ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012

Φρικιά στην Εκκλησία!!Τα "Φρικιά" είναι ένα σύμπτωμα του πόνου που βιώνει ο σύγχρονος άνθρωπος. Προδομένος, απελπισμένος, αηδιασμένος, μπουχτισμένος από ανούσια αγαθά, ζει σε μια κόλαση από μηχανές χωρίς καρδιά. Δηλώνει λοιπόν με την αλλόκοτη εμφάνισή του ότι δε θέλει ν' ανήκει σ' αυτό τον κόσμο.

Πού όμως θέλει να ανήκει;

Οι μορφές της φρίκης -που εμφανίζονται στα πρόσωπα, το σώμα και τη ζωή των ανθρώπων- είναι σημάδια της κόλασης. Δεν υπάρχει όμως και παράδεισος;

Για τα Φρικιά όλου του κόσμου, όπως κι αν ζουν, ό,τι κι αν πιστεύουν, ό,τι κι αν κάνουν, απ' όπου κι αν είναι, στέλνω μια πρόσκληση στην Εκκλησία. Στην Ορθόδοξη Εκκλησία, το σπίτι μας.

Αν δεν τη νιώθεις για σπίτι σου (μάλλον επειδή δεν την ξέρεις και τόσο), σου θυμίζω ότι ο άσωτος γύρισε και μπήκε στο σπίτι του Πατέρα του, ενώ ο "καλός και πιστός" μεγάλος γιος, που όμως δεν είχε στάλα αγάπη για τον αδερφό του, στάθηκε απ' έξω και αρνιόταν να μπει. Κι ο Χριστός ήξερε τι έλεγε, όταν είπε αυτή την παραβολή.

Σου κάνω πάσα λοιπόν μερικά ποστάκια, γραμμένα ειδικά για σένα, αδελφέ μου. Κι εγώ φρικιό είμαι, στην ψυχή - εσύ, μπορεί να είσαι στην εμφάνιση, αλλά να είσαι όμορφος/όμορφη στην ψυχή. Όμορφος σαν το Χριστό, ας μου επιτραπεί να το πω. Έλα λοιπόν και γνώρισέ Τον, γνώρισε τη Μητέρα Του και τους φίλους μας, τους αγίους (παλαιούς & σύγχρονους). Σε περιμένουν - μας περιμένουν. Σε παρακαλώ, μην αργείς.

Ταρσώ η "Τρελή": μια σύγχρονη αγία, πιο αντισυμβατική από σένα (βάζουμε στοίχημα;). Γνώρισέ την εδώ.
by Siglitiki στο o-nekros