ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Η Μάνη νίκησε! Η Ευνομία δικαιώθηκε

N E N I K H K A M E N !!! « Τούτο το χώμα είναι ΜΟΝΟ Δικό μας».
Σαν και σήμερα στις  17 Μαρτίου 1821,  η Μάνη κήρυξε τον πόλεμο στην Τουρκιά.  Η Ελλάδα ελευθερώθηκε αλλά η Μάνη …σκλαβώθηκε από την…Ελλάδα!
Πέρασαν σχεδόν …200 χρόνια για να γίνει το θαύμα!
Η Μάνη στις 2/2/2012, ανήμερα της μεγάλης γιορτής της Χριστιανοσύνης, το Ελληνικό κοινοβούλιο ψήφισε το νόμο για απαλλαγή της Μάνης από την εσωτερική …κατοχή.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΜΑΝΗ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ .  Η ΕΥΝΟΜΙΑ  ΔΙΚΛΑΙΩΘΗΚΕ!
ΖΗΤΩ  Η  ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΜΑΝΗ!
ΖΗΤΩ  Η ΜΑΝΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ !
N E N I K H K A M E N !!!
  « Τούτο το χώμα είναι ΜΟΝΟ Δικό μας»
                                                                        Μάνη  22  Φεβρουαρίου 2012
           Η ΜΑΝΗ ΝΙΚΗΣΕ! Η ΕΥΝΟΜΙΑ  ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ

 Αδέλφια Μανιάτες.
Η Αλήθεια έλαμψε. Η Μάνη ενίκησε για μια ακόμη φορά τους εχθρούς της.  Οι Μανιάτες    απέδειξαν ότι: « Όταν η Μάνη κινδυνεύει δεν υπάρχει άμαχος πληθυσμός».
ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ  ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!
Μετά  τον Καραμανλή, τον Μπασιάκο, τον Κοντό, τον Χατζηγάκη και τέλος  τον… ιδεολόγο Κιλτίδη, βρέθηκε  ο υπουργός, ο ΕΛΛΗΝΑΣ υπουργός, Γιώργος  Παπακωνσταντίνου, που γνώριζε ότι η Μάνη ήταν, είναι θα παραμείνει  ΑΔΟΥΛΩΤΗ, ΑΠΑΤΗΤΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ… Και το επιβεβαίωσε με νόμο του Κράτους, κάτι που οι προαναφερόμενοι ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΑΝΑΙΤΙΟΛΟΓΗΤΑ να πράξουν παρά την καθολική  διακομματική αίτηση και συναίνεση!
ΗΔΗ με το Νόμο 4012,  άρθρο 67 και ΦΕΚ 24/13.2.12,  η Μάνη αποκτά την ελευθερία της  και οι Μανιάτες  αναπνέουν  τον αέρα του «Αρσενικού βουνού τους», του Ταϋγέτου.
Σεβόμενοι τον εαυτό μας και  την Ιστορία της Πατρίδας μας οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε:
« H ΜΑΝΗ  ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΙ… ΚΑΣΤΑΝΑ»!
Μανιάτες Αδέλφια,

Επί πολλές δεκαετίες η Μάνη βίωνε την εσωτερική «ΣΚΛΑΒΙΑ», η οποία επινοήθηκε από το γραφειοκρατικό εκείνο σύστημα που βασάνιζε μέχρις εξοντώσεως τους κατοίκους της όταν τους «δίπλωναν σε μια κόλα χαρτί».
Από το 1991 μέχρι σήμερα, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες των Μανιατών να «χτυπήσουν κάποια πόρτα» για να βρουν το δίκιο τους, αυτή, παράλογα, ανιστόρητα και ύποπτα, παρέμενε επτασφράγιστη. Κι ήταν τόσοι πολλοί οι μανιάτες, τόσες πολλές οι υπογραφές, τόσα πολλά τα δημοσιεύματα του τύπου, όσες ήταν και οι κραυγές απελπισίας και αγανάκτησης. Κι όμως οι πολιτικοί του Χθές ! Οι ίδιοι που έφεραν την πατρίδα μας σε αυτή την κατάντια, δεν «άκουσαν» τίποτε! Δεν ένοιωσαν τίποτε ! ΄Ηταν και παρέμειναν αυτό που λέμε όλοι σήμερα: «Πολιτικάντηδες» !
Μπένος , Σαμαράς και άλλοι πολιτικοί κυνηγοί της μεσσηνιακής ψήφου ...έπαιζαν «ψευτοπόλεμο - χαρτοπόλεμο» με το αίμα, το μέλλον και την Ιστορική αγανάκτηση των Μανιατών.


Συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες, δημοσιεύσεις, υπογραφές, ομιλίες, όλα έπεφταν στο κενό. Στην περίπτωσή μας «ο κυρίαρχος λαός» και το αυταπόδεικτό ιστορικό δίκαιο παραδόξως εξαφανίζονταν. Τα τείχη ήταν πανύψηλα και η σιωπή βασίλευε στη χώρα που διαπραγματεύεται ακόμη και ιερές λίμνες με «χαρτιά» από την οθωμανοκρατία …
Μέχρι που το 2005 οι απογοητευμένοι Μανιάτες ίδρυσαν τη νέα «ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ». Μια ομάδα αποφάσισε να παλέψει με «το θηρίο» αλλά, όχι στο παρασκήνιο, μα ΣΤΟ ΦΩΣ!!! Έτσι δημιουργήθηκε ο Σύλλογος « Ευνομία» της Ενιαίας Μάνης. 


Δύσκολος ο Αγώνας, φάνταζε άνισος… «Το θηρίο» κρατούσε στρογγυλή σφραγίδα και «μια κόλλα χαρτί» και τα κράδαινε ως απειλή εξόντωσης. Διότι είχε εγκαταστήσει το δικό του «κράτος» μέσα στο Κράτος! Μιλούσαμε για Ενιαία Μάνη, δηλαδή για την επανένωση των δύο τμημάτων της, αυτών που δημιούργησε παραμονή Χριστουγέννων ο δικτάτορας Μεταξάς και ενός τμήματος (Βέργα –Αλμυρό – Μ. Μαντίνεια) που έκοψε ο «αρχιτέκτονας» του Καποδίστρια στη Μεσσηνία, Μπένος , όπως και για το ΑΔΙΚΟ – ΑΚΡΩΣ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ για την Ιστορία της Μάνης καθεστώς επί των ιδιοκτησιών που είχε επιβληθεί, και μας αντιμετώπιζαν ως «περίεργα όντα» λες και είμαστε εξωγήινοι!


Ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, πλαισιωμένος από τη γνωστή ομάδα των ειδικών μυστικοσυμβούλων, δεν είχε… πρόσβαση σε όσα μηνύματα και κραυγές απελπισίας αποτυπώναμε εγγράφως. Ο πανταχού παρών Θ. Ρουσόπουλος , και ο διαρκώς «αφανής» κ. Αγγέλλου δημιουργούσαν, εκούσια ή ακούσια, αδιαπέραστο τείχος σιωπής.


Μανιάτες και μη, έβλεπαν τον αγώνα μας στην τηλεόραση του «Ελλάδα TV» της Λακωνίας και του «BEST» Μεσσηνίας, όπου προσπαθούσαμε ν’ αποδείξουμε το ιστορικό αυτονόητο: ότι στη Μάνη δεν υπήρχαν οθωμανικές ιδιοκτησίες, διότι ήταν ΑΔΟΥΛΩΤΗ και ΑΠΑΤΗΤΗ.
Ο Μανιάτης Αντώνης Φελούρης, ιδιοκτήτης του «Ελλάδα ΤΒ» και Αντιπρόεδρος της «Ευνομίας» δέχτηκε πλήθος «προειδοποιητικών-εκβιαστικών μηνυμάτων από γνωστούς εκπροσώπους της… «αδυναμίας»!


Δυστυχώς, στην Αθήνα τα κανάλια ήταν κλειστά για τη Μάνη. Άνοιγαν μόνο για πτήσεις με ελικόπτερα. Ακόμη και σε αυτά που τα κλειδιά εκπομπών κρατούσαν κάποιοι με μανιάτικη καταγωγή… όπως ο Γιώργος Οικονομέας και οι αδελφοί Σαραντάκου .
Εξαίρεση αποτέλεσαν οι εφημερίδες «Το Βήμα» και ο Αχιλλέας Χεκίμογλου, το «Πρώτο Θέμα» και οι Μάνος Τσαγκαράκης και Μανώλης Γαλάνης, η REAL NEWS, με το Γιώργο Ντουδεσκέα, τον Γιώργο Παγάνη και τον Νέστορα Δημαρά.


Φυσικά και τα blogs με πρώτη την Πόπη Σουφλή του «Αττικά Νέα», το «ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ», τα «ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ», το «Ithomi news» του Φίλτατου Γιάννη Λινάρδου και πλήθος φίλων Μπλόγκερς σε όλη την Ελλάδα.
Βέβαια, η «Ελευθερία» το «Θάρρος» και η «Σημαία» Καλαμάτας, από το 1990 βρέθηκαν δίπλα μας, αγωνιστές, συνεργάτες, συμπαραστάτες ΑΔΕΛΦΙΑ και συναγωνιστές του αγώνα της τιμής.
Αργότερα μπήκαν στη «χορό της τιμής» η «Επικαιρότητα» με δντή το Χρίστο Κοτσωνή, με το Ανεπανάληπτο τίτλο: «Η Τουρκία φθάνει στη… Μάνη»!! «Η φωνή της Μεσσηνίας» το περιοδικό «ΟΡΙΟΝ» με τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις του, και όλος σχεδόν ο τύπος της Πελ /σου.


Η άλλη πλευρά της Μάνης μας ,η τέως Λακωνική, έδωσε το δικό της παρόν αρχικά με τη «Φωνή της Μάνης» την «Αδούλωτη Μάνη» , την «Λακωνική Επικαιρότητα» και το «Λακωνικό Τύπο» και την «Λακωνία ΣΟΣ», και στη συνέχεια με την ομόφωνη απόφαση της 22/2/10 στο Θέατρο Πειραιά και υπογραφή όλων των Συλλόγων της Μάνης!
Απέναντί μας σαν «εχθρός» υψωνόταν «το Σύστημα».


 Αυτό το «Σύστημα» που σήμερα κατηγορούν όλοι οι Έλληνες για το τραγικό αδιέξοδο της Ελλάδας. Μια ομάδα δασικών υπαλλήλων που δεν είχαν άλλο τι στο μυαλό τους από το να «κρισαρίζουν» την Μανιάτικη γη με σκοπό να βρουν κόκκους από τουρκο-σχινόφυλλα και “αποτυπώματα οθωμανικών ερωτικών σχέσεων χαραγμένα σε μανιάτικους βράχους”! Την ίδια ώρα το πραγματικό δάσος μειωνόταν δραματικά… 


Μια ομάδα πολιτικάντηδων, της γνωστής λιμνοθάλασσας που θεωρούσαν την πολιτική …ασυλία ως «ικανό» στοιχείο για να ..υπογράψουν το χαρτί της προδοτικής «παράδοσης» της Μάνης. Ναι της δικιάς μας Μάνης , της Πατρίδας μας. Οι …Αφελείς δεν γνώριζαν;
Αυτό που δεν υπολόγιζε όμως «το Σύστημα» ήταν η Μανιάτικη καταγωγή μας. Ευχαριστούμε τους προγόνους μας που μας εφοδίασαν με Πίστη στον Αγώνα και με Επιμονή μέχρι που να νικήσουμε.


Η σιωπή κυριάρχησε και στο μεσσηνιακό πολιτικό σκηνικό της τότε κυβερνούσας παράταξης, εξαιρουμένου του βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλου. Ο φέρελπις πρώην υπουργός Οικονομικών και εσχάτως υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς ουδέν είπε, ουδέν έπραξε, ουδέποτε μας απάντησε (έστω)! Την ίδια στάση κράτησε και ως αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας. Βέβαια, ακόμη πιο προσβλητική και «αιμοβόρα» ήταν η συμπεριφορά του Σταύρου Μπένου , ο οποίος εσχάτως, πήρε φόρα από το… διάζωμα και έκανε μάταια πρόβα προβολής του ως «μανιατάρχου »… Οψόμεθα !


Αυτός που μας άκουσε, και ένιωσε την καρδιά μας να κτυπά με όλη της την αγριότητα και την προσμονή και διαδραμάτισε ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ρόλο στην έκβαση του δύσκολου Αγώνα μας, ήταν ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Ενημερώθηκε, μελέτησε και με πολλή σοβαρότητα προκάλεσε συσκέψεις για να εξαλείψει την παραμικρή υποψία αμφιβολίας για το Δίκαιο της υπόθεσης. Οι Βουλευτές Κουσελάς και Γρηγοράκος είχαν αποφασίσει αυτή τη φορά να βρεθεί η λύση και να ελευθερωθεί η Μάνη .


Τα στοιχεία και ο αγώνας της «Ευνομίας» ήταν αδιαμφισβήτητα. Τόσα χρόνια αγώνας και θυσίες είχαν αποτυπωθεί στα Δημόσια έγγραφα. Όλες οι υπηρεσίες του Ελληνικού Κράτους είχαν «προσυπογράψει» τη Λευτεριά της Μάνης μας. Η Ευνομία κρατούσε το κλειδί! Η εξώπορτες της Μάνης , Βέργα και το Βαλτάκι Γυθείου είχαν σημαιοστολισθεί με τη Μανιάτικη σημαία που έγραφε «ΝΙΚΗ ΄Η ΘΑΝΑΤΟΣ». Οι υπογραφές πολλών Βουλευτών ήταν στο…τρα-πέζι. Η «Ευνομία» κατάφερε το…αδιανόητο .


Όλα τα κόμματα, ενημερωμένα πλήρως, έδωσαν δείγμα γραφής. Όλα είπαν στην ΟΥΣΙΑ ΝΑΙ !! Και όταν αυτό έγινε, χωρίς καθυστέρηση, προχώρησε στη Νομοθετική Ρύθμιση. Ήταν τέτοια η σοβαρότητα χειρισμού που μας άφησε έκπληκτους καθότι είχαμε συνηθίσει να συναντούμε διαφορετικές «πεπατημένες». Όπως για παράδειγμα εκείνη την ανεκδιήγητη συμπεριφορά… Να αποστέλλει το Υπουργείο Γεωργίας των Μπασιάκου- Χατζηγάκη – Κοντού ερώτημα στο… Υπουργείο Εξωτερικών για να μάθει αν η Μάνη πατήθηκε από τους Οθωμανούς!
Όπως και την ανεκδιήγητη αρχική, ποντιοπιλατική επίσημη απάντηση της Φωτεινής Τομαή ότι «ουδέν στοιχείον εντοπίσθηκε»!


Ευχαριστούμε τους Βουλευτές Δημήτρη Κουσελά και Λεωνίδα Γρηγοράκο, που στάθηκαν ΟΡΘΙΟΙ και τίμησαν τη Μάνη (και τα παντελόνια τους). Η συνεχής, επίπονη προσπάθειά τους να ΠΕΙΣΘΕΙ η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ και να αποδεχθεί το αδιαμφισβήτητο γεγονός της ΑΔΟΥΛΩΤΗΣ ΜΑΝΗΣ, όπως τεκμηριωμένα και με ΠΛΗΡΗ στοιχεία παρουσίαζε η «ΕΥΝΟΜΙΑ», απέφερε στο τέλος το… ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, όπως μας έλεγαν, αποτέλεσμα.


Η παρουσία πλήθους Μανιάτικων και Φιλομανιάτικων Κοινοβουλευτικών υπογραφών, άνοιξε διάπλατα τις πόρτες της απονομής Δικαιοσύνης και ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ για τη Μάνη. Το σχετικό υπογεγραμμένο έγγραφο-τροπολογία, επιβεβαιώνει την Αλήθεια και τιμά όχι μόνο τους υπογράφοντες αλλά και κάθε έναν που αθόρυβα και ουσιαστικά συμπαραστάθηκε στον πολυετή αγώνα μας.


Η «ΕΥΝΟΜΙΑ» αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει τους Αξιότιμους:
-Κάρολο Παπούλια, Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
-Ρένα Ασημακοπούλου , Πρόεδρο του Αρείου Πάγου.
-Απόστολο Γεωργιάδη, Καθηγητή Διοικητικού Δικαίου και Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών.
-Ευάγγελο Βενιζέλο, Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Υπουργό Οικονομικών και καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου που την ύστατη στιγμή έδωσε τη λύση.
- Ντόρα Μπακογιάννη, πρώην υπουργό Εξωτερικών.
-κ.κ Χρυσόστομο, Μητροπολίτη Μάνης.
-Αρτέμη Κυριαζή, Δικηγόρο Αθηνών.
 -Σπύρο Πολίτη, πρώην Δ/ντη Δασών Περιφέρειας Πελ /σου και νυν Δ/ντη Δασών Αρκαδίας.
 -Μαρία Παφίλη, Προϊσταμένη της Δ/νσης Προστασίας Δασών, τμήμα Νομικών Υποθέσεων .
 -Ελευθέριο Σταματόπουλο, δρ . Δασολογίας, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Δασολογικής Εταιρείας.
 -Χρήστο Χρυσό, Δικηγόρο Καλαμάτας.

Ευχαριστούμε τον ΥΠΕΚΑ κ. Παπακωνσταντίνου, για την σοβαρότητα και την Ιστορική ευθύνη, με την οποία αντιμετώπισε την υπόθεση και δηλώνουμε ότι, από τούδε και στο εξής θα είναι τιμή για εμάς η επίσκεψή του στη Μάνη, η οποία θα τον τιμήσει δεόντως. Έπραξε το καθήκον του ως Έλληνας αποκαθιστώντας μια μεγάλη αδικία. Και, φυσικά, τον αναγνωρίζουμε ως τον Πολιτικό που αποτίναξε από την καθάρια Ιστορία μας την Ύβρη που είχαν τοποθετήσει αλλότρια συμφέροντα.

Κύριε Υπουργέ,
Αποδείξατε ότι υπάρχει ελπίδα γι’ αυτό το Κράτος. Υπάρχει ελπίδα για τη Δημόσια Διοίκηση, υπάρχει ελπίδα για τα παιδιά μας. Ελπίδα για κονιορτοποίηση των αλλότριων συμφερόντων, εξαφάνισης του «ανατολίτικου παζαριού» και εγκατάστασης ακριβοδίκαιης Διοίκησης.
Η Μάνη, η «Ευνομία» αισθάνονται ξανά, ότι ανήκουν στο Ελληνικό κράτος. Αισθάνονται ότι οι θυσίες των Προγόνων μας για την Πατρίδα και τη ΛΕΥΤΕΡΙΑ δεν πήγαν χαμένοι!
Σας ευχαριστούμε!
 Η Ευνομία (που ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ!).

Για την «Ευνομία»
Χρίστος Κ. Κοτσωνής   Νικόλαος Κ. Μαντάγαρης
Γραμματέας                             Πρόεδρος

ΥΓ.
Ευχόμαστε η Δικαίωση του Αγώνα των Μανιατών να μη γίνει «εφαλτήριο» μεμψιμοιριών και …δόλιων ή και υπέρμετρων αναφορών και… διεκδικήσεων .
Εμφαντικά τονίζουμε την ύπαρξη του προβλήματος από το… 1990.
Scripta  Manent !..
Η «Ευνομία»  γνωρίζει και να…συγχωρεί. Αρκεί να μη….!

attikanea

2 σχόλια:

  1. Τραγικό γλείψιμο στον μεγαλύτερο Προδότη πολιτικό της νεότερης Ελληνικής ιστορίας.

    Εσείς οι Μανιάτες πάντα είσαστε Προδότες και ξεροκέφαλοι, όπως τότε που δολοφονήσατε τον Καπποδίστρια εξυπηρετώντας τα αγγλικά συμφέροντα με συνέπεια να καταφθάσουν αργότερα οι Βαυβαροί του Όθωνα.

    Είστε οι τελευταίοι Έλληνες που εκχριστιανίστηκαν και το μόνο για το οποίο είστε ξακουστοί είναι οι βεντέτες σας.

    Ως προς την εθνολογική σας σύσταση είστε ξαδερφάκια του Γκρούεφσκι, αφού οι πρόγονοί σας , η πρωτοελληνική φυλή των Λάων συνενώθηκε με το ληστρικό Σλαβικό φύλο των Μιληγγών που κατέκλυσαν την περιοχή σας κατά τον 8 αιώνα μΧ.

    Η μόνη λύση για να σας κρατάμε ήσυχους είναι με τη διαίρεσή σας ανάμεσα στη Λακωνία και στη Μεσσηνία.

    Τέλος, ας μην ξεχνάμε και τις απίστευτες προσωπικότητες που έβγαλε η άγονη και μηδενικής αξίας γη σας.Μιχαλολιάκος, Κορκονέας, Αρκουδέας, Σία Κοσιώνη και οι μισοί κατάδικοι των Πελοποννησιακών φυλακών μέχρι το 1990.

    Οι ομογενείς σας στην Κορσική έχουν το καμάρι τους το Ναπολέοντα που κατέσφαξε την Ευρώπη στα τέλη του 18 αιώνα μΧ.

    ΥΓ:Πολλοί από το συνάφι σας αυτοδιαφημίζεστε ως Σπαρτιάτες όταν η μόνη σχέση που έχετε με τους γηγενείς Λάκωνες είναι μια μικρή αριθμητικά ομάδα φιλοχρήματων Σπαρτιατών που εκδιώχθηκαν στη σημερινή Μάνη το 2ο πΧ αιώνα υπό του τελευταίου βασιλιά της Σπάρτης Νάβιδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειμαστε ομως "μεγαλόψυχοι", και δημοσιεύουμε τα αρνητικα σχόλια...
      Φυσικά τιποτα απο τα παραπάνω δεν ισχύει..
      Τον Καποδιστρια τον δολοφόνησαν Αγγλοι πρακτορες, οι ιδιοι που φυλακισαν τον Κολοκοτρώνη.
      Η Μανη ειναι γεματη παλαιοχριστιανικες εκκλησιες...
      Ο Πορφυρογένητος τα γραφει ολα...σαφεστατα "προν ιδιον υιόν Ρωμανο", δεν υπάρχει πουθενα στο κειμενο η λέξη Σλαβος, η λέξη ειναι Σκλαβος...φυσικα πρέπει να εχει καποιος παιδεια για να καταλάβει την διαφορά.
      Μην ξεχναμε ομως και τον Ριτσο, τον Βρετακο, τον Ξαρχακο τον Καζακο....κλπ
      Οι ομογενεις μας εχουν καμαρι την Μανιατικη καταγωγή τους....εστω να δεχτω την αποψη οτι κατεσφαξε την ευρώπη....αυτο το εχουν κανει εκατονταδες ο Ναπολέων φαίνεται μονο.
      Ισως ηταν μια μικρή ομαδα, αλλα δεν ηταν φιλοχρήματοι το χρημα δεν ειχε καμια αξια στην Αρχαια Σπαρτη...αξια ειχε η αρετή, αυτο ειναι καταφορα γνωστό...
      Η πρωτο ελληνικη φυλη των Λαων, ειναι υπευθυνη για τον αποικισμο του ευξεινου ποντου και η δημιουργει της Τροίας τουλαχιστον.
      Ειναι φυσικό τα δεντρα που εχουν καρπούς να τα πετροβολλούν...
      Νασαι καλα να διαφημίζεις την Μανη.

      Διαγραφή

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ