ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Ετοιμάζει νέο διάγγελμα ο Παπανδρέου.


Ο πρωθυπουργός αναμένεται την Δευτέρα ή την Τρίτη να προχωρήσει είτε σε διάγγελμα είτε σε παρέμβαση η οποία όμως θα γίνει με τρόπο ώστε να την ακούσουν όλοι οι Έλληνες.
Ο Γ. Παπανδρέου, πήρε αυτή την απόφαση μετά τις δραματικές εξελίξεις στο Γιουρογκρούπ όπου ο Βενιζέλος «έφαγε ακόμη μια πόρτα» από τους εταίρους σε ότι αφορά την εφαρμογή των μέτρων και την επίτευξη στόχων.
Ο πρωθυπουργός θα θελήσει να δώσει έναν τόνο πραγματικής εθνικής καταστροφής που επέρχεται, θα προσπαθήσει να βάλει στο κάδρο της χρεοκοπίας όλους τους Έλληνες και θα τους ζητήσει να βάλουν πλάτη χωρίς να διαμαρτύρονται και να αντιδρούν.
Θα ζητήσει από τους πολίτες αρχικά να στηρίξουν τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση, δηλαδή να σπεύσουν να πληρώσουν όλα τα χαράτσια που επιβλήθηκαν και να μην οργανώνουν κινήματα «Δεν πληρώνω φόρους».
Σε δεύτερο πλάνο θα ζητήσει από όλα τα κόμματα, τους φορείς, τα σωματεία και τους συνδικαλιστές να πάνε σε μορατόριουμ ολίγων μηνών ώστε να βγει η χώρα από το τούνελ. Φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός θα παίξει το τελευταίο χαρτί για να παραμείνει πρωθυπουργός.
Eκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών
Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου στο υπουργείο Οικονομικών.
Οι φήμες οργιάζουν στην Αθήνα και κάνουν λόγο για πρόσθετα μέτρα, τα οποία μπορεί να φτάσουν ακόμα και σε στάση πληρωμών και αθρόες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος προϊσταται της σύσκεψης στην οποία συζητούνται διεξοδικά τεχνικές λεπτομέρειες, όπως το κατά πόσο μπορεί η Ελλάδα να αντέξει αν δεν δοθεί η έκτη δόση.
Πρώτο σοβαρό ενδεχόμενο είναι η στάση πληρωμών μέσα στον Οκτώβριο, κάτι που δεν απέκλεισε ούτε ο Γιώργος Παπανδρέου όταν επανειλημμένως ρωτήθηκε την περασμένη Κυριακή στη Θεσσαλονίκη.
Το ερώτημα που γεννάται τώρα είναι σε περίπτωση στάσης πληρωμών, ποιες πληρωμές δεν θα γίνονται, οι εξωτερικές ή οι μισθοί και οι συντάξεις.
Αυτό όμως θα δημιουργήσει ένα φαύλο κύκλο, αφού σε περίπτωση που δεν καταβάλλονται μισθοί και συντάξεις, ο κόσμος δεν θα μπορεί να πληρώνει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και μέσω αυτών το τέλος ακίνητης περιουσίας, αλλά και την έκτακτη εισφορά.
Στο υπουργείο Οικονομικών συζητούν ακόμη την τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας με τους εκπροσώπους της τρόϊκας.
Βενιζέλος : Aνεύθυνα και γελοία τα σχόλια
Η κατάσταση είναι σοβαρή, υπό την έννοια ότι πρέπει να πάρουμε σοβαρές, οριστικές και πλήρεις αποφάσεις...
Και για αυτό και ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να μην πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Αμερική.
Η παραμονή του στην Αθήνα, όπως και όλης της Κυβέρνησης, δεν οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχει οικονομικός κίνδυνος ή έκτακτο οικονομικό γεγονός αλλά στο ότι είναι τώρα η στιγμή να αναληφθούν όλες οι αναγκαίες, πολιτικές, νομοθετικές, οργανωτικές και διοικητικές πρωτοβουλίες, που θα βγάλουν οριστικά τη χώρα από αυτήν την ανακυκλούμενη πίεση, που δεν την αφήνει να δει καθαρά τον ορίζοντα της.
"Αυτός ο φαύλος κύκλος πρέπει να σπάσει και θα σπάσει", είπε ο κ. Βενιζέλος.
Και πρόσθεσε: "Τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης και καθένας που διατυπώνει με ευκολία δημόσιο λόγο, όποια ιδιότητα και να έχει, πρέπει να γνωρίζει ότι τίποτα δεν προορίζεται για εσωτερική χρήση. Όλα αυτά χρησιμοποιούνται ως επιχειρήματα για την δήθεν αδυναμία της χώρας να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και επιτρέπουν στα διεθνή μέσα ενημέρωσης να αναπαράγουν και να διογκώνουν μια συζήτηση, η οποία λειτουργεί εις βάρος της χώρας."
Ο κ.Βενιζέλος διέψευσε και τα περι χρεοκοπίας λέγοντας: "Δεν είναι συνεπώς μόνον ανεύθυνα αλλά και γελοία τα σχόλια ή οι περισπούδαστες αναλύσεις για επικείμενη παύση πληρωμών ή για χρεοκοπία. Κάθε σαββατοκύριακο η Ελλάδα και δυστυχώς και η Ευρωζώνη, υφίσταται αυτήν την οργανωμένη επίθεση του σπεκουλαδόρικου τμήματος των διεθνών αγορών."
Απαντώντας στα όσα είπε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Σόϊμπλε οτι «η Ελλάδα το ξέρει ότι δεν πετυχαίνει τους στόχους» ο κ.Βενιζέλος είπε: "Δεν γνωρίζω το ακριβές περιεχόμενο των δηλώσεων του κ. Σόιμπλε και δεν μπορώ να τις σχολιάσω. Μπορώ να επαναλάβω τις θέσεις της χώρας που παρουσίασα και στο Eurogroup.
Η Ελλάδα πράγματι έχει καταβάλει τεράστια προσπάθεια, μειώνοντας το πρωτογενές της έλλειμμα από τα 24 δις. το 2009, στα 1,8 δις. το 2011 και διαμορφώνοντας τις προϋποθέσεις για την έξοδο σε πρωτογενή πλεονάσματα ήδη από τις αρχές του 2012, εφόσον όλα τα μέτρα που έχουμε λάβει εφαρμοστούν και αποδώσουν."

Και συνέχισε: "Η χώρα είναι και πρέπει να είναι ενωμένη, ψύχραιμη, αποφασισμένη και αποφασιστική. Να κάνει όλες τις κινήσεις που πρέπει, προκειμένου να πάψουμε να λειτουργούμε ως ο αποδιοπομπαίος τράγος που αποκτά διαστάσεις πολύ μεγαλύτερες από αυτές που πράγματι έχει ως οικονομικό μέγεθος, στο εσωτερικό της Ευρωζώνης και της παγκόσμιας οικονομίας.
Η Ελλάδα είναι ένα πρόβλημα, αλλά δεν είναι το κεντρικό και μεγάλο πρόβλημα της Ευρωζώνης και της διεθνούς οικονομίας."

sofokleous10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ