ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Τό χρονικό της καταστροφής στίς εγκαταστάσεις του Ε.Κ.Π.Α.Z. στην Αίγινα.

25η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: τις πρωινές ώρες δυνατή καταιγίδα, η οποία κράτησε αρκετή ώρα, δημιουργεί χείμαρρο από χώματα πέτρες και ξύλα ο οποίος εισέρχεται στις εγκαταστάσεις του ΕΚΠΑΖ και καταστρέφει ότι βρίσκει στο διάβα του.
 Χτυπώντας στον ανατολικό τοίχο της κλινικής διασπάται σε δύο νέους χείμαρρους οι οποίοι με την σειρά τους κατακλύζουν με λάσπες και άλλα υλικά τους χώρους της μονάδας εντατικής θεραπείας, το χειρουργείο, κουζίνα, αποθήκες, και στη συνέχεια λόγω της κατωφέρειας και της διαμόρφωσης του εδάφους χτυπούν με ταχύτητα τις δυο σειρές των κλουβιών όπου φιλοξενούνται τα αρπακτικά, τον βιολογικό καθαρισμό, τον χώρο όπου ετοιμάζεται η τροφή των ζώων και αφού γεμίζουν με λάσπες και νερά όλους τους παραπάνω χώρους κατευθείνονται στο χώρο των πελαργών και των πελεκάνων (ραγίζουν και οι δεξαμενές του νερού όπου κολυμπούν τα πουλιά) και στην συνέχεια χτυπούν την εξωτερική περίφραξη όπου σε μήκος περίπου 10-12 μέτρων την αναποδογυρίζουν σπάζοντάς την.
Ο υπεύθυνος των ζώων στο κέντρο κ. Γιάννης Πουλόπουλος κρίνοντας την κατάσταση άκρως επικίνδυνη για την υγεία των ζώων οργανώνει τους εθελοντές και όλοι μαζί ρίχνονται στην μάχη για την διάσωση των ζώων και των πουλιών που κινδύνευαν με πνιγμό ενώ οι χείμαρροι συνέχιζαν να κατακλύζουν τους χώρους με αδρανή υλικά παράλληλα δε ενημερώνεται ο διαχειριστής και ο υπεύθυνος επικοινωνίας για την κατάσταση!
Με σύμφωνη γνώμη των :
α)Παύλου Μπήτρου διαχειριστή και
β)Γιάννη Πουλόπουλου στις 14.45 ο υπεύθυνος επικοινωνίας κάνει έκκληση για βοήθεια μέσω μηνύματος στο facebook!
Έκτοτε πολλοί φίλοι της σελίδας αναμεταδίδουν το μήνυμα με αποτέλεσμα σε λίγο χρονικό διάστημα οι πρώτοι εθελοντές να ταξιδεύουν με τα πλοία της γραμμής για την Αίγινα! Επίσης το μήνυμα μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο του SKAI, από το ALTER και το BLUE SKY. Στη συνέχεια ενημερώθηκαν πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης! Οι πρώτοι εθελοντές καταφθάνουν τις πρώτες βραδινές ώρες και αναλαμβάνουν δράση αφού οι εθελοντές που βρίσκονταν στο κέντρο ήταν κατάκοποι από την πολύωρη προσπάθειά τους! Η προσπάθεια συνεχίζεται όλη την νύχτα! Η φροντίδα των ζώων συνεχίζεται αδιάκοπα για να αποφευχθεί ο κίνδυνος να πεθάνουν τα ζώα από την υποθερμία που είχαν ήδη υποστεί ενώ παράλληλα αρχίζει η προσπάθεια απομάκρυνσης των αδρανών υλικών.
 Με τα πρώτα πρωινά δρομολόγια των πλοίων της γραμμής καταφθάνουν στην Αίγινα :
α)ομάδα δέκα ατόμων από την Λακωνία
β)ομάδα οχτώ ατόμων από την Αθήνα.

Με περίπου σαράντα εθελοντές μέσα στο πρώτο εικοσιτετράωρο
α)απομακρύνονται τα αδρανή υλικά από την μονάδα εντατικής θεραπείας, το χειρουργείο, την κουζίνα, και καθαρίζεται ο χώρος έξω από την κλινική
β)καθαρίζεται η κουζίνα και ο χώρος των τροφίμων για να γίνεται κανονικά η σίτιση των εθελοντών
γ) έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος για εγκλωβισμένα ζώα στις λάσπες
και έχουν καταγραφεί τρείς πνιγμένες γερακίνες ανάπηρες που δεν πρόλαβαν να ανεβούν πιο ψηλά
δ) έχουν αποκατασταθεί οι βλάβες στο δίχτυο ύδρευσης
ε) έχουν απομακρυνθεί όλα τα αντικείμενα που καταστράφηκαν από την λάσπη από τους χώρους των κτιρίων
στ) έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των ζώων σε δεύτερη φάση
ζ)οι πρώτοι καινούργιοι ασθενείς καταφθάνουν και αρχίζει η περίθαλψή τους.
Δεύτερη και τρίτη ημέρα ενώ η φροντίδα των ζώων συνεχίζεται κανονικά εθελοντές συνεχίζουν τον καθαρισμό από αδρανή υλικά στους υπόλοιπους χώρους του κέντρου.
Από χθες το απόγευμα και μετά τον έλεγχο που διενήργησε το αρμόδιο δασαρχείο άρχισε η σταδιακή επιστροφή των ζώων στα κλουβιά όπου φιλοξενούνταν σε όλη την διάρκεια διαμονής τους στο κέντρο!

Αίγινα 29/09/201
ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΠΑΖ
Πέτρος Καπερναράκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ