ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

(Ευάγγελος Βενιζέλος) Η άθλια υποκρισία του υπουργού οικονομικών.


Στις 26 Φεβρουαρίου είχαμε δημοσιεύσει ένα άρθρο σχετικά με την αντιπαράθεση του κύριου Τσίπρα με τον υπουργό οικονομικών κύριο Βενιζέλο:


"Oξύτατη αντιπαράθεση Βενιζέλου - Τσίπρα για τις περικοπές των συντάξεων (vid)"
http://eleftheroiellines.blogspot.com/2012/02/o-vid.html.
Γνωρίζοντας την αλήθεια και παρατηρώντας το βίντεο και την αντίδραση του υπουργού, αηδιάσαμε με την υποκρισία και το ύφος του. Ο κύριος Βενιζέλος αντιδρά προσπαθώντας με ψέματα και έντονο πιστευτώ ύφος να αντιμετωπίσει τον κύριο Τσίπρα.


Η απάντηση του υπουργού:
"Η πρόταση του κυρίου Τσίπρα είναι: στερήστε το ναυτικό από τα υποβρύχια που έχει προϋπολογίσει για την ασφάλεια του Αιγαίου και κλείστε αμέσως τις 2 μεγάλες ναυπηγικές βιομηχανίες τα Ελληνικά ναυπηγεία του Σκαραμαγκά και κατά επέκταση φυσικά και της Ελευσίνας, ρίξτε στην ανεργία 3000 άτομα και όλα τα συναρτώμενα με τα ναυπηγεία επαγγέλματα 10000 οικογένειες στην ανεργία."

Η αλήθεια είναι:
την ώρα που μειώνουν δραστικά τις πολεμικές δαπάνες, μειώνουν τις συντάξεις και τα επιδόματα ανεργίας, ο κύριος Βενιζέλος επιβάλλει την αγορά των δύο υποβρυχίων παρόλο που αντιμετωπίζουν προβλήματα ευστάθειας. Φυσικά ο λόγος είναι οι διαπραγματεύσεις και οι συμφωνίες της κυβέρνησης με τους εταίρους μας της Ευρωπαϊκής ένωσης και που το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού λαού αγνοεί και οι "μίζες" που έχουν δοθεί κάτω από το τραπέζι.


Το ναυπηγείο Σκαραμαγκά αλλά και της Ελευσίνας έχουν άλλη διοίκηση, αλλά και διαφορετικό είδος εργασιών. Το ναυπηγείο Σκαραμαγκά είναι πλέον ένα πολεμικό ναυπηγείο με εγκατάλειψη των εμπορικών δραστηριοτήτων, αντίθετα το ναυπηγείο Ελευσίνας δεν απασχολείται με πολεμικές κατασκευές αλλά με εμπορικά πλοία.
Τα δύο ναυπηγεία σήμερα υπολειτουργούν μην έχοντας αντικείμενο εργασίας αλλά και μην πληρώνοντας το προσωπικό τους ή δίνοντας μικρό μέρος του μισθού τους ενώ το ναυπηγείο Ελευσίνας έχει δηλώσει πτώχευση. Η ναυπηγική βιομηχανία περνά μια ιδιαίτερη καμπή με μηδενικές εργασίες έχοντας χιλιάδες κόσμο στην ανεργία.


Η παγκόσμια ύφεση έχει επίπτωση στην αγορά με συνέπεια την μείωση των θαλάσσιων μεταφορών και τον παροπλισμό τεράστιου αριθμού πλοίων.


Η κυβέρνηση με την πολιτική της τα βάζει με τις Ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες που τις εξαναγκάζει να αλλάξουν σημαία φεύγοντας από την χώρα μας, με αντίστοιχη μεγάλη μείωση εσόδων από τον κρατικό προϋπολογισμό.


Στις αρχές την κυβέρνησης της χώρας μας από το ΠΑΣΟΚ είχαν καταργήσει το υπουργείο εμπορική ναυτιλίας, επίσης επί της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας δεν υποστήριξαν τον Ελληνικό νηογνώμονα με συνέπεια να τον κλείσουν.


Τεράστια πολιτικά λάθη μας έφεραν σε μια κατάσταση συνεχόμενων δανεισμών (επιβαλλόμενα από την Ευρωπαϊκή ένωση), έτσι μια πηγή τεράστιων εσόδων που θα μπορούσε να ήταν από την Ελληνική ναυτιλία δίνοντας κίνητρα να φέρουν οι Έλληνες πλοιοκτήτες τα καράβια τους στην Ελληνική σημαία θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει την επερχόμενη πτώχευση, τα οικονομικά πακέτα στήριξης και το ΔΝΤ.
Η εμπορική ναυτιλία κατέχει το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς θαλάσσιων μεταφορών, οι Έλληνες πλοιοκτήτες κατασκευάζουν και επισκευάζουν τα πλοία τους σε μεγαλύτερο ποσοστό στην Κορέα και στην Κίνα κάνοντας πλούσιους ξένους λαούς. Η ευρωπαϊκή ένωση μας θέλει δούλους της και σε αυτό συμβάλουν και οι πολιτικοί μας και τα συνδικάτα με ένα μακροχρόνιο σχέδιο.


Λυπόμαστε που η Βουλή έχει γίνει ένας χώρος που ο καθένας υπουργός κοροϊδεύει τον συνάδελφο του (βουλευτή) αλλά και ολόκληρο τον Ελληνικό λαό.
Λυπόμαστε που ο κύριος Ευαγ. Βενιζέλος έχει το θράσος να ανεβαίνει στο έδρανο της Βουλής δίνοντας ψευδές εντυπώσεις και παραπληροφορώντας τον Ελληνικό λαό και κανείς δεν του αντιπαρατέθηκε. Οι άνθρωποι αυτοί σπουδάσανε το ψέμα και την υποκριτική τέχνη για να έχουν μια θέση στην Βουλή, επαγγελματίες πολιτικοί λέγονται, για εμάς διπρόσωποι ανθέλληνες συκοφάντες και εγκληματίες της Ελληνικής κοινωνίας και του έθνους μας.


Να χαίρεστε τον υπουργό σας όσοι τον ψηφίσατε, να χαίρεστε και τον φίλο του τον "κοπρίτη" που χωρίς δισταγμό ανακοινώνουν ότι ο Έλληνας είναι τεμπέλης και κλέφτης, διαβάλλοντας όλους του Έλληνες κάνοντας μας περίγελο σε όλο τον κόσμο, ας δούνε το πρόσωπο τους στον καθρέπτη και μετά να προβούν σε ανακοινώσεις.


Παρακαλούμε προσέξτε το βίντεο που ακολουθεί, δείτε σημείο προς σημείο τα λεγόμενα του υπουργού και αποφασίστε εσείς για το πόσο μας δουλεύουν, αυτούς ψηφίσατε Ελληνικέ λαέ, μην το ξεχνάτε.


(ακολουθεί το βίντεο και η τεκμηρίωση μας για τα ψεύδη του).




Για να μην σας κουράσουμε με αναλύσεις σας προτείνουμε να διαβάσετε τις ακόλουθες δημοσιεύσεις:
1. Τα γερμανικά υποβρύχια που γέρνουν και τα λεφτά της Μέρκελ
http://www.aixmi.gr/index.php/germanika-ypovryxia-gernoun-kai-lefta-merkel/


Έχουμε αγοράσει από τη Γερμανία 4 ελαττωματικά υποβρύχια που γέρνουν, με το ποσό των 2,8 δισ. ευρώ!
Η Ελλάδα απορρόφησε το 15% των εξαγωγών όπλων της Γερμανίας και το 12% της Γαλλίας, κατά την περίοδο 2006-2010.
Τώρα,δεν έχουμε την πολυτέλεια να αγοράζουμε όπλα με «μίζες», όπως τα 4 ελαττωματικά γερμανικά υποβρύχια, ή τα αεροσκάφη F16 που είναι «τυφλά», γιατί τα έχουμε αγοράσει χωρίς συστήματα αυτοπροστασίας.


2. Από τις σφαγές των ναζί στα υποβρύχια που γέρνουν!
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=124687&catid=7
Ξεσπάθωσε ο αντιπρόεδρος της Βελγικής Γερουσίας εναντίον της Γερμανίας λέγοντας χαρακτηριστικά πως η γερμανική πολική είναι επιθετική και καταστρεπτική έναντι της Ελλάδας την ώρα που επιβάλει και την αγορά πέντε προβληματικών υποβρυχίων.


3. Και το υποβρύχιο γέρνει
Η φτωχή και στα πρόθυρα χρεοκοπίας Ελλάδα, είναι ο καλύτερος αγοραστής όπλων στην Ευρώπη, χωρίς να ενοχλείται καθόλου η αυστηρή κα Μέρκελ


4. ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΑΒΕΣ
Πολεμικό ναυπηγείο ο Σκαραμαγκάς
Ολόκληρο το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων
Η μετατροπή του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά σε αμιγώς πολεμικό ναυπηγείο και η εγκατάλειψη των εμπορικών δραστηριοτήτων αποτέλεσαν το κλειδί για όλες τις εξελίξεις που προηγήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες (πώληση του Ναυπηγείου από τη γερμανική ΤhyssenΚrupp στην αραβική Αbu Dhabi Μar, με τις ευλογίες της κυβέρνησης) αλλά και για αυτές που θα ακολουθήσουν.


Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμφώνησε να «αποσιωπήσει», δηλαδή να μη διεκδικήσει το πρόστιμο των 200 εκατομμυρίων ευρώ που έχει επιβάλει στο Ναυπηγείο για παράνομες κρατικές ενισχύσεις, υπό τον όρο (που έγινε αποδεκτός από την Ελλάδα) ότι θα κλείσει τις δεξαμενές που εξυπηρετούν εμπορικά πλοία, αυτά δηλαδή που διεκδικούνται στον παγκόσμιο ανταγωνισμό (φορτηγά, δεξαμενόπλοια, κοντέινερ) και θα ασχοληθεί εφεξής μόνον με κατασκευές και επισκευές πολεμικών πλοίων.



6. Συγκλονιστικές κατηγορίες των εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά κατά Βενιζέλου…
Συγκλονιστικές οι κατηγορίες των εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά για τα πεπραγμένα του Ευάγγελου Βενιζέλου ( στο Υπουργείο Άμυνας).


7. Μείωση ωραρίου στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
Δύο μέρες δουλειά τη βδομάδα με εκ περιτροπής εργασία για όλους τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, με αντίστοιχη βέβαια μείωση των αποδοχών, αξιώνουν οι πολυεθνικές «Abu Dhabi Mar» (ADM) και η «ThussenKrupp», στις οποίες ανήκει το μεγαλύτερο ναυπηγείο της χώρας, αναφέρει η εφημερίδα


9. Κραυγή απόγνωσης από τους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Ελευσίνας
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να βουλιάζουμε καθημερινά , να παραμένουμε απλήρωτοι και να αντιμετωπίζουμε πλέον το φάσμα του λουκέτου και της ανεργίας .


10. Τετράωρη στάση εργασίας στα ναυπηγεία Ελευσίνας
Τετράωρη στάση εργασίας από τις 7-11 το πρωί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα ναυπηγεία Ελευσίνας, πραγματοποιούν δεκάδες εργαζόμενοι, καθώς όπως καταγγέλλουν εδώ και τρεις μήνες, η διοίκηση δεν καταβάλλει κανονικά τους μισθούς των εργαζομένων.


11. Ναυπηγεία Ελευσίνας, νέο επεισόδιο στο πολύκροτο σίριαλ…
Τη διαγραφή των ΝΑΥΠΗΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ Α.Ε. από το ειδικό μητρώο επιχειρήσεων ναυπήγησης, η έκδοση της απόφασης έγινε λόγω αδυναμίας προσκόμισης αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας (πιθανότατα για χρέη προς το ΙΚΑ), αποτελεί άλλη μία δυσάρεστη εξέλιξη στην πορεία της εταιρίας, που αποτελεί μία από τις δύο μεγαλύτερες της εθνικής ναυπηγικής βιομηχανίας, και η οποία έχει υποβάλλει αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Η γνώση είναι το όπλο μας, μάθετε πλέον ότι οι υπουργοί και βουλευτές της χώρας μας δεν είναι μόνο μαριονέτες αλλά ψεύτες και υποκριτές. Μάθετε ότι η Δημοκρατία έχει καταστραφεί από τα θεμέλια της, μάθετε να απομονώνετε τα πολιτικά παράσιτα και πολεμήστε για την αλήθεια και τις ηθικές αξίες που κάποιοι εσκεμμένα εκμηδένισαν. Μάθετε ότι όποιος γνωρίζει και δεν μιλάει είναι συνένοχος και περιθάλπει εγκληματίες ή εγκληματικές ενέργειες, η δικιά μας ευθύνη των πράξεων μας θα στιγματίσει τις επόμενες γενιές και αυτό θα είναι ένα βαρύ φορτίο που θα το κουβαλάμε μέσα στα χρόνια και θα αναγράφεται στην ιστορία. Είμαστε Έλληνες και έχουμε χρέος να πολεμήσουμε για την ελευθερία, την αλήθεια και την δικαιοσύνη.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

2 σχόλια:

  1. Αν σε πονέσει στη ζωή καμιά φορά η αγάπη πάρε τα μάτια μου να κλαίς με το δικό μου δάκρυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο διαβολος σημερα το σπιτι του το εχει στην γερμανια.
    και οι γερμανοι καταδεχονται να ζουνε απ τον ιδρωτα και το αιμα του Ελληνα .
    οι γερμανοι νικηθηκαν το 40 απ τους Ελληνες , μια χουφτα ανθρωπους που πολεμησαν ηρωικα χωρις πολεμικα μεσα , χωρις φαγητο , μονο με ελπιδα και νου στην Ελευθερια.
    αυτοι ενεργοποιησαν τις αρνητικες δυναμεις των λιγων εφιαλτων που κατακλεβουτνε τον τοπο μας .
    οι εφιαλτες πεθαινουνε , ΟΙ ΗΡΩΕΣ μενουνε.
    Η ΕΛΛΑΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ