ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Τα MAT δεν αποχωρούν από την Κερατέα παρά τις τρεις δικαστικές αποφάσεις

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι τα ΜΑΤ έχουν αποκλείσει τη λεωφόρο Λαυρίου στην Κερατέα, από τις 11/12/2010 και παραμένουν στην περιοχή του Οβριοκάστρου, παρά τις τρεις δικαστικές αποφάσεις που απαιτούν την απομάκρυνσή τους μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης.
Η συμπεριφορά τους είναι άκρως προκλητική και απαράδεκτη, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εντάσεις με τους κατοίκους, οι οποίοι παραμένουν συνεχώς στο δρόμο εδώ και 26 ημέρες.
Η δικαιολογία της παραμονής τους είναι ότι φρουρούν τα 3 απηρχαιωμένα μηχανήματα του εργολάβου.
Από πότε παρέχει η ΕΛ.ΑΣ. υπηρεσίες security σε ιδιώτες; Αν ο κύριος Μπόμπολας επιθυμεί να προστατεύσει τα μηχανήματα του, θα ήταν σκόπιμο (και οικονομικότερο για όλους μας) να τα απομακρύνει.
Παραθέτω εν συντομία τα κριτήρια αποκλεισμού δημιουργίας ΧΥΤΑ στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριόκαστρου (τα οποία δυστυχώς σχεδόν κανένα από τα ΜΜΕ δεν έχει μπει στον κόπο να προβάλει), σημειώνοντας ότι ακόμα και η κοινοπραξία του είχε αναλάβει την εκτέλεση του έργου ζήτησε τη διάλυσή της, αναγνωρίζοντας την ύπαρξή τους (http://forkeratea.blogspot.com/2010/12/blog-post_2691.html):
α. Η περιοχή ανήκει στην ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής που έχει χαρακτηριστεί ως “Τοπίο Ιδιαιτέρου Φυσικού Κάλλους” (ΦΕΚ 852/Β/03-09-1980)


β. Η περιοχή είναι Ιστορικός και Αρχαιολογικός Χώρος (ΦΕΚ 107/Β/29-12-1995)
γ. Στο κέντρο του χώρου στον οποίο σχεδιάζεται να τοποθετηθεί ο Χ.Υ.Τ.Α. υπάρχει πηγή και το υδατόρευμα Μουζάκι διασχίζει κατά μήκος όλο τον χώρο των εγκαταστάσεων
δ. Η περιοχή είναι πλούσια σε ορυκτά, τόσο σε ποσότητες, όσο και σε ποικιλία μεταλλευμάτων. Επίσης υπάρχουν αρχαίες μεταλλευτικές στοές (υποχρέωση χωροθέτησης εκτός μεταλλοφόρων εκτάσεων)
ε. Μέσα στον προτεινόμενο χώρο υπάρχει νόμιμη κατοικία
στ. Η περιοχή είναι κηρυγμένη αναδασωτέα από το 1980, ή μάλλον ήταν, αφού ο τότε περιφερειάρχης Αττικής, αποφάσισε και διέταξε “άρση της αναδάσωσης” τον Αύγουστο του 2007, την ώρα που όλη η Ελλάδα καιγόταν…. (υποχρέωση χωροθέτησης εκτός αναδασωτέων εκτάσεων)
ζ. Το σεισμικό ρήγμα της περιοχής τέμνει κάθετα τον προτεινόμενο χώρο (υποχρέωση χωροθέτησης ” μη ύπαρξη Γεωλογικού Ρήγματος”)
Επίσης το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ περιλαμβάνει το ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ στο ΔΙΑΡΚΗ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΩΝ ΚΗΡΥΓΜΕΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Ο Κατάλογος Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO περιλαμβάνει ολόκληρη τη Λαυρεωτική στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
Η περιοχή περιγράφεται ως Ζώνη Προστασίας Ορεινού Όγκου Λαυρίου ακόμα και στα δημόσια, ανοικτά δεδομένα (geodata.gov.gr)
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και ελπίζω ότι όσα αναφέρω σάς κίνησαν τον ενδιαφέρον για να μελετήσετε το θέμα και να το προβάλλετε ανάλογα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ