ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Τοξική λάσπη σκοτώνει τα πάντα στην Ουγγαρία

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι- ανάμεσά τους ένα μωρό τριών μηνών...έχουν χάσει τη ζωή τους στη δυτική Ουγγαρία λόγω διαρροής τοξικών λυμάτων από δεξαμενή εργοστασίου αλουμινίου.
Η κόκκινη λάσπη κάλυψε τα πάντα όταν το φράγμα του εργοστασίου παρουσίασε διαρροή σε τουλάχιστον δύο σημεία, ενώ ένα χωριό εκκενώθηκε και παιδιά απομακρύνθηκαν από σχολείο.
Από την τεράστια καταστροφή τουλάχιστον δύο άνθρωποι αγνοούνται ενώ τουλάχιστον 120 έχουν τραυματιστεί. Οκτώ από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.
Τρεις επαρχίες- Βέτσπρεμ, Γκιορ-Μοσόν-Σόπρον και Βα- τέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ εκτιμάται πως από το εργοστάσιο διέρρευσαν τουλάχιστον 600.000 με 700.000 κυβικά μέτρα λάσπης.
Το δυστύχημα συνέβη στο εργοστάσιο αλουμινίου του Αζκα, σε απόσταση 165 χιλιομέτρων δυτικά της Βουδαπέστης και προκάλεσε, εκτός από την απώλεια ανθρώπινων ζωών, μία μεγάλη οικολογική καταστροφή ενώ απειλεί την πανίδα και τη χλωρίδα μιας έκτασης 40 τετραγωνικών χιλιομέτρων.
Η κόκκινη λάσπη είναι ένα τοξικό κατάλοιπο που προέρχεται από την παραγωγή του αλουμινίου, και αποτελείται από εξαιρετικά διαβρωτικές ουσίες, όπως ο μόλυβδος. Η παραγωγή ενός τόνου αλουμινίου προκαλεί την παραγωγή τριών τόνων κόκκινης τοξικής λάσπης.
Η αστυνομία έχει αρχίσει έρευνες για τα αίτια της διαρροής.
Σκληρή μάχη για να προλάβουν τα χειρότερα δίνουν τα συνεργεία καθαρισμού στην Ουγγαρία. Η τοξική λάσπη που διέρρευσε από εργοστάσιο αλουμινίου έφτασε στον ποταμό Ράμπα αλλά όχι ακόμα στο Δούναβη, κι αυτό είναι πλέον το μεγαλύτερο στοίχημα για τις αρχές.
Εκπρόσωπος της Ουγγαρίας δήλωσε πως τα συνεργεία καταβάλλουν εντατικές προσπάθειες να μειώσουν τα επίπεδα οξύτητας της λάσπης, καθώς το pH- η περιεκτικότητα της δηλαδή σε ιόντα υδρογόνου, η οξύτητα της- βρισκόταν στο 9 ( ενώ το ουδέτερο είναι στο 7 και αποδεκτά είναι επίπεδα μεταξύ 6 και 8) όταν έφτασε στον ποταμό.
Ο ποταμός Ράμπα εκβάλλει στο Δούναβη.
Η τοξική λάσπη προκάλεσε ήδη το θάνατο ψαριών στον ποταμό Μαρκαλ που επλήγη πρώτος από τη ρύπανση.
Πηγή1 
Πηγή2 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ