ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012

Ερντογάν: ''Οθωμανική κληρονομιά η Βοσνία''

Οι αυτοκρατορικές φιλοδοξίες του Ερντογάν και οι προκλητικές δηλώσεις του για τη Βοσνία. Πώς αντιδρούν οι άλλες χώρες. Ανάγκη ομόφωνης καταδίκης των συγκεκριμένων απόψεων.

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε σε Σερβία και Βοσνία η δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν ότι ''η Βοσνία αποτελεί οθωμανική κληρονομιά''. Ο Ερντογάν ισχυρίστηκε σε δηλώσεις του ότι ο πρώτος πρόεδρος της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, Άλια Ιζετμπέγκοβιτς, πριν πεθάνει του άφησε... παρακαταθήκη τη Βοσνία και τον βοσνιακό λαό.

''Ο Άλια Ιζετμπέγκοβιτς, όταν τον επισκέφτηκα στο νοσοκομείο μου είπε: ''Σου αφήνω τη Βοσνία παρακαταθήκη. Η Βοσνία είναι οθωμανική κληρονομιά'' ανέφερε ο Ερντογάν μιλώντας σε κομματική συνέλευση, στην Άγκυρα.

Η αντίδραση ήρθε από τον εντολοδόχο πρωθυπουργό της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς ο οποίος σχολίασε: ''Κάποιος πρέπει να προειδοποιήσει τον Ερντογάν ότι τέτοιες απόψεις δεν βοηθούν για την εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή''.

Και στη Βοσνία όμως ο πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας, Μίλοραντ Ντόντικ επισήμανε πως ''η δήλωση αυτή στέλνει σαφή μηνύματα για τις προθέσεις της Τουρκίας στην περιοχή'' και ανέφερε ότι ζήτησε εξηγήσεις από τον πρέσβη της Τουρκίας στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη.

Προβληματισμένοι από αυτή τη δήλωση εμφανίζονται και οι Κροάτες: ''Οι απόψεις του Ερντογάν δυσαρέστησαν πολλούς πολίτες της Βοσνίας και κυρίως τους Κροάτες και τους Σέρβους.

Οι αυτοκρατορικές φιλοδοξίες του Ερντογάν

Δεν νομίζω ότι είναι ευχάριστο να ακούει κάποιος ότι η Βοσνία αποτελεί οθωμανική κληρονομιά'' δήλωσε ο Βέσο Βέγκαρ, εκπρόσωπος Τύπου της Κροατικής Δημοκρατικής Κοινότητας (HDZ) που είναι το κυρίαρχο κόμμα των Κροατών στη Βοσνία.

Ο ιστορικός Σλαβένκο Τέρζιτς εκτίμησε ότι εγκυμονεί κινδύνους για τα Βαλκάνια η δήλωση Ερντογάν διότι, όπως είπε ''αποκαλύπτει τις αυτοκρατορικές φιλοδοξίες της Άγκυρας που εκδηλώνονται μέσα από την ιδέα του νεοοθωμανισμού''.

Την ανάγκη ομόφωνης καταδίκης των απόψεων Ερντογάν από το συλλογικό προεδρείο της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης εξέφρασε ο Σέρβος ιστορικός Τσέντομιρ Άντιτς ο οποίος χαρακτήρισε ως προβοκατόρικη τη συμπεριφορά του Τούρκου πρωθυπουργού.

πηγή: http://news247.gr/eidiseis/kosmos/erntogan_othwmanikh_klhronomia_h_vosnia.1857188.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter&utm_campaign=news247gr