ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Οι ανεμογεννήτριες προ των πυλών…

Χιονοβούνι​, οι κορυφογραμ​μές με σπάνια και απειλούμεν​α φυτά του Βιβλίου Ερυθρών δεδομένων της Ελληνικής Χλωρίδας !!!!!!!!!
Οκτώ ώρες διάσχιση στο Χιονοβούνι για μερική καταγραφή της σπάνιας κινδυνεύουσας χλωρίδας με πρωτοβουλία του Σπηλαιολογικού Ομίλου Ταϋγέτου-Πάρνωνα  «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18/6/2011. 
Τη διάσχισή μας  καθυστέρησε  η ανάπτυξη των σπάνιων ενδημικών φυτών επί της κορυφογραμμής και μάλιστα στα ανοικτά σημεία της βλάστησης που δε βρίσκαμε εύκολα μέρος να περπατάμε και να μη πατάμε τα ΙΕΡΑ στολίδια του τόπου μας που διαρκώς συναντάμε στις εξερευνητικές μας αποστολές προς τα σπήλαια!
Δεν είναι τυχαίο που η περιοχή αυτή βρίσκεται σε καθεστώς προστασίας από την Εθνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία ως ΖΕΠ αρπακτικών πτηνών  και ΦΥΣΗ 2000.Εντούτοις  επιτρέπουν σε ντόπια και ξένα οικονομικά συμφέροντα να αιτούν χοροθετήσεις αιολικών σταθμών σε τόσο αξιόλογες περιοχές της φύσης.
Οι τοπικοί φορείς ενώ δεν έχουν προβεί σε περιβαλλοντικές μελέτες για να γνωρίζουν τι θα προστατεύουν και τι θα αναδείξουν δείχνουν συνεχώς ανευθυνότητα και επιτρέπουν να τριγυρνούν στη περιοχή μας  διάφοροι πληρωμένοι από εταιρείες που δεν βλέπουν αυτά που πρέπει ή ξεχνούν να συμπεριλάβουν στις υποτιθέμενες μελέτες των με τις πελατειακές σχέσεις μεταξύ των.
Στα όρη ανατολικής Λακωνίας βρίσκονται σπάνια ενδημικά στολίδια της Ελληνικής Χλωρίδας και μάλιστα σε πολλές κορφές βρίσκονται όχι ένα, αλλά αρκετά κινδυνεύοντα φυτά, όπως επιβεβαιώνεται από το Βιβλίο Ερυθρών Δεδομένων!
Είναι καιρός οι τοπικοί φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους με τις αποφάσεις και τη πολιτική που πρέπει να θεσμοθετήσουν για το καλό του τόπου και να μην επιτρέψουν τη καταστροφή και το ξεπούλημα των περιβαλλοντικών αξιών.

        Γιάννης Κοφινάς
Πρόεδρος συλλόγου ΠΟΣΕΙΔΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ