ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Η εξίσωση στο πετρέλαιο ρίχνει (;) την Κυβέρνηση.



Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και η προφανής πίεση κάτω από την οποία βρίσκονται οιβουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, δείχνει να εξελίσσεται στην αστάθμητη μεταβλητή, που ενδεχομένως και να καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις, μέχρι και το τέλος του έτους. Ανοίγοντας τον δρόμο για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών εντός του Νοεμβρίου.
Εδώ και αρκετές ημέρες έχει διαπιστωθεί η κατάσταση «χάους» που επικρατεί στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, καθώς οι βουλευτές του Κινήματος δυσκολεύονται να αποδεχτούν πολιτικά τα μέτρα-φωτιά που προκύπτουν από τις απαιτήσεις της τρόικας για την 6ηδόση.
Το παραπάνω κλίμα αποτυπώθηκε πλήρως και στη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΤΕ Εργασίας του ΠΑΣΟΚ, όπου ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας παρουσίασε το σχέδιο της Κυβέρνησης για μείωση των οργανικών θέσεων του δημοσίου, περίπου κατά 30%.
Οι αντιδράσεις ήταν μεγάλες, όπως και η απόγνωση, ενώ στο παρασκήνιο υπάρχουν βουλευτές οι οποίοι αφήνουν να εννοηθούν ότι θα βρεθούν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αν κληθούν να ψηφίσουν μέτρα τα οποία θα τους φέρουν απέναντι στην κοινωνία και την εκλογική βάση τους.
Οι αλλαγές στο δημόσιο βέβαια, δεν θα περάσουν ποτέ από τη Βουλή, καθώς περιλαμβάνονται, έστω και ως… αφήγηση, στο Μεσοπρόθεσμο το οποίο εγκρίθηκε το καλοκαίρι από την πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.
Στη Βουλή ωστόσο θα φτάσει η έγκριση του ενιαίου μισθολογίου, που ήδη προκαλεί αντιδράσεις, ενώ η… σπίθα που αναμένεται να ανάψει το φυτίλι, θα είναι η πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, σε μια προσπάθεια να αυξήσει τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού, ως το τέλος του έτους.
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι εκλέγονται σε περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας, σημείωναν με νόημα σε δημοσιογράφους ότι, αν περάσει από τη Βουλή, με τη δική τους συγκατάθεση, ένα τέτοιο «χαράτσι», οι ίδιοι θα δυσκολευτούν «να ξαναπεράσουν» από τις εκλογικές περιφέρειές τους.
Με ό, τι συνεπάγεται βέβαια μια τέτοια ανησυχητική διαπίστωση, για τη συνοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, και την πιθανότητα καταψήφισης κάποιου νομοσχεδίου της Κυβέρνησης, που εκ των πραγμάτων θα οδηγούσε στην πτώση της, και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

http://www.statesmen.gr/39374/politiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ