ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Η αποψίλωση των δασών στις κοιλάδες των Καλλάς

Οι Καλάς ζουν σε τρεις απομονωμένες ορεινές κοιλάδες: Bumboret, Rumbur και Biri. του Επαρχιακού Τσιτράλ, NWFP. Οι κοιλάδες είναι το άνοιγμα προς τον Kunar ποταμού, περίπου 20 χλμ νότια (κατάντη) του Τσιτράλ, Η Bumboret και Rumbur κοιλάδες ενταχθούν στους 35 ° 44'20 "N 71 ° 43'40" E (1640 μ.), που ενώνει το Κουνάρ στο χωριό Ayrun (35 ° 42'52 "N 71 ° 46'40" E, 1400 μ) και το καθένα δημιουργούν περνά τη σύνδεση με Νουριστάν του Αφγανιστάν επαρχίας σε περίπου 4500 μ. Η κοιλάδα Μπιρίρ ανοίγει προς το Κουνάρ στο χωριό Gabhirat (35 ° 40'8 "N 71 ° 45'15" E, 1360 μ). Ένα πέρασμα συνδέει την Μπιρίρ, και Bumboret κοιλάδες σε περίπου 3000 μ. Τα χωριά των Καλάς και στις τρεις κοιλάδες που βρίσκονται σε ύψος περίπου 1900 με 2200 μ.

Για μια χώρα της περιβαλλοντικής και της οικονομικής ευημερίας είναι σημαντικό ότι το 25% του εδάφους της καλύπτεται από δάση. Σύμφωνα με το Τσιτράλ στρατηγική για τη διατήρηση, το Επαρχιακό Τσιτράλ έχει μόνο το 4,5% των εκτάσεων που υπέχει από το δάσος. Καλάς κοιλάδα έχει τις καλύτερες των πόρων των δασών στην επαρχία του και παρέχει πολλές ξυλείας? Καυσόξυλα και άλλων δασικών μη ξυλείας παράγει στο άλλο μέρος της περιοχής. Από την άλλη πλευρά, τα ψηλά βουνά στα οποία το μεγαλύτερο μέρος των πόρων έχει την έδρα της λεκάνης απορροής του ποταμού Τσιτράλ. Κατά τον ίδιο τρόπο τις τοπικές κοινωνίες εξαρτώνται από τον πόρο για την ξυλεία τους και τις ανάγκες καυσόξυλα, ζωοτροφές για βοοειδή, καθώς και μια γενική πηγή βιοπορισμού. Η σημασία των πόρων για την άγρια ζωή οικοτόπων, προστασία του περιβάλλοντος, και η βιολογική ποικιλότητα δεν μπορεί να γίνει πάνω αναφέρεται. Σε αυτούς τους λογαριασμούς της αειφόρου διαχείρισης των πόρων των δασών στην κοιλάδα είναι εξαιρετικά σημαντική και ταυτόχρονα εξαιρετικά πολύπλοκα.
Η αποψίλωση των δασών, η υπερβόσκηση και η καλλιέργεια σε απότομες πλαγιές έχουν επιταχύνει τη διάβρωση και την απορροή και τη λάμψη των πλημμυρών. Πλημμύρες παίρνει ένα βαρύ τίμημα της γεωργικής γης και των χωριών. Οι φτωχοί άνθρωποι εξαρτώνται από την κτηνοτροφία και τη γεωργία οριακό για την επιβίωση. Καθώς η αύξηση του πληθυσμού, το κάνουν στον αριθμό των ζώων. Οικόπεδο εκμετάλλευση είναι πολύ μικρό για να στηρίξει ένα τέτοιο προς το ζην. Τοπική κοινότητα δάσος overgrazes, βουνοπλαγιά και των αλπικών λειμώνων, και καλλιεργεί την ευάλωτη καμπή καλλιέργεια μορφή.
 Ολόκληρη η κοιλάδα είναι μια πολύ ευαίσθητη καμπή και ευπαθή σε διάβρωση οφείλεται στην τραχιά τοπογραφία της και απότομη πλαγιά. Η αποψίλωση των δασών είναι υψηλή. Η οικολογική καταστροφή προκαλούν οφείλονται στην αποψίλωση των δασών είναι πιο καταστροφικό. Απώλεια μεταφράζει την ποιότητα των δασών στην απώλεια της βιοποικιλότητας. Η υποβάθμιση των αποτελεσμάτων των δασών στην απώλεια σημαντικών άνθρακα «καταβόθρες» και η διάβρωση του δίνεται ώθηση. Η διάβρωση έχει οδηγήσει όχι μόνο μείωση της γονιμότητας και της απερήμωσης σε ορισμένες περιοχές της κοιλάδας, αλλά η απορροή εναπόθεση σε κανάλια άρδευσης του κάμπου, που τροφοδοτούν οι καλλιέργειες της γεωργίας να ασκήσει πίεση στις πλωτές οδούς. Ένα από τα μοναδικά χαρακτηριστικά της αποψίλωσης των δασών στην κοιλάδα Καλάς είναι η παρακμή του δάσους Juniper από την κοιλάδα, η οποία θεωρείται πολύ σημαντική πουρνάρι δέντρο από την κοινότητα των Καλάς.

Μείωση
• Για την καταπολέμηση της αποψίλωσης των δασών στην κοιλάδα, το πιο προφανές βήμα που παίρνει είναι να  φυτέψουμε δέντρα.
• Η εναλλακτική πηγή καυσίμων και αποδοτικών τεχνολογιών θα πρέπει να εισαχθεί στην κοιλάδα.
• Αναδάσωση και τις κινήσεις αναδάσωσης πρέπει να πολλαπλασιαστούν και πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για τον έλεγχο της παράνομης υλοτομίας.
• παραγωγή δασικού μη ξυλείας πρέπει να προωθηθεί ως εναλλακτική λύση έναντι των δασών υλοτομίας στην κοιλάδα, έτσι ώστε να αποτελέσει μια εναλλακτική πηγή εισοδήματος.
• Το σύνολο κοιλάδα Καλάς θα πρέπει να δηλώνονται ως πάρκο Καλάς Εθνική προκειμένου να προστατευθεί το μοναδικό πολιτισμό και την πλούσια βιοποικιλότητα της κοιλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ