην περιοχή του κέντρου και ειδικώς από το ύψος της Σταδίου και κάτω?
Γιατί η αστυνομία έχει κλείσει την περιοχή πάνω από την Ομόνοια και σπρώχνει τα πρεζόνια και τους λαθρομετανάστες πίσω στην Πειραιώς την Αγ.Κων/νου και το Μεταξουργείο?Περιοχές όπως το Μεταξουργείο,ο Κεραμεικός,ο Άγιος Παύλος,ο Άγιος Παντελεήμονας κλπ κλπ..που θυμίζουν την Καμπούλ μετά από βομβαρδισμό.Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιος αγοράζει στην περιοχή?
Πολύ γνωστός Έλληνας κατασκευαστής..(όνομα ακόμα δεν βάζουμε)
Αναρωτηθήκατε ποιος κρύβετε από πίσω του και τον έβαλε να αγοράζει κοψοχρονιά?
Ο...μουσουλμάνος. αλλοδαπός (όνομα ακόμα δεν βάζουμε) πολυεκατομμυριούχους κάτοικος Βορείων Προαστίων.
Ο οποίος φιλοξενεί συνέχεια στην έπαυλη του, πολιτικούς (τσιράκια) από όλα τα κόμματα, δημοσίους λειτουργούς, επιχειρηματίες κλπ κλπ, και τους χρηματοδοτεί όλους.
Έχει αναθέσει στον Έλληνα κατασκευαστή να αγοράσει τα πάντα στην περιοχή κοψοχρονιά, μιας και ο "στρατός κατοχής" (των ναρκωτικών, των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών, της πορνείας, των ληστών και του παρακράτους) έχει κάνει και τους πιο αισιόδοξους και δυναμικούς Έλληνες να θέλουν φύγουν από την περιοχή με κάθε τρόπο και ακόμα και με πολύ χαμηλό αντίτιμο για να δώσουν τα σπίτια τους.
Καλούμε όλους τους Έλληνες ακόμα και αλλοδαπούς χριστιανούς να μην πουλήσει κανένας το σπίτι του.Αν το κρατήσει αργότερα θα πάρει τεράστια αξία.Γιατί έχουν σχεδιάσει να αναπτύξουν την περιοχή, αλλά με την μέθοδο της ανταλλαγής πληθυσμών και του μεθοδευμένου εποικισμού.Πολεμήστε για την περιοχή και τα σπίτια που σας άφησαν οι πρόγονοι σας.Κρατήστε τα και ξανακάντε την περιοχή πάλι δικιά σας.
Βγείτε στις πλατείες στα πάρκα, οργανωμένα. Μην κλείνεστε μέσα στα σπίτια σαν φυλακισμένοι.
Αυτό θέλουν κι αυτοί.
Να ζείτε κλειδωμένοι και κρυμμένοι, μέχρι να ξεπουλήσετε, την ώρα που αυτοί οργανώνουν τα προγκρόμ κατά των Ελλήνων από γειτονιά σε γειτονιά.
Ξυπνήστε που να πάρει ο διάλος, αν σας έχει μείνει έστω και λίγο Ελληνικό στοιχείο μέσα σας.
Σκεφτείτε τι θα έκαναν οι πατεράδες και οι παππούδες σας στην δικιά σας θέση.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Πηγή eglimatikotita

Αναρτήθηκε από Πενταπόσταγμα

Ανοικτή επιστολή (έκκληση απελπισίας) προς τους Έλληνες δικαστές .

Γράφει η Ιδεοπηγή.

Πιστεύοντας βαθειά στη δικαιοσύνη και αγαπώντας την πατρίδα μου γράφω αυτή την επιστολή και την απευθύνω στους Έλληνες δικαστές.
Δεν έχω καμία θέση ή εξουσία, είμαι ένας απλός πολίτης και έχω την πεποίθηση ότι πολλοί άλλοι Έλληνες πολίτες θα ήθελαν να στείλουν παρόμοια επιστολή.
Αγαπητοί δικαστές, γνωρίζετε την αγάπη, εμπιστοσύνη, σεβασμό και εκτίμηση που σας έχουν οι Έλληνες πολίτες.
Είστε το τελευταίο αποκούμπι του φτωχού, ανίσχυρου και κατατρεγμένου Έλληνα και η στερνή του ελπίδα.
Γνωρίζεται πληθώρα άξιων δικαστών που έμειναν στην ιστορία με τις αποφάσεις τους σε δύσκολους καιρούς και τιμώνται ανάλογα μέχρι και σήμερα.
Γνωρίζεται σαν μορφωμένοι και επιστήμονες του δικαίου ότι πολλοί νόμοι ψηφίζονται «κομμένοι» και «ραμμένοι» στα μέτρα εξυπηρέτησης συμφερόντων μεγαλοσχημόνων και πολιτικάντηδων (πχ ο κατάπτυστος νόμος περί ευθύνης υπουργών).
«Ο κόσμος τόχει τούμπανο και ‘μείς κρυφό καμάρι» λέει ο σοφός λαός όσο αφορά την καταλήστευση των κόπων του Ελληνικού λαού που γίνεται εδώ και πολλά χρόνια (οικονομικά σκάνδαλα, δωροδοκίες κτλ).
Πως γίνεται να είναι σε όλους γνωστοί όσοι κατακλέψανε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το βιος του Έλληνα και να μένουν ατιμώρητοι;
Πως γίνεται τα γνωστά «τρωκτικά» να παρανομούν και να διακηρύσσουν ότι είναι αθώοι ανεμίζοντας προκλητικά απαλλακτικά βουλεύματα ή αθωωτικές αποφάσεις;
Πως γίνεται τα υπερχρέη που φόρτωσαν οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα και διαμοιράστηκαν στους ημετέρους να τα πληρώσει ο λαός;
Πως γίνεται να κυβερνά επί της ουσίας η τρόικα και να υποδουλώνεται η Ελλάδα στους διεθνείς τοκογλύφους;
Οι πολιτικοί όντες υπεύθυνοι για το σημερινό κατάντημα αλληλοκαλύπτονται με τον τραγέλαφο των εξεταστικών επιτροπών.
Θυμίζω την εξεταστική για τα εξοπλιστικά που έγινε πριν λίγα χρόνια με πρόεδρο τον κ. Τραγάκη και δεν βρήκε τίποτε το επιβαρυντικό.
Σήμερα οι απαλλαγέντες απ’ τον κ. Τραγάκη ελέγχονται για το πώς απέκτησαν τόσο μεγάλες περιουσίες.
Το πολιτικό κατεστημένο κινείται στη λογική «κάνε εσύ τώρα που είσαι στην εξουσία, εγώ θα σε καταγγέλλω αλλά όταν θάρθω εγώ στην εξουσία δεν θα σε τιμωρήσω, το ίδιο θα κάνεις και εσύ», και ούτε «γάτα ούτε ζημιά».
Η τελευταία ελπίδα των Ελλήνων όπως πιστεύω είναι η δικαιοσύνη και εσείς οι Έλληνες δικαστές.

Αν δεν πάρετε σαν υπεύθυνοι κρατικοί λειτουργοί τις απαραίτητες αποφάσεις για να καθαρίσετε την κόπρο του Αυγεία καήκαμε, δεν έχουμε άλλο στήριγμα.
Στα δημοκρατικό πολίτευμα η δικαιοσύνη είναι αυτή που εγγυάται την νομιμότητα και την εύρυθμη λειτουργία του.
Έχω την βεβαιότητα ότι ο λαός είναι πρόθυμος να στηρίξει τους Έλληνες δικαστές που θα θελήσουν να επιβάλουν το νόμο.
Όλοι οι πολίτες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου και δεν διακρίνονται απ’ τη δικαιοσύνη σε πλούσιους και φτωχούς, σε δεξιούς και αριστερούς, σε μαύρους και άσπρους παρά μόνο σε ενόχους και αθώους.
Αυτό είναι το αίτημά μας χωρίστε τους ενόχους απ’ τους αθώους και τιμωρήστε όσους πρέπει.

Προς τους Έλληνες δικαστές με απεριόριστο σεβασμό.

http://ideopigi.blogspot.com/2010/09/blog-post_7542.html

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Η «Ψύχρανση του Πλανήτη» ως ένα από τα 20 θέματα που συζήτησε η Λέσχη Bilderberg, σύμφωνα με την ιστοσελίδα των ετήσιων συναντήσεων της

Του Jurriaan Maessen (Infowars.com)
Σαν δείγμα ότι καμιά φορά ακόμα και οι παγκοσμιοποιητές αφήνουν τα δόλια σχέδιά τους και λένε την αλήθεια., η επίσημη (ή αυτό που φαίνεται ως επίσημη) ιστοσελίδα των ετήσιων συναντήσεων της Λέσχης Bilderberg (http://www.bilderbergmeetings.org/) αναφέρει την «ψύχρανση του πλανήτη»  (“global cooling”), αντί για «υπερθέρμανση του πλανήτη», ως ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του 2010  στην πόλη Sitges της Ισπανίας.
Η αναφορά της παγκόσμιας ψύχρανσης ως ένα από τα ‘καυτά θέματα’ της Bilderberg θα μπορούσε βέβαια να είναι κάποιου είδους τυπογραφικό λάθος. Αλλά θα ήταν παράξενο μεν, λαμβάνοντας υπόψη το πόσο ο όρος «υπερθέρμανση του πλανήτη», έχει αποτυπωθεί στην ψυχή του σύγχρονου ανθρώπου από τα ίδια τα άτομα που συμμετέχουν και διοργανώνουν τις ετήσιες συνεδριάσεις.
Αν θα μπορούσαμε να βρούμε την «ψύχρανση του πλανήτη», στον κατάλογο των θεμάτων των συνεδριάσεων της Bilderberg, την δεκαετία του 1970, θα είχε νόημα, δεδομένου ότι πολλοί επιστήμονες (συμπεριλαμβανομένων και του τωρινού ‘επιστημονικού τσάρου’ του Λευκού Οίκου, John P. Holdren) τότε πίστευαν σε όλο τον κόσμο ότι η παγκόσμια ψύξη ήταν η προκείμενη καταστροφή που θα κτυπούσε τη γη. Αργότερα, η ανθρωπογενής υπερθέρμανση του πλανήτη θεωρήθηκε μια πιο αποτελεσματική απειλή για τον εξαναγκασμό των πληθυσμών να περιορίσουν τον αριθμό τους και για να καταπιούν όλα τα είδη των δρακόντειων μέτρων που θα ληφθούν στο όνομα της γης.
Φαίνεται ότι η αναφορά, “global cooling”, είναι κάποιου είδους αρρωστημένο αστείο από τους ελίτ, οι οποίοι έχουν καταφέρει να ξεγελάσουν μια μεγάλη μερίδα του παγκόσμιου πληθυσμού να πιστεύει ότι το διοξείδιο του άνθρακα που παράγεται εξ αιτίας του ανθρώπου ,είναι μια δηλητηριώδης ουσία, υπεύθυνη για την υπερθέρμανση όχι μόνο του πλανήτη Γη, αλλά και του Άρη και άλλων πλανητών. Φοβερό.

Αναρτήθηκε από ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Πηγή

Π-ιθανόν Α-μερικανικό Σ-χέδιο Ο-λικής Κ-ατάρρευσης

Το ΠΑΣΟΚ του... Ροκφέλερ!
Ένα έγγραφο-ντοκουμέντο σχετικά με τη χρηματοδότηση του ΠΑΣΟΚ από τον Ροκφέλερ, το 1974

Tο μεταπολιτευτικό σκηνικό στην Ελλάδα, ούτε διαυγές είναι, ούτε εμπνέει εμπιστοσύνη. Ο παλαιός πολιτικός κόσμος - με τον ένα ή τον άλλο τρόπο - έσβησε, και ο καινούργιος που εμφανίστηκε, δεν είχε καμμία σχέση με τους παλαιούς άρχοντες και πατριώτες της πολιτικής ζωής. Διάφορα σκοτεινά κέντρα - εκτός και εντός Ελλάδος - είχαν εργασθεί από μακρού χρόνου, ώστε να κυριαρχήσουν στο προσκήνιο πρόσωπα και κόμματα πρόθυμα για συνεργασία με την "νέα τάξη πραγμάτων". Η ιστορία τώρα, δεν καταγράφεται αμέσως με την πραγματικήν της όψιν. Κάθε τόσο έρχονται στο φως ντοκουμέντα και παρασκήνια, που δίνουν διαφορετική εικόνα των γεγονότων. Πρόσφατον παράδειγμα, τα όσα απεκαλύφθησαν με το τελευταίον βιβλίον του Νικολάου Μακαρέζου, για τις σχέσεις και τις διαβουλεύσεις μεταξύ Καραμανλή και του στρατιωτικού καθεστώτος της 21ης Απριλίου. Είναι βέβαιον, ότι εάν υπάρξει ενδελεχής έρευνα προς διαφόρους πολιτικούς χώρους της μεταπολιτευτικής εποχής, θα βρεθούμε προ εκπλήξεων. Δεν είναι τυχαία η απογοήτευσις και η απαξίωσις του λαού προς τους σημερινούς πολιτικούς. Μόνο, που οι πολίτες δεν σκέπτονται ή δεν έχουν την δυνατότητα να ερευνήσουν τα βαθύτερα αίτια. Αυτό, κανονικά είναι καθήκον των ΜΜΕ, αλλά δυστυχώς η πλειονότης των κινείται μέσα στο "σύστημα" που άλλοι έχουν χαράξει και επομένως δεν επιτελούν την αποστολήν των. Οι αμετανόητοι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ, έχουν μουδιάσει με την πολιτικήν του κυβερνώντος κόμματος. Από την Μεταπολίτευσιν, εγοητεύθησαν από την άκρατον δημαγωγίαν αυτού του πολιτικού φορέως, και συμπορεύθηκαν με τον λαϊκισμόν που καθιέρωσε.
Ο εθνικός μας ποιητής Δ. Σολωμός, είχε αναφερθεί στον λαόν, τον "πάντα ευκολοπίστευτον και πάντα προδομένον"... Υπήρξε προφητικός ο στίχος του. Ποιός κάθισε να ερευνήσει ή έστω να προβληματιστεί, τι ακριβώς ήταν το ΠΑΣΟΚ, από την στιγμήν της παρουσίας του στην πολιτική σκακιέρα; Ο ιδρυτής του, ήλθεν από την Αμερικήν, σε σύντομον χρόνον, επέτυχε να διαλύσει το κόμμα του πατέρα του, και υπήρξεν ο κυρίως υπεύθυνος για την επέμβασιν του Στρατού. Επαρουσιάζετο, ως ο εκφραστής του αντιαμερικανικού κινήματος στην Ελλάδα, υπερακοντίζοντας ακόμα και την Αριστεράν, η οποία αφελώς- ως συνήθως- ενόμισεν ότι είχε βρει τον... "άνθρωπόν της", και κατέστη στην ουσία, όργανον των σχεδίων του Ανδρέα Παπανδρέου. Μετά την επέμβασιν του Στρατού, οι πολιτικοί συνελήφθησαν. Η Αμερικανική κυβέρνησις - δια της εδώ πρεσβείας - για τον μόνον που ενδιαφέρθηκε, ήταν ο ηγέτης του... "αντιαμερικανικού κινήματος"! Ο πρεσβευτής Τάλμποτ, ηξίωσε από το στρατιωτικόν καθεστώς, να μην θιγεί ο Ανδρέας Παπανδρέου, και να του δοθεί διαβατήριον, προκειμένου να φύγει στο εξωτερικόν. Κι' αυτό ακριβώς έγινε! Μετά την Μεταπολίτευσιν, ο κυνηγημένος και εξόριστος Ανδρέας Παπανδρέου, ιδρύει κόμμα. Αλλά για την δημιουργία πολιτικού φορέως, απαιτούνται τεράστια έξοδα, τα οποία δεν συγκεντρώνονται - φυσικά - με εράνους. Που βρέθηκαν λοιπόν, όλα αυτά τα χρήματα;

Ο συγγραφέας ιστορικών έργων Κων. Μπαρμπής, στο βιβλίον του "Η Ελλάδα ξανασταυρώνεται" (εκδόσεις Νέα Θέσις) δημοσιεύει φωτοτυπίαν επισήμου εγγράφου του "Αμερικανικού Γραφείου Στρατιωτικής Συνεργασίας", και με στοιχεία αναγνωρίσεως "Απόρρητο 7271/NSA/1158-AR/29" ο Ανδρέας Παπανδρέου έχει θέσει φαρδιά - πλατιά την υπογραφήν του σε "οδηγίες" που δίδονται απ' εκείνους που θα τον χρηματοδοτούσαν με απίστευτη γενναιοδωρία, και... εναντίον των οποίων υποτίθεται ότι θα στρεφόταν... Το έγγραφο αυτό υπέγραψε τον Αύγουστον του 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου, και εφόσον απεδέχθη τις "οδηγίες", προεβλέπετο καταβολή από την Τσέϊς Μανχάταν Μπανκ ( των Ροκφέλερ ) ποσού 100.000.000 δολλαρίων για την ίδρυση νέου κόμματος! Οι Αμερικανοί χρηματοδότες του... "σοσιαλιστικού" κινήματος στην Ελλάδα, καθόριζαν σαφώς στον αρχηγό του, τι κινήσεις μπορούσε να κάνει, τι στάση θα τηρούσε επί συγκεκριμένων θεμάτων, και τι περιθώριο ελιγμών διέθετε. Από τους "κανόνες" που υπέγραφε ο Ανδρέας, επιτρέποντο μόνον "φραστικές παρεκκλίσεις". Χαρακτηριστική είναι η παράγραφος που αναφέρει, ότι: "Προς ικανοποίησιν των ριζοσπαστών (αριστερών) ψηφοφόρων, θα επιτραπεί αναθεώρηση της αμυντικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος - ΗΠΑ. Κι' ακόμη, "επιτρέπονται φραστικές ‘' συγκρούσεις ‘' με το ΝΑΤΟ και την ΕΟΚ, όχι όμως (ανοιχτός) πόλεμος..."! Φυσικά, οι Αμερικανοί ενδιαφέρονταν και για την καταπολέμηση του Κομμουνισμού. Ετόνιζαν στον αρχηγό του "σοσιαλιστικού" κινήματος, ότι επεβάλλετο "ελαχιστοποίησης της δυνάμεως του ΚΚΕ. Η μείωσις αυτή όμως, δεν θα πρέπει να υπερβεί το όριον που συμφωνήθηκε με τους συναδέλφους της K.G.B."! Έδινε επίσης εντολή η αμερικανική υπηρεσία, τονίζοντας ότι: "Η κυβέρνησις Παπανδρέου δεν θα ανακινήσει το θέμα της Κύπρου, με αντίδωρον την μη ύπαρξιν προβλημάτων με την Τουρκίαν...". Αυτές και άλλες εντολές έδιναν οι Αμερικάνοι στον αρχηγόν του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να φτιάξει ισχυρόν "σοσιαλιστικό" κόμμα, με δολλάρια των Ροκφέλερ. Αυτά τα έχει δημοσιεύσει ο κ. Μπαρμπής στο βιβλίο του, μαζί με φωτοτυπία του δεσμευτικού εγγράφου, και ποτέ δεν διαψεύστηκαν.
Συνάγεται λοιπόν, λογικώς, το συμπέρασμα, ότι ο υιός του Ανδρέα και σημερινός πρωθυπουργός, λειτουργεί κάτω από τους ίδιους δεσμευτικούς κανόνες. Κι' αυτό, λέει πολλά. Ίσως η Αμερικανίδα μητέρα του πρωθυπουργού, η κυρία Μάργκαρετ Τσαντ, γνωρίζει περισσότερα. Εμείς προτείνουμε για τους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ, ένα νέον σύνθημα:"Ροκφέλερ ζεις, εσύ μας οδηγείς..."!

Γεώργιος Α. Λεονταρίτης

Αναρτήθηκε από τό φίλιο blog Καυτερή πιπεριά
Πηγή Ελληνικός κόσμος

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

«ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2010»

Το μεγαλύτερο μέρος των ξένων αποστολών που θα πάρουν μέρος στο φετινό αγώνα δρόμου «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2010» αναμένεται την Τετάρτη στην Ελλάδα.Οι αφίξεις ολοκληρώνονται την Πέμπτη το απόγευμα, οπότε και θα οριστικοποιηθεί ο αριθμός των αθλητών και των αθλητριών που θα συμμετάσχουν στο «28ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» που θα διεξαχθεί 24 και 25 Σεπτεμβρίου, από τις 7:00 π.μ. της Παρασκευής έως την 7:00 μ.μ. του Σαββάτου, στη διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη, απόστασης 246 χιλιομέτρων.Υπενθυμίζεται ότι στον αγώνα έχουν δηλώσει συμμετοχή 450 αθλητές από 32 χώρες (μεταξύ των οποίων οι 42 είναι γυναίκες). Η Ελλάδα συμμετέχει με 27 δρομείς.

Με αφετηρία κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης στην Αθήνα και τερματισμό το άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα στη Σπάρτη, θα πραγματοποιηθεί ο 28ος διεθνής αγώνας με την επωνυμία ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, Παρασκευή και Σάββατο, 24 και 25 Σεπτεμβρίου Το Σπάρταθλον, άρρηκτα συνδεδεμένο με τα Ολυμπιακά ιδεώδη της φιλίας, της ειρήνης της ανιδιοτέλειας και της συναδέλφωσης, αποτελεί αναβίωση του άθλου του Αθηναίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη, τον οποίο οι Αθηναίοι έστειλαν στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια, προκειμένου να ενισχυθούν οι ολιγάριθμες δυνάμεις τους και να αντιμετωπίσουν την ασιατική πλημμυρίδα, σύμφωνα με τον Ηρόδοτο για τη μάχη του Μαραθώνα το 490 π.Χ.. Το Σπάρταθλον είναι ένας ιστορικός υπερμαραθώνιος και πραγματοποιείται κατ’ έτος στο τέλος του Σεπτέμβρη. Πρόκειται για έναν από τους δυσκολότερους, αλλά και πιο ικανοποιητικούς αγώνες υπέρ-αποστάσεων στον κόσμο χάριν στο ιστορικό του υπόβαθρο, που φέτος λαμβάνει πανηγυρικό χαρακτήρα λόγω της συμπλήρωσης 2.500 χρόνων από το επίτευγμα του Φειδιππίδη. Στα βήματα του αρχαίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη, φέτος έχουν δηλώσει συμμετοχή να τρέξουν τα μεγαλύτερα ονόματα αθλητών υπερ-αποστάσεων και συνολικά οι συμμετοχές φτάνουν τους 450 αθλητές και αθλήτριες, (27 εκ των οποίων αποτελούν την ελληνική συμμετοχή), από 32 χώρες, εκ των οποίων 42 είναι γυναίκες - αριθμός που αποτελεί ρεκόρ συμμετοχής αθλητών και χωρών - διανύοντας την απόσταση 246 χιλιομέτρων από την Αθήνα στη Σπάρτη, μέσα σε διάστημα 36 ωρών χωρίς διακοπή και με ανταμοιβή στην υπεράνθρωπη προσπάθεια, ένα στεφάνι αγριελιάς και λίγο νερό απ’ τον ποταμό Ευρώτα, από τα χέρια μιας νεαρής Σπαρτιάτισσας. Οι αθλητές ακολουθούν τη διαδρομή που χάραξε ο John Foden και η ομάδα του το 1982 όταν επρόκειτο να τρέξουν πειραματικά από την Αθήνα στη Σπάρτη. Βασίζεται στην περιγραφή του Ηρόδοτου για το κατόρθωμα του Αθηναίου ημεροδρόμου που έφθασε στη Σπάρτη την επομένη της αναχώρησης του από την Αθήνα, καθώς και σε γνωστά ιστορικά γεγονότα της εποχής εκείνης και θεωρείται, ως η πλησιέστερη της πορείας που ο Φειδιππίδης θα έπρεπε να είχε ακολουθήσει. Η διαδρομή είναι η πιο δύσκολη στον κόσμο, αφού οι αθλητές ακολουθούν δύσβατα μονοπάτια και χωματόδρομους, διασχίζουν αμπέλια κι ελαιώνες, σκαρφαλώνουν σε πλαγιές λόφων, ενώ η μεγαλύτερη πρόκληση όλων των αθλητών, είναι η αναρρίχηση στο Παρθένιο όρος, που φτάνει τα 1.200 μ. ύψος μέσα στο πυκνό σκοτάδι, χωρίς ίχνος μονοπατιού, μέσα στα βράχια και τους θάμνους, με θερμοκρασία που κυμαίνεται 4°-5° C και δυνατούς ανέμους. Αξίζει δε, να σημειώσουμε ότι όχι μόνο στην Σπάρτη, που είναι ημέρα γιορτής το Σπάρταθλον, αλλά σε όλα τα σημεία της διαδρομής, στα Εξαμίλια, στην Αρχαία Κόρινθο, στην Αλέα Τεγέας, οι πολίτες περιμένουν να περάσουν οι αθλητές, τους χειροκροτούν και τους υποδέχονται ακόμα κι αργά την νύχτα.

© 2010 ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ακούει κανείς; Τι πλασάρει το «προπαγανδιστικό κουτί»

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΠΛΥΣΗΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Μετά από την φετινή ιστορική επίσημη συμφωνία υποδούλωσης της Ελλάδος στον νεο-Οθωμανισμό, η τουρκική πλύση εγκεφάλου των Ελλήνων μέσα από την "ελληνική" τηλεόραση έχει πάρει διαστάσεις σφοδρές...Γίνεται μία ολοφάνερη εκστρατεία προπαγάνδας με στόχο να αποβάλλει τις αναστολές του ο ελληνικός λαός και να αποκτήσει οικειότητα με την τουρκική κοινωνία.Ο ΑΝΤ1, ειδικά τις ώρες υψηλής τηλεθέασης τις έχει γεμίσει με τουρκικά σίριαλ για να εξαναγκάσει όσο περισσότερο κόσμο είναι δυνατόν να τα βλέπει και κυρίως να ακούει τουρκικά. Και αυτό είναι μόνο η αρχή. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες τους, θα ακολουθήσει καταιγισμός τουρκικών σειρών σε όλα τα κανάλια που μετατρέπονται σε φερέφωνα της οθωμανικής κυριαρχίας απροκάλυπτα πλέον (γιατί από χρόνια προετοίμαζαν το έδαφος με την προπαγάνδα υπέρ της λεγόμενης "ελληνο-τουρκικής φιλίας").Εκτός από τα σίριαλ, τα δελτία ειδήσεων όλων των καναλιών -είναι αξιοπρόσεκτο αυτό- έχουν πλέον σε καθημερινή βάση ειδήσεις από γεγονότα της Τουρκίας. Κοινωνικές ειδήσεις, θέματα ανθρωπιστικά, πολιτικά κ.α. Δεν γίνεται βέβαια το ίδιο ας πούμε και για την γειτονική Ιταλία, που άλλωστε τόσο μοιάζουμε... Για παράδειγμα αν στην Ιταλία συμβεί ένα δυστύχημα και σκοτωθούν άνθρωποι, ίσως να μην μεταδοθεί. Αν όμως το ίδιο συμβεί στην Τουρκία, θα μεταδοθεί. Μεταφέρονται ακόμη και οι πιο ασήμαντες ειδήσεις, αρκεί να υπάρχουν ειδήσεις από τον τουρκικό λαό σε κάθε δελτίο σε καθημερινή βάση. Δυσανάλογα με τις υπόλοιπες χώρες...Θα πρέπει να συνηθίζουμε τα τουρκικά γιατί πρόκειται για συντονισμένο πρόγραμμα διαμόρφωσης φιλοτουρκικής συνείδησης. Οι τουρκικές τηλεοπτικές σειρές δεν εισβάλλουν στα σπίτια μας ξαφνικά για ψυχαγωγία. Υπήρχαν και υπάρχουν πολλές καλύτερες επιλογές φυσικά. Εξυπηρετούν μία εκστρατεία προπαγάνδας η οποία θέλει να αλλάξει σταδιακά την συνείδηση των Ελλήνων όσον αφορά τους Τούρκους, να μας αλλάξει τις στερεότυπες αντιλήψεις μας για αυτούς και να πείσει τον μέσο Έλληνα ότι είναι μια κοινωνία όπως η δική μας, ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι όπως εμείς, ότι είμαστε "ούνα φάτσα ούνα ράτσα", ότι δεν έχουμε κατ' επέκταση τίποτα να χωρίσουμε. Την ιδεολογία δηλαδή που έχουν εκφράσει κατά καιρούς η Δραγώνα, η Ρεπούση και άλλοι νεο-Οθωμανοί.
Παράλληλα με την τηλεόραση, η ίδια εκστρατεία άμβλυνσης και εκτουρκισμού της ελληνικής συνείδησης εφαρμόζεται και στα σχολεία, με αλλαγή βιβλίων και διδασκαλίας. Ίσως οι σημερινοί ενήλικες να μην μπορούν να αλλάξουν τις ριζωμένες αντιλήψεις τους για τους Τούρκους. Τα στερεότυπα και η εθνική συνείδηση δεν αλλάζουν τόσο εύκολα. Στόχος όμως είναι η διάπλαση της νέας γενιάς που θα έχει μεγαλώσει με τέτοια πλύση εγκεφάλου μέσα από τα σχολεία και με τέτοια τηλεόραση που θα θεωρεί ουσιαστικά αδελφό λαό τον τουρκικό, δεν θα μπορεί να δει καμία διαφορά, δεν θα μπορεί να αντιληφθεί κανέναν λόγο διαφοράς, δεν θα μπορεί να καταλάβει γιατί κάποιοι "εχθρεύονται" τους Τούρκους, θα θεωρεί οικεία την τουρκική γλώσσα και θα έχει μεγάλη συμπάθεια για την Τουρκία.
Όπως είναι λογικό αυτό θα έχει ανοίξει διάπλατα και τις πύλες του εκτουρκισμού της Ελλάδος με την συναίνεση των νεότερων γενεών Ελλήνων. Το πρόγραμμα έχει μπει από τώρα σε εφαρμογή σε πολλά επίπεδα και γιαυτό αντιδρούμε σε όλα αυτά που ίσως για κάποιους δεν φαίνονται και τόσο σημαντικά γιατί δεν βλέπουν το βάθος της πολιτικής αυτής. Και βεβαίως το σύστημα φροντίζει με όλα του τα μέσα να χαρακτηρίζει όσους αντιδρούν ως "γραφικούς", "κολλημένους" και "ακραίους".

Διολκός

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Διάγραψε τον άνθρακα από το Facebook!

Ο Mark Zuckerberg είναι ο ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής του Facebook. Στο προφίλ του στο Facebook το relationship status είναι κενό, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να αναγράφει «Παντρεμένος με τον άνθρακα». Ο δεσμός αυτός ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο, όταν ο Mark Zuckerberg ανακοίνωσε την ανέγερση κέντρου δεδομένων που θα διαχειρίζεται το Facebook, στο Όρεγκον των ΗΠΑ. Το κέντρο αυτό, που θα αποτελεί το μεγαλύτερο κέντρο δεδομένων στον κόσμο, θα είναι συνδεδεμένο με το τοπικό δίκτυο ηλεκτροδότησης και άρα θα τροφοδοτείται με ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από την καύση άνθρακα.
Οι χρήστες του Facebook είναι ήδη περισσότεροι από μισό δισεκατομμύριο. Για να μπορέσει το Facebook να διαχειριστεί αυτόν τον τεράστιο όγκο πληροφοριών που διακινείται καθημερινά, θα πρέπει να επενδύσει σε ακόμα περισσότερες μονάδες κεντρικών υπολογιστών (servers), αυξάνοντας κατακόρυφα την κατανάλωση ενέργειας. Εφόσον η ενέργεια αυτή προέρχεται από μονάδες που καίνε άνθρακα, θα εκλύονται εκατομμύρια τόνοι αερίων του θερμοκηπίου που προκαλούν κλιματικές αλλαγές. Ο κλάδος της τεχνολογίας και πληροφορικής (ΙΤ) είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυγμένους κλάδους σε παγκόσμιο επίπεδο, με την κατανάλωση ενέργειας να διπλασιάζεται ανά 5ετία. Μάλιστα, μέχρι το 2020 ο συνολικός τομέας ΙΤ αναμένεται να καταναλώνει έως και 1.963 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας έως το 2020. Αυτό σημαίνει τριπλάσια ενέργεια από αυτήν που καταναλώνει σήμερα και μεγαλύτερη από αυτή που καταναλώνουν η Γαλλία, η Γερμανία, ο Καναδάς και η Βραζιλία μαζί!

Διάγραψε τον άνθρακα από το Facebook! from GreenpeaceGreece on Vimeo.

Η Greenpeace ζητάει από το Facebook

1. Να δεσμευτεί ότι θα σταματήσει τη χρήση βρώμικης ενέργειας από άνθρακα.
2. Να αξιοποιήσει την αγοραστική του δύναμη προκειμένου να επιλέξει μόνο καθαρές, ανανεώσιμες πηγές ηλεκτρικής ενέργειας.
3. Να ασκήσει πολιτικές πιέσεις για μια ισχυρή κλιματική και ενεργειακή πολιτική σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, με σκοπό να διασφαλιστεί ότι όσο μεγαλώνει η κατανάλωση ενέργειας του κλάδου πληροφορικής (IT), τουλάχιστον άλλο τόσο θα αυξάνεται και η χρήση ανανεώσιμης ενέργειας.
4. Να δημοσιεύσει τις πληροφορίες αυτές στο site ώστε τα εκατομμύρια των χρηστών να γνωρίζουν ότι το Facebook είναι ένας κλιματικός ηγέτης.

Τι μπορείς να κάνεις εσύ

Προώθησε αυτή τη σελίδα σε όλες τις επαφές σου.
Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου εδώ για να λαμβάνεις περισσότερες πληροφορίες.

Γίνε μέλος του επίσημου group της διεθνούς Greenpeace για την εκστρατεία του facebook.

Στείλε το δικό σου μήνυμα στον Mark Zuckerberg και ζήτα του να χωρίσει από το βρώμικο άνθρακα!


greenpeace

«Πώς βρήκαμε εκατοντάδες πλανήτες σαν τη Γη»


tvxs.gr
Ανέβηκε από tvxorissinora.


Ο αστρονόμος Ντίμιταρ Σασελόφ και οι συνάδελφοί του ερευνούν το διάστημα για πλανήτες σαν τη Γη. Η ύπαρξή τους ενδέχεται να μας βοηθήσει να απαντήσουμε σε αιώνια ερωτήματα για την προέλευση της ζωής στον πλανήτη μας και στην πιθανότητα να υπάρχει αλλού.Είναι αυτό το χημικό φαινόμενο συμπαντικό, ή είναι κάτι που εξαρτάται από τον πλανήτη; Είναι σαν τη βαρύτητα, η οποία είναι ίδια σε όλο το σύμπαν ή μπορούν να υπάρχουν διαφορετικά είδη βιοχημείας;
Η μελέτες τους στηρίζονται στο φαινόμενο της αλληλεπίδρασης του φωτός με την ύλη. Το πεδίο αυτό έρευνας φέρνει κοντά αστρονόμους, βιολόγους και χημικούς. Ο Σασελόφ, ερευνητής του προγράμματος «Κέπλερ» της NASA και συνιδρυτής του προγράμματος «Οι απαρχές της ζωής» του πανεπιστημίου Χάρβαρντ (Origins of Life Initiative), παρακολουθεί 100.000 αστέρια σε ένα τριετές «κυνήγι» εξωπλανητών. Αναζητά διελεύσεις, περάσματα δηλαδή σωμάτων μεταξύ άλλων ουρανίων σωμάτων και του παρατηρητή. Στην περίπτωσή μας, άλλων Ήλιων.
Κατά τις διελεύσεις τους αυτές, οι εξωπλανήτες αλληλεπιδρούν με το φως του εκάστοτε άστρου αλλάζοντας τη «χημική υπογραφή» των ακτίνων φωτός που έχουν «ακουμπήσει». Αυτή η απλή ιδέα, οδήγησε στην ανακάλυψη αρκετών εκατοντάδων τέτοιων πλανητών.
Η διάλεξη έλαβε χώρα τον Ιούλιο του 2010 στο συνέδριο TED.
Μετάφραση Νικόλαος Μπενιάς, αναθεώρηση Γιώργος Λουκάκης.

Πηγή : tvxs