ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Μαρκοπούλο: Καταγγέλλουν τη Δημοτική Αρχή


Ο Δήμος Μαρκοπούλου προέβη στην πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου διάρκειας 8 μηνών, συνολικά τριάντα πέντε ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Δήμου. 
Η Δημοτική κίνηση «Δύναμη Ελπίδας», με την παρακάτω ανακοίνωση καταγγέλλει για μεθόδευση των αδιαφανών διαδικασιών από τη Δημοτική Αρχή και τη μεροληψία υπέρ των ολίγων και εκλεκτών της.

«Μεσούσης της θερινής ραστώνης αντιληφθήκαμε τυχαία πως η Δημοτική Αρχή δρομολόγησε την πρόσληψη 35 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου διάρκειας 8 μηνών. Καταγγέλλουμε πως η διαδικασία της προκήρυξης των θέσεων έγινε εν κρυπτώ, χωρίς να δοθεί πλήρης δημοσιότητα και παραθέτουμε παρακάτω την διαδικασία που ακολουθήθηκε:
1. Η προκήρυξη δημοσιεύτηκε στις 11/8/2011 στις χαμηλής κυκλοφορίας εφημερίδες "ΑΥΓΗ" και "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ" ενώ δεν δημοσιεύτηκε σε καμία τοπική εφημερίδα.
2. Η προκήρυξη των θέσεων δεν αναρτήθηκε στον ειδικό χώρο ανακοινώσεων του Δημαρχείου, καταστρατηγώντας την εκ του νόμου προβλεπόμενη υποχρέωση. Σε βεβαίωση αυτού υπάρχουν διαθέσιμες μαρτυρίες τόσο στελεχών της "Δύναμης Ελπίδας" όσο και άλλων πολιτών.
3. Η Δημοτική Αρχή δεν εξέδωσε καμία σχετική ανακοίνωση - σε αντίθεση με ό,τι μας έχει συνηθίσει - και δεν ενημέρωσε τα τοπικά ηλεκτρονικά μέσα.
4. Η προκήρυξη δεν αναρτήθηκε σε καμία από τις δύο (2) επίσημες ιστοσελίδες του Δήμου.
5. Καμία από τις Δημοτικές Παρατάξεις της Αντιπολίτευσης δεν είχε ενημερωθεί για την προκήρυξη του διαγωνισμού, ακόμη και σύμβουλοι της πλειοψηφίας δήλωναν άγνοια για το θέμα, το οποίο κρατήθηκε εφτασφράγιστο μυστικό μεταξύ ολίγων.
6. Η ανάρτηση της προκήρυξης στην ιστοσελίδα "Διαύγεια" έγινε μόλις στις17/08/2011, δηλαδή λίγες μέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων, που ήταν η 22/08/2011, οπότε και υπέπεσε στην αντίληψή μας.
Οι ανεπίσημες πληροφορίες μας, διότι παρά τις προσπάθειες μας σαφή απάντηση δεν λάβαμε, αναφέρουν περί τις 70 -μόνο- υποβληθείσες αιτήσεις. Σε μια εποχή που το δικαίωμα στην εργασία τείνει να αναχθεί σε προνόμιο όλο και λιγότερων, θεωρούμε απαράδεκτη και τουλάχιστον αντιδεοντολογική τη στέρηση της ελπίδας για εξεύρεση εργασίας από κάθε ενδιαφερόμενο συμπολίτη μας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους:

· Καταγγέλλουμε την μεθόδευση των αδιαφανών διαδικασιών από τη Δημοτική Αρχή και τη μεροληψία υπέρ των ολίγων και εκλεκτών της.
· Ρωτάμε πως είναι δυνατόν ο διαγωνισμός να ξεκινήσει στις 11 Αυγούστου, (με δημοσίευση μόνο στην «ΑΥΓΗ» και την «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ») και να τελειώσει στις 22 Αυγούστου, το δεκαήμερο δηλαδή που όλη η Ελλάδα είναι διακοπές .
· Ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή, να λειτουργήσει με διαφάνεια, αξιοκρατία και ίση μεταχείριση, να σεβασθεί το δικαίωμα στη δουλειά και την αξιοπρέπεια όλων των ανέργων συμπολιτών μας, να επαναπροκηρύξει τον διαγωνισμό και να χρησιμοποιήσει κάθε πρόσφορο μέσο για την τήρηση των κανόνων της δημοσιότητας , της δεοντολογίας και της χρηστής διοίκησης..
· Επιφυλασσόμαστε για τη χρήση κάθε νόμιμου μέσου για την αποκατάσταση της νομιμότητας και της ισονομίας.

Ακολουθεί η πρώτη σελίδα της προκήρυξης. Το πλήρες κείμενό της είναι διαθέσιμο στην ηλεκτρονική διεύθυνση:http://static.diavgeia.gov.gr/doc/4ΑΜΛΩΛΝ-ΛΤΩ »

πηγή

anatolikiattikinews

2 σχόλια:

  1. Καλημερα!! Καλη Εβδομαδα!! Μεγαλη ειν'η αποσταση α-που μας ε-χωριζει τη διαδρομη η σκεψη μου δεν την υπολογιζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν δικαίωμα Από το 1992 να έχουν επιχείρηση Ιδιωτικού δικαίου και εκεί μπορεί να κάνει προσλήψεις προφανώς και αυθαίρετες , παρόλα αυτά διάβασα ότι η προκήρυξη δημοσιεύθηκε, ίδωμεν κάτι πάντως λείπει για να συμπληρωθεί το παζλ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ